ZZ Top - Eliminator (1983)

Rock / Blues
Label: Warner Bros.

1. Gimme All Your Lovin' (3:59)
  2. Got Me Under Pressure (3:59)
  3. Sharp Dressed Man (4:13)
  4. I Need You Tonight (6:14)
  5. I Got the Six (2:52)
  6. Legs (4:35)
  7. Thug (4:17)
  8. TV Dinners (3:50)
  9. Dirty Dog (4:05)
  10. If I Could Only Flag Her Down (3:40)
  11. Bad Girl (3:16)
  12. Legs [Single Version] * (3:35)
  13. Gimme All Your Lovin' [Live] * (4:45)
  14. Sharp Dressed Man [Live] * (5:15)
  15. I Got the Six [Live] * (3:06)
  16. TV Dinners [Live] * (4:13)
  17. Got Me Under Pressure [Live] * (4:07)
  18. Legs [12" Dance Mix] * (7:51)
avatar van Wouter30
Herinneringen uit een vroege jeugd.

En als Mastodon heeft inderdaad die zelfde lekkere typisch amerikaanse sound.

avatar van ricardo
I Got The Six is eigenlijk ook een prachtig pakkend nummer. Nu ik dit album weer eens beluister lijkt het net een verzamelaar met alleen maar goede nummers.

Toch wel mooi een ware ZZ Top revival waar ik nu inzit.

Een pracht band die hier op mu.me ten onrechte helaas wat onder het tapijt geschoven word.

avatar van Poeha
Balen voor jou dat je niet aan de games hier meedoet.
Want met organisator dazzler hebben we net vorige week de Greatest Hits game van ZZ Top behandeld.
Klik hier

Blijft zeker een heerlijke band met een schat aan geweldige tracks.

avatar van ricardo
Ik heb even gekeken maar is inderdaad jammer, heb de revival net te laat ingezet.

Maar je moet ook maar net weten wanneer er zo'n game bezig is. Meestal beperk ik me alleen maar tot de gewone updates van de albums. Ik kijk ook bijna niet verder op het forum, terwijl dat beslist de moeite waard is.

avatar van Poeha
Je mist heel wat in de games sectie aan mooie onbekende nummers (althans dat is mijn ervaring in ieder geval) in de diverse Knock-Outs of Ladder games.
Is het proberen echt waard.

On-topic: I Got The Six is een nummer dat niet snel genoemd wordt, maar is ook weer zo'n lekkere spitse rocker net als Got Me Under Pressure.

avatar van vielip
Inderdaad ja, in I got the six gaan ze net zo hoekig en puntig tekeer als in Got me under pressure. Je zou het haast een punk inslag kunnen noemen met een beetje goede wil.

avatar van ricardo
Hoe goed hun jaren 70 albums ook mogen zijn, dit is en blijft voor mij hun beste album.

Prachtige sound, en werkelijk alle nummers zijn gewoon perfect zonder uitzondering.

Met deze en cd 1 van de verzamelaar Rancho Texicano kom je een heel eind met deze band.

Moet je niet in een ZZ Top roes zitten natuurlijk.

Oelieda
Een klassieker.
Deze heren kunnen pas echte muziek maken. Qua geluid 1 van de beste poprock albums die ooit geproduceerd is.
Perfecte dynamic range!!!

Nu hoor ik je denken, wat is dat nu weer.
Dat ? Dat = Wat 99 % van de artiesten, musici en dergelijke verzuimen te doen. Muziek zonder clipping op cd zetten. Te veel compressie betekend vervorming, clipping.

End de loudnesswar now.

avatar van jailhouserocker1
Goed album en idd een klassieker, als was het alleen maar door de 3 hits. Wil jammer dat ze de drumcomputer er in gegooid hebben. Is niet des ZZ's.

Oelieda schreef:
Een klassieker.
Perfecte dynamic range!!!

Nu hoor ik je denken, wat is dat nu weer.

End de loudnesswar now.

Wartaal, goeie plaat wel, drumwerk stoort nie

avatar van ricardo
Geen wartaal, ik ben het er wel mee eens. Ik vind dit ook 1 van de allerbeste en meest pakkende blues rock albums. Alle nummers zijn gewoon raak.

Eigenlijk is dit de perfecte ZZ Top verzamelaar van de jaren 80.

Keppum zelfs in mijn top 10 staan, daar waarie hoort natuurlijk.

O ja enne Oelieda zal niet reageren want die is alweer een tijdje uitgeschreven.

avatar van vielip
Volgens mij bedoeld Malle juist toch ook dat hij het een goed album vind?

yep

wartaal, dat clipping geleuter

avatar van vielip
Ja precies, dan had ik je toch goed begrepen

Malle schreef:
yep

wartaal, dat clipping geleuter
Ok dat snap ik, maar dan had je dat stukje er ook ff uit moeten quoten, nu is het net of je het hele verhaal van Olieda wartaal vind.

Ben het met je eens over dat clipping geneuzel, maar omdat ik deze plaat zo super vind pik ik vooral de positieve stukken van de diverse berichten eruit hier.

