menu

Red Hot Chili Peppers - I'm with You (2011)

mijn stem
3,15 (406)
406 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Warner Bros.

 1. Monarchy of Roses (4:12)
 2. Factory of Faith (4:20)
 3. Brendan’s Death Song (5:38)
 4. Ethiopia (3:50)
 5. Annie Wants a Baby (3:40)
 6. Look Around (3:28)
 7. The Adventures of Rain Dance Maggie (4:42)
 8. Did I Let You Know (4:21)
 9. Goodbye Hooray (3:52)
 10. Happiness Loves Company (3:33)
 11. Police Station (5:35)
 12. Even You Brutus? (4:01)
 13. Meet Me at the Corner (4:21)
 14. Dance, Dance, Dance (3:45)
 15. Strange Man * (3:38)
 16. Long Progression * (4:00)
 17. Magpies on Fire * (3:44)
 18. Victorian Machinery * (4:06)
 19. Never Is a Long Time * (2:47)
 20. Love of Your Life * (4:05)
 21. The Sunset Sleeps * (4:00)
 22. Hometown Gypsy * (3:57)
toon 8 bonustracks
totale tijdsduur: 59:18 (1:29:35)
zoeken in:
avatar van richiedoom
3,0
Dat album met Dave Navarro vond ik echt supervet, misschien wel de beste van de peppers naar mijn mening! En ik ga dit album een eerlijke kans geven, maar zoals ik zei, als de single een voorbode is van de rest van de plaat heb ik er niet veel vertrouwen in...

avatar van RensZ
3,5
Malle schreef:
Kan nie wennen aan dat veel te overheersende gitaargeluid

Bovendien lijkt het nummer wel erg veel op deze

‪Red Hot Chili Peppers - Road Trippin w/lyrics on description‬‏ - YouTube


De nieuwe single lijkt op Road Trippin'?!

avatar van frankholst182
3,5
Mijn eerste reactie over de single was ook: mwah, maar ga t nu wel wat meer waarderen. dat komt eigenlijk doordat er steeds meer informatie bekend wordt over het album. Deze single is namelijk helemaal niet representatief voor heel het album!!!!

Als heel het album vol met dit soort nummers stond, dan was ik wel teleurgesteld: idd een beetje saai. Maar zo ver ik heb gelezen staat het nummer in contrast met de andere nummers. Ik hoop dat ze bedoelen dat dit nummer wat meer poppy is, en de andere nummers meer ouderwets (BSSM).

Ze hebben in totaal 70 nummers geschreven, en hebben geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk album te maken. Dus voor iedereen wat?

wat ik wil zeggen, er is hoop voor de mensen die de eerste single niet echt goed vinden. Aan de andere kant, gezien de titels van nr 5 tm 14, verwacht ik veel 'blije' nummers. iig weining funky nummers. Maar ja, wat zeggen titels?

Het blijft afwachten.

avatar van RensZ
3,5
Het klopt inderdaad dat er wordt gezegd dat de single niet representatief voor het album is. Als je de omschrijvingen van bepaalde nummers leest, dan geloof ik dat wel.

Ethiopia
Overview: It reflects the new spirituality of the band. Instead of drugs and alcohol, meditation, and injections of ozone, not heroin. Love for children and family. Respect and hope. The Red Hot older (good)


Factory of Faith
All My life i was / Swinging for the fence / never playing good defense / we were gunnin for the glitter / every hot and heavy hitter.
Overview: Old ways. Starts with mega bass licks Flea + battery by Chad & Josh. Rhythm, energy, spoken word. The references to “sporting feats” suggests the recovery of Anthony, the 12 steps for those suffering from addiction.


Look Around
Please don’t look trough me / hurts my heart / when you do that to me / steet life / out my window / city made breeze.
Overview: Mix of funk, punk, ballad psychodelic rock and spoken words.


Brendan’s Death Song
If i die before i get it done / take my words and turn them / into signs that will survive.
Overview: Nice ballad. Ode to Brendan Mullen, one of the first to believe in their talent making him open for Bad Brains, Club Lingerie, one of the more than 80 years of LA living. Died in 2009, and also the author of their first picture book, The Red Hot Chili Peppers “An Oral History Visual. Love song, enlightened about their history, spoken word California-style guitar of Anthony and Josh go with a musical medley of memories of the band.


