John Lennon - John Lennon / Plastic Ono Band (1970)

Rock / Pop
Label: Apple

1. Mother (5:37)
  2. Hold On (1:52)
  3. I Found Out (3:37)
  4. Working Class Hero (3:50)
  5. Isolation (2:51)
  6. Remember (4:36)
  7. Love (3:24)
  8. Well, Well, Well (5:59)
  9. Look at Me (2:55)
  10. God (4:10)
  11. My Mummy's Dead (0:59)
  12. Power to the People * (3:22)
  13. Do the Oz * (3:07)
avatar van bikkel2
Ik kan het alleen maar eens zijn met devel-hunt.

Plastic Ono Band is geen makkelijke kost en het was vrij dapper van Lennon om dit te delen met de luisteraar.
Ik kan mij de gemengde reacties enigzins voorstellen, want niet iedereen is gediend van dit therapeutische erg persoonlijke album.
Voor Lennon een kennelijke opluchting om de diepe frustraties songmatig te uiten.
Er voor open willen staan is wel een vereiste vrees ik.
Is dat het geval dan is het puur genieten en voel je zijn pijn als het ware door de speakers heen.
Een hele fraaie pure plaat.
Alle lof inderdaad ook voor bassist Klaus Voorman en Ringo Starr, die het sober en smaakvol begeleiden.

avatar van lennon
opvallend dat er nog geen post is over de deluxe editie. Misschien wel veelzeggend.

Ik vind dit zijn beste plaat, en had een deluxe versie een paar jaar geleden blind aangeschaft. Imagine heb ik nog wel, maar ik merk dat de rauwe outtakes een leuke reis door de opname sessies zijn, maar dan is het ook wel goed.
En dus is een luistersessie via Spotify van deze deluxe box ook wel voldoende. Mocht de box ooit nog voor een paar tientjes te krijgen zijn komt ie er vast nog wel bij, maar voor nu is het prima zo.

avatar van Obscure Thing
Ik heb een aantal takes geluisterd van de demo's en studio opnames. Wat me erg opvalt is dat de demo's eigenlijk niet veel verschillen met de uiteindelijke versies op het album. Dat maakt het voor mij een stuk minder interessant dan de deluxe versies van de verschillende albums van The Beatles. Daar zie je echt hoe het nummer eerst heel minimalistisch begint en vele veranderingen doormaakt. Vooral de demo's op The White album zijn een kleine goudmijn. Hier valt het me wat tegen. Misschien komt het door de ietwat minimalistische opzet van Plastic Ono Band?

avatar van lennon
Ja. Ik ervaar het zelfde.

God is nog wel aardig... daar past ie Elvis ook nog aan naar Presley en hij zegt te tekst op maar verder weinig anders. Tevens zijn veel van de takes ook al op de Lennon Box te horen geweest.. die box voldoet wel voor nu.

avatar van teus
Is er soms ook nog een take met...
I Don't Believe in Lennon!!
I Don't Believe in Ono!!
Just Don't Believe in Me...Yoko and Me
Die tekst klopt heel wat beter...

Well, Well, Well .... oh Well

avatar van jorro
Fijn album alhoewel ik nooit zo'n liefhebber ben geworden van John Lennon na de Beatles.
Maar Working Class Hero vind ik top en ook de rest van dit album is zeker goed te verteren, met name Love en God. Het album maakt wel wat los bij mij en dat is meestal een goed teken. Ga dit dus absoluut vaker streamen. Voor nu 3,5* maar misschien spoedig meer.
Een 4e plaats in de 100 Greatest Albums vind ik rijkelijk hoog net als een 5e in de Best Ever Albums 1970.

avatar van Robje1968
Een heerlijk album van John Lennon.
Je voelt de pijn, frustratie en openheid van John door je speakers galmen.

Mede omdat dit album zo puur overkomt, spreekt hij mij zeer aan.

avatar van lennon
En dan is de deluxe box toch nog in fysieke vorm in mijn collectie verschenen. Voor een leuke prijs is dit dn wel weer een fijne box om te hebben.

Ik ontdek ook nog wat sneren naar Paul in de rauwe versies. Het is ook wel mooi te horen dat het album dus eigenlijk in redelijk rauwe versie uiteindelijk op plaat is verschenen.

Het blijft mijn favoriete Lennon plaat.
Er zat duidelijk wat frustratie in de man, dat geeft fijne muziek en teksten.