Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
ok, geen probleem

avatar van Timo-otje
Ben benieuwd wanneer ze de newspaper versie de deur uit doen, is dit nu al 28 maart als de fysieke release is ? Geloof nog steeds dat er meer muziek komt van hun met die newspaper op een of andere manier.

avatar van bloempje24
Timo-otje schreef:

Dat verwachten er velen. Maar TKOL zelf is af, met 8 nummers. Daar komt niets bij.

Kans bestaat wel dat er bij de Newspaper B-sides zitten, al is dat niet aangekondigd op de bestelpagina. Daar wordt gesproken over 1 compact disc. Weinig kans dus.

Laatste optie is dat dat TKOL een EP is binnen een groter Newspaper project en dat er later dit jaar meer EP's volgen die samen 1 groot Newspaper album vormen. Ik zou mijn geld op deze optie inzetten.

avatar van rien
Het laatste wat je noemt klinkt zeker aannemelijk.

bloempje24 schreef:

Inderdaad ja , dat op elke paar bladzijden een aantal nummers of EP's/CD's zitten die ze over het jaar door uitbrengen en dat je aan het einde van de rit een complete krant hebt. Klinkt geweldig als dat het waar is !

avatar van niels94
Geweldige manier om veel geld te scheppen voor Radiohead, als je meerdere keren een krant zou moeten kopen van 35 euro

Als er meer materiaal komt geloof ik persoonlijk dat ze gewoon een nieuw album uitbrengen, misschien dit jaar, misschien volgend jaar. Een beetje zoals ze bij Kid A/Amnesiac gedaan hebben. Maar zoals bloempje zegt, dit album is gewoon af en het bevalt mij persoonlijk meer dan prima.

avatar van Timo-otje
Overigens heeft Lotus Flower , Codex ingehaald bij de favo tracks. Niet meer dan terecht vind ik zelf. Codex vind ik eigenlijk te veel lijken op How to Dissapear Completely en Pyramid Song. Codex kan niet op tegen deze 2 nummers die beter zijn.

avatar van Eveningguard
Lotus Flower vind ik anders maar matig.

avatar van stoepkrijt
Ik zal dit album toch weer eens een keertje luisteren, want ik merk dat ik dit album nog steeds een beetje onderschat. Daar ben ik tijdens het Best-Of-spel wel achtergekomen: Separator is eigenlijk bloedmooi!

avatar van ArthurDZ
Heb deze nu ook eindelijk beluisterd, en ik moet zeggen: het is een flinke stap terug tegenover het soms ronduit geniale In Rainbows. Wat niet wil zeggen dat dit album zijn momenten niet heeft. Lotus Flower, Codex en Little By Little zijn bijvoorbeeld erg mooie nummers

avatar van Jannemanneke
damn alweer een cd op een kaartje, ....net zoals hun vorige 'in rainbows' enfin geen slecht woord over Radiohead.

37,5 minuten ook niet echt doorsnee maar het blijft Radiohead

avatar van Leander1991
Niets mis met dit album, iedereen verwacht er gewoon te veel van.

avatar van stoepkrijt
Timo-otje schreef:

En weer een stem eraf voor Codex. Ten koste van Separator Dat nummer is bij mij flink gegroeid de laatste tijd.

Christoph
Hm, op de site van TKOL staat het volgende bij het 'Newspaper album': 'One lucky owner of the digital version of The King Of Limbs, purchased from this website, will receive a signed 2 track 12" vinyl. Competition closing date 28th March'.
Toch nog twee extra tracks?

Improvision
Wellicht gewoon de eerste single, met of zonder b-side die al op het album staat, maar dan voorzien van een handtekening.

avatar van jellecomicgek72
Zag hem vandaag liggen in de PLATO... Toch nog maar even laten liggen want dit is eigenlijk veruit het minste Radiohead album, ik draai hem ook niet meer op m'n ipod..

avatar van mattman
Man, ik vind het raar dat dit album het zo matig doet op deze website, terwijl ie door de meesten zo wordt bewierookt.

Met The King of Limbs heeft RH ons weer verwend vind ik!

avatar van Bert Wasbeer
Bert Wasbeer schreef:
mijn voorlopige opinietje over deze plaat: ik vind het een erg taai werkje. Het is weer erg experimenteel (in elk geval voor een miljoenen verkopende stadionact). Dat is op zichzelf niet erg want dat heeft veel goeds voortgebracht in het verleden (KId A, HTTT, Eraser).

Maar de balans tussen experiment en het gevoel voor het perfecte popliedje is naar mijn smaak te veel doorgeslagen naar experiment. Ik hoor nog geen klassiekers, heb niet het gevoel dat deze nummers lang beklijven (terwijl die van Kid A of van het traditionelere In Rainbows dat wel deden). En daarbij komt dat het experiment op zichzelf nu ook niet echt vernieuwend meer is, veel nummers hadden qua sfeer en klanken op zich best op Amnesiac of Kid A gekund, en anders wel op Com lag.

Hoe dan ook, het is nog te vroeg voor een definitief oordeel en een stem. Wie weet winnen de liedjes nog aan kracht bij vakere beluistering, dat komt vaker voor. Time will learn

Nou, ondertussen zijn we een maand verder en ik blijf bij mijn oordeel van destijds (pagina 44 of zo). Het is wel experimenteel maar i.t.t. bijv. Kid A en Eraser zijn er maar weinig beklijvende nummers. Het is eerder niveau Com lag. Dit album zal vast zijn fans hebben maar voor mij is het blijkbaar minder geschikt. Na minder dan een week ging het album alweer uit de high rotation, dat gebeurt bij Radiohead meestal niet.