Did I Let you know
When we envision / lack of division / the planet does / another revolution.
Overview: Verses that describe the social commitment that has always characterized the RHCP, Flea and the beginning of Silverlake Conservatory of Music for kids who want to learn to play but do not have the means. Trumpet solos and an air burst of a military march.

avatar van kaztor
indiegator schreef:
Hij klinkt inderdaad niet als Frusciante. Maar wie had verwacht dat dat wel zo zou zijn dan? Dave Navarro doet ook zijn eigen ding op One Hot Minute en dat blijkt achteraf ook niet echt de slechtse plaat van de RHCP op te leveren.

De single is niet echt top maar laten we de rest af wachten en dan pas Meneer Klinghoffer beoordelen. Hij is tenslotte niet voor niets door Frusciante voorgedragen.


Ik heb het ook een beetje gehad met Frusciante als de heilig verklaarde maatstaf voor alle gitaristen binnen de Peppers. Klinghoffer gaat klappen krijgen van de Frusciante-mob, dat zie ik van mijlenver aankomen. Maar ik hóóp juist dat het iets anders gaat klinken. Met Navarro pakte dat ook goed uit en die paar laatste Peppers-platen gaven een nieuwe definitie aan het begrip 'herhalingsoefening', zeg nou zelf...

avatar van aerogp1
3,5
Clip toegevoegd voor de single The Adventures of Rain Dance Maggie. Het klinkt prima, borduurt voort op Stadium Arcadium. Vlotte baslijn, en wat verderop in de chorus een prima gitaargeluid. De koebel keek ik wel raar van op
Ik ben inmiddels best benieuwd naar het hele album!

indiegator
kaztor schreef:
(quote)


Ik heb het ook een beetje gehad met Frusciante als de heilig verklaarde maatstaf voor alle gitaristen binnen de Peppers. Klinghoffer gaat klappen krijgen van de Frusciante-mob, dat zie ik van mijlenver aankomen. Maar ik hóóp juist dat het iets anders gaat klinken. Met Navarro pakte dat ook goed uit en die paar laatste Peppers-platen gaven een nieuwe definitie aan het begrip 'herhalingsoefening', zeg nou zelf...


Inderdaad.

stadium arcadium is door mij het minst gedraaide album van de peppers en dat komt inderdaad door die eindeloze herhalingen.

Nu noem je ook ene plaat op waar de verzuring van afdruipt

avatar van coldwarkids
dit zegt Flea over het album: “It’s a cool, simple, funky, little jam.” Maar “it's completely different, there's nothing else on the record that sounds anything like it. It's a tricky one because all of the songs on the record are so different."

Dat mag ons benieuwen

avatar van richiedoom
3,0
Ah joh, komt helemaal goed met dit album denk ik. Heb Raindance Maggie nu 3 keer gehoord en hij wordt al wat beter. En Flea en Chad Smith zijn geniaal en komen altijd wel met leuke dingetjes

avatar van coldwarkids
Die koeiebel vind ik echt vet erbij. Maar de Peppers flikken het gewoon weer om zo'n nummer te maken en dan na een paar luisterbeurten weer een klassiekertje op hun naam te hebben.

avatar van Lexcoaster
Die nieuwe single is volgens mij echt een groeinummer. Eerst valt die tegen, en naarmate je hem meer luistert, wordt hij steeds iets beter.

avatar van devel-hunt
3,5
Van The Adventures of Rain Dance Maggie wordt ik niet echt heet . Het is net of ik het nummer al eerder heb gehoord. Er zit niets fris in. De gitaarsound is wel duidelijk anders, maar dat is logisch. Maar compositorisch borduren ze voort op de weg die ze al sinds Californication bewandelen.
Ik hoop niet dat dit een voorbode is van de hele CD. Want dan spendeer ik er geen cent meer aan.

