Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)
Wat een overschat album.
De meid kan zingen, maar heeft de neiging om aan 'overacting' te doen.
1 of 2 aangename nummers, de rest correleert zeer hoog met de irritatiedimensie

Teleurstelling

ben wel benieuwd naar dit album! rollin in the deep klinkt alvast lekker, en de jamiexx remix ervan mag er wat mij betreft ook zijn!
YouTube - Adele - Rolling In The Deep (Jamie xx Shuffle)

avatar van Fieke_28
Wow, wat een album! Zulke hoge verwachtingen en ze weet ze nog waar te maken ook. Naast de nummers die ik al gehoord had, "Rolling In The Deep", "Someone Like You", "Set Fire To The Rain" en "Take It All", zijn ook de rest van de nummers een schot in de roos.

Het begint allemaal met het fantastische "Rolling In The Deep". Al zo vaak beluisterd, maar hij blijft geweldig. Die bas, die drums, dat koortje, die stem: heerlijk. Adele gaat gelijk lekker door met "Rumour Has It". Soul en pop in zijn beste vorm, met bovendien een fantastische break. En het blijft genieten met "Turning Tables". Dit is de eerste ballad van deze plaat, maar ze laat gelijk weer eens zien hoe goed ze dat kan.

Hierop volgend "Don't You Remember", wat ik vooral tekstueel een heel sterk nummer vind. De stem van Adele is hier ongelofelijk. Net als op "Set Fire To The Rain". Steeds als je denkt dat het niet beter kan, doet ze er nog weer een schepje bovenop. "He Won't Go" heeft juist een wat meer funky tempo en een dito beat, ook een heerlijk nummer.

Met "Take It All" weet Adele mij weer helemaal in te pakken. Je voelt letterlijk alles wat ze zingt, zo mooi en krachtig. Vervolgens weer een meer up-tempo nummer met "I'll Be Waiting", en ook dat kan ze. Toch mist er voor mij iets. Ik kan er niet precies mijn vinger op leggen, maar ze weet mij hiermee nog niet helemaal te overtuigen. Maar met "One And Only" maakt ze het gelijk helemaal goed. Volop soul, en weer: die stem en emoties die ze laat horen doen het hem gewoon. En het koortje op het einde maakt het helemaal compleet. Zoals al eerder gezegd had ze hier makkelijk 'over the top' kunnen gaan, maar zo is het precies goed.

Het origineel van "Lovesong" kende ik nog niet, maar deze versie vindt ik in ieder geval heel sterk. Adele kan hier nog eens laten zien wat ze met haar stem allemaal in huis heeft. Nieuwsgierig naar het origineel ben ik in ieder geval geworden. Als laatste dan "Someone Like You". Net als vele anderen kende ik al de live-versie, die door merg en been ging en mij gelijk de eerste keer kippenvel bezorgde. Helaas is de albumversie wat minder, maar nog steeds schitterend.

Haar eerste plaat vond ik al geweldig, maar deze is zeker net zo goed en misschien eigenlijk nog wel veel beter. 4,5 sterren voor nu en gelijk weer luisteren!

avatar van music4life
Rolling In The Deep maakt mij nieuwsgierig

avatar van DikkeDarm
Editoor schreef:

Hij zal vast wel een "tiental" albums kunnen opnoemen, die het in dit genre beter doen.
Graag de namen van deze tientallen.....

avatar van jp
jp
De 4 laatste nummers die hier boven in de lijst staan blijken afkomstig van de Japanse Itunes versie. Iemand enig idee waar de nummers If it hadn't been for love en Hiding my Heart vandaan komen?

Wat een geweldige zangeres.
Wat een geweldig album.

Met als hoogtepunt: LOVESONG, een cover van The Cure. Briljant.

avatar van lennon
Dit album is inderdaad interessanter dan haar 1e!

1e 2 nummers beloven echt veel goeds. Helaas kakt het dan wat in!

Geef mij een heel album met nummers als de 1e 2, en Adele heeft een echt 5 sterren album.

Overigens was haar performance gisteren bij the voice wel heel goed! Ze zingt het nummer Rolling in the Deep met gemak... en da's knap

avatar van aerogp1
"Rolling in the Deep" vind ik stiekum een knaller van een single, maar of ik een heel album trek... Ik heb geen idee, misschien eens proberen.

De gemiddelde score liegt er niet om met al 101 stemmen

avatar van Choconas
jp schreef:

If it hadn't been for love en Hiding my heart staan op de speciale, gelimiteerde editie van 21, die ik gisteren nog in groten getale in de winkel zag liggen. Daarnaast staat If it hadn't been for love op de single van Rolling in the deep.

avatar van jp
jp
Choconas schreef:

Ah, helemaal duidelijk. Ik realiseer me nu eerlijk gezegd ook dat ik dat eigenlijk wel wist.

avatar van Joy4ever
Jammer dat zo een geweldige zangeres als Adele een nummer van The Cure covert. Dat heeft ze niet nodig. Mijn aandacht voor dit album werd getrokken door het prachtige openingsnummer. Ze zong dit live bij The Voice of Holland en ik was gelijk verkocht. Ik ben met name van Adele gecharmeerd als ik haar hoor in een nummer als One and Only en Someone Like You. Dan raakt ze me echt.

