Duran Duran - All You Need Is Now (2010)

Label: Tape Modern

1. All You Need Is Now (4:33)
  2. Blame the Machines (4:09)
  3. Being Followed (3:47)
  4. Leave a Light On (4:36)
  5. Safe (In the Heat of the Moment) (3:59)

met Ana Matronic

6. Girl Panic! (4:31)
  7. A Diamond in the Mind (1:15)
  8. The Man Who Stole a Leopard (6:13)

met Kelis

9. Other Peoples Lives (3:43)
  10. Mediterranea (5:38)
  11. Too Bad You're So Beautiful (4:54)
  12. Runway Runaway (3:04)
  13. Return to Now (1:33)
  14. Before the Rain (4:12)
  15. Networker Nation * (3:10)
  16. All You Need Is Now Youth [Kills Mix] * (4:55)
  17. Too Close to the Sun * (5:15)
  18. Early Summer Nerves * (3:03)
  19. This Lost Weekend * (3:20)
  20. All You Need Is Now [Single Mix] * (3:49)
  21. All You Need Is Now [Tom Middleton Cosmos Remix] * (7:54)
  22. All You Need Is Now [Pablo la Rosa Remix] * (6:05)
avatar van steven
ik heb hem een aantal keer geluisterd en vind het een lekkere plaat. klinkt urgent en als een soort nieuw begin voor de durans. maar die 5 en 4.5 stemmen die deze plaat krijgt zijn me toch rijkelijk teveel. Dit is toch niet zo goed als Rio? Sorry maar dit is toch niet 1 van de beste platen ooit gemaakt? kom op, hier staat niets op wat in mijn top 10 duran duran nummers zal verschijnen , geen save a prayer , new religion, new moon on monday of the chauffeur.

nogmaals heel aardig, zeker niet slecht, maar overdrijven is ook een kunst

zijn er blijkbaar een stuk of 60 die daar toch anders over denken

en "the man who stole a leopard" kan wat mijn betreft zo in het rijtje met the chauffeur (wat mijn ultieme DD nummer is) genoemd worden)

Lang leve de verschillen in mening

Juist. En Being Followed is net zo catchy als de singles uit 81-83.

avatar van Ralph 1983
Being Followed is inderdaad heerlijk, dat hele album tot nu toe zelfs.

Ik geef eerlijk toe dat deze cd toch wel een verademing is, veel top 40 muziek van de laatste tijd kan me niet zo bekoren op enkele uitzonderingen na. Die helaas kapot wordt gedraaid op de (commerciële) radio.

Ook ben ik wel benieuwd hoe dit album gaat scoren in de album charts van Nederland.

avatar van fluidvirgo
Ik vrees dat het album niets gaat doen in ons land. Nederland staat toch wel bekend om de overwegend slechte smaak van haar inwoners...

avatar van Ralph 1983
Dat is zeker waar, wel erg zonde maar goed dat is nou eenmaal de realiteit van de Nederlandse wansmaak over muziek.

Zoals ik al eerder vermelde als iets weinig tot geen aandacht krijgt op de radio maakt dat die muziek juist wat specialer dan iets wat je vaak zat op de Nederlandse radio hoort, omdat je er op die manier ook echt naar uitkijkt.

avatar van Crush
Ieder zo zijn of haar eigen smaak, lijkt mij. Wansmaak is een nogal subjectief begrip.

Ontopic: dit album is wel mijn smaak.

avatar van Fairy Feller
Kwam deze toevallig tegen, wist niet eens dat de mannen nog nieuw materiaal maakte. In mn jeugd verzette ik me als new waver natuurlijk hevig tegen de Durans (alhoewel ik wel Rio had, vond Save a prayer geweldig ). Ook Notorius verasste mij toen aangenaam.
Dit album klinkt zeer OK. Goede songs, being Follwed wel zeer eighties DD. Prima plaat !

steven schreef:

nogmaals heel aardig, zeker niet slecht, maar overdrijven is ook een kunst

The Man who stole a Leopard is een nummer wat bij mij met stip de top 10 van beste DD-nummers ooit inschiet.

Ik vind het zelf een moderne nieuwe versie van The Chauffeur.
En ja, ik vind hem gelijkwaardig aan dit nummer (een van de beste nummers ooit).

Zowiezo is dit album een zeer prettige verrassin voor mij.
Zoals mijn naam al aangeeft ben ik een groot DD-fan, maar zelfs als fan moest ik toegeven dat de albums na The Wedding Album maar van matige kwaliteit waren.

Nu is het (voor mij in ieder geval) vaker zo dat DD matige albums afwisselt met klasse albums :
Tot en met Big Thing vond ik ze allen goed, toen kwam Liberty .... een draak.
Ze namen revanche met het prachtige The Wedding Album, Thank You kon ik ook wel waarderen.
Toen kwam Medazzaland .. een enkel goed nummer maar meer ook niet.
Pop Trash was het ook niet en de 2 laatste albums Astronaut en Red Carpet waren aardig.

Totdat ik All You need is now hoorde.
Van alle nummers vind ik alleen het titelnummer een wat gemakkelijk popliedje, maar de rest is gewoon grote klasse.
Andere favouriten zijn : Before The rain, Blame the machines, Leave a light on.

Ik ben dan ook benieuwd naar de deluxe versie met 6 extra nummers die ik dan ook in bestelling heb staan.

avatar van Ralph 1983
Op Youtube kan je al previews luisteren van de bonustracks van dit album, ik heb ze gehoord en ze klinken erg goed.

