Gorillaz - Demon Days (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: Parlophone

1. Intro (1:03)
  2. Last Living Souls (3:10)
  3. Kids with Guns (3:46)

met Neneh Cherry

4. O Green World (4:32)
  5. Dirty Harry (3:44)

met Bootie Brown en San Fernandez Youth Chorus

6. Feel Good Inc. (3:41)

met De La Soul

7. El Mañana (3:50)
  8. Every Planet We Reach Is Dead (4:53)

met Ike Turner

9. November Has Come (2:41)

met MF DOOM

10. All Alone (3:30)

met Roots Manuva en Martina Topley-Bird

11. White Light (2:09)
  12. DARE (4:05)

met Shaun Ryder

13. Fire Coming Out of the Monkey's Head (3:17)

met Dennis Hopper

14. Don't Get Lost in Heaven (2:01)

met London Community Gospel Choir

15. Demon Days (4:28)

met London Community Gospel Choir

16. 68 State * (4:44)
  17. People * (3:26)
  18. Hong Kong [Live at Manchester Opera House] * (7:14)

met Zeng Zhen

avatar van Masimo
Oeh, deze is geweldig! Stuk voor stuk fantastische liedjes waar je niet normaal vrolijk van wordt. Vooral Feel Good Inc., DARE en Fire Coming Out Of The Monkey's Head (wat is 't toch elke keer weer geweldig dat vertellende verhaal te horen onder een niet normaal vette deun) vind ik erg sterke nummers, maar ach, de rest doet eigenlijk niet ten onder aan deze nummers.

Ik vond Plastic Beach hard tegenvallen, waren ze nou maar meer in de stijl van dit album gebleven..

avatar van Motivation
Heerlijk album, mijn favoriet.

avatar van principe
Éen van de beste platen gemaakt, mijn persoonlijke favoriet.
Zeker na het zien van Demon Days Live in Manchester is dit album een dikke 5 sterren waard.

avatar van Tyraelxy
Een beetje een teleurstelling. Ik zette deze nog eens op nadat ik het fantastische Plastic Beach had gehaald en ik schrok nogal dat er heel wat zwakke nummers op deze plaat staan die ik, toen ik de plaat eerst kocht vlak na de release, niet opgemerkt had. Allereerst is er O Green World dat langs alle kanten rammelt en een echte skip-track is voor mij. Dan Fire Coming Out of The Monkey's Head dat na 3 luisterbeurten geweldig begint te vervelen, All Alone dat een nogal irritant refrein heeft en de 2 laatste tracks die hadden voor mij ook echt niet gehoeven(een koor, serieus?).Wel nog altijd een degelijk plaatje maar haalt zeker niet het niveau van zijn voorganger of van zijn opvolger.

avatar van master-rens
Het dit album ontzettend vaak beluisterd. Vroeger helemaal enthousiast van dit album, maar nu ik het zo vaak gehoord heb zal ik dit album niet snel meer opzetten. (in ieder geval niet het hele album in één rit).
Toch nog lekker album, beter dan Plastic Beach.

avatar van hallo!
Erg goed album dit. Er staan minder uitschieters op dit album dan op Plastic Beach, maar ik vind deze wel wat constanter. Hier vind ik eigenlijk geen zwak nummer.

avatar van stef212
hallo! schreef:

Feel Good Inc, Kids With Guns, Last Living Souls en DARE. Dat vind ik persoonlijk toch veel uitschieters.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
November Has Come, O Green World, Dirty Harry, Demon Days, All Alone...

avatar van Hurrdurr
Elke keer weer genieten. De nummers gaan perfect in elkaar over, en net als op de eerste (en niet op de derde) echt het gevoel van een bandje. De meezingers en rappers zijn perfect voor de beats, de beats zijn perfect voor elke (zomer) avond. Elk nummer is minstens goed, en sommige nummers zijn nog beter.

