The Beatles - 1 (2000)

Label: Apple

1. Love Me Do (2:17)
  2. From Me to You (1:54)
  3. She Loves You (2:17)
  4. I Want to Hold Your Hand (2:23)
  5. Can't Buy Me Love (2:09)
  6. A Hard Day's Night (2:30)
  7. I Feel Fine (2:16)
  8. Eight Days a Week (2:42)
  9. Ticket to Ride (3:06)
  10. Help! (2:18)
  11. Yesterday (2:03)
  12. Day Tripper (2:46)
  13. We Can Work It Out (2:13)
  14. Paperback Writer (2:14)
  15. Yellow Submarine (2:36)
  16. Eleanor Rigby (2:05)
  17. Penny Lane (2:56)
  18. All You Need Is Love (3:41)
  19. Hello, Goodbye (3:23)
  20. Lady Madonna (2:15)
  21. Hey Jude (6:57)
  22. Get Back (3:08)
  23. The Ballad of John and Yoko (2:57)
  24. Something (2:58)
  25. Come Together (4:15)
  26. Let It Be (3:48)
  27. The Long and Winding Road (3:32)
Marcel²
Had nog niet gestemt op deze verzamelaar. Nou 5 sterren verdient deze zeker. Weinig cds krijgen van mij 5 sterren, maar de Beatles verdienen het DIK!!!
Sommige solo albums van de leden zijn ook erg de moeite waard. Heb er een aantal, maar moet eerlijk zeggen dit niveau werd nooit meer gehaald.

Nicci
punten geven voor een verzamelaar? tsja. lijkt me onzinnig. wel een mooie verzamelaar. dat wel.

Marcel²
Nicci schreef:

Ik stem ook niet graag op verzamelaars, maar soms maak ik een uitzondering. Als alle tracks me zeer goed bevallen, zoals bij deze cd wil ik nog wel eens stemmen. En The Beatles verdienen het dik, maar ik begrijp wel wat je bedoeld.

Nicci
ok, dan doe ik mee. geen 5, want the lange en winderige weg staat er op . . .

avatar van Toon1
Nicci schreef:
ok, dan doe ik mee. geen 5, want the lange en winderige weg staat er op . . .

Komaan zeg, heb je de "kale" versie daarvan al gehoord? Staat op Anthology 3 of Let It Be... Naked. Veel beter hoor.

avatar van Lennonlover
zeer leuke cd! voor een leek is dit een goede cd om the beatles te leren kennen...

Bob Cremers
En nou de White Album en dan alles van de Beatles.

leuke verzamelaar van de nr 1 hits, kan mijn inziens niet in een collectie ontbreken ondanks dat sommige tracks mono zijn (maar dat was gewoon in die tijd)

zo met deze verzamelaar die ik vond in men moeder haar kast heb ik kennis gemaakt met the beatles; het word denk ik tijd dat ik destudio-albums ga ontdekken want dit is zeer leuke muziek.

avatar van HiLL
Kijk aan een Beatles greenie. Begin je vanaf voren af aan? Ga je gemixt? Zeg het eens!

Help ! ik weet het eigenlijk nog niet, om alle albums te beginnen kopen heb ik niet direct het geld en in de mijn bibliotheek ligt er maar 1 sgt peppers... enzoverder
je kunt me altijd iets aanraden natuurlijk HiLL

eigenlijk wel een schandalige bibliotheek, bijna alle cd's van britney spears liggen er maar van de beatles

avatar van HiLL
Tja waar begin je? Dat is moeilijk. Aan de ene kant gewoon bij de eerste plaat, aan de andere kant meteen de betere periode, vanaf 1965. Hmmoeilijk moeilijk. Ik noem er 3 en dan proef je van alles wat. Please please eerst, dan Rubber Soul en vervolgens White Album. Daarna lekker zelf uitzoeken!

en hoeveel kost het gemiddeld, een album van de beatles?
btw heb dit album weer op staan, wat is hey jude toch een leuk nummer, ook come together en... het is teveel om op te noemen, dit word een leuke ontdekkingsreis

avatar van avdj
Niet naar HiLL luisteren, bij Revolver beginnen.

avatar van HiLL
Luister vooral naar avdj, de Stones kenner bij uitstek..................

avatar van avdj
Niet alleen Stones kenner hoor...

