Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
Kan ik best inkomen wat je zegt en inderdaad logisch dat niet iedereen daarin meegaat.
Ik zie het meer als één grote verzameling van muziek gemaakt door Coldplay waarvan de nummers op dit album weer een nieuwe toevoeging zijn en dan blijf je zitten met een mooie collectie songs met een goeie diversiteit...en daar hou ik wel van, diversiteit.
Dat Coldplay hiermee zou verdwijnen in de massa daar kan ik me niet in vinden het materiaal is daarvoor van een te hoog niveau. Het is eerder dat de massa erin verdwijnt, ermee wegloopt,en dat is misschien niet altijd een fijne gedachte maar het zij zo. En wie weet krijgen we op het volgende album wel een hele andere taart geseveerd.

Coldplayer schreef:

Ik denk dat jullie het verkeerd begrepen hebben. Hij noemt juist steeds dat U2 zijn voorbeeld is. Hij heeft regelmatig contact met Bono en ze zijn redelijk goed bevriend. Wel zegt hij dat hij het bijzonder vindt hij op gelijke hoogte komt met de band waar hij nog steeds fan van is. Over wie beter is valt alleen maar de discuseren. "Hoe word je de grootste band ter wereld", dat heeft hij heus niet zelf bedacht. Das gewoon de titel van het stuk zoals VARA die bedacht heeft.

Het gaat een beetje offtopic hier. Laten we het hier over X and Y houden en de rest in het forum bespreken.

Als dat zo is brengen de bladen het verkeerd over!!!

avatar van Nicolage Rico
Ik heb de cd net snel gehaald! Bij de Free record shop is de cd al te koop. Ik ben nu bij "Fix you" en deze song klinkt nu al erg goed! Dit wordt zeker een topper.

De verkoper bij Free record shop vond dit album tussen AROBTTH (erg goed) en Parachutes (minder) inzitten, maar het verschil is dat hij dit album nog niet zo vaak geluisterd heeft. Ik wil pas gaan stemmen als ik de cd een aantal maar beluisterd heb.

Je moet sowieso nooit afgaan op de deskundigheid van Free Records Shop-verkopers. Je moet überhaupt nooit iets kopen bij de Free Record Shop.

avatar van Nicolage Rico
Haha, waarom niet? Ze waren er vroeg bij en de prijs was ook goed. Deze verkoper was toevallig ERG SYMPATHIEK!

avatar van Nicolage Rico
Zo, ik heb X&Y helemaal beluisterd. Wanneer komt de nieuwe cd uit?

avatar van Koenr
1,0
Nicolage Rico schreef:

Parachutes vind ik juist hun beste album.

FriendOfLive schreef:

Als dat zo is brengen de bladen het verkeerd over!!!

In Humo staat een interview met Martin waar hij zegt dat hij zich maar al te graag meet met ze ... om zogezegd de grootsten te zijn .., anderzijds beweert hij dat er geen sprake is van competitie .... compleet getikt zoals ik al zei ( )

Koenr schreef:

Parachutes vind ik juist hun beste album.

Ja, maar dat vond die gast van de FRS. Parachutes is het op één na beste album dat ik ooit beluisterd heb.
"AROBTTH" is het beste album dat ik tot nu toe heb beluisterd... Dat is echt een fantastisch album. Door dat album ben ik fan geworden van Coldplay.

Nog nooit zo snel een album gedownload Een lekker album met de vertrouwde Coldplay-sound. Voorlopig 3.5 sterren. Zal naarmate ik hem vaker draai wel hoger worden. Dat is altijd met Coldplay

Talk is m'n favoriet!

avatar van Nicolage Rico
Tot nu toe is "Fix you" mijn favoriet... Ja, en "Speed of sound", maar die heb erg vaak gehoord.

avatar van HiLL
Parachutes is het op één na beste album dat ik ooit beluisterd heb.
"AROBTTH" is het beste album dat ik tot nu toe heb beluisterd.

Nicolage Rico schreef:
Ik heb de cd net snel gehaald! Bij de Free record shop is de cd al te koop.

En ben bij Velvet Music en bij Sounds Delft

Dan heb jij heel weinig beluisterd in je leven vrees ik..

Ik heb heeeel veel beluisterd. Ik sta op met muziek en ik ga naar bed met muziek. Vertel jij maar wat beter zou moeten zijn dan Coldplay.... Ik heb zelf iets van 300 cd's, maar de beste zijn toch echt die van Coldplay!

En ben bij Velvet Music en bij Sounds Delft

Ja, zo kan ik er nog wel een paar noemen, maar ik woon niet in Delft......

Dan heb jij heel weinig beluisterd in je leven vrees ik..