Rizz
Het schijnt dus totaal niet in de lijn van de rest van het album te zijn, aldus de band

avatar van Niensel
4,5
Ik vind het een leuk nummer (:
En ik snap niet helemaal waarom hij op Road Trippin' lijkt, maargoed :")

indiegator
Niensel schreef:
Ik vind het een leuk nummer (:
En ik snap niet helemaal waarom hij op Road Trippin' lijkt, maargoed :")


Lijkt ook niet op Road Trippin'

haveman
Ik hoorde een nieuw nummer op de radio. Dat zal ongetwijfeld 'The adventures' zijn. En als ik dat hoor, denk ik dat ze beter kunnen stoppen. Ze blijven maar in herhaling vallen en het wordt er niet beter op.

avatar van Niensel
4,5
Stoppen? Ze hebben genoeg afwisselende nummers volgens mij, en al zouden ze in herhaling vallen, ze zijn goed in hun eigen stijl, daar mogen ze dan toch lekker mee doorgaan? Een band hoeft toch niet iedere keer te veranderen, om zo maar afwisselend te blijven? Er zijn zat artiesten die steeds vergelijkbare nummers hebben. Als je van die nummers houdt is dat fijn, en anders moet je gewoon op zoek naar andere artiesten (:

Wat mij betreft zijn de peppers gewoon awesome (:

haveman
Ik had beter kunnen zeggen dat ze wat mij betreft mogen stoppen.

avatar van Niensel
4,5
hmhm (:

road trippin?

verkeerde link gepost

avatar van RensZ
3,5
Ja, Road Trippin'. Ik vond de vergelijking al nergens op slaan . Welke bedoelde je dan?

Ik snap overigens wel dat er veel mensen hun twijfels hebben na het horen van de nieuwe single. Ik vind hem niet slecht, hij ligt wel lekker in het gehoor. Maar als de bandleden zelf zeggen dat de overige nummers op een hele andere lijn liggen dan ben ik nog altijd erg benieuwd.

Kan het ff nie terug vinden, maar de hele chili peppers is verre nog van origineel

Ook in dit nummer komt zon beetje het meest uitgemolken akkoordenschema voorbij wat we al kennen van iig duizenden andere nummers waarbij ene zootje van de peppers

Sjah, bepaalde schema s doen het altijd goed, ongeacht wat je er mee uitvreet

Nee, ik zal dit wel een keer beluisteren maar echt te springen zit ik niet

haveman
Heb geen schema nodig. Hoor nu toch weleens dat ze continu dezelfde nummers maken. Volgens mij ben ik zelfs vrij laat.

avatar van Jordy_xD
5,0
De single ligt nog redelijk goed in het verlengde van Stadium Arcadium (2006), vind ik. Ik moest er eerlijk gezegd even aan wennen, maar ik hou er enorm veel van! Ik kijk uit naar het nieuwe album en zal dat zeker een kans geven!

avatar van RensZ
3,5
Meet Me At The Corner: ‪Red Hot Chili Peppers "Meet Me at the Corner" Troubadour secret show NEW SONG‬‏ - YouTube

Niet helemaal volledig, maar hoor Josh zingen tegen het einde .

Monarchy of Roses: ‪Red Hot Chili Peppers - Monarchy of roses (Show 29.07.11)‬‏ - YouTube (slechte kwaliteit)

Na nog wat filmpjes gezien te hebben van Under The Bridge, Californication en Don't Forget Me heb ik steeds meer vertrouwen gekregen in het gitaarwerk van Josh, evenals zijn backing vocals. Prachtig.

3,5
SSS
Ik vind die eerste single niet verkeerd, maar had inmiddels wel een lek verwacht van dit album.

avatar van RensZ
3,5
‪Red Hot Chili Peppers LIVE - Nevada City CA. (29/07/2011) PART 1‬‏ - YouTube

‪Red Hot Chili Peppers LIVE - Nevada City CA. (29/07/2011) PART 2‬‏ - YouTube

‪Red Hot Chili Peppers LIVE - Nevada City CA. (29/07/2011) PART 3‬‏ - YouTube

‪Red Hot Chili Peppers LIVE - Nevada City CA. (29/07/2011) PART 4‬‏ - YouTube

Setlist:

Monarchy of Roses
Charlie
Ethiopia
Universally Speaking
Goodbye Hooray
Soul to Squeeze
Factory of Faith
Throw Away Your Television
I Like Dirt
The Adventures of Rain Dance Maggie
Right On Time
By the Way

Encore

Under the Bridge
Give It Away

3,5
SSS
Edit: Heeft Rensz allang geplaatst!!

avatar van RensZ
3,5
Dat zelfde filmpje heb ik 20 minuten geleden geplaatst .

Gast
geplaatst: vandaag om 15:05 uur

geplaatst: vandaag om 15:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.