4.5*

k.grubs
Al jaren bij de hand in de auto. Even was het Plastic Beach, maar dat is het toch niet. Net of deze daarna weer beter werd.

avatar van Harderwiek
Heerlijke cd met goede producties en gastartiesten. Gorillaz weten ook op dit album weer de verschillende stijlen op een fantastische manier te combineren. Bijna geen zwakke nummers op en de cd luisterd heerlijk weg. Beste nummers zijn naar mij mening Feel Good Inc, November Has Come en Dirty Harry.

Zeer binnenkort Plastic Beach maar eens aanschaffen!

avatar van niels94
Had nooit echt goed naar dit album geluisterd. Dat was een fout van me, fantastisch album, heerlijk catchy, vrolijk en afwisselend.

avatar van Spotalicious
Masimo schreef:

Niet dat ik wil zeuren, maar hou meningen over andere albums van dezelfde artiest buiten beschouwing wanneer je het hebt over het desbetreffende album.

En nu mijn persoonlijke mening over het album zelf. Normaal zal ik een wat uitgebreidere recensie geven van een album, maar dit album is gewoon in één woord samen te vatten: Geweldig! De eerste 5-ster die ik weggeef. Typisch een plaat voor mij die ik elke dag kan beluisteren.

Toppers zijn alle nummers, maar als ik dan moet kiezen ga ik voor het uitermate creatieve "DARE", het feelgood-nummer "Feel Good Inc." en het geweldige "All Alone".

En ik weet dat het onwaarschijnlijk is, maar er is voor mij geen één nummer dat niet leuk is om aan te horen. Geniaal!

avatar van Masimo

Ik vind dat je albums best met elkaar kan vergelijken, ook bij desbetreffende albumtopics. Als ik bij een album een bepaalde lijn verwacht qua muzieksoort, en hij eigenlijk bij een ander album totaal anders is, zijn de albums dus met elkaar te vergelijken. Ik ben fan van dit album, en had eigenlijk gewilt dat Gorillaz met deze stijl door zou gaan (wat dus eigenlijk, als je nou eens wat beter je best had gedaan en iets verder dan je eigen neus had gekeken, duidelijk tussen de lijntjes in was te lezen..) dat ik dit album erg goed vind en had gehoopt ze een verlengstuk hiervan hadden uitgebracht. Dat heeft wel degelijk met dit album te maken en heeft ook zeker wat te zeggen over dit album (dat ik 'm iig heel goed vind.) Heel de post gaat verder ook over dit album, dus, ja, je zeurt wel een beetje.

avatar van Spotalicious
Masimo schreef:

Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat die comment bij het album Plastic Beach hoorde te staan. Maar oké, als je het zo opvat mag je inderdaad albums met elkaar vergelijken.

Nian
Heel uiteenlopend album met zowel hiphop, electro en rock. Zeer gevarieerd album maar toch heel goed.

avatar van niels94
Ik heb dit album gisteren op CD aangeschaft, het lag ineens voor 5 euro bij Kroese in Nijmegen, dat vond ik het wel waard.

Ben bijzonder blij met deze aankoop, je kunt het altijd opzetten. Het is vrolijk, afwisselend en het zit muzikaal geniaal in elkaar. Het heeft een heel groot meewieg gehalte en het zijn stuk voor stuk leuke nummers. Als je hier de dag mee begint, ben je gegarandeerd de hele dag blij.

Tenzij je zusje dan ineens TMF opzet en je Bumpy Ride hoort...

avatar van Silky & Smooth
Waar op het eerste album een paar uitschieters staan en het derde album nog steeds(!) in de wenningsperiode bij mij zit kan ik niet anders zeggen dat dit de beste plaat van Gorillaz is. Vanaf Clint Eastwood ben ik al 'fan' van deze band. Het hele plaatje Gorillaz vind ik geweldig. De muziek, de karakters, de sfeer.
Dit album kwam tijdens de release overal voorbij. Ik moest het echt hebben. Ik kon er in het begin niet inkomen en ik moet zeggen, door een mixtape van Lupe Fiasco ben ik dit serieus gaan luisteren. Sindsdien ben ik verkocht. Vanaf het begin tot aan het einde is de album interessant en kan ik het luisteren zonder ook maar een moment de aandacht te verliezen. Elk nummer is zorgvuldig in elkaar gezet (Dangermouse!) en ze zijn daardoor ook per stuk erg goed. Maar de laatste drie nummers achter elkaar zijn ook ge-wel-dig!
Favoriet blijft natuurlijk Feel Good Inc. met De La Soul. Sinds dat nummer op TV was, vond ik het al geniaal. Ook zonder de clip...

