Tom Waits - Bad as Me (2011)

Label: ANTI-

1. Chicago (2:15)
  2. Raised Right Men (3:24)
  3. Talking at the Same Time (4:14)
  4. Get Lost (2:42)
  5. Face to the Highway (3:43)
  6. Pay Me (3:14)
  7. Back in the Crowd (2:49)
  8. Bad as Me (3:10)
  9. Kiss Me (3:41)
  10. Satisfied (4:05)
  11. Last Leaf (2:56)

met Keith Richards

12. Hell Broke Luce (3:57)
  13. New Year’s Eve (4:32)
  14. She Stole the Blush * (2:50)
  15. Tell Me * (3:42)
  16. After You Die * (2:47)
Heerlijk, een nieuwe Tom Waits. Toch altijd weer iets om naar uit te kijken alhoewel ik niet verwacht dat hij me nog enorm zal weten te verrassen.

Ik ben alleen benieuwd of dit het echte artwork is daar we in de teaser op de achtergrond een geheel andere afbeelding zien (maar dat kan van de single zijn natuurlijk of andersom).

Op de site van Tom zien we bij de albums de afbeelding die te zien is in de teaser dus ik ga er van uit dat de afbeelding hier getoond van de single is.

avatar van Masimo
Hier lijkt 't tóch een andere te zijn. Toch?

bone machine (crew)
Allen gelijk, ga hem direct aanpassen!

avatar van Masimo
Hij is overigens niet veel mooier..

Wel erg veel zin in het album!

Masimo schreef:
Hier lijkt 't tóch een andere te zijn. Toch?

Dat is ook de juiste hoes en die is tevens te zien in de teaser. Helaas alweer een geval te snel toevoegen zonder even uitzoeken.

Maar ach geen onoverkomelijke fout want:
Masimo schreef:
Wel erg veel zin in het album!

Hier nog eentje.

avatar van Stalin
Dit album van held Tom ga ik dus gewoon keihard blindelings en zonder te beluisteren kopen

Nu is het wachten op de tourdata en hopelijk slaag ik er nu wel eens in een kaartje voor deze legende te bemachtigen, want tot nu toe altijd een combinatie van erg duur/meteen uitverkocht...

Stalin schreef:

Die prijzen hebben me altijd weerhouden überhaupt moeite te doen een kaartje te scoren maar deze keer denk ik toch dat ik mijn best ga doen. Van alle grote muzikale helden is Tom er eentje die ik nog steeds niet live aan het werk heb gezien.

avatar van Motdattan
Nieuwe Tom Waits. Nice.

Juiste hoesje, ja soms kan een mens 'ns fout zijn. Aan aERo, 1000 maal excuses

Nog eentje erbij en ik ga akkoord

Maar dat ik hier zin in heb is een understatement!

avatar van AOVV
Zeven jaar na zijn vorige studioplaat komt 'Bad As Me' uit, zoiets moet het ongeveer zijn. Dat is een hele tijd. Ik kijk er enorm naar uit, want het oeuvre van Waits ligt me als gegoten. Benieuwd wat ie nu weer uit zijn slof kan schudden.

aERodynamIC schreef:
Nog eentje erbij en ik ga akkoord

Ga die laaste opsparen, komt misschien nog 'ns van pas.

Hier alvast een filmpje:

Tom Waits' Private Listening Party - YouTube

Wat een baas is het toch ook.

Edit: hmm, het embedden ging mis

avatar van Bartjeking
Wat een schitterende verassing! Ik volg hem op twitter dus ik wist het al een weekje, maar nu geloof ik het pas. Helaas zal voor mij een optreden er ook nooit meer inzitten, na mijn 130 euro die ik voor Neil Young neer had gelegd (Antwerpen 2008; wel onvergetelijk) heb ik besloten om niet meer mee te doen aan die gekkigheid. Of Tom moet besluiten een HmH of Ahoy te willen aandoen, maar dat zal wel niet gebeuren en past eigenlijk ook niet bij hem. Een droom wel van Tom live in Carré.

Dan maar genieten van nieuw werk, de verwachting zijn hoog want het verleden liegt niet; Mr. Waits heeft het woord zwakte niet in zijn vocabulaire staan; Kennie wachten!

co0per schreef:
Hier alvast een filmpje:

Tom Waits' Private Listening Party - YouTube

Wat een baas is het toch ook.

Edit: hmm, het embedden ging mis

avatar van Rudi S
mooi filmpje
Hier kijk ik dus erg naar uit .

avatar van Stalin
Voor wat het waard is:

Hierbij een review van het titelnummer van Waits zijn nieuwe album.

Sonically, the track finds the Waitsian troupe in fine fettle. Everything from the jagged guitar vamps to the shifting rhythms flaunts the fact that Waits has one of the best groups working in the business today. October 25th can’t come soon enough.

avatar van Don Cappuccino
Geweldig nieuw nummer. Ik kan niet wachten op het complete album.

En hij mag mijn cake in zijn eentje opeten hoor.

avatar van freakey
Is ANTI- (met streepje) een nieuwe platenmaatschappij of gewoon een ander voorbeeld van haastige spoed is zelden goed?

avatar van Masimo
Daar verwonderde ik me ook al over. Is 't niet gewoon zonder streep?

kiriyama
Glitter & Doom is volgens mij ook uigegeven door ANTI-. (Met streep.) Dus zo nieuw is hij nu ook weer niet.

avatar van Masimo
Hier staat deze toch ook onder ANTI zonder streep?

Als ik via label zoek, kom ik via MusicMeter slechts bij vier albums uit. Twee van The Weakerthans en een van Alec Ounsworth en deze. 't Is heel goed mogelijk hoor, maar 't lijkt me niet heel logisch..

Maar, verbeter mij indien nodig!

avatar van freakey
Masimo schreef:
Hier staat deze toch ook onder ANTI zonder streep?

Maar, verbeter mij indien nodig!

Ik denk dat je gelijk hebt en dat alles gewoon dit label is, ook die 4 die je net noemt: http://www.musicmeter.nl/label/Anti

Schitterend titelnummer alvast, met een heerlijke tekst en heel aanstekelijk gitaarspel Nu maar hopen dat er ook een Europese tournee komt...

avatar van HammerHead
De website van het label heeft het over Anti- records, maar op mijn oudere Waits cd's staat achterop steeds: © jaar Anti, Inc. 't Is verder ook niet zo belangrijk, maar wel handig als het op de site overal hetzelfde is. Vandaar dat ik toch maar een correctie heb gedaan naar Anti.

avatar van jassn
Ideaal dan wordt dit mijn eerste plaat van Tom Waits die ik ga beluisteren

kiriyama
Ik vraag me af of dit de beste instapper in het werk van Waits is. Maar alvast veel plezier.

Heb mijn CD (Deluxe edition!) al besteld.

avatar van judgepaddy
Bij mij ook de DE in de pre-order
De titel track is in iedergeval al een classic. Dat wordt een lange zit, zeker nu ik dit lied al heb gehoord.

avatar van muziekobsessie
heeeeeeeeeeeeeeeeel benieuwd, Oktober en november weer lekker vol met nieuwe releases. Zal tijd worden, werd anders wel erg mager jaartje

Titeltrack klinkt echt als tom waits vanouds lekker met sax erbij.