Jay-Z & Kanye West - Watch the Throne (2011)

Label: Roc Nation

1. No Church in the Wild (4:23)

met Frank Ocean

2. Lift Off (4:26)

met Beyoncé

3. Niggas in Paris (3:39)
  4. Otis (2:58)

met Otis Redding

5. Gotta Have It (2:21)
  6. New Day (4:33)
  7. That's My Bitch (3:23)
  8. Welcome to the Jungle (2:54)
  9. Who Gon Stop Me? (4:17)
  10. Murder to Excellence (5:10)
  11. Made in America (4:52)

met Frank Ocean

12. Why I Love You (3:21)

met Mr. Hudson

13. Illest Motherfucker Alive * (8:23)
  14. H•A•M * (4:36)
  15. Primetime * (3:19)
  16. The Joy * (5:18)

met Curtis Mayfield

Vind het een geweldig album! Heb hem al een paar dagen opstaan en Watch The Throne heeft een paar echt geweldige songs.

Het opent sterk met No Church In The Wild and Lift off is gewoon een knaller. Verdere favorieten
(voorlopig) Ni**as in Paris, Murder To Excellence, MAde In Amerika en Illest Motherf**ker Alive!

LIQUIDSWORDS
Jordyp schreef:
Ach, als dit twee onbekende rappers waren geweest dan had (bijna) iedereen het geweldig gevonden...

Als dit twee onbekende rappers waren, dan was deze shit juist niet hard (cough)

avatar van Silky & Smooth
Heeft dat geluid (einde van No Church in the Wild, New Day en begin van Illest Motherfucker Alive) bij sommige nummers ook een betekenis of een reden? Iemand?

avatar van Jordyp
Is dat echt onzin? Of proberen een hoop (niet iedereen) mensen populair te doen door dit af te kraken?

Ik probeer er achter te komen wat mensen hier zo slecht aan vinden door net als een hoop mensen hier te overdrijven en dit geweldig te noemen. Zo zie ik een hoop mensen de vergelijking maken met MBDTF, wat al vreemd is want dat was een solo album mensen. Maar goed, je gaat mij toch niet vertellen dat, dat album minder poppy was als dit album!? Power, AOTL, Runaway, Lost In The Word. En als we dan toch aan het vergelijken zijn, is het album van Eminem & Royce dan minder poppy, omdat daar een vals neuriënde Eminem de refreins veelal inzingt ipv een zuivere hook van Frank Ocean?

Ook vraag ik mij nog steeds af wat er zo slecht is aan de lyrics. Maar goed dat is al een keer eerder hardop afgevraagd hier.

Kijk, ik probeer niet te beweren dat dit album 5* waard is. Het maakt mij echt niks uit of iemand dit een 0.5*, 2*, 5* geeft of wat dan ook. Maar bij dit album krijg ik het gevoel dat mensen het afkraken, omdat het muziek is die ook hun vrienden, collega's, buren, klasgenoten etc. luisteren.

avatar van jordkaka
Ik vind de hele sfeer die ze hier creëren door middel van de beats gewoon totaal niet fijn. Beats zijn ook niet fijn om naar te luisteren.

avatar van 'State Of Mind'
Het album heeft van alles wat, het combineert componenten tot één geheel om een zo groot mogelijk publiek tevreden te stellen. Dus ik vind het onzin dat sommige mensen zeggen dat het alleen over geld, rijkdom, commercie en whatever gaat. En dit kunnen ze zich veroorloven bij mij, omdat veelal de beats goed te verteren zijn. Ook is dit echt een groeier voor mij persoonlijk, elke dag springt er weer een track uit die ik voorheen minder vond.

Inhoudelijk sterk: Murder To Excellence, Why I Love U, New Day, Made In America, Welcome To The Jungle (jammer van de beat en swizz)
Epische bangers: Illest Motherfucker Alive, Who Gon Stop Me, H.A.M., No Church In The Wild
Mainstream knallers: Niggers In Paris, Gotta Have It, Lift Off, That's My Bitch? (die kan ik niet echt goed plaatsen)
Jazzy & Classical vibes: Primetime, Otis, The Joy

Jordyp schreef:

Pffft... dat laatste betwijfel ik nog sterk, maar afgezien van dat, ik vind het gewoon niks. Verschil in smaak, denk ik. De paar tracks die ik heb gehoord, waren niet mijn type beats en als beide Kanye West en Jay-Z niet de sterren van de hemel af rappen (wat ze nooit hebben gedaan, naar mijn mening) verlies ik snel mijn interesse.

avatar van Jordyp
Sterk betwijfelen, moet je vooral doen , maar goed om te weten dat het dus vooral aan de beats ligt

avatar van catdog
De "Feeling Good" sample in "New Day":

avatar van Norim
LIQUIDSWORDS schreef:
Als dit twee onbekende rappers waren, dan was deze shit juist niet hard (cough)

Hey, leg mij eens uit wat echte hiphop is?

Waarom hoort Lil Wayne daar bijvoorbeeld niet bij?

Norim schreef:

Hey, leg mij eens uit wat echte hiphop is?

Waarom hoort Lil Wayne daar bijvoorbeeld niet bij?
Heeft iemand de term 'echte hiphop' laten vallen dan en hoe is deze discussie bij Lil' Wayne uitgekomen? Dat is toch totaal niet relevant bij dit album, noch bij deze discussie?

Ikzelf ben afgestapt van de term 'echte hiphop' te gebruiken, omdat het überhaupt lastig te definiëren is en ik op andere manieren beter kan beschrijven wat er mis mee is, naar mijn mening.

