Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Eveningguard
Betrap mezelf erop dat ik me steeds meer ga irriteren aan de stem van Thom Yorke. Misschien wordt ik wel een beetje Radiohead moe. Maar god, wat heb ik hier zin in!

avatar van Kaaasgaaf
Ik heb gisteren rond half tien 's avonds de digitale versie besteld (helaas niet het pretpakket, want even niet genoeg geld, maar zo te zien is-ie niet gelimiteerd, dus dat komt dan nog wel), maar heb nog geen bevestiging hiervan gekregen, alleen van paypal. Moet ik mij nu zorgen maken?

avatar van JustiFicatioN
Misschien wordt ik wel een beetje Radiohead moe

impossible

avatar van Eveningguard
Te vaak gedraait is ook een optie.

avatar van Arrie
Wat losse berichten samengevoegd.

avatar van Music4ever
Waarom is dit eigenlijk alleen te pre-orderen via de Radiohad site zelf?
Weet iemand of dit later ook gewoon in normale platenzaken te verkrijgen is?
Neem aan van wel, maar goed zou lullig zijn als ik straks mijn collectie van Radiohead
niet meer compleet heb............

avatar van sierrra
Deze titels kwam ik op YouTube tegen. TWISTED WORDS/DAILY MAIL/GIVE UP/FROZE UP/MOUSE BIRD/SUPPERCOLLIDER/LOTUS FLOWER/PRESIDENT TENSE..and "LIFT""I PROMISE""BIG BOOTS"

avatar van SilverGun
Nu.nl meldde trouwens dat de download vanaf zondag beschikbaar is. Hoe zit dat precies?

avatar van bloempje24
Vers van de pers, een preview!
YouTube - EXCLUSIVE: RADIOHEAD - New Album - 2011 Preview

Qua geluid van het nieuwe album denk ik dat het deze kant op gaat:

avatar van Joren999
SilverGun schreef:
Nu.nl faalt wel vaker.

Prachtig. doet me een beetje aan de kat van de buren denken

En ik hoop ook dat het de kant van Pulled Apart By Horses uit gaat. Trouwens opvallend hoe enorm genegeerd die 12" van Thom Yorke is. Hier staat binnen no-time 10 pagina's, maar aan die plaat van Thom Yorke zijn misschien 5 berichten gewijd op de hele site. Terwijl het toch best een toffe plaat is. Hier is het andere nummer ervan (wel minder dan PABH) : YouTube - Thom Yorke - The Hollow Earth

Het zou me ook niets verbazen als de plaat weer wat experimenteler wordt. Als je ziet wat voor muziek ze steeds op hun website posten. Oneohtrix Point Never, Girl Unit, etc. vond ik zelf wel erg leuk, maar er kwamen nog wat dingen waar ik zelf niet echt doorheen kwam.

vondeich
Ik had eigenlijk gehoopt dat Thom Yorke weer met een solo album kwam, maar dit vind ik ook meer dan prima!!

avatar van Sandokan-veld
@ het bovenste filmpje van Bloempje24

Van mij hoeven ze niet per se die hele electronische dingen op een Radiohead-cd te zetten. Begrijp me niet verkeerd, Feeling Pulled Apart... is een fraaie track, maar ik vond het juist wel leuk dat ze op In Rainbows weer een beetje als een bandje begonnen te klinken.

Verder zal ik hier niets meer plaatsen totdat ik de muziek heb gehoord.

Gregson
Kaaasgaaf schreef:

Wel vreemd. Ik heb hem ook via PayPal en ik kreeg meteen een mail. Maar er kan wat vertraging in zitten misschien. Maar ik zeer benieuwd naar de nieuwe Radiohead!

Gregson schreef:

Ja, als ik via de site inlog kan ik de status van mijn bestelling zien. Dus dan zal het wel in orde zijn (hoop ik maar).

avatar van Manuel
Wow! En dit zie ik nu pas? Vind 30 euro wel wat veel, betaal normaal nooit meer dan 8 euro voor een cd, maar zo te zien is het het wel waard. En ja, het is Radiohead.. Op Pablo Honey na heb ik al hun cd's al, en deze moet ik sowieso ook hebben. Alleen balen dat het alleen via PayPal of creditcard gaat, want die dingen heb ik nou net niet. Maar ff met papa overleggen morgen..

herman schreef:

Prachtig. doet me een beetje aan de kat van de buren denken

Dat Thom Yorke met zijn plastieken pro-tools beats maar zo ver mogelijk weg blijft van Radiohead. Moet m.i. zonder overdrijven de slechtste Radiohead-related release ooit geweest zijn (inclusief Pablo Honey en Familial ja). Ik sta open voor opnieuw wat meer experiment maar het moet wel allemaal ergens heen gaan.

avatar van JoostBo
Kaaasgaaf schreef:
Misschien even in je map met spam kijken

Bij mij ging het bestellen overigens ook niet in 1x goed. Nadat ik mij had geregistreerd en had aangegeven dat ik een exemplaar wilde, werd ik doodleuk teruggestuurd naar de startpagina en kon ik helemaal overnieuw beginnen. Maar de tweede keer ging het wel goed en ik kreeg ook vrij snel de twee bevestigingsmails.

