Gorillaz - Demon Days (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: Parlophone

1. Intro (1:03)
  2. Last Living Souls (3:10)
  3. Kids with Guns (3:46)

met Neneh Cherry

4. O Green World (4:32)
  5. Dirty Harry (3:44)

met Bootie Brown en San Fernandez Youth Chorus

6. Feel Good Inc. (3:41)

met De La Soul

7. El Mañana (3:50)
  8. Every Planet We Reach Is Dead (4:53)

met Ike Turner

9. November Has Come (2:41)

met MF DOOM

10. All Alone (3:30)

met Roots Manuva en Martina Topley-Bird

11. White Light (2:09)
  12. DARE (4:05)

met Shaun Ryder

13. Fire Coming Out of the Monkey's Head (3:17)

met Dennis Hopper

14. Don't Get Lost in Heaven (2:01)

met London Community Gospel Choir

15. Demon Days (4:28)

met London Community Gospel Choir

16. 68 State * (4:44)
  17. People * (3:26)
  18. Hong Kong [Live at Manchester Opera House] * (7:14)

met Zeng Zhen

S4X
Wat een geweldige plaat. Veel geluisterd vroegâh en onlangs weer herondekt. Heerlijk weerzien was dat zeg, ik vind de plaat nu nog weer vetter dan toen. Heb in de tussen tijd aardig wat dingen van Danger Mouse, MF Doom, De La Soul en Roots Manuva gehoord, en dat maakt dat ik deze plaat nu nog beter kan waarderen.

De hele sound van de CD is erg funky, vrolijk, grappig, lekker, solide, origineel, uniek, etc. Ik houd van Gorillaz!!

avatar van hansjuvefan
Wat een variërende plaat zeg. Ik dacht dat Gorillaz vooral de nadruk lag op singles(zoals Feel Good Inc.) maar het gehele album is leuk. Ik kan niet meteen een slecht nummer vinden. Maar Demon Days, El Manana en Feel Good Inc. springen er dan toch een beetje bovenuit. Iedere song is weer iets anders, zonder dat ze hun eigen sound verliezen.
Dit is echt zo'n plaatje om zeker deze zomer nog eens op te leggen en gewoon in een hangmat te gaan liggen voor een uurtje...
Een verdiende 4 sterren!

Bovendien: Mijn versie heeft nog het nummer 'Don Quioxtes Christmas Bonanza'. Iemand een idee waar dat vandaan komt?

Hiervandaan: Swallow My Eggnog (2001)
Ik krijg daarbij wel het idee dat je geen officiele versie van dat album te pakken hebt gekregen; dat kerstnummer hoort voor geen meter bij Demon Days te staan

Nihilisme
Natuurlijk niet de allerbeste plaat op aarde, maar ik heb hier echt zulke mooie herinneringen aan dat ik niet minder dan 4,5* over m'n hart kan verkrijgen. De outro van Kids With Guns, de fantastische singles, het heerlijke Happy Landfill (die ik voor de grap maar even meereken) of de briljant droge tekst van Fire Coming Out of the Monkey's Head: ik voel er sterke vlagen van nostalgie bij. En dat voor een plaat die pas vijf jaar jong is.

Plastic Beach, kom maar op!

avatar van stef212
Eén van de meest verfrissende en briljantste albums ooit!

avatar van Don Cappuccino
Ik heb Plastic Beach geluisterd en ik vond het een beetje heel veel hip-hop. Nu ben ik dit album aan het beluisteren en dit bevalt me een stuk beter, iets minder hip hop-invloeden. Ben bij Feel Good Inc. en tot nu toe vond ik alle nummers erg goed.

avatar van Don Cappuccino
Nu Demon Days compleet beluisterd en het heeft me compleet verrast. Ik heb geen een slecht nummer gehoord en het einde vond ik zeer verrassend (Demon Days). Dare en Feel Good Inc. kende ik al. Zeer gevarieerd ook, had ik echt niet verwacht.

Don Cappuccino schreef:

Voor mijn gevoel heeft deze CD toch echt een stuk meer hip-hop invloeden, maar de rappers op dit album zijn gewoon een heel stuk beter dan die op Plastic Beach.

avatar van Don Cappuccino
De rappers op dit album zijn wel beter, ja.

avatar van fabblwaps
Heb je hun debuutalbum wel eens geprobeerd, die is wat rustiger dan deze en vind ik hun beste. Die CD heeft ook de minste rap van de drie en de rap die er op staat is gewoon erg goed. Verder wordt er daar ook meer aandacht aan details besteed.

avatar van Don Cappuccino
Ja, die heb ik vandaag geluisterd en die beviel erg goed, maar ik vond Demon Days iets beter.

