The Beatles - Magical Mystery Tour (1967)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Magical Mystery Tour (2:51)
  2. The Fool on the Hill (3:00)
  3. Flying (2:16)
  4. Blue Jay Way (3:56)
  5. Your Mother Should Know (2:29)
  6. I Am the Walrus (4:37)
  7. Hello Goodbye (3:31)
  8. Strawberry Fields Forever (4:10)
  9. Penny Lane (3:03)
  10. Baby You're a Rich Man (3:03)
  11. All You Need Is Love (3:48)

avatar van Rik Cremers
inderdaad ik word er ook moe van

Bob Cremers
Bijna alle songs zijn goed behalve Flying

Bob Cremers
All you need is love dat moet over de hele wereld mooi zijn.

avatar van orbit
Vind dit ook hun beste plaat! Bevat een paar van hun beste nummers en ook de meest recht-toe-rechtaan aanpak itt sgt. pepper die door al zijn bombastisch geklots soms een beetje richting het belachelijke neigt (alhoewel ook een mooie plaat natuurlijk). Sindsdien vind ik the fab four weer wat matiger geworden. 67/68 was hun toptijd duidelijk

Jongens,wat kan dat "Your Mother should know" zo leuk in de oren klinken.Raar dat dit liedje niet in zoveel toplijsten over de Beatles staat.Geweldige videoclip(+ ook die heerlijke overgang naar Magical.. in de film).Persoonlijk vind ik ook het indische Blue Jay Way wat beter dan Within You, Without You.

Ook de gehele plaat is vreselijk ondergewaardeerd.Zelfs geen plaatsje in de top 250?I am the walrus,Fool on the hill,All You Need is Love,Penny Lane,Strawberrry Fields?Stuk voor stuk klassiekers!

avatar van avdj
Gezien het gemiddelde niet bepaald ondergewaardeerd te noemen....de albums hier omheen zijn gewoon veel beter.

avatar van HiLL
Nee een 4,10 lijkt mij nou niet bepaald onderschat. Mochten meer bands/artiesten willen hebben denk ik.

wat me een beetje tegenstaat aan dit album is dat het eigenlijk een verzameling singletjes is
iets wat ze nooit hadden gedaan en sindsdien ook niet meer deden
3 a en b kantjes, plus 5 'nieuwe' nummers van de film

HiLL schreef:
Ik doelde op een plaats in de top 250.

avatar van orbit
Gezien het feit dat hier gewoon bikkelhard een paar van de beste beatles nummers ooit op staan (en dan dus niet één ofzo ) inderdaad volkomen ondergewaardeerd!

Ace
Ik ben het volkomen met Orbit eens. Voor mij (en wellicht vele anderen) behoren I am the walrus, Penny Lane en Strawberry Fields tot de absolute favorieten! Op de een of andere manier draai ik het album toch veel minder vaak dan Rubber Soul, Sgt Pepper en vooral Abbey Road. Als ik de eerder genoemde nummers wil horen, neig ik toch weer vaker naar cd1 van 'Den Blauwe' voor het gemak...

Vlak The Fool on the Hill ook niet uit Ace

Ace
Mee eens, maar die staat net 1/2 sterretje onder de eerder genoemde 3. Evenals Hello Goodbye... Zo geweldig, om vrolijk van te worden!

avatar van chansadres
Geniale plaat is dit. Mijn favoriet terwijl het eigenlijk niet eens een volwaardig album is (Was een EP geloof ik) In ieder geval mijn favoriete beatlesplaat staat daarnaast hierop: The Fool on the Hill

avatar van Kaaasgaaf
Music4ever schreef:
Wat is 'I am the Walrus' toch een meesterwerk van John.
Samen met 'Baby you're a rich Man' de mooiste nummers van
dit album. Beide Lennon nummers,geen toeval.

Naar ik heb begrepen is ''Baby you're a rich man'' een van de laatste nummers die Paul en John echt sámen hebben geschreven. Over hun overleden manager Brian Epstein (''Baby you're a fag and a jew!'')

En jawel hij staat in de top 250

Bob Cremers
Waar stond hij eerst zo lang op, of nergens ?

Mojo Pin
Deze CD zag ik laatst nog bij ons in de kast staan, geweldig! Heb er alleen nooit echt naar geluisterd, het is wel de moeite waard dus?

Ben je een Beatlefan ?

Mojo Pin
Fan is een groot woord, maar ik vind het wel leuke muziek (waar ik me tot op de dag van vandaag alleen nog niet echt in heb verdiept).

Bob Cremers
Probeer eens wat te luisteren.

Mojo Pin
Ik ga het een kans geven

Bob Cremers
Maar pas op, je leven verandert als je eraan begint.

Oké, ik zal uitkijken.

Mojo Pin
Het openingsnummer is in ieder geval veelbelovend

Bob Cremers
Ik benieuwd hoe je het album vindt.

Uitstekende CD!

Bob Cremers
Wat voor cijfer heb je gegeven ?

J Casablancas
Waarom vind je dit album - of beter nog - The Beatles in het algemeen zo goed, Bob?