Pixies - Surfer Rosa (1988)

Label: 4AD

1. Bone Machine (3:03)
  2. Break My Body (2:05)
  3. Something Against You (1:47)
  4. Broken Face (1:30)
  5. Gigantic (3:54)
  6. River Euphrates (2:31)
  7. Where Is My Mind? (3:53)
  8. Cactus (2:16)
  9. Tony's Theme (1:52)
  10. Oh My Golly! (2:32)
  11. Vamos (4:20)
  12. I'm Amazed (1:42)
  13. Brick Is Red (2:01)
  14. Caribou * (3:14)
  15. Vamos * (2:53)
  16. Isla de Encanta * (1:41)
  17. Ed Is Dead * (2:30)
  18. The Holiday Song * (2:14)
  19. Nimrod's Son * (2:17)
  20. I've Been Tired * (3:00)
  21. Levitate Me * (2:37)
Sven Bersee schreef:
Dankje, werk mij maar de grond in. Maar als dit een godsgeschenk is, heeft god toch echt gefaald.

Als dit een failure of God is, dan had nummer 7 niet in je top 10 gestaan, vriend.

U doelt op Nirvana?

Sven Bersee
En voor alle duidelijkheid, ik geef dit album gewoon een 3,5. Maar voor een godsgeschenk is dit niet goed genoeg. Wees realistisch heren/dames. Voor mij is dit album vooral de laatste 3 nummers. Die zijn wel weer erg goed.

EVANSHEWSON
D-ark schreef:

Perfect opnoeming sluit me er helemaal bij aan

En Surfer Rosa, en in uitbreiding héél de Pixies, zijn ook geheel ontoegankelijk voor mij. Ik kan het echt niet helpen, krijg hoofdpijn en angstzweet als ik langer dan 10 minuten naar deze band moet luisteren.

Waarmee ik nooit of nooit zou durven te beweren dat dit slecht zou zijn, absoluut niet. Enkel dat alles gewoon perceptie is, en dat dit geluid in mijn oren als verschrikkelijk pijnlijk geregistreerd wordt.
Kan het niet helpen. Ook witloof heb ik duizend keer proberen eten en ik wurg nog steeds op die smaak. Je kunt daar soms echt niets aan doen, het zij zo.

Ik ben wel zo eerlijk om dat toe te geven, het zou hipper zijn om te doen alsof ik dit formidabel zou vinden of zo, maar helaas.
Ga dus om de boel te verzieken nooit ofte nooit een stem hierop uitbrengen, want dat zou pure vervalsing van de quotering betekenen, dàt doe je dan niet als je consequent handelt.

EVANSHEWSON schreef:

Niet om lullig te doen hoor, maar dat heb ik met Prince.
Daar roept de grote meute ook dat het allemaal zo briljant is, maar de nummers die ik van hem kan verdragen zijn op 1 hand te tellen.

Dus ik zal daarom ook geen stemmen aan hem geven, dat is niet eerlijk en ben ik voor 100% met je eens!

EVANSHEWSON
starsailor schreef:

Niet om lullig te doen hoor, maar dat heb ik met Prince.

Dàt is net zo goed je volste recht. Van Prince bèn ik dan weer een enorme fan.
En ik hoop dat Contador de Tour de France wint, want die Rasmussen die rijdt niet geheel zuiver, denk ik...

avatar van orbit
Tsja, ik vind The Pixies dus ook helemaal niks, maar dat weerhoudt me niet om er tevens een onvoldoende voor te geven. Ik heb namelijk wel de indruk dat ik de muziek goed begrijp. Het staat me alleen voor geen meter aan.

EVANSHEWSON schreef:

Dàt is net zo goed je volste recht. Van Prince bèn ik dan weer een enorme fan.

Contador is ook niet zo bloedzuiver.

Sven Bersee
Wat kan ik snel van mening veranderen zeg, geeft. Na een paar luisterbuurten is dit album van niet bijzonder tot baasig omgewerkt.