Ik moet hullemal niks

avatar van Heer Hendrik
prima gemiddelde voor deze plaat van ZZtop. Weinig op aan te merken

avatar van Ronald5150
Ik vind "Eliminator" van ZZ Top een ronduit zwakke plaat, ondanks dat deze wellicht door het leven gaat als klassieker. De twee hoogtepunten "Gimme All Your Lovin'" en "Sharp Dressed Man" kunnen deze plaat niet redden van de middelmaat. Ik vind dit eigenlijk best moeilijk om te zeggen, omdat ik ZZ Top en Billy Gibbons beschouw als een van mijn favoriete bands/gitaristen. Sterker nog: "Tres Hombres" is een van mijn favoriete platen. Maar ik heb toch het gevoel dat de heren van ZZ Top op "Eliminator" zijn gevallen voor het grote publiek dan wel de commercie. Het klinkt allemaal te poppy en te gelikt. Ik mis die smerige en vuige vibe van hun eerste platen. Op "Eliminator" is ZZ Top teveel een act geworden dan gewoon een bad ass bluesrock band. Jammer, maar "Eliminator" is een teleurstelling. "Tres Hombres" nog maar een keer draaien dan.

avatar van Poeha
Niks mis mee als een band eens een keer wat van hun "muzikale pad" afstapt. Ze mogen ook best eens de vruchten plukken van wat meer commercieel succes. Zeker met het oeuvre van de vroege ZZ Top albums, toch een "beperkt" publiek. Verdienen ze ook nog eens wat.

Nu spreekt mij dit album ook behoorlijk aan, dus misschien heb ik wat makkelijk praten.

avatar van musician
Nou, dat niet, maar wat vind je die oudere albums ook goed of vind je Eliminator juist een hele verbetering?

Poeha schreef:

Helemaal niets mis mee. Het staat ZZ Top vrij te doen wat ze willen. Alleen deze aanpak spreekt mij minder aan en daarom kom ik tot mijn oordeel. Verder niets dan respect voor ZZ Top. Geweldige band!

avatar van dazzler
Ik kan niet begrijpen dat iemand Gimme All Your Lovin' en Sharp Dressed Man goed vindt
en de rest van de plaat een pak minder. Alle songs bestaan toch uit dezelfde, lekker ingrediënten?

musician schreef:

Ik vind veel van hun oeuvre geweldig (vnl. 4* albums). Ook de andere weg die ze in de 80's zijn ingeslagen.
Alleen Degüello vind ik een redelijke mispeer.
Maar over het algemeen vind ik de 80's albums hun meeste geslaagde exemplaren.

dazzler schreef:

Ik zeg dat ik die twee tracks de hoogtepunten vind van deze plaat, maar dus niet per definitie goed. Zeker niet als ik het vergelijk met bijvoorbeeld werk van "Tres Hombres". Geen slechte nummers, maar gewoon matig. Leuk om te horen, niets meer en niets minder.

avatar van musician
Poeha schreef:
Maar over het algemeen vind ik de 80's albums hun meeste geslaagde exemplaren

Ik heb ook alleen Eliminator en Afterburner, dus ik was benieuwd. Die twee albums waren volgens mij commercieel ook het meest succesvol. Ik heb nog wel een grootste hits om indrukken mee op te doen. Dat jaren '70 werk, daar moet ik nog eens aan beginnen.

dazzler schreef:
Dat vind ik ook.

Ik had het eerst niet eens zo door, maar alle nummers zijn even pakkend en vallen lekker in het gehoor.

Op dit album staan minstens 6 nummers wat zo een single had kunnen worden.

Ik vind het artistiek gezien ook een hoogtepunt, vooral omdat het hier allemaal wat steviger gaat en er wat meer uptempo gespeeld word dan in de jaren 70.

Heerlijke plaat, en wat mij betreft zowel commerciel als artistiek wel hun hoogtepunt.

Hoe goed het debuut, Rio Grande Mud, Fandango en Tres Hombres ook wel niet zijn.

musician schreef:

Afterburner is wel een pak minder dan deze vind ik, vooral een stuk minder pakkende songs.

Als ik je een tip mag geven, beluister dan nummers als Beer Drinkers en Hell Raisers, Tush, Brown Sugar, Blue Jean Blues, Just Got Paid, Just Got Back From Baby's, La Grange, Francene, Waitin' For The Bus en Jesus Left Chicago maar een keertje, weet je gelijk hoe ze op hun top in de jaren 70 klonken. Of b.v het laatste nummer van Tejas af, de instrumental A sleep In The Desert.

Vind ZZ Top vooral een jaren 70 topband, en ook van dit album, na dit album was het wat mij betreft over en veel weer van hetzelfde kunstje.

sugartummy
dit is een geweldige plaat met goed bij elkaar passende nummers. heeft qua populariteit ook veel te danken aan de videoclips. zelfs de ballad i need you tonight is goed itt andere ballads van de band.

avatar van viking1
Vandaag tijdens het klussen deze maar es weer opgezet,heerlijk cd!

Toen deze plaat in de '80 uitkwam vond ik hrm geweldig,menig feestje op gehad.
De hits en die staan er genoeg op zijn prima luister voer.de hele cd luisterd lekker weg allemaal toppers.
Was lang geleden dat ik de hele cd had beluisterd,maar nu in de vakantie tijdens het klussen det me even weer terug zijn in de '80!
Vondd hem toen al top en de cd heeft nog niets in kracht afgenomen!
Waar ik normaal liever hun blues/swamp ,rock cd's draai.
Vooral hun eerste cd's en hun laaste,is deze 'n stukje jeugdsentiment!

Helemaal mee eens Loete.

Ik vind deze persoonlijk hun beste album, want alle nummers zijn lekker uptempo gespeeld en ze zouden van deze nog menig single extra afgehaald kunnen hebben dan de 3 bekenden die iedereen wel kent.

Als je niet beter zou weten zou je denken dat dit een ZZ Top verzamelalbum zou zijn.