Jay-Z & Kanye West - Watch the Throne (2011)

Label: Roc Nation

1. No Church in the Wild (4:23)

met Frank Ocean

2. Lift Off (4:26)

met Beyoncé

3. Niggas in Paris (3:39)
  4. Otis (2:58)

met Otis Redding

5. Gotta Have It (2:21)
  6. New Day (4:33)
  7. That's My Bitch (3:23)
  8. Welcome to the Jungle (2:54)
  9. Who Gon Stop Me? (4:17)
  10. Murder to Excellence (5:10)
  11. Made in America (4:52)

met Frank Ocean

12. Why I Love You (3:21)

met Mr. Hudson

13. Illest Motherfucker Alive * (8:23)
  14. H•A•M * (4:36)
  15. Primetime * (3:19)
  16. The Joy * (5:18)

met Curtis Mayfield

dit is net zo commercieel als Kid A.

Genius
Toch wel een erg lekker album. Vooral New Day, Murder to Excellence en Niggas in Paris zijn topnummers! Album blijft voorlopig nog wel ff in rotatie!

avatar van Silky & Smooth
Toch wel erg vet album. Niet alles is tot nu toe even sterk, maar het zijn verre van minpunten. Productioneel zit het erg goed in elkaar en ook Jay en 'Ye vind ik meer dan goed! Beste nummers so far zijn Otis (energieboost op het einde, geweldig!), No Church in the World, New Day (RZA, bravo!) en Murder to Excellence. Frank Ocean klinkt trouwens erg op Mos Def op No Church in the World... Vooralsnog een 4*, maar het komt echt wel in de buurt van een 4,5*!

avatar van Lexcoaster
Yestsida schreef:
Clip van Otis toegevoegd.

Natuurlijk, een Maybach.. Eigenlijk zonde wat ze met zo'n mooie auto doen.

avatar van jordkaka
Ik neem aan dat dat bewerkt is... Prijzen van Maybach beginnen bij de 0,6 miljoen....
Vind Otis maar een vervelend nummer, net als veel van de nummers eigenlijk.

avatar van Stapler
Ik snap het echt niet.. Otis Redding - Maybach ?

avatar van Harderwiek
Snap zowel Otis als Maybach niet, twee dingen waar je niet aan moet komen en veranderen.

wat valt er nu in godsnaam te snappen aan een muziekvideo

avatar van Stapler
Als je weet waar Otis over zong dan ga je niet in de clip stoer doen met een dure auto.. Sowieso die tekst van dat nummer verdient een dikke .

hey, Stapler, de samurai van de shogun waren ook niet te spreken over de vuile drugspraat van gza.. Maar jij kent de waarden van de samurai niet zeker?

avatar van Sjoerd_
Die beat van Otis is pure aids.

2nd Chamber schreef:

Die waren geen muzikant en bovendien is Otis (neem ik aan) een ode aan de beste zanger. Totaal niet vergelijkbaar dus.

wat zit je toch te raaskallen natuurlijk is het perfect vergelijkbaar.

avatar van jordkaka
Nee, tuurlijk is dat niet vergelijkbaar.
Otis is toch een eerbetoon aan een groot artiest en in Liquid Swords zitten slechts dialogen van de film Shogun Assassin.

film? samurai bestaan echt hoor.

trouwens de familieleden van Otis waren zeer onder de indruk van het "eerbetoon" aan Otis. dus waar gaat het over?

avatar van Rhythm & Poetry
Inderdaad. Net of wij weten wat Otis zou willen. En het is gewoon een heerlijke track, ze hoeven het lijk van Otis toch niet te pijpen?

Rhythm & Poetry schreef:
Inderdaad. Net of wij weten wat Otis zou willen.

Een Maybach Benz

film? samurai bestaan echt hoor.

Het komt toch uit films die stukjes sample pannenkoek sjongejonge. En jij blijft erover drammen . Ik mag het toch een waardeloos eerbetoon vinden? Ik leg nog uit waarom ook..

avatar van jordkaka
Ik zeg helemaal niet dat het een verkeerd eerbetoon is ten eerste. En ten tweede jij hebt het over GZA en Liquid Swords en die gebruikt dialogen van de film Shogun Assassin, waarom zouden de samurai dat niet goed vinden dat ze dialogen uit een film gebruiken?

Dikkop
De samurai vonden het geen geslaagde film.

ja, stapler, maar je uitleg slaat nergens op

vraag dat eens aan de bankrekening van de samurai, jordkaka..

avatar van Elohim

Lang geleden dan.

Daarbij komt nog dat Otis een eerbetoon is, en Gza slechts gebruik maakt van vergelijkingen.

Otis Redding op These Arms of Mine:

Yearning from wanting you

Kanye West op Otis:

Damn Yeezy and Hov,
Where the hell ya been?
Niggas talkin real reckless: stuntmen
I adopted these niggas, Phillip Drummond ‘em
Now I’m bout to make them tuck they whole summer in
They say I’m crazy, well, I’m ’bout to go dumb again
They aint see me cause I pulled up in my other Benz
Last week I was in my other other Benz
Throw your diamonds up cause we in this bitch and up again

Dat dus.. Maar geniet vooral van de muziek Ik vind het gewoon erg flauw.
Hier laat ik het bij

waarom is Otis een eerbetoon? omdat het nummer toevallig Otis noemt en hij gesampled wordt?

schei toch uit.

avatar van Stapler
Ik vind de beats hier en daar best nog wel aardig alleen een beetje jammer dat ik Beyonce harder vind komen dan Jay en Ye op het hele album xD.

Trouwens Niggas in Paris op Kanye na en Murder To Excellence is ook wel een aardig nummer . Voor de rest doet het mij niet zo veel.

LIQUIDSWORDS
2nd Chamber schreef:

Mag ik vragen waarom je GZA erbij haalt en de samurai (zijn er allang niet meer) hadden niks tegen GZA anders had ik het wel geweten, geloof me. RZA was verantwoordelijk voor het samplen van een stukje uit de film Shogun Assassin. Geweldige sample als je het mij vraagt en sluit perfect aan bij de thema van de album. Ik vind het nummer Otis ook matig, maar de vergelijking met GZA zie ik echt niet.

avatar van Jordyp
Ach, als dit twee onbekende rappers waren geweest dan had (bijna) iedereen het geweldig gevonden...

avatar van Elohim
@jordyp, wat een onzin zeg. Het is wel waar dat ze een verwachting scheppen met hun naam, maar slechte kwaliteit is slechte kwaliteit. Niet dat ik hier de aandacht aan heb besteed om een cijfer te geven.

avatar van Stapler
En er bestaat gewoon een verschil in smaak. Jordyp

LIQUIDSWORDS schreef:

ik toonde aan met een belachelijk voorbeeld wat een onzin het was om aan de hand van een sample de inhoud van het origineel nummer (of de waarden van de originele uitvoerder) te vergelijken met de
inhoud van het nieuwe nummer