Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)

Label: Domino

1. She's Thunderstorms (3:55)
  2. Black Treacle (3:35)
  3. Brick by Brick (2:59)
  4. The Hellcat Spangled Shalalala (3:00)
  5. Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair (3:04)
  6. Library Pictures (2:22)
  7. All My Own Stunts (3:52)

met Josh Homme

8. Reckless Serenade (2:43)
  9. Piledriver Waltz (3:24)
  10. Love Is a Laserquest (3:12)
  11. Suck It and See (3:46)
  12. That's Where You're Wrong (4:17)
  13. The Blond-O-Sonic Shimmer Trap * (3:25)
Eerste luisterbeurt gehad. Op dit moment kan ik niet anders zeggen dan: saai plaatje! Weinig energie. Een hoop van die 'Only one who knows' nummertjes. En dan met name in de manier waarop Turner zingt. Erg jammer, ik hoor hem liever met wat meer pit zingen, maar ik ben er van overtuigd dat mijn oma en opa dit soort brave zang erg kunnen waarderen. Goed, goed, ik zal niet te snel oordelen. Er staan ook hoopvolle nummers op. De opener klonk lekker. Don't sit down..., Library Pictures, eindelijk lekker knallen! Reckless Serenade klonk op het eerste gehoor als een erg fijn nummertje. De laatste twee tracks klinken ook veelbelovend. Humbug moest per slot van rekening ook een aantal keer grondig worden beluisterd voordat ik hem doorhad.

avatar van bver
Dn!S schreef:

Was bij mij ook de eerste reactie. En eigenlijk ook mijn tweede, maar kijk, na ettelijke keren volledig gehoord te hebben kan enkel Love Is a Laserquest niet overtuigen...

Dat geeft de burger moed

Ik vind dit bijna irritant klinken, maar als je 'm blijft draaien dan wordt 'ie maar beter en beter. Van: sommige nummers toch vrij saai en duf, naar: vrijwel geen mindere nummers, een paar oh zo lekkere en een paar supersongs. Als fan van het eerste uur toch wat teleurgesteld in eerse instantie, naar de score verhogen tot 4,5* Hoe flikken ze dat nou toch weer? Moet toch pure kwaliteit zijn. Even wennen en dan kom je erachter dat the Monkeys HET zomeralbum van 2011 hebben afgeleverd.

Hetzelfde geldt trouwens voor het nieuwe album van Miles Kane, waar ook door Alex Turner aan meegeschreven is. Even wennen en schakelen en hop daar valt het kwartje met donderend geraas. Die twee platen vullen elkaar trouwens prima aan. Lekker om na elkaar te draaien als je met een glas Chardonay in de tuin zit.

avatar van jellecomicgek72
Maar eens inzetten op 4*

avatar van JVT
JVT
Ik vind em eigenlijk steeds minder worden. Bijna geen een nummer dat me echt iets doet, enkel Library Pictures en All My Own stunts zijn nog redelijk goed maar nog steeds geen échte toppers zoals de nummers op hun vorige albums.

Zo jammer vind ik dit, hun vorige 3 albums staan in mn top 10. Wat hoop ik dat ze ooit nog een album maken in de stijl van hun debuut, lekker stevig rocken!!

van 3.0 naar 2.5*

avatar van Ducoz
De hoes van de plaat staat op nummer 1 in de top 50 slechtste albums covers ever
Pictures of The 50 worst album covers ever - Photos - NME.COM

Hebben ze alweer een nummer 1 positie te pakken.

avatar van Snoeperd
Belachelijk, dit is redelijk neutraal, die van Lady Gaga is nog wel even 100x lelijker.

Titel mag van mij wel in een toplijst van beste titels, heel leuk gevonden titel.

avatar van stoepkrijt
Ben ik de enige die Library Pictures als veredelde drum'n'bass zie?

(Dit is overigens niet negatief bedoeld, want ik vind het een erg leuk nummer!)

avatar van niels94

niels94 schreef:

Waarom staat 'The White Album' dan niet op één?

Je was me net voor. Of minstens op 2 dan. Slecht lijstje.

niels94 schreef:

Waarom staat 'The White Album' dan niet op één?

Probably omdat dan waarschijnlijk de eerste was, en dit door NME als goedkope kopie word gezien?

Goed album tot nu toe, tikje beter dan Humbug.
alleen mis ik een beetje matt's drumpartijen, zoals op de eerste 2 cd's (teddy picker, bet you look good... brianstorm, balaclava, d is for, view from the afternoon, when the sun goes down) ook heerlijk om zelf mee te drummen. Die sound is voorbij helaas.
Reckless serenade klinkt lekker in het gehoor, zal nog wel op single komen...

