Duran Duran - All You Need Is Now (2010)

Label: Tape Modern

1. All You Need Is Now (4:33)
  2. Blame the Machines (4:09)
  3. Being Followed (3:47)
  4. Leave a Light On (4:36)
  5. Safe (In the Heat of the Moment) (3:59)

met Ana Matronic

6. Girl Panic! (4:31)
  7. A Diamond in the Mind (1:15)
  8. The Man Who Stole a Leopard (6:13)

met Kelis

9. Other Peoples Lives (3:43)
  10. Mediterranea (5:38)
  11. Too Bad You're So Beautiful (4:54)
  12. Runway Runaway (3:04)
  13. Return to Now (1:33)
  14. Before the Rain (4:12)
  15. Networker Nation * (3:10)
  16. All You Need Is Now Youth [Kills Mix] * (4:55)
  17. Too Close to the Sun * (5:15)
  18. Early Summer Nerves * (3:03)
  19. This Lost Weekend * (3:20)
  20. All You Need Is Now [Single Mix] * (3:49)
  21. All You Need Is Now [Tom Middleton Cosmos Remix] * (7:54)
  22. All You Need Is Now [Pablo la Rosa Remix] * (6:05)
avatar van fluidvirgo
Ik zie Andy zeker niet voor een 2e keer terugkomen. Het moment dat hij werd voorgesteld aan Timbaland wist hij niet hoe snel hij de deur uit moest rennen. Ik denk dat hij een vergelijkbaar iets zag gebeuren als tijdens Seven and the Ragged Tiger; de gitaar werd weer ondergesneeuwd door synths, hiphopbeats, Justin Timberlake, en autotune.... Wanneer de balans weg is is Andy weg.

Ik denk overigens dat er behoorlijk wat ego in die band zit en dat m.n. Nick en Andy (zeker in het verleden veel met elkaar overhoop zullen hebben gelegen). Nick en highbrow sophistication tegen Andy en working class rock.

avatar van SirNoodle
fluidvirgo schreef:

anders eens de biografie van Andy Taylor lezen, 'wild boy: my life in duran duran', dan weet je wel dat hij vooral een probleem heeft met Nick Rhodes. De live aid flop komt ook aan bod.

avatar van fluidvirgo
SirNoodle schreef:

Dat wilde ik al een tijdje doen, bedankt dat je me er even aan herinnert dat ik deze snel even op de kop moet gaan tikken!

deric raven schreef:
Ik ben ze wel blijven volgen.
Vind het album Big Thing ook nog prima, al is daar ook niet iedereen het over eens.

Big Thing is naar mijn mening een zeer miskend album.
Een van de hoogtepunten van hun carriere.
Songs als Palomino en Land zijn gewoonweg geweldig,

Daarna ging het wat minder met Medazzaland en Pop Trash,
Hoewel op Pop Trash 1 pareltje staat die ik zelfs als openingsnummer tijdens mijn bruiloft gebruikt heb, namelijk : The sun doesn't shine forever.
Toen kwamen Astronaut (wel goed) en RCM (iets te experimenteel - wel ok),

Ik had dus wel hoop maar niet veel vertrouwen in AYNIN.
Gelukkig (voor mij) heeft dit album mijn vertrouwen weer teruggebracht.

Ik denk echt dat je hem wat vaker moet beluister deric !
Op dit album staat geen enkel slecht nummer en ik vind The man who stole a leopard een echte klassieker.

Joeri1974
duran schreef:
Big Thing is naar mijn mening een zeer miskend album.
Een van de hoogtepunten van hun carriere.
Songs als Palomino en Land zijn gewoonweg geweldig,

Eens, Big Thing kent waanzinnige nummers. AYNIN daarentegen is een van de eerste albums van de jongens sinds lange tijd waar ik bij geen enkel nummer de neiging heb om door te zappen. Super. Op 28 mei in Londen maar eens gaan luisteren hoe ze O2 Arena op stelten gaan zetten

avatar van perrospicados
Ligt het aan mij of is dit album alweer uit het zicht verdwenen? Hoor er niks van op de radiostations die het zouden kunnen draaien en het aantal stemmen blijft ook laag, althans lager dan ik op basis van de kwaliteit van dit album zou verwachten.

perrospicados schreef:
Ligt het aan mij of is dit album alweer uit het zicht verdwenen?

