Eminem - Recovery (2010)

Label: Aftermath (II)

1. Cold Wind Blows (5:03)
  2. Talkin' 2 Myself (5:00)

met Kobe

3. On Fire (3:33)
  4. Won't Back Down (4:26)

met P!nk

5. W.T.P. (3:58)
  6. Going Through Changes (4:59)
  7. Not Afraid (4:10)
  8. Seduction (4:35)
  9. No Love (5:00)

met Lil' Wayne

10. Space Bound (4:38)
  11. Cinderella Man (4:39)
  12. 25 to Life (4:01)
  13. So Bad (5:25)
  14. Almost Famous (4:52)
  15. Love the Way You Lie (4:23)

met Rihanna

16. You're Never Over (5:05)
  17. Untitled (3:14)
  18. Ridaz * (5:00)
  19. Session One * (4:28)

met Slaughterhouse

avatar van 'State Of Mind'
Almost Famous is de Till I Collapse van '10. xD

avatar van Ralph
Alleen was Till I Collapse echt gemeend, Almost Famous daarentegen niet.

avatar van Game
'State Of Mind' schreef:
Almost Famous is de Till I Collapse van '10. xD

Slechte beat (niet DJ Khalil waardig), walgelijk refrein.

pqt
refrein is prachtig imo, denk je niet aan You're never over?

avatar van 'State Of Mind'
Game schreef:

Slechte beat (niet DJ Khalil waardig), walgelijk refrein.

ahahahaha ik vind hem zo geweldig he die track pomp 'm elke dag HIGH VOLUME!

Rizz
Heerlijk die meningsverschillen, daarom is dit één van m'n favoriete sites

Cinderella maaan, cinderella maaan!

avatar van Silky & Smooth
Vind Not Afraid steeds vetter om hard door mijn speakers te blazen! Helemaal na het rustige en gevoelige Going through Changes!

avatar van Yestsida
Dit album heeft 753,870 kopieën (alleen in Amerika) verkocht in de eerste week

Ik vind dit toch zeer knap in 2010

Bron: http://www.hitsdailydouble.com/sales/salescht.cgi

avatar van MAS
MAS
Dat is op zich wel een prestatie maar Eminem staat zowiezo garant voor hoge album sales.

Rene1979
Ik verhoog hem ook na het wederom twee keer luisteren van dit album. Ik vind hem gewoon weer echt goed! Zeker het optreden op het Ed Sullivan Theater met Jay-Z was legendarisch.

Yestsida schreef:
Dit album heeft 753,870 kopieën (alleen in Amerika) verkocht in de eerste week

Ik vind dit toch zeer knap in 2010

Bron: http://www.hitsdailydouble.com/sales/salescht.cgi

Dit snap ik even niet, dus als iemand platina is, geld dat alleen voor de verkoopcijfers van het land van waar de artiest uit komt? ik dacht altijd dat je platina kreeg zodra je 1.000.000 cd's over DE HELE WERELD had verkocht

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Volgens mij is platina een status die per land verdeeld wordt. En is het aantal platen dat moet worden verkocht voor het die platina status krijgt in ieder land verschillend (afhankelijk van het aantal inwoners oid)...

avatar van KILLERBEE99
De sales worden per land bepaald, een voorbeeld:

Eminem - The Eminem Show:
RIAA (USA): 8× Platinum (8 miljoen keer verkocht in USA)
NVPI (nederland): Platinum (50.000 keer verkocht in nederland)

In elk land is dit anders, in USA staat Platinum voor miljoen, in nederland staat Platinum voor 50.000, dit is in elk land anders. Je moet het ook niet te serieus nemen want het kan zo zijn dat het niet meer up to date is, bevoorbeeld het album All Eyez on Me van 2Pac staat in USA op 9× Platinum, dit is het laatst gechecked in Juni 1998, het zouw nu zo maar kunnen zijn dat het album 10 miljoen keer heeft verkocht, dus 10× Platinum oftewel Diamond

De Schaafkaas
KILLERBEE99 schreef:
De sales worden per land bepaald, een voorbeeld:

Eminem - The Eminem Show:
RIAA (USA): 8× Platinum (8 miljoen keer verkocht in USA)
NVPI (nederland): Platinum (50.000 keer verkocht in nederland)

Logisch, aangezien niet in ieder land evenveel mensen wonen.

avatar van Kos
1,0
Kos
Ik word hier gewoon boos van. Hoe kan dit nou aanslaan bij hiphop-liefhebbers.

