Tyler, the Creator - Goblin (2011)

Label: XL

9. Sandwitches (4:51)

10. Fish (6:20)
  11. Analog (2:54)

met Hodgy Beats

12. Bitch Suck Dick (3:36)

met Jasper Dolphin en Taco Bennett

16. Burger * (3:50)

17. Untitled 63 * (1:06)
  18. Steak Sauce * (3:22)
Rene1979
Ik ben benieuwd alleen tot nu toe voel ik dit kamp niet zo..

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik ben nog niet zo ondersteboven van dit album, de torenhoge verwachtingen die Yonkers schiep gaan Goblin opbreken voor mij denk ik.

Edit: De teksten zijn wel kneiterhard, Tyler is echt een product of society van dit moment . Na twee luisterbeurten vind ik Yonkers en de laatste twee nummers de dopeste.

avatar van thgryda
Ik heb net pas bastard voor de eerste keer volledig beluisterd en ik vond em beter dan wat ik verwacht had na het beluisteren van losse nummers. Dus deze ga ik zeker wel checken.

avatar van Delars
Zijn er meer mensen die ook vinden dat het net lijkt alsof je naar een film luistert?

avatar van Ataloona
Het heeft wel een soort art-house sfeertje

avatar van bennerd
Die energieke stukken van Radicals zijn om de vingers van af te likken Verder trek ik het tot nu toe wel, lekker eigenzinnig.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Doctor TC echt van toevoegende waarde. Klinkt echt vet!

Lasers
Sommige nummers zijn net wat te lang, en Goblin had minder tracks moeten hebben want sommige nummers zijn echt niet Album waardig.

Ik heb wel gemerkt dat je in de stemming voor dit soort muziek moet zijn anders is er vrij weinig aan en irriteert het snel. Moet het album nog een paar keer in zijn geheel luisteren om een oordeel over de inhoud te geven.

avatar van Delars
Het heeft ( net zoals Bastard ) veel luisterbeurten nodig om alles op zijn plek te laten vallen.
Doctor TC, Wolf Haley etc.. hebben allemaal wat te betekenen in Tylers "verhaal"

Mata
Het hele album nu een paar keer beluisterd.. En ik moet zeggen dat er voor mij 2 nummers echt heel erg uitspringen.
Dat zijn Yonkers en Tron Cat, beiden zijn van erg hoog niveau. Daarnaast is de rest ook goed alleen wel van een minder niveau als de twee opgenoemde. Op dit moment zit ik te twijfelen tussen een 3.5 en een 4. Nog even een paar keer luisteren en het oordeel is klaar.

Rene1979
Ok ben erover uit vind het een onsamenhangend soepzooitje. 1 of 2 nummers spreken me wel een beetje aan maar over het algemeen... Vind ik dit echt een matige tot slechte plaat... Don't believe the hype...

avatar van KampF
Mooi, zo denk ik er ook over ongeveer:
YouTube - Tyler, The Creator- Goblin ALBUM REVIEW

avatar van sydbarrett
Ben het trouwens wel zwaar met Panjoe eens. Tyler is echt een product van deze tijd en ook duidelijk van dezelfde generatie (20 jaar) als ik. Denk dat dat in zijn muziek en lyrics ook erg goed terug te horen is...

avatar van kemm
Vandaag al in de platenwinkel zien liggen, zowel de gewone als de deluxe edition. Bij de G van Goblin.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Die mensen van de platenwinkel dachten ook wtf is dit voor cover...

avatar van Septua
Dit is precies hetzelfde als Bastard, valt dus tegen, vocals die niet goed matchen met de beat..
Toch blijft Yonkers geweldig.

avatar van bennerd
Is het niet de bedoeling dat het niet samengaat?

avatar van Septua
bennerd schreef:
Is het niet de bedoeling dat het niet samengaat?

Als dat de bedoeling is dan is die erg fout bezig.. Yonkers is in 1 geheel perfect, de opbouw van de beat en de manier waarop Tyler ermee omgaat.
De rest valt naar mijn mening buiten boord, de beats zijn sloom, donker en missen een bepaald element, kan er niet echt mijn vinger opleggen, maar het brengt mij niet terug om het album vaker te luisteren.

avatar van bennerd
Dat afstotelijke is juist de aantrekkingskracht van het album.

*die uitspraak moet ik ergens opschrijven*

Neen, hetgeen dat mij fascineerde na enkele keren luisteren is juist het totaal vernieuwende eraan: onregelmatige ritmes, het vervormen van de stem, het energieke afgewisseld met het slepende, het vreemde aspect eraan, enzovoort. Dat had ik nog nooit gehoord in dit genre.

avatar van Delars
Net de Deluxe versie binnegekregen , en er zit ook een poster bij met daar achterop alle teksten van de nummers

avatar van Silky & Smooth
Is die poster vet? Ik hoop hem maandag binnen te krijgen!

avatar van jellecomicgek72
Wat een weirde cover eigenlijk

avatar van P.O.W.
Delars schreef:

Beter, ik hoopte al dat er iets tofs bij zou zitten.

toris
De laatste 3 weken heb ik Yonkers, Sandwiches en later ook Tron Cat helemaal kapot gedraaid. Dit album zou het beste album van de laatste 3 jaar worden voor mij. Waarschijnlijk komt het door die verwachtingen dat het album zo ongelofelijk tegen valt.

En dat doet het. De kunstmatig verlaagde stemmen en de amateuristische beats zijn niet aan mij besteed. Nummers als Radicals, Transylvania en Bitch Suck Dick zijn echt verschrikkelijk. Ook de R&B invloeden doen me niet veel, en AU79 is misschien wel het lelijkste instrumentale nummer dat ik ken.

Zonde dus. Tyler heeft bewezen erg goede rapper te zijn. Zijn teksten zijn bijna overal uitstekend. Als hij de beats laat maken door betere producers, zijn stem niet verlaagd en flowt zoals op Yonkers en Sandwiches, dan is hij in staat een ongelofelijk goed album te maken. Ik heb in elk geval Yonkers overgehouden aan dit album. Een nummer dat ik nog heel erg vaak ga draaien.

avatar van MurryMusic
All you lames dont have to fucking like me, the devil doesn't wear Prada I'm clearly in a fucking white T.

avatar van Stapler
Wat een kutmuziek hee . En dat terwijl Yonkers echt geniaal is. Heel jammer.

avatar van WeztSide
MellowHype (Left Brain en Hodgy Beats) vind ik dan weer veel beter, vooral als het om beats gaat. Dit klinkt nogal amateuristisch

Goed album had er alleen wat meer van verwacht na het horen van sandwitches en yonkers. Overigens moet ik wel zeggen dat ik echt super tof vind dat er echt een verhaal in het album zit en dat dit het veel leuker maakt om een album te luisteren dan zomaar losse nummers.

avatar van lowieke
Awesome! Geen hoogstaand niveau maar wel lekker plaatje...

De teksten over mensen als Bruno Mars etc. spreken mij wel aan.

avatar van MAS
MAS
Delars schreef:

Waar heb je hem besteld?