Duran Duran - All You Need Is Now (2010)

Label: Tape Modern

1. All You Need Is Now (4:33)
  2. Blame the Machines (4:09)
  3. Being Followed (3:47)
  4. Leave a Light On (4:36)
  5. Safe (In the Heat of the Moment) (3:59)

met Ana Matronic

6. Girl Panic! (4:31)
  7. A Diamond in the Mind (1:15)
  8. The Man Who Stole a Leopard (6:13)

met Kelis

9. Other Peoples Lives (3:43)
  10. Mediterranea (5:38)
  11. Too Bad You're So Beautiful (4:54)
  12. Runway Runaway (3:04)
  13. Return to Now (1:33)
  14. Before the Rain (4:12)
  15. Networker Nation * (3:10)
  16. All You Need Is Now Youth [Kills Mix] * (4:55)
  17. Too Close to the Sun * (5:15)
  18. Early Summer Nerves * (3:03)
  19. This Lost Weekend * (3:20)
  20. All You Need Is Now [Single Mix] * (3:49)
  21. All You Need Is Now [Tom Middleton Cosmos Remix] * (7:54)
  22. All You Need Is Now [Pablo la Rosa Remix] * (6:05)
avatar van perrospicados
Gisteren bij Concerto zien liggen, zeker een stapel van een stuk of 10. Wel fraaie uitvoering by-the-way

All You Need Is Now -> in het begin dacht ik: nee, maar het refrein is zo lekker en catchy dat ik om ben gegaan. Gaat het goed doen als single!

Blame the Machines -> he-le-maal goed. Echt Duran Duran werk. De break halverwege met de vrouwenstem is zoooo lekker....

Being Followed -> man o man, de nummers worden beter en beter! Wat een nummer, mooie opbouw naar climax ook aan het eind!

Leave a Light On -> jammer. Aan het begin denk je dat het een echt mooi nummer kan worden maar het is een echte opvuller... helaas 13 in een dozijn.

Safe (In the Heat of the Moment) -> aardig. Er zijn een hoop mensen die dit bijna het beste nummer vinden, daar hoor ik niet bij. Wel een goed nummer maar er zijn domweg veel betere op dit album

Girl Panic! -> Hmm, ik word een beetje onrustig van dit nummer. Ik ben dan wel weer bijna de enige denk ik?

The Man Who Stole a Leopard -> Klassieker, nuff said.
WAT EEN NUMMER. Alleen al dit nummer maakt met dat ik het album wel 6 sterren wil geven Dit nummer gaat bij mij in het rijtje The Chauffeur / Late Bar / Secret October / Still Breathing en Save a Prayer... en komt zelfs in mijn persoonlijke top 5 aller tijden:
DD - The man who stole a leopard
Air - All I need
Red hot Chili Peppers - Venice queen
Fleetwood Mack - The chain
Kate Bush - The man with the child in his eyes

Runway Runaway -> catchy! Lekker dansnummer hoor

Before the Rain -> yummie, Arcadia 2011!

en dan nog de "extra's":
A Diamond in the Mind -> lekker! Ik heb 'm vooraan gezet als intro voor All you need is now...
Other Peoples Lives -> mmm, weet ik nog niet..
Mediterranea -> ja! lekkere meedeiner. Simon zijn stem is gemaakt voor dit soort refreinen
Too Bad You're So Beautiful (4:54) -> catchy, moet ik nog iets vaker horen
Return to Now -> bijna een herhaling van Diamond... had niet gehoeven
Networker Nation -> Nee. doet me iets teveel denken aan The Wedding album...
All You Need Is Now Youth -> geen superspannende mix, ovebodig wat mij betreft

avatar van Ralph 1983
All You Need Is Now: Dat is een erg goed popnummer van de heren. Het is simpel, maar toch effectief.

Blame The Machines: Vind ik ook erg goed. Dit is ook een nummer in de typische DD stijl, het is catchy en heeft erg goede teksten.

Being Followed: De bass van John Taylor in dit nummer is erg goed gedaan, ook de teksten zijn mooi en de opbouw is erg goed.

