menu

John Legend & The Roots - Wake Up! (2010)

mijn stem
3,58 (166)
166 stemmen

Verenigde Staten
Soul / Hip-Hop
Label: GOOD

 1. Hard Times (5:16)
 2. Compared to What (6:26)
 3. Wake Up Everybody (4:26)

  met Common en Melanie Fiona

 4. Our Generation (3:15)

  met C.L. Smooth

 5. Little Ghetto Boy (Prelude) (1:58)

  met Malik Yusef

 6. Little Ghetto Boy (5:26)
 7. Hang on in There (7:15)
 8. Humanity (Love the Way It Should Be) (3:49)
 9. Wholy Holy (5:50)
 10. I Can't Write Left Handed (11:44)
 11. I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free (2:42)
 12. Shine (4:43)
 13. Shine [Waiting for "Superman" Version] * (4:29)
 14. Wake Up Everybody [Live in Studio Performance] * (5:12)

  met Black Thought

toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 1:02:50 (1:12:31)
zoeken in:
avatar van beruk
4,5
IJzersterke plaat, mijns inziens allen zeer goede covers van zoals wel duidelijk is tijdloze klassiekers. Schitterend geproduceerd ook.

avatar van thelion
5,0
Vanavond maar eens kijken of dit live ook overeindblijft staan.

avatar van catdog
Ik ben er ook bij vanavond!
Ik verheug me nu al op I Can't Write Left Handed.

avatar van UmindC
4,0
Ik ben er ook, heb er zin in

avatar van thelion
5,0
Vrees wel voor de terugweg naar Vlissingen met al die sneeuw die opkomst is. Stap ook over een uurtje al in de auto...... heb geen zin om op het latste moment of te laat aan tekomen.

avatar van UmindC
4,0
Ik woon in Haarlem, hoef dus niet zo lang te reizen.

avatar van catdog
Fenomenaal concert btw. I Can't Write Left Handed was sensationeel!

4,5
thelion schreef:
Vanavond maar eens kijken of dit live ook overeindblijft staan.


En of het dat deed, fantastisch concert! Voorheen was ik nog niet zo geïnteresseerd in the Roots maar daar is na gister zeker verandering in gekomen!

avatar van UmindC
4,0
Geweldig concert inderdaad.

avatar van thelion
5,0
thelion schreef:
Vanavond maar eens kijken of dit live ook overeindblijft staan.


Het stond als een huis, wat als het Empire state building ach nee het stond net zo rotsvast als de Mount Everest.

Geweldig op treden van John & The Roots.
Resensie van mij is hier te lezen

Dennis5493 schreef:
Voorheen was ik nog niet zo geïnteresseerd in the Roots maar daar is na gister zeker verandering in gekomen!


Was al zeker bekend met hun Studio werk maar soort van Fan geworden na het geweldige optreden van de heren op North Sea Jazz afgelopen zomer.

avatar van Hedser
4,5
Het was super inderdaad! I Can't Write Left Handed en de remix-versie van Again waren voor mij de hoogtepunten.

avatar van Slowgaze
3,5
Deze hadden ze met Cody Chesnutt op moeten nemen, niet met die Sjonnie...
Bedenk eens hoe goed deze plaat had kunnen zijn met een fatsoenselijke zanger als Cody!

avatar van kemm
3,0
Cody ChesnuTT is inderdaad vele malen interessanter, maar ik zie de link niet met deze nummers/dit project.

avatar van Slowgaze
3,5
Nou, How I Got Over zou een samenwerking met Cody bevatten, maar die is er uiteindelijk niet opgekomen. Wel twee nummers met John die zijn zelfgekozen achternaam nog steeds geen eer aan heeft gedaan. En The Seed 2.0 is natuurlijk meesterlijk. Zou jij hier liever niet Cody op zang gehad hebben dan John? Veel meer een link zit er niet echt acher of zo.

avatar van kemm
3,0
Ik zie Cody niet echt covers doen, althans geen heel album. Hij zit ook in een iets andere richting, getuige The Headphone Masterpiece en de nieuwe nummers die nu circuleren.
Hij mag best weer wat met The Roots gaan doen, maar niet zoiets als dit, nee.

avatar van Slowgaze
3,5
O, ik heb niets tegen dit idee, maar ik vind John gewoon een erg zwakke zanger. Het is een stel-je-voor-dat-verhaal hè.

avatar van west
3,0
beruk schreef:
IJzersterke plaat, mijns inziens allen zeer goede covers van zoals wel duidelijk is tijdloze klassiekers.