Aangename mix van rock, electro? & hiphop als je 't mij vraagt.
4*...heb dankzij dit album enkele albums uit de hiphop-canon gedownload zoals Illmatic en The Chronic:2001

avatar van fabblwaps
Leuk om te zien dat mensen hierdoor naar hiphop beginnen te luisteren, ik ben zelf ook grotendeels door Gorillaz aan hiphop begonnen. Illmatic en 2001 zijn overigens erg goede hiphop CD's om mee te beginnen.

Wát een album. Voor mij klopt hier alles aan, alle geluidjes, overgangen en beats vallen precies op hun plaats.

De ultieme mix van rock, hiphop en electro. Hier is met liefde aan gewerkt. Vind het eerste album al sterk, maar deze overtreft het. Een klassieker...met als hoogtepunt Don't Get Lost In Heaven/ Demon Days. Gelukkig is er nu Plastic Beach die het niveau van dit album benadert.

avatar van raafmau
Goed album wat zeg ik geweldig album.
Ik denk dat de Gorillaz zich met deze muziek onderscheiden van de rest.
Allemaal gevarieerde nummers en beats, heb dit album echt grijs gedraaid en heb hem sinds vandaag weer in de auto zitten.

avatar van JVT
JVT
na het beluisteren van plastic dreams deze ook nog eens van onder het stof gehaald. heb er destijds heel wat plezier aan beleeft. top album met vooral enkele zeer sterke uitschieters a la feel good inc, kids with guns en clint eastwood!

avatar van Niek
JVT schreef:
uitschieters a la feel good inc, kids with guns en clint eastwood!
Dirty Harry bedoel je met die laatste denk ik.

avatar van JVT
JVT
jup! clint eastwood is van andere CD. Dirty Harry is idd vet. ook El Manana en Dare vind ik geweld!g

zit nog erg te twijfelen tussen 3,5 en 4 sterren, ik hou niet zo van de hiphopstukjes maar toch kan ik ook niet echt zonder denk ik. Het geeft de muziek wat body, maar de liedjes zonder rap van gorillaz in het algemeen vind ik vetter (19/2000:))

avatar van Arrie
JVT schreef:
na het beluisteren van plastic dreams

En Plastic Beach bedoel je, neem ik aan.

avatar van Niek
plastic dreams
Is dat niet dat je tijdens je puberperiode, als je hormonenhuishouding zijn piek beleeft qua chaos, uit voorzorg met een rubbertje om slaapt?

YouTube - Jaydee - Plastic Dreams (1993)

Ik moest deze ook maar weer eens herluisteren, nu Plastic Beach zo goed valt. Past ook goed bij het zonnige weer, al die Gorillaz-CD's.

rabbit
Hmmm, ik vond dit album echt enorm tegenvallen na herbeluistering...

avatar van master-rens
Ik hoorde dit album vandaag weer na een tijdje en was erg genieten bij dit mooie lenteweer
Stem van 3,5 naar 4 gedaan.

avatar van ConfuseMyCat
Ze worden steeds beter!

avatar van ShocknSurprise
MF DOOM rockt 'm op November Has Come

jazzybelle
Het nieuwe album van ze moet ik nog checken, maar deze is echt heel erg goed. Ben zo ook in aanraking gekomen met MF Doom en nog meer met De La Soul dus deze plaat heeft ook nog eens een bepaalde waarde. Zeer divers meesterwerk.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
jazzybelle schreef:

Ik ken DOOM ook van hier, en De La kende ik alleen maar een aantal singletjes van voor ik ze hier hoorde. Geniaal hoe Gorillaz ook deuren kunnen openen naar totaal nieuwe muziek!

avatar van My Addiction
gewoon gekregen van iemand omdat die ze dubbel had thuis, tegen zo'n cadeau kan je toch geen neen zeggen
gauw even beluisteren

avatar van Marialovesmusic
Gorillaz zijn te gek. En dit is echt één van de beste albums ooit gemaakt!