Een beetje wel, al verwacht ik voor de NL markt toch geen succes.
Ze zijn nu in de USA voor een promo tour, en de eerste UK shows voor de zomer zijn aangekondigd, en in de voorverkoop gegaan.

Tevens zal dit album wel weer een "schop" krijgen als de echte cd release een feit is, is maart.

lennon schreef:
Een beetje wel, al verwacht ik voor de NL markt toch geen succes.

Als Gerard Ekdom van 3FM bijvoorbeeld iets draait van Duran Duran vertelt hij vaak daarna ook actuele info van hun. Misschien als dit album cd van de week wordt bij 3FM dat het dan wat beter scoort in NL. Een station als 3FM zou daar zeker eens wat aandacht aan mogen besteden, maar als iets weinig tot geen aandacht krijgt op de radio maakt dat het kopen juist wat specialer naar mijn idee.

Ik heb de nummers van dit album beluisterd en ze zijn erg goed, al ben ik wel erg benieuwd naar de bonustracks. Mediterrenia is al erg sterk. Ik wacht wel op de cd, liedjes of albums digitaal kopen doe ik niet aan.

avatar van Benito Gianni
Ik las net dat dit de tracklist van het album word.

"All You Need Is Now"
"Blame the Machines"
"Being Followed"
"Leave A Light On"
"Safe (In the Heat of the Moment)"
"Girl Panic!"
"Diamond In The Mind"
"The Man Who Stole A Leopard"
"Other People's Lives"
"Mediterranea"
"Too Bad, You're Too Beautiful"
"Runway Runaway"
"Return To Now"
"Before the Rain"

avatar van Ralph 1983
Op Youtube heb ik wel een documentaire van hun gezien wat op VH1 werd uitgezonden voor het programma Behind The Music. Dus ook hoe de samenwerking tussen hun en Mark Ronson is ontstaan.

YouTube - Duran Duran - Behind the Music [Remastered 2010] part 4.mpg

avatar van koel
Lekker album. Inderdaad nog niet voorbij horen komen op de nederlandse radio. Weinig aandacht voor. Hopelijk komt dat nog. Is het zeker waard.

avatar van Ralph 1983
Gisteren had ik wel A View To A Kill gehoord bij Effe Ekdom, maar Gerard Ekdom is natuurlijk ook zelf een groot fan DD. Zelfs bij de webcam van 3FM had hij het zitten playbacken voor de lol. Toen hij Ordinary World draaide 2 weken geleden vertelde hij wel wat info over het nieuwe album, wat Gerard geweldig vindt.

YouTube - [Effe Ekdom] Playbackdom: Duran Duran - View To A Kill

Ik ga die cd zeker kopen als die in de winkel ligt, maar dan ga ik wel naar de Fame of Concerto in Amsterdam. Die hebben altijd een goede voorraad aan goede nieuwe muziek.

avatar van Crush
Ralph 1983 schreef:
Gisteren had ik wel A View To A Kill gehoord bij Effe Ekdom, maar Gerard Toen hij Ordinary World draaide 2 weken geleden vertelde hij wel wat info over het nieuwe album, wat Gerard geweldig vindt.

Beetje zelfingenomen van Gerard.

Op basis van wat ik heb gehoord ga ik dit album ook zeker aanschaffen.

avatar van Ralph 1983
Ik vind het jammer dat Record Collection er niet opstaat wat Mark Ronson samen deed met Simon LeBon en Nick Rhodes. Die had eigenlijk wel op dit album gehoord, maar goed die staat dan wel op het gelijknamige album van Mark Ronson met zijn Business International wat erg breed is met verschillende artiesten en muziekstijlen.

YouTube - Mark Ronson & The Business Intl. Featuring Simon Le Bon & Wiley - Record Collection

avatar van Ralph 1983
Op hun site heb ik gelezen dat de exacte datum van de cd al rond is, die staat gepland op 21 maart in UK. In Nederland zal het iets later uitkomen denk ik.

Op www.amazon.de heb ik gezien dat de release datum 22 maart is in Duitsland.