Ik verwacht dat het album weer een andere kant laat zien. Wat herman zegt: die single van Thom Yorke, FeelingPulledApartByHorses, zo'n kant zal wel eens spannend zijn! Ik ben sinds maandag bezig om alle albums te luisteren en elke keer valt mij weer op dat geen één album hetzelfde is.
Ik lees hier en daar de hoop op een tweede In Rainbows. Persoonlijk zit ik daar niet op te wachten. Begrijp me niet verkeerd: ik vond het fijn om van Radiohead weer eens een mooie liedjesplaat te horen; recht toe recht aan. Maar nog een album dat teveel lijkt op de vorige zal voor mij een teleurstelling zijn. Omdat alle albums zo verschillend zijn, staan ze allemaal op zichzelf en hoor je als je alle albums weer eens zo hoort echt een bepaalde ontwikkeling of evolutie.

Zonder twijfel de 'newspaper' gekocht. Het werk van Stanley Donwood vind ik altijd weer prachtig en ook deze hoes ziet er weer mooi uit. Vooral ook de achtergrond. Aardige man ook, mr. Donwood, maar de keer dat ik hem sprak was hij ook erg nerveus. De confrontatie met zijn eigen werk wordt hem soms wat teveel en hij kan ook lang niet altijd de nummers van Radiohead horen omdat hij telkens weer terugdenkt aan het moeizame proces om het artwork te maken. Hij is ook echt bij het opnameproces betrokken en komt zo aan zijn inspiratie voor het artwork, maar of dat veel gaat zeggen hoe het album klinkt? We weten het zaterdag!

avatar van Bart
JoostBo schreef:

Dan zou het weleens een heel donkere plaat kunnen worden!

avatar van chevy93
Zijn er al weddenschappen over hoeveel stemmen er zullen zijn na een uur?

JoostBo schreef:
Misschien even in je map met spam kijken
Nou, ik heb inmiddels even gechat met ene 'operater 3' op de site en die kon mij vertellen dat de mail niet belangrijk is, m'n bestelling staat er en het enige wat ik hoef te doen is zaterdag even inloggen. Hij kon me overigens niet vertellen vanaf hoe laat dat kan. Of misschien mocht-ie dat nog niet zeggen.

avatar van Music4ever
Hoe lang zal het duren voordat dit album op pagina 2 staat van updates?
Denk dat het weken gaat duren, zo niet maanden.
Ho, shit ik ben off-topic, hopla Arrie schaartje erin.

avatar van wisselstroom
sierrra schreef:

Waarschijnlijk de zoveelste fake tracklist. Dit zijn stuk voor stuk nummers die al ooit eerder gereleased zijn door Thom Yorke/Radiohead. Maar het is natuurlijk wel leuk om te speculeren!
Zelf ken ik van bovenstaand rijtje alleen These Are My Twisted Words, wat eigenlijk een nummer is dat me niet heel veel doet. Klinkt me een beetje teveel als geneuzel. Maar goed, ik moet zeggen dat Radiohead-nummers vaak veel beter tot hun recht komen als onderdeel van het album, in plaats van op zichzelf staand. Voorbeeld is The Gloaming op Hail to the Thief, pas perfect binnen de HttT-sfeer maar ik zou het niet snel als los nummer draaien.

Qua sound van het nieuwe album hoop ik dat ze wat meer teruggaan richting Hail to the Thief. Vond dat ze daar een mooie balans tussen electronische ideeen en (rock-)liedjes gevonden hadden. In Rainbows vond ik wel erg goed, maar wat minder spannend.

Ben zelf nog aan het twijfelen of ik voor de dure variant ga. Die package zal best wel heel mooi zijn, maar uiteindelijk is het schijfje het enige dat ik gebruik. De rest (LP's en artwork) is vooral een hebbeding voor mij.

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Voor mij mag de plaat gerust in het verlengde liggen van songs als These Are My Twisted Words & Thom Yorke's Hearing Damage. Ja, zaterdag .....

avatar van Jeanneman
Op ateaseweb staat inmiddels een plaatje van deze cover met de bandnaam erbij. Goede kans dat dat de versie is zoals ie in de winkel komt te liggen.

avatar van Paalhaas
bloempje24 schreef:
Vers van de pers, een preview!
YouTube - EXCLUSIVE: RADIOHEAD - New Album - 2011 Preview

Leuk, maar veruit het grappigste is nog wel die 'album art' op het eind. Titel 'Dusty mattress children' en dan zo'n idiote rebus erop.

SSS
chevy93 schreef:
Zijn er al weddenschappen over hoeveel stemmen er zullen zijn na een uur?

133 en ik zet 30 euro in, kan degene die het goed had gelijk die cd bestellen!

avatar van corn1holio1
Al 6 uur geen post bij dit album

Ik heb mijn bestelling ook geplaatst, en ook geen mail gekregen. Maar ik kan mijn bestelling wel opvolgen op de site, dus ik ga ervan uit dat dit ok is.

Verder nog een nieuwe foto ivm het album:

Radiohead At Ease News - Voila! A new Radiohead press shot and a message board - web.ateaseweb.com