Leave A Light On: Het is een leuke ballad, toch een opvuller. Verder vind ik het juist wel goed dat er een goede balans is van rustig naar het echte werk en omgekeerd.

Safe: Een nummer wat erg lekker swingt, de vrouwenstem van Ana Matronic is ook goed gebruikt.

Girl Panic!: Ook een nummer wat lekker swingt, al vind ik de zang van Simon LeBon net iets minder ondanks dat het goede teksten heeft.

A Diamond In The Mind: Een soort intro van AYNIN maar dan in een klassieke versie, erg mooi gedaan.

The Man Who Stole A Leopard: Ook ik val onder de zoveel mensen die dit het beste nummer van dit album vinden. Alles klopt aan dit nummer, de stem van Kelis is ook erg goed gedaan. Al vind ik de live versie van het Unstaged concert net wat beter omdat de beleving dan nog echter is. Dit nummer staat ook heel erg hoog in mijn all-time top 100, The Man Who Stole A Leopard is echt een nummer waar ik intens van kan genieten.

Other People's Lives: Een erg lekker nummer, de teksten zijn goed en de synthesizer sound van Nick is ook leuk gedaan.

Mediterranea: Een erg mooi nummer, lekker om te luisteren voor op het strand en lekker tot rust komen.

Too Bad You're So Beautiful: De oorspronkelijke titel van dit nummer was King Of Nowhere, dit werd later opnieuw geschreven door producer Mark Ronson en veranderde de titel naar TBYSB. Over het nummer zelf, inderdaad catchy en het swingt lekker.

Runway Runaway: Een goed nummer, maar verder niet echt bijzonder. Misschien moet ik er nog goed aan wennen.

Return To Now: Ook een soort intro of midtro voor AYNIN net als A Diamond In The Mind.

Before The Rain: Een erg mooi nummer, de opbouw is heel mooi gedaan. De stem van Simon komt ook goed tot zijn recht met de erg goede teksten.

Networker Nation: Het is een beetje afwijkend van de DD stijl, maar dit keer is het een beetje in een house jasje gestoken. De teksten over social media sites in het nummer zijn wel goed gedaan.

AYNIN (Youth Kills mix): Het idee erachter vind ik wel leuk, het is een soort club versie geworden van de titeltrack van dit album. Erg lekker voor de discotheken in de nacht.

De eerste nieuwe cd die ik op mijn pas gekochte mp3 walkman heb gezet en het is meteen een heerlijke aanwinst voor mijn muziek database.

Mark Ronson wist precies hoe hij het aankomend DD album wou produceren en het is hem erg goed gelukt. De samenwerking tussen hun is ontstaan op 2 juli 2008 omdat ze toen voor het eerst samen gingen optreden op de Smirnoff Experience in Parijs. Na dat optreden hebben ze samen veel tijd doorgebracht in de studio en daar is dit briljante album van gekomen.

avatar van Benito Gianni
Ik snap niet waarom er geen singles worden uit gebracht !!!

Wolfgang1975
Wat een ontzettend sterke plaat is dit geworden!

avatar van Crush
Een paar flashbacks in de vorm van Girl panic (girls on film), The man who stole a leopard (the chauffeur) en Leave al light on (out of my mind), waarvan ik de twee laatste vind behoren tot de hoogtepunten van het abum, maar dat zijn er veel, zo ook Being followed, Blame the machines, Mediterranea en Before the rain.
Enig minpuntje wat mij betreft is het nummer Safe, dat mij in de oren klinkt als een vage nawee van het vorige album (het Red carpet braaksel)

Ondanks de 'flashbacks' vind ik het niet zozeer dat DD terug gaat, maar wel dat de band weer als zichzelf klinkt, maar dat vond ik op bijvoorbeeld Pop trash en Medazzaland ook het geval en is het naar mijn idee meer de aandacht die terug is van weg geweest dan de DD zelf of het geluid van de band.
Ik kan zeer van dit album genieten.