En niet zo demigrerend HiLL, laat eerst de Fiery Furnaces maar eens op hun niveau komen.

Deze verzamelaar was ook mijn eerste kennismaking met The Beatles. Na dit album heb ik "Sgt. Pepper's" gekocht, omdat dat de Beatlesplaat was, waar ik veel over had gehoord. Vervolgens heb ik "Revolver", "Abbey Road" en "Rubber Soul" gekocht (en later ook andere albums). Zelf zou ik achteraf zeggen, dat het debuutalbum "Please, Please Me" of de tandem "Rubber Soul-Revolver" uitstekend als startpunten kunnen dienen. De albums die HiLL noemt, zijn ook mooie albums om The Beatles te ontdekken, omdat je zo alle periodes van The Beatles leert kennen. Veel plezier op ondekkingstocht (die voor mijzelf ook nog lang niet is afgelopen) .

avatar van avdj
Please Please Me en Rubber Soul zijn niet echt aanraders lijkt me. En die eerste is zwaar gedateerd. Gewoon Revolver nemen.

En downloaden kan altijd.

"Please, Please Me" vind ik zelf ook niet fantastisch (en inderdaad vrij gedateerd), maar het zou mooi als startpunt kunnen dienen om The Beatles vanaf het begin te leren kennen.

"Rubber Soul" geen aanrader !! Dacht ik wel. Vind ik persoonlijk het eerste échte meesterwerk van de mannen.

avatar van avdj
Een startpunt hoeft niet de eerste CD te zijn. Rubber Soul vindt ik niet slecht maar Revolver staat toch een aantal stappen hoger.

P.S. Deze berichten kunnen wel verplaatst worden.

avdj schreef:
Gewoon Revolver nemen.

"Revolver" mag felix89 uiteraard niet vergeten. Een grote topper, en één van de beste van de mannen.

nu doen jullie me toch twijfelen hoor , vooral tussen revolver en rubber soul...
Please, Please Me weet ik eigenlijk ook nog niet echt omdat de meningen hier zijn dat hij gedateerd is, op zich niet erg denk ik dan maar ik zou toch wel om het wat crue te zeggen '' een welgemeende fuck you in het gezicht'' willen hebben, een soort van gevoel dat ik meer wil begrijpen jullie, als Please, Please Me niet zo is dan denk ik dat ik deze toch nog effe pas, effe maar natuurlijk, ik wil echt een goed album om mee te beginnen en ik denk dat et revolver kan zijn...

maar natuurlijk ken ik de beatles nog niet en is een zwak album mischien nog 10 keer beter dan wat er deze dagen word gemaakt

Op zich is "Revolver" wel een goede keuze als je meteen met een topalbum wilt beginnen, waar ook nog eens wat (voor het grote publiek) onbekendere pareltjes op staan ("I'm Only Sleeping", "Here, There and Everywhere", etc.). Als je nu alleen twijfelt tussen "Rubber Soul" en "Revolver" zou ik voor "Revolver" kiezen om mee te beginnen.

avatar van HiLL
Kies voor Rubber Soul, een album wat uiteindelijk beter is en consistenter dan Revolver, wat uiteraard ook een topper is.

avatar van musicfriek
HiLL schreef:

Neem ze gewoon allebei, kun je geen buil aan vallen

avatar van HiLL
Ja dat is eigenlijk nog beter.

avatar van Janz
Het aardige van deze verzamelaar is dat er veel nrs opstaan die nooit op een regulier album verschenen zijn. In de jaren 60 had je nog een aparte singles markt naast de LP markt en waren de singles geen lokkertje voor het album. Als verzamelaar zelf voegt deze CD m.i. weinig toe aan de al lang bekende rode en blauwe dubbelaars.
En klopt het dat Strawberry Fields niet op deze verzamelaar staat??? Vreemd, want was met Penny Lane een single met dubbele A-kant. Dus als Penny Lane op 1 stond, stond Strawberry Fields er ook op.
Wat een omissie.
Ik zie trouwens dat de single Daytripper/We can work it out wel volledig vertegenwoordigd is.

musicfriek schreef:

Neem ze gewoon allebei, kun je geen buil aan vallen

Eens. De tandem Rubber Soul - Revolver is inderdaad een goed startpunt.