M-Ty
Silky & Smooth schreef:

Behalve dat het een sample is van de intro van de serie Dexter is weet ik t niet..

avatar van Norim
Elohim schreef:

Haha, op de vorige pagina werd er zelfs over samurai gediscussieerd.

Discussies over een 'poppy album' zijn ook al voorbijgekomen, dus mag ik best over echte hiphop beginnen.

Was gewoon benieuwd naar het antwoord van die jongen.

avatar van jordkaka
Ja, maar waarom het over de samurai ging is niet zo moeilijk om uit te leggen Norim (Liquid Swords - GZA)

avatar van InnerFreedomInt
Vind eigenlijk alleen New day een track die op het niveau ligt van wat ik er van verwachte...
verder vind ik gotta have it ook wel redelijk,
rest is onvoldoende..

Norim schreef:

Haha, op de vorige pagina werd er zelfs over samurai gediscussieerd.

Was gewoon benieuwd naar het antwoord van die jongen.
Een poppy album is erg relevant, omdat sommigen mensen dit blijkbaar een poppy geluid vonden hebben. De samurais waren ook relevant, omdat iemand de vergelijking trok tussen de relatie tussen de Otis track en het originele sample en tracks van GZA die Kung Fu/Samurai films samplen.

Ik kan verder totaal geen rede vinden om over Lil' Wayne te beginnen.

avatar van Silky & Smooth
M-Ty schreef:

Oja! Het kwam mij al zo bekend voor! Tijdje geleden dat ik die serie gekeken heb!

avatar van pqt
pqt
Ik weet niet of dat waar is.. Ik heb de hele serie twee keer gekeken ofzo, maar dat verband is mij nog nooit opgevallen. Nu ik het zo allebei luister hoor ik het ook niet echt.

avatar van Shockdog
het lijkt een beetje op het deuntje uit het dvd-keuzemenu.. verder komt het mij ook niet bekent voor uit de serie

avatar van UmindC
Ik hoor de gelijkenissen wel hoor met de intro van Dexter.

avatar van VforVictor
Ik vind dit een erg lekker album, elk nummer heeft wel wat, 4 sterren.

Mb.
Otis vind ik een merkwaardig nummer. De titel suggereert een ode, maar als ik naar het nummer luister vind ik deze maar misplaatst. Otis Redding had een stem vol met emotie beladen en bezong veelal de liefde - of het gemis daaraan. Jay en Ye'' scheppen op over luxe en visualiseren dit met een dure auto. Dat zorgt voor een bepaald contrast: één waarmee je Otis geen recht doet. Verder geen slecht nummer hoor, maar mocht dit daadwerkelijk een ode zijn, dan heeft men wat mij betreft de essentie van Otis niet begrepen. Ironisch trouwens dat Kanye rapt: "..can't you see the private jets flying over you?", terwijl Otis Redding nu juist stierf in een vliegtuigongeluk. Gelukkig bleef zijn stem op band en leren andere mensen deze weer kennen. Dat wel. Misschien is dat juist de reden geweest om het nummer Otis te noemen?

avatar van Angelo
Mb. schreef:

Ja, ik ben het ook wel met je eens eigenlijk. Op zich is het helemaal geen verkeerd idee om een nummer van Otis Redding te sampelen, maar waarom uitgerekend Try a little tenderness? Die sluit helemaal niet mooi aan bij de rest van de tekst. Hoort iemand trouwens ook een James Brown sample in dat nummer? Ik kan maar niet op de titel van de originele uitvoering komen, maar ik zou zweren dat die er wel in zit verwerkt. Volgens mij hebben ze James Brown wel 3 á 4 keer gesampled op dit album. Enfin, het nummer (Otis dus) was een stuk mooier geweest als ze bijvoorbeeld Sweet soul music van Arthur Conley hadden gebruikt als sample, die sluit tekstueel -naar mijn idee- wel beter aan bij de rest van het nummer. Ik heb het album nu pas twee keer beluisterd, maar hij valt me absoluut niet tegen. New day vind ik trouwens wel een beetje mislukt. Het nummer had heeft potentie, maar waarom moest die prachtige stem van Nina Simone nou vervormd worden? Is het trouwens wel haar stem? Ik kan het niet eens horen vanwege de autotune. Indien de vocalen echt van Nina zijn, vind ik het oprecht jammer.

James Brown - Don't Tell A Lie About Me and I Won’t Tell The Truth About You

Klik hier

avatar van Z-Z
Z-Z
Ralph schreef:
Jammer dat het nummer Gotta Have It zo kort is...

avatar van Woltertjes
Lekker album van Kanye en Jay-Z. De meeste beats zijn dik in orde. Je verwacht ook niets anders van Kanye West.
Paar mindere nummers zoals die met Swizz Beatz. Dan kan je ook gelijk merken dat er iemand anders achter de knoppen zit. Slechte producer vind dat. Kanye en Jay-Z rappen over het album heen wel lekker. Vooral Gotta Have it is goed. Vooral hoe ze elkaar afwisselen.

nou, Murder to Excellence is alvast het beste wat Swizz Beatz ooit gedaan heeft/zal doen..

zijn geschreeuw op dat Jungle nummer is inderdaad vreselijk irritant. Al goed dat beide heren er vermakelijk op rappen.

avatar van MJ_DA_MAN
2nd Chamber schreef:
Het eerste deel (Murder) is gedaan door Swizzie, het tweede deel (Excellence) door Symbolyc One.

avatar van pqt
pqt
Exellence vind ik dan wel weer iets beter, al zijn het beide lekkere nummers.

avatar van niels94
Ik vind het eerste deel juist vetter. Overigens het enige nummer op dit album die ik als geheel echt vet vind.