Vreselijk gewoon, die flutbeats, die ongelooflijke kutzanglijntjes en refreintjes. zucht.

pqt
sommige beats zijn irritant, de zanglijntjes en refreintjes vind ik wel chill, en eminem is weer als voorouds met zijn lyrics, dat zou jij als hiphopliefhebber toch geen 1 moeten geven, maar at least een 3

avatar van MJ_DA_MAN
Oftewel: iemand die hiphopliefhebber is moet dit minimaal een voldoende geven?

Rene1979
Iedereen moet zelf weten wat hij deze plaat geeft. Ik ben toch echt een hiphop liefhebber in hart en nieren sinds de jaren 90 maar deze vind ik gewoon goed. Misschien wel omdat het stemmetje weg is en ik Eminem zo op zijn best vind. Ieder heeft zijn eigen mening!

Kos schreef:

Flutbeats... eerste keer dat ik hier de single van hoorde, dacht ik dat het kwam door matige geluidskwaliteit van YouTube, zo slecht en dun klinkt die beat. Inmiddels weet ik dat het zo hoort. Het klinkt echt alsof ie zijn geluidsapparatuur tegenwoordig bij de Bart Smit haalt...

Desalniettemin vind ik die single nog best aardig.

avatar van pascal83
Rene1979 schreef:

Ik ben ook van mening dat Eminem lang niet zo goed heeft geklonken als op deze cd, helaas is het totaal erg teleurstellend. Zou je Eminem liever niet horen op betere beats, zonder zang, en met goede features?

(edit: het bonusnummer 'Ridaz' komt in de buurt van wat Eminem moet doen (aardige dre beat overigens)

Rene1979
Tuurlijk hoor ik liever Eminem op goede Dre beats of zijn eigen goede beats. Maar ik beoordeel de cd in vergelijking tot Encore en Relapse. Ik vergelijk het niet meer met zijn eerste drie.

avatar van Silky & Smooth
Ik hoor Eminem ook graag op Dre beats, maar helaas zijn die, op enkele uitzondering daargelaten, ook niet meer bijzonder te noemen. Daarbij vind ik dat een aantal producers op dit album boven hun normale niveau is uitgestegen. Dat wil niet zeggen dat ze steengoed zijn, maar ik stoor mij er zeker niet aan. Ook krijg ik sterk het gevoel dat Eminem de beats niet nodig heeft. Hij klinkt erg krachtig op dit album.

Ik heb trouwens net als de meeste Eminem telkens beoordeelt op zijn eerdere albums, maar als ik gewoon luister naar wat ik hoor is dit gewoon een zeer solide album. Deze Eminem is gewoon niet vergelijkbaar met de oude Eminem.

MJ_DA_MAN schreef:
Oftewel: iemand die hiphopliefhebber is moet dit minimaal een voldoende geven?

ja, op gebied van lyrics en flow steekt Eminem 100 meter boven andere (commerciële, en ook het merendeel van underground) rappers uit. Dat verdient toch echt een voldoende.

avatar van Boy
Boy
Rene1979 schreef:

Goed zo

pqt schreef:
Dat vind jij, maar mensen bepalen altijd zelf nog wat ze stemmen.

avatar van Snoeperd
Ik wist niet dat nummers ook in een hitlijst konden komen als ze niet als single zijn uitgebracht, het halve album staat namelijk in de billboard hot 100

MJ_DA_MAN schreef:
Dat vind jij, maar mensen bepalen altijd zelf nog wat ze stemmen.

dat vind ik ja, ik zeg ook niet dat diegene die dit album een 1 geven het nu in een keer een 3 moeten geven, alleen om dat ik dat zeg. ik probeer gewoon argumenten te geven waardoor ze dit uit hun zelf doen...

avatar van MJ_DA_MAN
Ik denk dat je Kos, iemand met geschat ruim 20 jaar hiphopervaring, niet meer hoeft bij te sturen, hoor.

avatar van Kos
1,0
Kos
Nou, dat wil ik zeker niet zeggen.

Maar ik vind hier vele malen meer dat me echt irriteert dan wat ik zou kunnen waarderen.

En zijn flow en stem hebben me sowieso nooit echt kunnen bekoren, ook al vinden velen het geweldig.

Rene1979
Zeker als je hem al nooit echt goed gevonden hebt vindt je dit niet best. Logische uitleg. We hoeven mensen niet van mening te veranderen iedereen doet zijn eigen ding.