Gorillaz - Demon Days (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: Parlophone

1. Intro (1:03)
  2. Last Living Souls (3:10)
  3. Kids with Guns (3:46)

met Neneh Cherry

4. O Green World (4:32)
  5. Dirty Harry (3:44)

met Bootie Brown en San Fernandez Youth Chorus

6. Feel Good Inc. (3:41)

met De La Soul

7. El Mañana (3:50)
  8. Every Planet We Reach Is Dead (4:53)

met Ike Turner

9. November Has Come (2:41)

met MF DOOM

10. All Alone (3:30)

met Roots Manuva en Martina Topley-Bird

11. White Light (2:09)
  12. DARE (4:05)

met Shaun Ryder

13. Fire Coming Out of the Monkey's Head (3:17)

met Dennis Hopper

14. Don't Get Lost in Heaven (2:01)

met London Community Gospel Choir

15. Demon Days (4:28)

met London Community Gospel Choir

16. 68 State * (4:44)
  17. People * (3:26)
  18. Hong Kong [Live at Manchester Opera House] * (7:14)

met Zeng Zhen

avatar van Arrie
Heb je trouwens de live dvd al eens gezien waar ze dit album integraal spelen met Hong Kong en Latin Simone erachteraan? Aanrader!

avatar van niels94
Nee, ga ik zeker checken

Sowieso moet ik de nummers die niet op hun albums staan, bonus en b-kanjes ofzo, even hebben. Ik ben inmiddels fan van Gorillaz geworden.

Het is Gorillaz en niet 'The' Gorillaz, vind jij dat ook altijd zo irritant uitspreken? Ik probeer altijd Gorrilaz te zeggen maar bij heel veel zinnen klinkt dat stom, waar je bijvoorbeeld wel gewoon Coldplay kan zeggen. Sorry, dit heeft nergens mee te maken maar dat valt me altijd weer op.

avatar van Arrie
Haha soms wel ja, maar dan plak ik er gewoon zelf 'de' of 'the' voor.

En dan moet je gewoon G-Sides en D-Sides checken, niet alles is de moeite waard, maar staan zeker wat mooie dingen op. Op D-Sides staat wat mij betreft het allermooiste Gorillaz-nummer: Hong Kong! Echt prachtig!

Amai, deze cd leunt echt bij het perfecte aan , 4.5

avatar van Matthijs72
Dat dubstep-achtige All Alone is toch ook wel heel erg leuk en was z'n tijd ver vooruit. En dan mag je hier maar 3 favoriete nummers kiezen uit al die diversiteit...

avatar van niels94
Ik heb onder andere All Alone als favoriet!
Heel vet nummer is dat ja. Maar inderdaad, heel erg lastig kiezen...

avatar van lovegun
Ze zijn live zo belachelijk goed, had het album al thuis liggen, maar nu begin ik het echt te zien als een meesterwerkje

avatar van Fake_world
Prachtig plaatje, licht verteerbaar en zoveel stijlen bijeen gesmeten dat het een cocktail is om van te dromen. Men had gelijk als men zei dat dit een van weinige goeie mainstreambands is van de laatste 10 jaar.

avatar van My Addiction
En hij blijft beter en beter worden, zet deze cd heeel erg graag op, misschien dat hij nog 5 sterren krijgt

avatar van niels94
Ik kan het nooit laten te grijnzen, elke keer dat ik die lach hoor in Feel Good Inc.

avatar van vork666
Hoewel de cartoongimmick mij in eerste instantie visioenen van slimme verkoopmanagers gaf, weten deze vier vage tekenfilmfiguren echt wat voor muziek ze maken. Ik hoor wat Cannibal Ox, wat Radiohead, maar het heeft wel een eigen geluid dat ergens tussen pop en triphop zweeft. Prettige schijf: 4.0*.

The-Batman
Opzich geen verkeerde plaat,maar het kan allemaal veel mooier.ik vind 'Dirty Harry' 'el maana' en 'kids with guns' de beste tracks van de plaat.

avatar van niels94
Ben ik trouwens de enige die vind dat Dare het minste nummer van het album is? (Wel een lekker nummer, maar doet me aan als gemakkelijke pop).

avatar van Arrie
Het minste nummer, tja, dat is heel lastig, maar ik denk dat ik dan voor Every Planet We Reach Is Dead zou gaan. DARE in ieder geval zeker niet.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Don't Get Lost In Heaven, zeker...

avatar van Masimo
Ik heb ook niet zoveel met Don't Get Lost in Heaven. DARE daarentegen is toch een erg lekker nummer?

