White Lies - Ritual (2011)

Label: Fiction

1. Is Love (4:52)
  2. Strangers (5:24)
  3. Bigger Than Us (4:43)
  4. Peace & Quiet (5:54)
  5. Streetlights (5:00)
  6. Holy Ghost (4:22)
  7. Turn the Bells (5:04)
  8. The Power & the Glory (5:13)
  9. Bad Love (3:57)
  10. Come Down (5:09)
  11. Bigger Than Us [Walls Hold Me Remix] * (6:39)
  12. Is Love [Stereolab Remix] * (6:26)
avatar van laboomzaa
Ik ben wel benieuwd...vorig album had voor mij een net niet gehalte...de single van deze plaat vind ik top....en over variatie kan je nog niet beoordelen als je hem niet gehoord heb...

avatar van stoepkrijt
Nicolage Rico schreef:
maar White Lies is niet bepaald een band van de variatie.

Ik vind niet dat je dat nu al kan beoordelen. Deze band is nog jong, heeft pas 1 volledig album uitgebracht en is nog volledig in ontwikkeling. In hunn eerste album zat niet al te veel variatie, maar het is nu nog te vroeg om ze daar op af te vallen.

Ezechiël²
laboomzaa schreef:
Wat een knijter lelijke hoes!! Cliché kunstzinnig....!!
Daar ben ik het dan weer totaal niet mee eens. De hoes vind ik juist wel wat hebben. Ze kijken niet echt vrolijk, maar toch heeft het wat voor mij.

avatar van midnight boom
Ik vind Bigger than us erg mooi, ik hoop dat de rest van het album net zo goed is.

avatar van Nicolage Rico
stoepkrijt schreef:

Ik oordeel ook over het eerste album + de liedjes die ik van dit album heb gehoord. Ik vond het debuut meer dan prima hoor, maar qua variatie kan het beter.

Nian
Wanneer komt deze cd uit in België. Is dat ook op vrijdag 14 januari?

avatar van Dustbowl
Dacht het wel. Geloof dat 'ie alleen in Nederland en België vrijdag uitkomt, de rest van de wereld moet langer wachten

avatar van Lexicon Devil
Wow vind ik dit een enorme Editors-copy.

De platenmaatschappijen hebben in de gaten wat onze huis, tuin en keuken-pubers/twintigplussers opwindt.

In mijn ogen is Joy Division nog altijd beter.

Ik heb trouwens een gerucht gehoord dat je bij de Free Record Shop gratis scheermesjes krijgt bij dit album.

Is deze plaat al gelekt? Vanwege die 3 stemmen that is.

avatar van Dustbowl
Ik denk dat het op lucht gebaseerde stemmen zijn. Ik ben hem nog nergens tegengekomen op het internet in ieder geval.

avatar van Irish
Lexicon Devil schreef:

In mijn ogen is Joy Division nog altijd beter.

Whatever.
Reageer gewoon met wat meer inhoud, hier kan niemand iets mee.
Of niet als de band en de muziek je niet bevalt.

Bigger Than Us klinkt wel goed! Had een ietwat meer andere sound verwacht, klinkt nu nog steeds erg veel als het eerste album.

avatar van Bart
Irish schreef:

Whatever.
Reageer gewoon met wat meer inhoud, hier kan niemand iets mee.
Of niet als de band en de muziek je niet bevalt.

Dat lijkt me helemaal geen inhoudsloze mededeling. Eerder een waarheid als een koe. Het is duidelijk waar White Lies (evenals Editors, Interpol) zijn inspiratie weggehaald heeft. Dat is helemaal niet erg. Maar het origineel blijft, zoals vaker, altijd beter!

Gregson
Leuk bandje dat White Lies. Niks meer, niks minder mijn inziens. De hoes heeft wel iets van deze weg vind ik.

avatar van rsca800
Bart schreef:

Ze hebben hun inspiratie helemaal niet van Joy Division hebben ze zelf gezegd, ze vinden Joy Division zelfs niet eens goed. Ik vind het ook wat raar maar dat zeggen ze toch in ieder geval.

avatar van -SprayIt-
Wat is Bigger Than Us heerlijk. Als het nog iets minder commercieel zou zijn qua tekst: echt een klassieker. Die stem, het drumwerk, als de rest ook zo is ben ik verkocht. Ik kan niet wachten in ieder geval.

avatar van sj0n88
Lexicon Devil schreef:
Wow vind ik dit een enorme Editors-copy.

(...)

Is deze plaat al gelekt? Vanwege die 3 stemmen that is.

Haha, wat ben je in het dagelijks leven? Clown zeker! Natuurlijk herken je de inspiratiebronnen van deze jochies (want dat zijn het nog). En nieuw is het zeker niet wat hun eerste album bracht, maar geef toe dat de uitvoering gewoon heel goed was. Als zij zichzelf verder weten te ontwikkelen en ook een eigen sound weten te creeëren is er dus weinig aan het handje.

P.S. Was dat een grap of was je serieus over die scheermesjes? Ik heb namelijk heel hard mesjes nodig.

avatar van Lexicon Devil
Ja het was een grap, als in mesjes om je polsen door te snijden.

avatar van sierrra
Lexicon Devil schreef:
Ja het was een grap, als in mesjes om je polsen door te snijden.

Werden er bij Black Sabbath vroeger ook geen scheermesjes bijgeleverd, of ben ik nu erg Paranoid.

Zelfs de clip van "bigger than us" lijkt op die van Interpol voor Evil.

JanBetonde2e
De muziek ook wil je zeggen?

Jazeker, al klinkt Interpol natuurlijk weer naar Joy Division en New Order. Daar halen al dit soort bandjes uiteindelijk hun inspiratie vandaan

avatar van Hedser
VRIJDAG 14 JANUARI SIGNEREN DE WHITE LIES BIJ PLATO GRONINGEN (18.10 uur)

OP 15 JANUARI DOEN DE WHITE LIES SIGNEERSESSIES BIJ PLATO ZWOLLE, PLATO UTRECHT EN CONCERTO!

12.00 uur: Plato Zwolle
14.00 uur: Plato Utrecht
16.00 uur: Concerto

bron: PLATOMANIA

avatar van trebremmit
rsca800 schreef:

Heb ik ook gelezen, ze waren vooral liefhebbers van Talk Talk en volgens mij Tears for Fears.

De gasten van Editors hebben weleens beweerd dat ze Joy Division pas voor het eerst luisterden nadat het album al klaar was.

Wat berichten over stemmen verwijderd. Dat het album nog niet gelekt is, wil niet zeggen dat er geen (digitale) promo's circuleren bij platenzaken/journalisten. Daarbij is het album inmiddels ook al te vinden bij sommige Plato's.

ik vind bigger then us iig een superplaat

joy division en dezelfde soort bandjes met deze stijl altijd terecht links laten liggen, maar bigger then us maakt iig nieuwgierig

so what dat het stoelt op hierboven genoemde bands, lekker = lekker, en anno 2011 lijkt elke plaat wel ergens anders op

en de clip, kippevel

Tyn
Ik vind die linker wel mooi!

avatar van Lexicon Devil
Voor de kijkers thuis links?

Tyn
Die met dat licht blauwe shirtje, recht onder het gordijn.

Tyn
en ze heeft haar haar ook aan de linker kant.

Tyn
nee ze zijn niet hetzelfde.