Swans - My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky (2010)

Rock / Folk
Label: Young God

1. No Words / No Thoughts (9:24)
  2. Reeling the Liars In (2:20)
  3. Jim (6:46)
  4. My Birth (3:52)
  5. You Fucking People Make Me Sick (5:08)
  6. Inside Madeline (6:37)
  7. Eden Prison (6:03)
  8. Little Mouth (4:12)
  9. Look at Me Go * (46:07)
Volgens mij nog nergens te koop.

avatar van shinybeast
deric raven schreef:
Volgens mij nog nergens te koop.

Ik heb 'm al hoor, regulier

In Nijmegen nergens te krijgen.

avatar van HammerHead
Ik ga 'm dadelijk even halen bij Sounds in Delft, waar ze 'm volgens hun website op voorraad hebben liggen. Ik ben benieuwd, ik heb er nog geen noot van gehoord namelijk.

Gezien mijn voorliefde voor willekeurig welk Swans album ben ik niet bang voor een tegenvaller.

avatar van GothicBowie
Ik heb hem kunnen downloaden via iTunes , dus hij is wel ergens te krijgen , of mss nog niet in Nederland??

avatar van HammerHead
Ik heb 'm gisteren gewoon kunnen kopen...

dix
heb je contant betaald, of gepind ? of heb je gebruik gemaakt van een creditcard ? moest je lang wachten bij de kassa ? en heeft er nog iemand iets over het album ?

Gewoon een vraag.
Probeer al een week deze te kopen.

avatar van pompompom
Gewoon een vraag.
Probeer al een week deze te kopen.

Je had 'm natuurlijk al kunnen bestellen ergens op internet...

dix
Hij ligt in Delft inderdaad in de winkels, ik zag gisteren 3 stuks liggen bij Sounds ( maar daar heeft hammerhead er dus inmiddels één van weggehaald ) Bij Velvet ligt ie ook, voor dezelfde prijs ( terwijl ze bij Velvet meestal een euro of wat duurder zijn ). Maar of dat nou belangwekkende informatie is ... Er is een 2CD versie uit, waarbij de tweede CD uit eenbonustrack bestaat van 30 of 40 minuten. Die versie heb ík nog niet in de winkel zien liggen, dus ik ga voor mijn aanschaf het internet op.

Een heavy, gruwelijk en hard album.
Kortom; album van het jaar.

avatar van SonicLee
Ik heb deze enkele keren beluisterd en ik was zeer aangenaam verrast na mijn eerste luisterbeurt. Het geheel klinkt als een logisch vervolg t.o.v. de oudere dingen. Favoriete nummer: 'Inside Madeline'. Het einde is echt pure extase
Ik heb voorzichtig 4 sterren gegeven maar ik denk dat ik nu wel met zekerheid kan zeggen dat dit mijn AOTY is.

Je kunt uren praten over bands als The Cure, U2, Depeche Mode, OMD of Simple Minds die zogenaamd een come-back maken.
Terug gaande naar het oude geluid.
Hier een voorbeeld van hoe het daadwerkelijk moet.
Ja, en inderdaad; zelfs beter dan alles wat ik van Swans gehoord heb.
Hier klopt het totaalplaatje gewoon.

avatar van orbit
Ben het helemaal met je eens DR. Ik vind echter Great Annihilator nog wel iets beter, maar dat kan veranderen in de loop van de tijd. Die ken ik tenslotte al zo'n 15 jaar

en Nijmegen zei je Deric? Loopt de Waaghals zo achter, dat ze m nog niet hadden?

Inderdaad.
Heb hem gisteren bij Kroesse gekocht.
Die hadden er ook maar 1 in de voorraad.

Sietse
na kort stukjes beluisteren bij Concerto was ik echt nog niet overtuigd genoeg om hier 25 euro (vinyl) voor neer te leggen.

avatar van shinybeast
dix schreef:
Er is een 2CD versie uit, waarbij de tweede CD uit een bonustrack bestaat van 30 of 40 minuten. Die versie heb ík nog niet in de winkel zien liggen, dus ik ga voor mijn aanschaf het internet op.

# 9. Look At Me Go (40:00)

My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky - SPECIAL EDITION - SWANS | SWANS | YOUNG GOD RECORDS - younggodrecords.com

Heb hem al wel gehoord volgens andere wegen. Vind het niet echt de moeite waard

avatar van AOVV
Na enkele luisterbeurten een eerste impressie: intens. Koud en warm tegelijk. 'My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky' (mooie titel trouwens!) houdt me in de greep; voorlopig raak ik daar niet uit. Neen, dit plaatje is hier nog lang niet uitgespeeld.

Sietse schreef:

Je moet hem dan ook als geheel horen.
Elk nummer heeft zijn wendingen.
Niet een album om eventjes vluchtig te luisteren.

avatar van Castle
Gruwelijk goed album
Nog zeker paar maal beluisteren, maar Gira en zijn mannen zijn terug!!
Topper, ik zal alter deze week nog meer feedback geven...

Sietse
deric raven schreef:

Je moet hem dan ook als geheel horen.
Elk nummer heeft zijn wendingen.
Niet een album om eventjes vluchtig te luisteren.

Wat een onzin. Als je een paar nummers hebt gehoord kun je toch wel duidelijk stellen of je het 25 euro waard vindt of niet.
Als ik hem ergens op vinyl tegen kom voor 15 euro dan wil ik er nog wel eens over nadenken, maar nu...nee laat maar.

EDIT: en zo ken ik er natuurlijk nog wel veel meer...ik kan dit bij vrijwel alle albums zeggen die ik 5 sterren heb gegeven.
En juist bij Swans heb ik nooit moeite gehad met het bepalen of ik het moest kopen of niet (niet voor niets dat ik nog best wel wat Swans dingen op mijn verlanglijstje heb staan omdat ze helaas niet te krijgen zijn).

Sietse schreef:

Korte stukjes of nummers ? Maakt wel degelijk wat uit bij de Swans.

Zeker, het effect mis je hierdoor wel degelijk.

avatar van orbit
Op delen van nummers zou ik me hier geheel geen goed oordeel over kunnen vormen! Juist de uitwerking van sommige nummers is hier briljant gedaan.. het volle effect inderdaad

Het intro van You Fucking People Make Me Sick zegt niks over het verdere verloop van het nummer.
Dat zelfs Gira zijn eigen dochter hier de kinderstem is, maakt het nog heftiger.
Juist hierdoor wordt het effect van een angstige vader duidelijk.
Je wilt toch niet dat je dochter slachtoffer wordt van zo'n gek.
Die contrast maakt je inderdaad ziek.
Gira zoekt op een misselijke geniale manier de confrontatie op.

Dit hoor je echt niet in een vluchtig moment.

avatar van Slowgaze
Zo te zien gaat dit de Seldom Seen Kid of High Violet van Swans worden. Hmm...

Hoe je die bands kunt vergelijken, ook al snap ik wat je bedoelt, gaat echt langs me heen. Beide bands zijn een stuk minder boeiend. Al vind ik Elbow's Asleep in the Back wel erg gaaf

Misschien heel gek, maar ik vind het openingsnummer opvallend veel overeenkomsten hebben met See the leaves van the Flaming Lips...