Als ook grote soul en enigzins hip-hop liefhebber heb ik er toch lang over gedaan om dit Wake Up! te beluisteren. Hoofdreden was de hoofdzanger: John Legend. Ik vind dat John best een aardige stem heeft, maar hij brengt het allemaal zo glad als het net buiten was toen het echt erg hard sneeuwde. En die kou heeft weinig met warme soulmusic te maken.
Ik hoopte dat hij in samenwerking met de uitstekende band the Roots tot een ander resultaat zou komen, maar helaas is dat niet zo. Ook de samenwerking met allerlei andere artiesten leidt er niet toe dat John wat beter uit de verf komt.

Als we dan naar de covers kijken: wat mij betreft no way dat allen zeer goed zijn. Alleen I Can't Write Left Handed, met een prima gitaar, Hard Times, mede dankzij een prima Black Thought en nou ok Wake Up Everybody, met een prima Common zijn zeer goed. Door de beugel kan verder nog Little Ghetto Boy, de rest is echt niet te pruimen. Ik had bij die tracks echt veel moeite om niet door te zappen, maar je wilt alles eerst goed beluisteren voor je een review schrijft. Gladde bagger, van mijn part sneeuw, is het. Je ziet trouwens onder 'Statistieken' dat de vier genoemde tracks ook ver favoriet zijn voor de rest. Te weinig voor een goede waardering.
Wel heb ik 2 live versies extra op mijn versie van dit album. Dat klinkt wel wat beter, dus ik kan me voorstellen dat mensen het concert konden waarderen.

Ik zou iedereen aanraden om het soloalbum uit 2010 - How I Got Over - van the Roots erbij te pakken of cd's van Common of de originele soulversies van deze nummers of andere goede soul. Dit Wake Up! zou ik aan mij voorbij laten gaan, op misschien die 3 genoemde nummers na.

avatar van Mjuman
west schreef:
Als ook grote soul en enigzins hip-hop liefhebber heb ik er toch lang over gedaan om dit Wake Up! te beluisteren. Hoofdreden was de hoofdzanger: John Legend. Ik vind dat John best een aardige stem heeft, maar hij brengt het allemaal zo glad als het net buiten was toen het echt erg hard sneeuwde. En die kou heeft weinig met warme soulmusic te maken.
(...)
Dit Wake Up! zou ik aan mij voorbij laten gaan, op misschien die 3 genoemde nummers na.


In eerste instantie kwam juist dit album voor mij als een relatieve meevaller. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het de laatste weken ook niet vaker draai, dan één keer per week. Dus "Wake up Mr. West" blijft dit keer uit, want die man 's laatste kan me tot nu toe nog wel steeds bekoren. Zag het album in eerste instantie als een soort hommage, maar ik vrees dat ik er toch een halfje af moet halen. Ik zal John zo nog eens laten draaien.

avatar van KILLERBEE99
2,5
Zo een nummer met John Legend is wel te puimen, maar een hele CD lang is iets minder. De andere Cd van The Roots uit dit jaar is echt een top album How I Got Over

avatar van Booyo
3,5
I Can't Write Left Handed, wat een waanzinnig nummer! Sowieso vind ik de hele plaat goed te pruimen, wordt altijd wel blij van de stem van Sjonnie Legende. Uiteraard verzorgd the Roots weer voor een retestrakke muzikale begeleiding, wat het tot een plezierig album maakt.

3,5*

Zijn het trouwens allemaal covers?

avatar van UmindC
4,0
Op Shine na wel.

avatar van Mark Wilmont
3,5
Heerlijke plaat. The Roots is een top band waar John zich mooi aan optrekt. Mooie liedjes keuze. Niet alles is even goed...ach ja hoeft ook niet, want over het algemeen is het prima.

avatar van Anne Maaike
2,5
Toen ik van deze samenwerking hoorde was ik niet erg enthousiast. John Legend heeft mij niet meer echt overtuigt met zijn albums na zijn prima debuut Get Lifted.