Jij hebt overigens ook maar 6 albums beluisterd die je beter vindt dan Parachutes.... van de tigduizenden cd's

Nicolage Rico schreef:

Dat je Coldplay de beste band aller tijden vindt is een kwestie van smaak, maar de rest van je top 10 doet niet vermoeden dat je veel hebt beluisterd...

Beter dan Coldplay?

Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Radiohead, Genesis, Dire Straits, Pink Floyd..ok niet alles is goed te vergelijken maar toch

Nicolage Rico schreef:

Ja ach die stemmen..en de top 10 is ook zeer wisselend al verander ik die niet veel . Maar ik zie wel drie zeer pijnlijke cd's in jouw top staan. Gigi....Andre en Roxette..auw auw auw...ja dan is Coldplay wel heeeeel erg goed

Heb um vandaag ook gekocht :D
Zal um eens deskundig gaan luisteren en dan breng ik mijn oordeel uit.

avatar van Nicolage Rico
Die top 10 heb ik even snel gemaakt, omdat je geen halve top 10's in kan vullen. Ik wilde in ieder geval de 2 van Coldplay, Keane en Frank Boeijen opnoemen, de overige zijn tijdelijk. Al moet ik zeggen dat Gigi een kwestie van smaak is, waar jij waarschijnlijk niet van houdt.

De namen die jij (Hill) opnoemt zijn ook goed, maar voor mij lang niet zo goed als Coldplay.

Roxette is voor mij jeugdsentiment.. Haha

Kjeupa schreef:

Dus jij wilt zeggen dat niemand van bijvoorbeeld Andre Hazes kan houden? Dat is ook een kwestie van smaak. Ten eerste is mijn muzieksmaak erg breed. Kijk, Paul Simon, the Beach boys en Peter Gabriël hebben goede nummers gemaakt, maar voor mij hebben ze niet een beter album gemaakt dan in mijn top 10 staan. Dat jij niet van Andere Haze houdt moet je zelf weten, maar het blijft een kwestie van smaak

avatar van Jordy
berichten verplaatst naar Best Of cd's, hier graag over deze CD

Travisaholic!
Ontopic: X&Y...

Paar luisterbeurten erop zitten. Ik vind het een uitstekend album, maar gaat net niet tippen aan het eerdere werk ben ik bang.

KS-Racing schreef:

Ik vind het ook tegenvallen. What If, A message, Speed of Sound, X&Y en vooral Swallowed in the Sea klinken goed, maar ik heb toch het idee dat ik parachutes veel meer waardeerde, vooral door de puurheid van dat album. Ik vind dit tot nu toe te veel geknutselde liedjes zoals ik dat ook had bij een aantal nummers van AROBTTH (clocks bijvoorbeeld).

4 sterren voorlopig, ja inderdaad best hoog voor mijn kritiek, maar Coldplay is gewoon mooie muziek, ik vind dit alleen wel minder dan de vorige 2 albums. Kan nog verlaagd of verhoogd worden komende week na wat meer luisterbeurten.

Ok het album begint nu pas echt te werken en ik ben tot de conclusie gekomen dat er geen enkel slecht nummer op staat. Favorieten zijn momenteel Fix You, X&Y, Twisted Logic maar eigenlijk zijn alle nummers gewoon heel erg mooi.

Daarom verhoog ik mijn stem van 4 naar 5 sterren, inderdaad, dat is meer dan wat ik aan Parachutes en AROBTTH geef. Of het album deze 5 sterren ook op de lange termijn behoud is even afwachten, maar ik denk van wel.

avatar van Nicolage Rico
De cd wordt steeds beter. Tot nu toe klinken de "x-nummers" een stuk beter dan de "Y-nummers".

"White shadows" eindigt echt fantastisch, terwijl "X&Y" erg goed begint. Jammer dat het nummer een beetje de verkeerde kant opgaat. Voor de rest zijn "What if", "Fix you" en "Speed of sound" erg goede nummers.

Ik hoop dat de laatste nummers beter gaan worden, want nu klinkt het nog een beetje saai, helaas.

Ik geef nog geen sterren.

Jordy schreef:

berichten verplaatst naar Best Of cd's, hier graag over deze CD

Je hebt gelijk Jordy. Sorry, het liep een beetje uit de hand

Nicolage Rico schreef:

Welke nummers zijn volgens jou dan X en welke Y, en waarom?

Benninf schreef:

Welke nummers zijn volgens jou dan X en welke Y, en waarom?

1 tot en met 6 zijn x
7 tot en met 12 zijn y

Zie het cd boekje en het achterkantje van het album.

avatar van Nicolage Rico
Heb net al mijn eerste kippenvel-moment gehad en dat was bij "Fix you". Heerlijk nummer.