Gregson
Joy4ever schreef:

Dat was ik ook van mening. De uitvoering is gewoon saai en past niet bij de rest van het album mijn inziens.

rodneyVL
Ruim honderd stemmen en boven de 4? Ik denk dat ik 'm gewoon blind kan/ga kopen dan..

rodneyVL schreef:

ik ga nu de 2 meest voorspelbare dingen zeggen: 1. DOEN
2. Je krijgt er 'GÉÉN spijt van

avatar van Raoul
Waarom heet dit album eigenlijk zo? Kan iemand mij dit uitleggen?

Vond dit trouwens niet een prettig album... Wat Kemm zegt wil ik graag iets verder doortrekken: haar stem is prettig, goed te noemen zelfs. Maar deze liedjes zijn in mijn opinie helemaal niks waard. Ik wist dit eigenlijk al van te voren... Dit is niet mijn muziek, maar omdat er zoveel mensen zulke hoge cijfers gaven, heb ik het toch geprobeerd. Ik geef bijna nooit cijfers aan muziek die ik niet waardeer, maar ik heb dit album 2 maal helemaal beluisterd; sommige nummers zelfs vaker (in de hoop dat ik er toch wat beters/meer inhoud in zou vinden..), maar nee, dit is niet meer waard.

De punten die ze heeft gekregen zijn voor haar aangename stem, maar zelfs die is niet speciaal en doet me niet veel. Talent heeft ze waarschijnlijk, maar dat komt er niet uit op deze cd.

(edit: ik heb het album 2 sterren gegeven, later 2,5, maar ik twijfel ontzettend...)(en ook die cover, erg jammer, steeds dat irritante trucje)

avatar van Ataloona
Ze is 21..

tuktak
ze is 22 zegt wikipedia

Born May 5, 1988 (1988-05-05) (age 22)

19 Released 28 January 2008
21 Released 24 January 2011

zit 3 jaar tussen de albums...

avatar van Arrie
Ze was 21 toen ze het album maakte.

avatar van midnight boom
De eerste twee tracks zijn super, dan zakt het wat in: De cover van the cure is heel goed, en ook afsluiter Someone like you is mooi. Ik begrijp wel goed dat mensen hier van houden, het is kwalitatief hele goede muziek. En Adele kan geweldig zingen.

Het is geen top album,
wel een goede.

van: daanmuziek.blogspot....

avatar van BartUrsem
Wat een belachelijk heerlijk nummer is Rolling In The Deep, voor de rest vind ik de plaat wat tegenvallen. 19 klinkt me beter in de oren, al vind ik het best interessant nu Adele wat dramatischer klinkt.

avatar van daanbaecke
Met enige angstige verwachtingen voor een tegenvallende Adele na een subliem debuutalbum begon ik aan 21...
Na 'Rolling in the Deep' en 'Rumor has It All' dacht ik; Wow... iets nieuws... en iets goeds!!!
En toen kwam 'Turning Tables'... jankerig piano gepingel, zoetsappige drums en een Adele die me in de verste verte niet weet te grijpen hoe ze dat bij '19' deed.
Deze teleurstelling hield stand tot 'Take It All'... daarna sloeg het om in afgunst! Irritante backingvocals (een poging van een gospelsound?).
Onderstussen bleef ik hopen op iets van een lichtpuntje...
Gelukkig! 'Someone Like You'! Ze kan het nog!!!
Met de bonustrack If It Hadn't Been For Love sluit ze dan toch nog in stijl af.
conclusie: een dalparabool. Goed begin, dramatisch midden, goed einde.
Toch jammer...

Rizz
Rumour Has It vind ik dan weer echt een draak van een nummer.
Vond je Set Fire to the Rain ook niks?

avatar van Raoul
Arrie schreef:
Ze was 21 toen ze het album maakte.

Oh okee. Dank u wel. Maar lag het album dan 3kwart jaar in een kluis? Ach, waar maak ik me ook druk over.

avatar van jabba
Een topalbum. Daar mogen er meer van gemaakt worden.
Adele is een klasse apart. Zowel live als op cd.

avatar van Rinus
Redlijk album, niks meer, niks minder, van een redelijke popzangeres (die trouwens behoorlijk gehyped is), die behoorlijke mainstream nummers maakt. Het album klinkt iets volwasserner dan het debuut, dat nogal voortkabbelde. Het beste zit in het bgegin, daarna, als het album over de helft is gevorderd, zakt het inderdaad iets in.

avatar van XtReM3 SkILLz
Lovesong van The Cure totaal uit zijn verband getrokken... schande

Rizz
Vind ik reuze meevallen, vind beide versies goed.

avatar van Arrie
XtReM3 SkILLz schreef:
Lovesong van The Cure totaal uit zijn verband getrokken... schande

Wat is er mis mee om een nummer te coveren en er je eigen versie van te maken? Dat je het niet goed vindt, oke, maar een schande?

avatar van XtReM3 SkILLz
Ja schande, een groot artiest als Robert Smith wordt gecoverd door "Adele"...