avatar van fluidvirgo
En zo heeft dit album inmiddels een hoger stemgemiddelde dan welk ander DD album dan ook. Zelfs hoger dan Rio, wat misschien net iets teveel lof is, maar wat wel genoeg zegt over de kwaliteit van dit album. Ik had echt niet verwacht dat ze ooit nog eens zo'n plaat zouden maken.
Heerlijk om die good old Roger Taylor drumpartijen (debuut/Rio) te horen...

avatar van rkdev
Ondanks dat ik in de jaren '80 ben opgegroeid, en Notorious een van mijn eerste (vinyl)singles was, ben ik nooit verder gekomen dan een greatest hits van Duran Duran (‘Greatest’).
Toch hebben ze me wel altijd geboeid.
Dit was een van de redenen om dit goed ontvangen album toch maar eens op te zetten.

En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad !! Wat een geweldige plaat is dit zeg. Het album klinkt voor mij als een best of, maar dan met nieuwe nummers. Bijna elk nummer is raak en er staan veel nummers op met het geluid dat ik zo graag van ze hoor. Het is moeilijk om toppers te noemen omdat de lat zo hoog ligt (voor mijn smaak dus). En wat een meesterlijke refreinen toch steeds!

Ik heb tot nu toe alleen de 9 ‘oorspronkelijke’ nummers gehoord, dus die kan ik beoordelen.
Het album gaat in volle vaart van start met het titelnummer, Blame the Machines en Being Followed. Meteen 3 van m'n favorieten, geweldig! Heerlijk in de auto!

Daarna een aardig rustpuntje met Leave a Light On (dat me muzikaal wat aan Simple Minds doet denken) waarin wel duidelijk wordt dat Simon Le Bon geen briljante zanger is.
En dan een prima duet met Ana Matronic, Safe.
Maar dan gelukkig weer het geluid dat ik wil horen! Girl Panic is een soort Girls on Film deel 2, maar mij hoor je niet klagen.

Aan The Man Who Stole a Leopard moest ik even wennen, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een van de toppers. Intens.

En het catchy popgehalte gaat weer verder met Runway Runaway, heerlijk !
De negen nummers eindigen met Before the Rain wat een mooie afsluiter is.
Ik twijfel tussen 4 of 4,5* maar begin vooralsnog met ****.

De overige nummers heb ik nog niet gehoord, maar zal ik snel eens op gaan zoeken.

Maar nu dus de hamvraag. Aangezien dit pas het eerste album is dat ik écht goed van ze beluister en dat me bevalt: welke albums vallen in dit zelfde straatje ?

Ralph 1983 schreef:
De live-versie van The Man Who Stole A Leopard die DD samen met Kelis deed tijdens dat concert is net iets beter dan de studio versie. De zang van Kelis komt net wat beter tot haar recht in deze versie. David Lynch heeft er een hele mooie video van gemaakt.

YouTube - Duran Duran - The Man Who Stole A Leopard UNSTAGED ft. Kelis
In alle eerlijkheid heb ik het idee dat LeBon live over zijn studiostem heen zingt. Jammer.

avatar van Ralph 1983
Volgens mij lijkt dit album op de eerste 2 van hun, het debuut en Rio.

Nu je het zegt over de zang van LeBon in de live-versie van The Man Who Stole A Leopard, dat is dan wel waar. Kelis haar aandeel in de live-versie is wel wat meer dan in de studio versie.

avatar van lennon
^ Helaas toch ook weer te horen dat Simon tegen het randje van vals aan zit! Als ie gard zingt is ie absoluut beter geworden, maar als ie op deze manier zingt heeft ie zijn stem toch niet onder controle..

De 2 interludes zijn voor mij toevoegingen die er niet echt toe doen op dit album, zeggen me niks, en "interluden" naar mijn idee niet zoveel

De overige 3 nieuwe tracks daarentegen zijn weer verdomd lekker!! Als geheel nog steeds een super lekker album dat heel erg makkelijk uitluistert!

Safe vind ik ook de zwakke broeder op dit album, en skip ik al regelmatig. Grappige is dat ik echt een hekel heb aan de Scissor sisters.. maar of dat dat ook te maken heeft met dit nummer? Vind haar bijdrage het nummer namelijk juist net nog iets upgraden.