YouTube - Duran Duran - All You Need Is Now 2011 [bonus tracks on cd deluxe edtion]

Berichten over het concert in Den Haag verplaatst naar Duran Duran

En met die extra tracks op de cd-versie zit het ook wel snor en daarmee vind ik dit toch echt één van de beste albums van Duran Duran.

avatar van okaysjon
Nu ik de nummers 1 t/m 14 heb mogen horen (nadat ik het eerst een tijdje met alleen track 1 t/m 9 moest doen) kan ik alleen maar zeggen dat het een bizar lekker album is met nummers die je terugbrengen naar de hoogtij dagen van de heren.
SAFE, THE MAN WHO STOLE A LEOPARD, BEING FOLLOWED en BEFORE THE RAIN vind ik op dit moment de absolue uitschieters. de andere tracks zijn ook zeker de moeite waard, maar je hebt altijd favorieten he.
De 2 opvullertjes van minder dan 2 minuten daar zette ik in het begin ????? bij, maar ook die tracks voegen iets toe vind ik.
En bovengenoemde 4 tracks kunnen wat mij betreft zo in mijn DD top10.

Minste aandacht is besteed aan de cover zo lijkt het

avatar van Pinsnider
Kan niet wachten, maar volgens de site van de heren komt de vinyluitvoering pas in april.... Voor wie het weten wil...

avatar van lennon
Today's the day! Release it!!!!!!!!!!!

Wolfgang1975
Volgens de site is de release voor Nederland uitgesteld naar begin april

Heb die van mij besteld via cdwow.. staat ook in back order zie ik

lennon schreef:
Heb die van mij besteld via cdwow.. staat ook in back order zie ik

Dan moet ik dus ook wachten.

avatar van Ralph 1983
Ik kreeg gister een e-mail van Concerto en die zei ook dat het naar 1 april wordt opgeschoven. Ik heb nog niks besteld, ik wacht nog even tot die in de winkels ligt.

Het lange wachten van een cd die wordt uitgesteld ben ik al gewend. Geduld is een schone zaak.

avatar van Marty McFly

Moet deze plaat niet gewoon 2011 als releasejaar meekrijgen?

Nee, de eerste release wordt hier op musicmeter gehanteerd en dat is toch echt 2010, ook al was dat alleen digitaal mogelijk (legaal).

Moet deze plaat niet gewoon 2011 als releasejaar meekrijgen?

Vind ik eigenlijk ook, want de fysieke release is toch echt 2011.

avatar van Marty McFly
De digitale release was toch meer een soort "voorschot" op het uiteindelijke album? 9 nummers in plaats van nu 14!

avatar van Pinsnider
Vind ik ook! Ik wil deze plaat wel op 1 kunnen zetten in mijn eindlijst van 2011!!!!
Of de 9-track uitvoering apart vermelden in MuMe en de 14-track nieuw opvoeren..??

lennon schreef:

Vind ik eigenlijk ook, want de fysieke release is toch echt 2011.

Maar we gaan op musicmeter altijd uit van de eerste release en dat staat los van wanneer het fysiek uitkomt.
Ik snap dat iedereen dit in zijn 2011 lijstje wil zetten straks (ik heb dat al in 2010 gedaan ).

Marty McFly schreef:
9 nummers in plaats van nu 14!

Als we heel eerlijk zijn moeten we toegeven dat 2 van de nieuwe nummers niet helemaal volwaardig zijn (niet in mijn oren): een terugkerend thema dat als soort interlude fungeert.
Dan praten we toch een beetje over wat 'bonustracks' en die staan keurig vermeld. Feit is en blijft dat dit album eind 2010 gewoon officieel te koop was via internet.
Het is niet meer als vroeger waar je gewoon 1 duidelijke wereldwijde release had (veel albums komen in NL ook een heel stuk later uit).

avatar van lennon
Mijn cd is verzonden via cd wow.. kan niet wachten!

Bij mij nog steeds backorder

avatar van Ralph 1983
Ik heb van de week naar het Unstaged concert gekeken van hun op Youtube, die is heel goed.

De live-versie van The Man Who Stole A Leopard die DD samen met Kelis deed tijdens dat concert is net iets beter dan de studio versie. De zang van Kelis komt net wat beter tot haar recht in deze versie. David Lynch heeft er een hele mooie video van gemaakt.

YouTube - Duran Duran - The Man Who Stole A Leopard UNSTAGED ft. Kelis

avatar van lennon
best frustrerend... cd besteld, dus moet netjes wachten, maar ben nu 4 dagen in de UK, en heb de cd dus al meerdere malen gezien.... zucht... had ik maar...... ik zal wijs zijn, en rustig afwachten... maar toch... very tempting

avatar van SirNoodle
cd besteld via play.com en heel vlot binnengekregen vorige week (speciale editie, misschien zijn die makkelijker verkrijgbaar?).

Na een weekje draaien: 't is een goed album, maar de volledige hype doe ik niet aan mee. Lang moeten wachten, continu wel hier zitten lezen over bvb alle lof voor the man who stole a leopard, en dan vind ik dat nu niet echt het beste nummer. Maar misschien ligt dat ook aan te hoge verwachtingen.

Positieve uitschieters voor mij: being followed, leave a light on, runway runaway. De single vond ik als openingstrack van het album eerst zwak, maar blijft wel goed hangen na een paar keer luisteren.

Goed album dus, en nog ruimte om te groeien op dit moment.
En vooral een aanstekelijk album, eentje dat ik regelmatig wil zitten beluisteren.