Sven Bersee schreef:

wat zijn luisterbuurten en eerder nog.....
wat is dan baasig???????

starsailor schreef:

wat zijn luisterbuurten en eerder nog.....
wat is dan baasig???????

Tja, moeilijk uit te leggen. Sommigen snappen dit sommigen niet. Geeft niet. Maak u amper dik.

Het is leuk dat je wat zelfverzonnen woorden hier neerzet, maar uiteindelijk is het toch de bedoeling dat je begrepen wordt... Probeer een beetje duidelijk te zijn, aub.

djeffibrelich
baasig omgewerkt?

maak u amper dik?

wtf?

naar de memorabele quotes!

Geen dank.

avatar van oruiz
krokant. 5 sterren en een nummer 1 positie in mijn top 10. Het moest er een keer van komen. Was ik maar iets eerder geboren dan had ik ze in hun hoogtij dagen nog een keer live kunnen bewonderen, want ik hoor dat dat fantastisch moet zijn geweest

oruiz schreef:

Yep!

EVANSHEWSON schreef:

Pixies zijn niet zo 'hip' meer bij mensen van de 14, 15 wel bij mensen vanaf 20 en ik val dus buiten de groep.... Ik kan het snappen dat je het niet langer dan tien minuten luisteren. Het is gewoon wat je smaak is. Orbit verafshuwd het. Ik vindt het helemaal ok, als ik het geweldig vindt hoeft niet perse iedereen het geweldig te vinden.

Feeder
D-ark schreef:

???

Binnen mijn kleine wereldje zijn er mensen van 14 die enorme pixies fans zijn

Zoals m'n zusje

Pieter Paal
'Surfer Rosa' was mijn eerste echte kennismaking met de Pixies. Van het mini-album 'Come on pilgrim' had ik daarvoor al iets gehoord op VPRO-radio. Op mijn CD-versie zijn die nummers als bonus tracks toegevoegd.
Dit album bevat klassiekers zoals 'Bone machine' en 'Where's my mind'.
De versies van 'Gigantic' en 'River Euphrates' van de CD-singles vind ik wat sterker dan de album-versies.
'Cactus' is later nog eens gecoverd door David Bowie op het album 'Heathen' en het is ook de favoriete song van Peter Jan Rens.

avatar van gemaster
Peter Jan Rens? Hoe weet je dat nu weer?

avatar van Paalhaas
Pieter Paal schreef:
en het is ook de favoriete song van Peter Jan Rens.

Prachtig weetje.

gemaster schreef:
Peter Jan Rens? Hoe weet je dat nu weer?

Meneer Kaktus.

Pieter Paal schreef:

Meneer Kaktus.

Had je niet uit moeten leggen. Had je grap ten goede gekomen. Maargoed.

oruiz schreef:

Had je niet uit moeten leggen. Had je grap ten goede gekomen. Maargoed.

Jawel, voor mensen als ik.

avatar van oruiz
dan had ie het juist niet moeten uitleggen

Feeder schreef:

???

Binnen mijn kleine wereldje zijn er mensen van 14 die enorme pixies fans zijn

Zoals m'n zusje

Nou niet hip, . Als ik pixies als een een geweldig band beschrijft wordt het altijd afgedaan met de woorden: Ken het niet.

Pieter Paal
Pixies zijn Boston's Trots!

Gish
Surfer Rosa blijft voor mij de ultieme PIXIES plaat.
Ontoegankelijk en extremer dan het vriendelijkere Doolttle geluid. Daarna was de angel er definitief uit.
Al die mensen die deze jongens [en het meisje] niet live hebben zien spelen hebben wat gemist.
Je kan je schade wel inhalen, er is een goede DVD op de markt.

GIGANTIC !

5*****

wow, net mijn eerste keer beluisterd en moet zeggen dat het allemaal al zeer aardig klinkt, bone machine is echt heftig net als something against you en where is my mind? natuurlijk moet ik de plaat nog wat meer beluisteren voor echt een mening te kunnen vormen maar momenteel zit het al goed denk ik.

Feeder
felix89 schreef:

Dit is zeer zeker iets voor jou Felix

Nog steeds een wondermooie top tien trouwens.