avatar van Arrie
Dangermouse heeft ervoor gezorgd dat het tot in de puntjes perfect klinkt ja, maar ik heb zo'n vermoeden dat Damon Albarn het meesterbrein achter de muziek is.

avatar van Silky & Smooth
Oh daar twijfel ik ook niet aan. Damon Albarn is een meesterbrein! De combinatie van die twee is gewoon perfect op het album. Ik denk trouwens dat Danger Mouse gewoon erg goed aansluit bij de stijl, want hij lijkt mij niet het type dat een ander precies laat vertellen wat hij moet draaien. Dit kan ook niet gebeurt zijn, want dan was de muziek minder geweest. Danger Mouse moet je lekker vrijheid geven!

avatar van Arrie
Dat is zeker waar! Wat naar mijn idee vooral hun overeenkomst is, is dat ze (vind ik) allebei echt passie voor muziek uitstralen en allebei erg breed georienteerd zijn. Oftewel, die twee passen perfect bij elkaar, denk ik.

Zalig album!! 'Feel Good Inc.' is sowieso de uitschieter, maar eigenlijk vind ik bijna alle nummers onwijs! Voor de mensen die het nog niet kennen: De 'Feel Good Inc.' cover van The Editors is ook een aanradertje

Vind dit album eigenlijk nog beter na het beluisteren van 'Plastic Beach', want dat blijft toch een beetje een tegenvallertje (hoewel het echt geen slecht album is)

avatar van My Addiction
Goh, de genialiteit van dit album kan echt niet tot me doordringen, ik vind het allemaal maar medium, behalve feel good inc dat ik echt super vind ... spijtig nog

avatar van Arrie
Tip: luister dit album eens aandachtig met bijvoorbeeld een goede koptelefoon.

avatar van niels94
Bij mij sloeg dit album meteen in, terwijl ik aan de andere twee van de Gorillaz echt moest wennen, hoorde ik hier meteen aan hoe geniaal het was. Maar misschien pakt het je gewoon niet. Wel jammer

avatar van My Addiction
Wat een goede tip arrie, ik vind hem al stukken beter.
Heel erg leuke ontspannende, dansbare, en tegelijk emotionerende muziek. Je krijgt er een beetje een apart gevoel bij. Ik vind het echt goed, vreemd hoe een cd plots kan inslaan. Voorlopig een 4.0 maar dit zal wel nog stijgen, want ik kan niet echt iets slecht zeggen aan deze cd, zelfs de intro is tof

avatar van niels94
Inmiddels heb ik hem in mijn top 10 gezet. Het is gewoon het luchtige, vrolijke album wat je altijd op kunt zetten, maar toch niet simpel is (sterker nog, het zit muzikaal echt geniaal in elkaar, zoals ik al eerder heb gezegd). Tussen alle serieuze en zwaarmoedige platen is dit de wat vrolijkere top cd. En een top cd is het. Geen enkel echt zwak nummer, maar een enorm hoog niveau wat van begin tot eind volgehouden wordt. Mijn favorieten: Dirty Harry, Feel Good Inc. en All Alone (die laatste is underrated ).

avatar van Arrie

Vind dit album qua boodschap enzo trouwens niet zo vrolijk. Op muzikaal gebied vind ik ook niet alles even vrolijk, nummers zoals O Green World, El Manana en de laatste twee nummers zou ik dan wel licht melancholisch noemen zelfs. Wel ontzettend mooi trouwens.

avatar van niels94
Ja klopt wel, er staan wat rustigere, misschien zelfs melancholische nummers op ja, dat is de afwisseling hè . Maar het geheel vind ik toch redelijk vrolijk, als ik het opzet begint iedereen ritmisch bewegend door het huis te lopen zeg maar (tenminste, degene die het waarderen ).