En ik vind die lach bij Feel Good Inc. eigenlijk steeds briljanter worden naarmate ik ernaar luister..

avatar van Arrie
Tja, ik kan Don't Get Lost In Heaven eigenlijk niet los zien van Demon Days (het nummer) en samen zorgen die echt voor een prachtig einde van het album.

avatar van Sandokan-veld
Ik vind Oh Green World en Dirty Harry denk ik de minst interessante nummers. Maar op deze plaat kan ik alles goed hebben: en DARE:

avatar van niels94
Ik vind ook alle nummers top, begrijp alleen niet zo goed waarom Dare altijd zo opgehemeld wordt, dat vind ik dus de minste (let wel: nog steeds super, dit album krijgt niet voor niet 5*).

Don't Get Lost In Heaven vind ik juist een erg goed nummer.

Favoriet is erg lastig. Ik denk All Alone of Kids With Guns, maar het scheelt erg weinig met de rest.

avatar van JVT
JVT
Sandokan-veld schreef:

Dirty harry Mijn absolute favoriet op dit album

Dare vind ik ook geweldig goed, een van de betere.
minste voor mij zijn Demon Days, Dont get lost.., en white light

JVT schreef:

Dirty harry Mijn absolute favoriet op dit album

Dare vind ik ook geweldig goed, een van de betere.
minste voor mij zijn Demon Days, Dont get lost.., en white light

Demon Days is voor mij na Hong Kong het allermooiste nummer van de Gorillaz, echt kippenvel! Prachtige opbouw ook, en wat een apotheose!

avatar van My Addiction
Meesterwerkje dat lang geduurd heeft om te ontpoppen, krijgt misschien nog een top 10 plaats wie weet, dat moet ik nog beslissen. 5 welverdiende sterren !

avatar van UmindC
niels94 schreef:

Precies wanneer ik dit bericht lees begint die lach in dat nummer..
Geweldige plaat overigens.

avatar van Weirdo Wizzy
Leuk en veelzijdig album dit. Moeilijk ook om te zeggen wat voor genre het is. Het is vooral een mengeling van verschillende stijlen. Voor ieder wel wat wils op dit album zou ik haast zeggen. Eigenlijk vind ik alle nummers wel goed maar er staan te weinig toppers op. Ik kan alleen 'Evey Planet We Reach Is Dead' opnoemen, heerlijk chill nummertje. Wat me ook opvalt - en dat meen ik hier eerder ook te hebben gelezen - is dat het lijkt alsof ze zoveel mogelijk geluiden/instrumenten in een nummer proberen te proppen. En daar stoorde ik me dan wel eens aan bij het luisteren. Maar voor de rest een ruime voldoende van mijn kant.

3,5 ster

avatar van jellecomicgek72
Ik vind het wel een aardig album maar hoor nog niet echt wat er nou zo bijzonder aan is. Last Living Souls is wel een erg goed nummer, maar vind het album op sommige momenten echt heel traag en saai. Maargoed misschien gaat het nog groeien. Ik begin maar eens met een 3*

avatar van kobe bryant fan
Feel Good Inc. is echt een geniaal nummer De La Soul komt daar ook hard ga deze plaat vandaag of morgen toch eens beluisteren ben erg benieuwd na Feel Good Inc. en die track met MF Doom maakt me ook benieuwd.

avatar van kobe bryant fan
Erg goed album,ook leuk dat ze een paar rappers hebben uitgenodigd want de combinatie rock hip-hop gaat zeer goed samen de leukste combinaties met hip-hop hier vond ik met MF Doom en De La Soul,ook de nummers met alleen rock in zijn erg goed.Mijn favorieten zijn:

Kids With Guns:omdat combinatie hier opneiuw goed is en de productie is ook grenzend aan geniaal!

Feel Good Inc.:alles klopt hier aan daarom is dit de beste song van het album,de clip is ook dope,De La Soul komt hier erg goed,ook Gorillaz zelf gaat hard.

November Has Come:het start al goed bij het begin MF Doom brengt zijn deel uitzonderlijk goed,en met de geniale productie op de achtergrond is deze song verdiend mijn nummer 2.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
kobe bryant fan schreef:

De nummers zonder rappers zijn niet per se Rock hoor (al hebben sommige nummers wel wat rock-elementen). Demon Days is eigenlijk een mengelmoes van Pop, Electronic, Rock, Hip-Hop en Dance (als ik me beperkt tot de genres die MuMe onderscheidt...).

Hoe de muziek van Gorillaz een mengelmoes is van genres, invloeden en artiesten, plus het multimediale karakter van Gorillaz (Gorillaz is niet alleen de muziek, maar ook het digitale en visuele deel), maakt dat ze een uniek veelzijdig type artiest zijn. Een soort Leonardo da Vinci van de moderne muziek. Gorillaz .

avatar van kobe bryant fan
In Demon Days zit er trouwens ook op het eind nog een stukje van een koor.