If you leave a light on is ook nog steeds niet mijn ultieme favoriet,. maar als ik wakker word, is dit wel het 1e nummer wat ik 's ochtends aan het zingen ben.. blijft dus wel in de kop hangen.

rkdev schreef:

Ik denk ook dat je met Rio en Duran Duran het meest in de buurt komt met wat je op All you need is now voorgeschoteld krijgt.. Da's een hele mooie start! Ben erg benieuwd wat je er van vindt...

avatar van Crush
@rkdev: Ik kan ook 'So red the rose' van Arcadia (LeBon, Rhodes en Roger Taylor) zeer aanraden.
(maar eigelijk alle DD albums behalve 'Thank you' (cover album) en 'Red carpet massacre')

madonnagirl3
Tot zover, de grootste verrassing van 2011. en mijn favoriete album van 2011.. ben benieuwd wat er voor de rest komt dit jaar. maar dit is toch mijn favo tot nu toe!!!!

avatar van sierrra
rkdev schreef:

Je kunt beter zeggen dat dit album in het straatje valt van eerder werk van de heren. Echt anders dan hun eerdere betere werk is dit album niet. Ze hebben hun oude topvorm hervonden. Een knappe prestatie van een band die al zo lang meeloopt. Ik blijf naast Rio en The Wedding Album Notorious stiekem toch ook een goed album vinden.

avatar van rkdev
Ondertussen heb ik ook de overige 5 nummers (van de reguliere 14) diverse keren gehoord, en ik moet zeggen dat het album er zeker niet minder op geworden is.
De 2 interludes (A Diamond in the Mind en Return to Now) had ik liever als intro en outro van het album gezien, maar zijn leuke tussendoortjes.
Other Peoples Lives is weer zo'n heerlijk meezing nummer zoals ik ze dus graag hoor (zie eerdere post), lekker dus. Mediterranea is een mooi rustig nummer met erg lekkere gitaar erin. Too Bad You're So Beautiful tot slot heeft ook weer zo'n aanstekelijk refrein, prima nummer.

Voor mij tussen alle releases waar ik op zat te wachten (R.E.M., Radiohead, Elbow, Boxer Rebellion) écht de verrassing van 2011 tot nu toe (samen met The Decemberists).

sierrra schreef:
Helemaal mee eens! Ik denk dat velen (ik ook) ze al hadden afgeschreven.

lennon schreef:
Ik heb deze 2 albums nu enkele malen beluisterd en vind de nummers die ik al kende toch wel de positieve uitschieters. Voorlopig mis ik op die albums de vette productie die dit album wel heeft, maar ga ze nog vaker beluisteren. Net als de rest van hun oeuvre.

avatar van lennon
Heb vandaag eindelijk mijn special edition binnen! Zo fantastisch als de cd is, zo valt het boekje in de cd enorm tegen... geld was zeker op

Ik heb de cd met 16 tracks, in een jewelcase, maar in de UK zag ik een versie met 14 tracks liggen in een jewelcase.. ok da's de reguliere release, maar ook een kartonnen box met 14 tracks... Iemand enig idee welke toevoegingen er in dat boxje zitten??

Ik heb hem ook vandaag binnengekregen (duurde even). Artwork is sowieso oerlelijk en het boekje.....ach..... ik heb erger gezien. Valt nog soort van mee (heb de jewelcase versie met 14 tracks, die 2 bonusnummers heb ik alleen als mp3).

avatar van lennon

Ja, dat nummer Early Summer Nerves heb ik dus nog niet gehoord, en kan het helaas ook nergens vinden...
Pff, zo blijf je bezg met kopen

avatar van Pinsnider
Waar blijft die Schallplatte nou..?? Ik zie hem ineens ook nergens meer aangekondigd... Iemand nieuws hierover..??

avatar van lennon
^Die is al uit!!!!!!! Volgens mij sinds gisteren!

avatar van Ralph 1983
Op deze link vind je meer details over de vinyl, daar zijn wereldwijd 500 exemplaren van beschikbaar dus wees snel:

Duran Duran Duran Duran Release Limited Vinyl Collector's Edition of ALL YOU NEED IS NOW » Duran Duran - duranduran.com

avatar van Pinsnider
Getverpiellekes!!! 250 britse ponden voor een "stunning" collectors edition!!! BAH! Doe mij gewoon het schijfje met hoes en de muziek voor max. 30 eurootjes.... Brrrrr.....
Wel heel veel dank Lennon en Ralph, maar die 250 ponden ga ik hier helaas niet voor gebruiken. Wat een afknapper zeg....
Ellendige platenmaatschappijen die proberen te cashen op de nieuwe trend dat meer mensen weer platen willen kopen vanwege de uniekheid.... Driewerf BAH!!

madonnagirl3
doe maar duur, schandalig veel. 30 euro was wel genoeg geweest als het enkel alleen om de vinyl gaat.

avatar van lennon
Tja, het is wel heel mooi, leuke extra's, allemaal handmatig gesigneerd door de band, maar ik sla ook even over...

Aquila
Zo maar pardoes kaartjes gekocht voor het concert van 11 juni in Den Haag. Dus kon de nieuwe CD niet uitblijven, zeker niet na de positieve berichten. Moet zeggen dat ik ook erg aangenaam verrast ben. Ik heb geen noot van een Duran Duran album meer gehoord van recentere albums na "Notorious". Erg fijne "Notorious" deja vu hier. Zeer catchy dansbare melodieën afgewisseld met sfeervolle stukken. LeBon was natuurlijk nooit een zanger met een mooi vol geluid wat je hier ook wel terughoort op 'Leave a Light On' bijvoorbeeld. Ben benieuwd hoe dat gaat live (als het helemaal puur is). Maar 'Girl Panic!' 'Other Peoples Lives' en zo zijn geweldige nummers.

avatar van okaysjon
Ralph 1983 schreef:

Zo goed vind ik ze nou ook weer niet.
Al heb ik wel mezelf getracteerd op een avondje Duran Duran in het Kyosera stadion bij mij om de hoek. kom ik toch nog eens in dat lelijke stadion.
Snel nog ff de klassiekers herbeluisteren voor 11 juni ;o)

avatar van Ralph 1983
All You Need Is Now wordt de laatste tijd wel wat vaker op 3fm gedraaid weliswaar de radioversie, dus dit zal de verkoop van het album al wat meer stimuleren.

Deze week is dit album ook op nummer 23 terecht gekomen in de Dutch Album Top 100.

Aquila
Ik vind de titeltrack het minste nummer van de plaat moet ik zeggen - samen met Too Bad You're so Beautiful. De rest is goed tot uitstekend.

Heb inmiddels de "special" edition ook binnen.
En blijf bij mijn zeer positieve stem.
Ik heb al eerder mijn oordeel gegeven over de 9 reeds bekende nummers (met de klassieker The man who stole a Leopard)
Nu dan mijn oordeel over de extra nummers :

* A Diamond in the Mind (1:15)
Intro, had in mijn ogen beter als eerste nummer (dus voor AYNIN) gestaan
* Other Peoples Lives (3:43)
Na wat gewenning toch een mooi nummer, goede tekst
* Mediterranea (5:38)
Mooie, dromerige ballad, beste nummer van de toegevoegden.
Prachtig meezing refrein
* Too Bad You're So Beautiful (4:54)
Ook weer een Duran Duran "oude stijl" nummer ; goed uptempo nummer, zelfs nog
wat beter als Other peoples lives
* Return to Now (1:33)
Had niet gehoeven, skip.
* Networker Nation * (3:10)
Dit nummer is meer jaren 90 Duran Duran en roept een beetje herrinneringen op aan
de nummers van The Wedding Album (hoewel die sterker waren)
* All You Need Is Now (Youth Kills Mix)
Zoals ik al eerder zei vind ik het titel nummer het minste nummer van het gehele album.
Deze mix maakt het (in mijn ogen) wel weer beter.
Ik vind dit nummer (origineel en de mix) zeker niet slecht, maar veel te commercieel.

Blijf bij mijn oordeel : HET BESTE ALBUM VAN 2011 TOT OP HEDEN<