Minste AM plaat, maar dat is ook niet zo verwonderlijk na drie werkelijk fantastische albums op rij.
Ik vergeef ze dus dit mindere album.
Toch bijna allemaal puike songs, behalve Piledriver Waltz.
Het nummer is compleet verziekt door het een compleet andere melodie mee te geven.
Ik vind de praatzang van Alex totaal niet storend, maar dan moet het instrumentaal wel goed in elkaar zitten, en daarin faalt het nummer.
Het is dus de minste AM plaat tot dus ver, desalnietemmin 4*

Love is a Laserquest - 3*
Suck it and See - 4*
That's Where you Wrong - 4,5*

Geen 5* nummers dus.
Geen kwaliteit als Crying Lightning, Cornerstone, Dance Little Liar, 505, A Certain Romance, Brianstorm.

Wel een goed album 4*

Mmm, de sound is wat meer zomers dan op Humbug, maar ik vind die laatste twee albums niet veel voor elkaar onderdoen. Ze zijn beiden wat minder dan de eerste twee. Maar ja, dat is niet zo verwonderlijk na de twee eerste werkelijk fantastische albums.

avatar van Henjo
Ben nooit fan geweest van AM, maar toch maar weer dit album geprobeerd. En het valt ontzettend tegen, ik ben gewoon geen fan van de zang en tja, op 1 of andere manier vind ik het niets.

Henjo schreef:

Ik heb dat ook met een aantal bands.

Interpol bijvoorbeeld, De manier van zingen raakt me gewoon niet, irriteerd me meer.
En als het dan ook nog een matige plaat is zoals hun vorige tja.

Verder heb ik dat ook met lichtelijk met Arcade fire, hoewel die wel fantastische songs hebben en het instrumentaal wel fantastisch is.

En ik heb mazzel want ik vind de zang en hun laatste album erg goed tot geweldig van zowel the Arctic Monkeys (dit Suck It and See dus), Interpol en the Arcade Fire. Komen jullie even aanzetten met drie favorieten van mij!

Maarten81 schreef:

In het middenstuk van dit album is Matt toch weer ouderwets bezig op Don't Sit Down, Library Pictures & All My Own Stunts. Maar ja, dat middenstuk lijkt dan ook het meeste op de muziek van de eerste 2 cd's. Gelukkig maar!

avatar van stoepkrijt
De intro van All My Own Stunts is geweldig, maar de rest van het nummer doet me niet veel. Ik sta er dan ook van te kijken dat het zo populair is hier.

She's Thunderstorms (een van de minst populaire nummers volgens de stemmers) vind ik dan weer wél fenomenaal! Ik vind het ook een heel geschikte opener door de rustiger opbouw en de kalme intro.

west schreef:

klopt, die goeie drumpartijen met tempoversnellingen/afwisselingen komen er hier en daar nog in voor (vooral Library Pictures)

de eerste 2 tracks vind ik weer heel goed (she's thunderstorms, black treacle), bij track 3 (brick by brick) gaat het meteen omlaag (wat een saaie track! totaal geen arctic monkeys-stijl)

Maarten81 schreef:

Saai? Ik vind dit nummer juist allesbehalve saai. Juist omdat het geen Arctic Monkeys-stijl is vind ik het wel verfrissend. Hoewel dat niet wegneemt dat ik het een erg matig nummer vind, maar dat terzijde

De Klever
NIks mis met dit album op het eerste gehoor. Die Arctic Monkeys worden volwassener en volwassener, of we dat nou leuk of niet. En hoe oud zijn ze pas eigenlijk? Ongelofelijk eigenlijk, dat zo'n jonge band al zoveel verschillende stijlen onder de knie heeft.

Ik begin met een 4*

SSS
Pictures of The 50 worst album covers ever - Photos - NME.COM

Dat is ook promotie voor het album, slim bekeken dus!

avatar van Ducoz
Eigenlijk vind ik het treurig dat dit album nu al hoog in de Rotatie lijst staat, waar zijn de tijden gebleven? De tijden dat je moest wachten tot de plaat uit kwam en je die dan ook kocht bij een fysieke platenzaak... het mooie doosje of hoes in je collectie kon toevoegen....

avatar van Hedser
Ducoz schreef:

Dat mooie hoesje zit er bij deze cd niet in. Maar je hebt wel een beetje gelijk ja.

She's Thunderstorms 4*
Love Is a Laserquest 4* wordt steeds beter
Suck It and See 4*
That's Where You're Wrong 4*

avatar van BartUrsem
Vreselijk dat minimalistische gedoe, zo'n cover..

En ben ik de enige die Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair en Brick By Brick de beste nummers van de plaat vindt?

Ik vraag me hardop af waar de oude Arctic Monkeys toch zijn gebleven.. Aan Humbug kon ik nog wennen, maar dit..?!

avatar van jassn
BartUrsem schreef:
Vreselijk dat minimalistische gedoe, zo'n cover..

Nee