Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
avatar van sierrra
Jord schreef:
Hoe wordt dit album eigenlijk in spreektaal genoemd?

The Untitled Album.

Jav-
Dit vind ik toch aardig geniaal.

avatar van DirkM
Ik noem hem meestal 'tussen haakjes' of 'between brackets'.

avatar van -SprayIt-
Ik ook, meestal gevolgd door " 'joooeeeehoeeeeeeeeeeeeee' je weet wel, dat album."

avatar van Broem
Vind 'toiletbril' toch wel de meest treffende. Erg leuk

Jav-
Jammer dat we dat niet mogen toevoegen als ondertitel. Al is het maar voor een dag.

avatar van alpeko
Jord schreef:
Hoe wordt dit album eigenlijk in spreektaal genoemd?

Hij is bij mij bekend als de haakjes plaat

avatar van king_pin
DirkM schreef:
Ik noem hem meestal 'tussen haakjes' of 'between brackets'.

De haakjes spreek je natuurlijk niet uit lijkt mij, het gaat juist om de leegte tussen de leestekens.

Ik noem m ook 'The Untitled' iig.

avatar van IllumSphere
Noem dit gewoon de beste plaat van Sigur Rós en de mensen met smaak weten direct over welke plaat het gaat.

avatar van king_pin
Dan krijg je weer de discussie tussen Ágætis Byrjun en dat album met die haakjes, hoe spreek je die eigenlijk uit?

Jav-
Haakje open, haakje sluiten.

avatar van jellecomicgek72
king_pin schreef:

'Die ene' van Sigur Rós.

avatar van Don Cappuccino
Of je zegt gewoon:

"Dat album waarop Jonsi heel de tijd joe saai lo zingt"

avatar van AOVV
Ik vind toiletbril ook goed gevonden, maar het past niet echt bij de inhoud. Dit is namelijk helemaal geen poepmuziek.

avatar van Fathead
Hooguit het laatste poepgatlied.

zaaf

avatar van Eveningguard
Wat een onderbroekenlol hier.

Jav-
Zo zie je maar wat Vaka-ntie met je doet.

avatar van Johnny Marr
Ik vind dit album maar niet in de winkels, is dan zo zeldzaam te vinden!? Geldt ook voor Agaetis Byrjun, trouwens. Takk... en Með suð í eyrum við spilum endalaust heb ik wel vlotjes gevonden.

avatar van Gloeilamp
Ik ben deze en AB toch regelmatig tegengekomen in de Plato in Utrecht. Daar heb ik ze ook vandaan. En anders heb je altijd het internet nog

Jav-
Ze zijn ook bijna altijd wel aanwezig in Concerto. Nee, dat zou ik niet platen noemen die erg moeilijk te bemachtigen zijn.

avatar van kobe bryant fan
Nee niet moeilijk te vinden idd. Deze vandaag zelfs in de Fnac zien liggen op Vinyl, zag er erg knap uit!

avatar van Johnny Marr
Fnac Gent, toevallig?

avatar van Eveningguard
Johnny Marr schreef:

Velvet Leiden had 'm in ieder geval op cd en Vinyl. Laatst genoemde is ontzettend gaaf om te zien. Sowieso is de sleeve verpakking een lust voor het oog.

avatar van kobe bryant fan
Johnny Marr schreef:
Fnac Gent, toevallig?

Bij Music Mania hebben ze hem ook op Vinyl, een eerstedruk uit Ijsland zelf wel vrij duur (dacht rond de 40) maar kan later misschien nog wat gaan opbrengen. Geen idee hoeveel ze in de Fnac stonden.

Don Cappuccino schreef:
Of je zegt gewoon:

"Dat album waarop Jonsi heel de tijd joe saai lo zingt"

Doet ie ook al op Gitardjamm

Jav- schreef:

Zag ik hem ook staan en je kunt het sowieso vrij makkelijk online bestellen tegen normale lp prijzen (voor zover je over normaal kunt spreken maar laten we zeggen 20 euro).

Ik heb het zelf ook op vinyl en kon dat zeer makkelijk bestellen.

De indeling op vinyl vind ik wel wat hebben: kant 1 drie nummers, kant 2 en 3 elk 2 nummers en dan dat ene geweldige hoogtepunt van de band, Popplagið, als enige nummer op kant 4.

avatar van Leeds
kobe bryant fan schreef:

Een Ijslandse eerste druk zelf bestaat niet op vinyl. Uiteraard werd de vinyl via het Engelse FatCat Records [PIAS] uitgebracht in 2002. De hoes spreekt zeker tot de verbeelding. Eerste druk vinyls zijn toch redelijk duur geworden en met 40 euro zal je niet meer toekomen. Ik geloof dat de 2de druk in 2009 en 3de druk dit jaar uitkwamen.