Dat gezegd hebbende, het is al met al ook weer geen onvoldoende. De composities zijn heus niet dramatisch slecht, enkel van lager niveau als de voorgangers, Al met al kom ik niet verder dan 3 sterren, Radiohead kan in mijn ogen beter.

avatar van Koston
Na het kopen van de cd terug een halfje omhoog. De productie is namelijk weer zo ongelooflijk lekker en gelaagd, dat het haast op een andere hoogte staat dan andere hedendaagse bands.

avatar van Gert P
Die muziek op die clip is net zo belabberd zo als die vent er uit ziet lotus flower, denk give it a try...... nee hou het bij mn verzamelaar die ik nooit draai......helemaal niets met deze groep en dar doen ze een paar jaar over om zoiets te maken!

avatar van Eveningguard
Die vent uit de clip is wel het brein achter de nummer een op deze site. Jammer dat Radiohead je niet kan pakken! Probeer anders die ene nummer 1 is.

avatar van Gert P
Vindt hoofdzakelijk streetspirit wel mooi en fake plastic tree, helaas al wat vaker geprobeerd net als met die Buckley..... zijn niet mijn dingen.

avatar van Boris1
Gert P schreef:

Je zou toch haast gaan twijfelen aan 's mans avatar...

Geeft niks hoor Gert, lekker blijven luisteren naar wat jij mooi vind.

avatar van toxief
Ik blijf gewoon 'Bloom' afspelen. En af en toe pik ik de rest ook mee...
Binnenkort ga ik skippen tussen Bloom, Little By Little en Feral. En heel af en toe Codex.

avatar van Chronos85
Gert P schreef:

Kijkend naar je top 10 is dat ook niet verwonderlijk. Het bestaat voor een deel uit jaren zeventig (of daarop geïnspireerde) prog/symfo-bands. Veel tempowisselingen, dramatiek, uitgestrekte solo's, kristalheldere gladde soepellopende zang (met herkenbare teksten), in de conventionele bandconstructie (zonder synths of drumcomputers). Daarnaast hebben nummers van deze bands regelmatig een episch karakter (verwijzend naar Genesis) of , allemaal elementen die in Radiohead van na het album Kid A nauwelijks voorkomen.

Ik vind het wel goed van je dat je deze band weer een kans geeft maar ik denk dat als je toegang wil krijgen tot de (in mijn ogen) wondere wereld van post-Kid A Radiohead, dat je je benadering van muziek moet verbreden/veranderen. Deze komt bij mij over als radicaal anders dan de benadering waarmee je de muziek van Radiohead zou kunnen waarderen. Met een prog-symf-benadering is het electronisch 'geneuzel', de subtiele opbouwen van sommige nummers en de drones (die er voor zorgen dat een overduidelijke climax soms uitblijft) een kwelling waar geen einde aan komt. Dit album is denk ik ook binnen het radioheadoeuvre een uiterste tegenpool van jouw top 10.

Ik zeg dit alles met de notie, ALS je dat wilt want je MOET natuurlijk helemaal niks...

p.s. Overigens affgaand op de vele belachelijke verkleedpartijen van Peter Gabriel zouden mensen ook een behoorlijk slechte indruk kunnen krijgen van de vroege Genesis, waar jij het natuurlijk ook niet mee eens bent. Daar kan je natuurlijk doorheen prikken...

avatar van itchy
Gert P schreef:
dar doen ze een paar jaar over om zoiets te maken!

Dat vind ik altijd zo'n non-argument... alsof een band die een paar jaar niks van zich laat horen ook al die tijd met nieuwe muziek bezig is. Misschien waren ze wel lekker aan het tuinieren.

avatar van rien
En nog steed is TKOL niet uit mijn speler te slaan. Naast de WAV-files van hun site heb ik dan ook het album in huis gehaald om mijn collectie compleet te houden.
Vind het misschien het meest spannende album van Radiohead tot nu toe. Alleen Feral vind ik iets minder maar dat kan nog komen.
Nieuwe tracks ben ik benieuwd naar. Super Collider hebben ze nog live gespeelt in het Westerpark en dat nummer was zeker lekker. Beetje een lieve track vond ik het, erg braaf, Ben benieuwd naar de studio-versie. En The Butcher ben ik ook erg benieuwd naar. Hoop ook dat ze deze tracks op hun site zetten.

Topper van dit album is toch wel Bloom!

als ik nou als graadmeter neem of mijn rechterbeen nu wel of niet mee gaat bewegen bij muziek die ik beluister,en de bewegingsfrequentie er in meetel,en ja betekend, 2.5 plus, en nee, eronder, dan zit radiohead met dit plaatje ergens op 4

of, ik wordt er gewoon stiknerveus van

avatar van blonde redhead
Ik ben er wel uit. Ik vind het erg teleurstellend. Na hun beste plaat komt Radiohead met hun slechtste. Jammer, had ik niet verwacht.

avatar van Koston
Slechtste? Je hebt duidelijk nog nooit naar Pablo Honey geluisterd