Ook heb ik in dat bericht gelezen dat er een special deluxe edition van dit album uitkomt met een andere bonustrack Networker Nation en een remix van All You Need Is Now door Youth Kills.

Bron: Duran Duran ALL YOU NEED IS NOW Out in the UK on March 21 » Duran Duran - duranduran.com

avatar van lennon
Hij wordt ook op vinyl uitgebracht

avatar van Pinsnider
Prachtig! Dat had ik ook gehoord, maar kan het nergens meer vinden. Heb je ook al een locatie waar ze te koop staan op het heilige kunststof..??

Pinsnider schreef:
Heb je ook al een locatie waar ze te koop staan op het heilige kunststof..??

album is nog niet uit he maar zal vast wel te bestellen zijn via de bekende sites in ieder geval.

avatar van Pinsnider
Ah, ok, ik ben weer te ongeduldig Is er al iets concreets bekend over de fysieke releasedatum..?? Ik kom telkens andere berichten tegen...

avatar van lennon
Volgens mij is 21-03 nu wel redelijk betrouwbaar.. maar je weet het nooit zeker!

Zoals hierboven ook vermeld op de officiele site staat die datum in ieder geval wel vermeld

Ik zie Other People's Lives niet meer bij de tracklist staan. Hierboven nog genoemd als bonustrack, maar staat nu niet op de 14 songs tellende de fysieke release.

Is dit een ander nummer. of is de songtitel gewijzigd?

avatar van Ralph 1983
Volgens mij staat Other People's Lives nog steeds bij de tracklist, maar de volgorde is daarintegen wel weer gewijzigd. Other People's Lives is nummer 9 op de nieuwe tracklist.

Op www.cdwow.nl kan je zowel de special deluxe edition en de gewone cd reserveren, ook daar staat 21 maart 2011 vermeld. Het kan ook later worden, als het op 21 maart uitkomt, dan hebben de DD fans een goede start van de lente.

Ook heb ik vandaag een mail gehad van Concerto uit Amsterdam over de releasedatum, zij weten het nog niet zeker wanneer ze het krijgen.

Dus nog een maand geduld en dan zal de populariteit van dit album misschien wel toenemen op deze site.

Ik bedoelde King Of Nowhere als ontbrekend nummer in de nieuwe tracklist.

avatar van Ralph 1983
King Of Nowhere heeft een andere titel, ik weet alleen even niet wat de nieuwe titel is.

Fantastisch !

21-03-2011 komt de fysieke release met 5 extra nummers.
De 9 reeds bekende nummers vind ik al klasse.
En dan verwennen ze ons ook nog eens met 5 extra nummers.

Eindelijk weer eens een echt super album van deze groep.

Voor de volledigheid hier de tracklist van de deluxe-edition (die ik dus ga halen) :
1.All You Need Is Now
2.Blame The Machines
3.Being Followed
4.Leave A Light On
5.Safe (In The Heat Of The Moment)
6.Girl Panic!
13.Return To Now **
14.Before The Rain
15.Networker **
16.All You Need Is Now (Youth Kills Mix) **

** Nieuw t.o.v. de online release

avatar van lennon
De mannen zelf (lees John Taylor en Simon LeBon) laten via Twitter weten dat de nieuwe tracks toch enigszins afwijken van de sound die we nu al gehoord hebben.

Mediterranea kennen we dus al (moet zeggen dat ik die niet (nog) zo heel erg bijzonder vindt) ben erg benieuwd naar de rest.

Wil ook wel weten wat nou het verschil is tussen de speciale editie en de normale...

avatar van Ralph 1983
Bij de special deluxe edition staan Networker en AYNIN (Youth Kills Mix) op die cd en de normale cd heeft die 2 nummers er niet opstaan.

Met de huidige 9 tracks is AYNIN een prachtalbum. Ik ben bang dat de toevoegingen op de nieuwe release het eindresultaat, en dus de recensies, negatief beïnvloeden.

avatar van lennon
Hoeft natuurlijk niet.... de toevoeging van Cry baby cry was een verrijking voor Red Carpet Masacre

avatar van Ralph 1983
Ook zit er bij de special deluxe edition een dvd bij waar je dingen achter de schermen kan zien. Dat vergat ik nog erbij te vermelden.