Ik ben erg tevreden over deze Iron Maiden plaat.
Waar de vorige cd mij totaal niet kon pakken, heb ik het wel te pakken met deze.
In het begin had ik erg moeite met de opener/intro. Ik vond hem veelte lang en te saai. Daarbij vond ik het ook nog erg vervelend dat ze het nummer The Final Frontier aan de intro hebben geplakt en dat je deze niet kan weg skippen.
Maar na aardig wat luister beurten kan ik de intro luchten. Ik zie nu ook wel het verband met The Final Frontier (Tekstueel)
The Final Frontier vind ik een lekker Maiden nummer. Deze zal het ook wel aardig live doen. De clip vind ik ook erg aardig, alleen zoals eerder genoemd halen de geluidseffecten toch de luister ervaring weg van het nummer.
Maar goed ik zie de beste top 40 muzikant nog niet zo'n mooie clip maken, dus waar hebben we het over.
El Dorado word veel bekritiseerd en het klinkt ook typisch als een Maiden nummer. Ik vind het misschien wel een van de lekkerste nummers op de hele cd. Het basloopje klinkt heerlijk en het nummer schreeuwt toch best lekker mee in de auto " El Dorado!!!"
Ik vind het tekstueel ook een leuk nummer.
(Zelfs mijn vriendin vind hem leuk, en daarvoor moet je toch wel wat uit de kast halen

Mother of Mercy vind ik misschien wel het beste nummer van de hele cd. Wederdom tekstueel best een juweeltje.
Maar eigenlijk is de tekst op het hele album op een vrij hoog niveau.
Na Mother of Mercy komt dan Coming Home wat ook een nummer van hoog niveau is en ook lekker mee zingt.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik Mother Of Mercy en Coming Home pas echt begon te waarderen naar hoe meer ik de cd beluisterde.
The Alchemist, klassieke Maiden. Meer hoef ik er niet over te zeggen. Het hele sausje zit er overheen gegoten.
Isle of Avalon is een twijfelgeval. Ik denk dat misschien het intro een beetje te lang is. Wanneer hij eenmaal op gang is klinkt hij toch wel erg lekker. Dit nummer heeft wel een paar leuke momenten voor live shows in zich.
Starblind klinkt muzikaal erg lekker, duurde toch even voordat ik hem helemaal ging waarderen.
The Talisman heeft een lang intro, maar wanneer hij los gaat hebben we gelijk te maken met een hoogtepuntje van de cd.
The Man Who Would Be King is ook nog een twijfelgeval voor mij, hij pakt me nog niet helemaal. Het klinkt allemaal erg goed, maar toch is het voor mij het minst pakkende nummertje van de cd.
Misschien komt het wel door de lengte van het nummer en dat er zoveel lange nummers achter elkaar aan komen. Een klein nummertje tussen door was goed geweest.
Aan het einde van de cd wacht Where The Wild Wind Blows.
Heerlijke intro en ook goed bij de tijd, op den duur vind ik het nummer wat te lang uitgespannen waarbij het nummer alle kanten op gaat waardoor het een heel ander nummer word.
Al met al een zeer goede cd van Iron Maiden wat laat zien dat ze totaal niet hoeven afgeschreven te worden. Veel mensen zullen zeggen van wel, maar kijk hoe deze mannen live hun mannetje staan en als je nog zoveel mensen kan plezieren met je kunsten, dan zeg ik vooral door gaan. Want persoonlijk vind ik dit op hun debuut na en Brave New World hun beste album.
Het is jammer dat hun oude vertrouwde logo Eddie er niet meer is en dat we een spacemonster hebben gekregen met de naam Eddie. Toch heeft de hoes wel wat, ik heb in ieder geval wel het t-shirt erbij gekregen toen ik de cd kocht en draag hem trots.
Hopelijk komen ze weer eens in Assen, het is toch heerlijk als Iron Maiden in je achtertuin speelt en je er lopend heen kan.
Ik twijfel tussen de 4 sterren of 4,5.
Hij staat nu nog op 4 sterren maar het album blijft groeien, dus de 4,5 kan altijd nog.