de bullshitfactor gaat hier weer gevaarlijk in het rood. effe door jouw scores van recente albums gegaan en het lijkt me wel alsof jij een automatische afkeer hebt voor al wat door zogenaamde hipsters goed gevonden zou kunnen worden, afgaand op je scores voor de laatste grizzly bear, dirty projectors, beach house, antony en zelfs deerhunter. stuk voor stuk vrij gedurfde en toch traditionele platen die niet onterecht de hemel in geprezen zijn....
Wat? Ik heb hier verdorie zelfs albums van het ultieme P4Kgroepje Animal Collective op 4,5* staan. Ben je nu ook al een "hater" als je maar 3,5 gegeven hebt aan een Deerhunter-album (iets wat ik trouwens nog met een lijvige tekst verantwoord heb in de desbetreffende topic - Microcastle waardeerde ik trouwens ook al met een 4)? Wat een onzin zeg.
Edit: ahja, ik ga volmondig akkoord met de stelling dat er de laatste jaren weinig interessante muziek uit GB komt en onder andere Muse & Editors heb ik met lage stemmen gewaardeerd. Geeft me dit weer wat cred khonner?
aERodynamIC schreef:
Eindelijk weer gerekend worden tot de jongeren (of moet ik zeggen 'het soort volkje') die alles op voorhand mooi vinden...... love it. Het leven begint bij 40 zeggen ze dan ook.
Ach, de hippe jongen in jou is misschien nooit gestorven, Aero.
Ik speelde met die vergelijking alleen maar in op het stigma dat KampF sceptici trachtte op te plakken. Er zullen misschien haatstemmers zijn die een lage stem uitdelen enkel en alleen omdat Sufjan elektronisch gegaan is maar er zijn er evengoed die een hoge stem uitdelen op basis van de hipheidsfactor van dit album (en zo zijn er echt heel wat op het internet). Dat zal elkaar wel min of meer uitbalanceren.
natuurlijk, dit album wordt opgepakt door hordes hipsters en uitgeroepen tot beste album van het jaar, maar daarmee is nog niets over het album gezegd. Persoonlijk vind ik dit een forse vooruitgang voor Sufjan, en wel degelijk een uitgedacht, 'diep' album waarin niet zomaar willekeurig geluiden zijn gegooid. Zoals khonnor zegt: symfonisch, geschift, hyperkinetisch, en ook wel 'dik', met name de laatste twee nummers
Ja kijk, hyperkinetisch heeft voor mij nu eenmaal een negatieve connotatie, vandaar dat ik hierboven reeds gezegd heb dat dit waarschijnlijk de "ADHD-generatie" zal aanspreken. Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt natuurlijk. Ik heb hierboven trouwens al meermaals aangegeven wat me precies stoort aan dit album, doe nu niet alsof ik met een "Sufjan is is een droplul, 1,5 en klaar" het feestje trachtte te crashen.