Nu over dit album. Ik kan zeggen dat de plaat intrumentaal erg goed is. Maar dat ben ik wel gewent van The Roots. Ook had ik verwacht dat er wat meer rap in zat, dat viel wat tegen. Hetgeen dat er dan nog overblijft is John Legend. En hij is nou net het grote struikelblok om het album een hoge beoordeling te geven. En juist hij heeft zo'n groot aandeel op het album en hij moet zang aan de intrumentaties toevoegen. Maar John Legend klinkt te geforceerd waardoor zijn zang de juiste kracht mist die bij de intrumentatie hoort. Erg jammer.

The Roots zijn prima in vorm, maar Legend doet niet op hetzelfde niveau mee. Daarom voor dit album 2.5*

avatar van GijsV
4,5
Net de versie zonder bonustracks gekocht voor een tientje, ben toch blij dat ik weer zo'n super mooi album tussen mijn cd's heb staan!

avatar van kobe bryant fan
Die cover is echt schitterend ,als je daar op inzoomt zie je echt mooie details en de muziek klinkt ook goed tot nu toe.

avatar van principal2000
3,0
Uiteraard zijn de nummers op dit album erg goed. Maar in de uitvoering van John Legend & The Roots ben ik minder lyrisch. John's vocale vaardigheden zijn hier vooral de schuld van. Ik ga niet zover dat ik het slecht vind, maar bij vlagen vraag ik me toch af of John niet te veel hooi op zijn vork neemt. De muzikale ondersteuning van The Roots is (uiteraard) goed tot uitstekend. De schaarse toegevoegde raps zijn prima al had dit album ook zonder gekund. Er heerst een redelijk goede live sfeer op dit album en dat is vooral dankzij The Roots. Ik had dit album al eens een paar keertjes beluisterd en was toen iets negatiever dan ik nu ben. Ik vind het album vooral sterk in het begin (t/m Our Generation) en daarna verslapt mijn aandacht was.

avatar van Harderwiek
4,0
Wat klinkt dit tot nu toe heerlijk zeg! Baal dat ik het optreden vorige jaar gemist heb Steekt muzikaal echt geniaal in elkaar. Na mijn mening neemt John Legend alleen iets teveel leiding over het gehele album bekeken. Nog paar keer even goed luisteren!

avatar van Hedser
4,5
Blijft een lekker album. Ik moet zeggen dat ik de twee bonustracks (andere versies van Shine en Wake Up Everybody) beter vindt dan de reguliere versies. Op de andere versie van Shine hoor je alleen John en zijn piano, een combinatie waar ik sowieso fan van ben, en op de andere versie van Wake Up Everybody zijn Melanie Fiona en Common niet te horen. In plaats daarvan rapt Black Thought in het begin van het nummer, wat ik veel beter vind. Het stuk van Common op de gewone versie vind ik namelijk maar matig.

avatar van WeztSide
3,5
Meestal vind ik John Legend nogal een gladjakker, maar op dit album valt me dat hartstikke mee. Het had beter gekund, maar is goed genoeg voor mij.
The Roots zijn geniaal in vorm en echt het grootste pluspunt aan Wake Up!
Niet alle nummers zijn even memorabel, maar het is zeker de moeite waard.
John Legend stijgt echt boven zichzelf uit op sommige momenten. Zo'n moment is het grandiose I Can't Write Left Handed, dat elf minuten tot iets korts lijkt te reduceren.
Compared to What vind ik ook een meer dan fijn nummer.
Heel aardige plaat dus! Geen grote miskanten van een nummers.

Favorieten: I Can't Write Left Handed, Compared To What, Hard Times, Little Ghetto Boy

Ulfat-e-Zulmat
Het origineel van I Can't Write Left Handed is oneindig keer beter.

avatar van Masimo
3,0
Ja, dat is eigenlijk best wel waar.

avatar van Rudi S
4,5
Misschien (zeker) zijn de orginele wel beter, maar dit is zo'n heerlijk album wwar het spelplezier van af spat.
Wat mij betreft is John Legend echt een geweldige vocalist en The Roots zijn natuurlijk The Roots

avatar van Rene1979
4,5
Ik begrijp de kritiek op John Legend niet! Prachtige stem heeft die man en in combinatie met The Roots is dit een topplaat

Gast
geplaatst: vandaag om 16:06 uur

geplaatst: vandaag om 16:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.