Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
avatar van Eveningguard
Dag Coldplay, je hebt weer een fan minder. Zal hun niet veel boeien, geld krijgen ze toch wel. De band die eerst met popkrakers als Yellow en Politik op de proppen kwam is niet meer. Echt een bizar klotenummer.

avatar van KKOPPI
Als fan was ik al vrij teleurgesteld..zelfs met Viva la Vida al een beetje.

Moet je nagaan na het horen van dit...

avatar van Eveningguard
Hoe diep kan je zinken man. Vreselijke commerciele house beat en dat ge oooh word ik ook zat.

avatar van mr-mucho
gadverdamme!

avatar van Snoeperd
Puur gemaakt voor de tour dit liedje, met die oooh's en dit is toch geen band meer zoals je ze op dit nummer hoort. Is er dan ook geen een bandlid daar met smaak die voor zo'n nummer een stokje steekt en Rihanna de studio uit poeiert? Zo langzamerhand gaat er alleen een ep'tje met leuke nummers van dit album overblijven.

Ze hadden beter na Viva La Vida kunnen stoppen want dit is echt om je te schamen.

avatar van niels94
Jammer dit, het is zowat nog erger dan ik dacht. Waardeloos nummer, de slechtste van Coldplay tot nu toe, dat is wel duidelijk. Desondanks ga ik het album wel beluisteren voor de paar mooie nummers die er vast op komen te staan (Up in Flames en Us Against the World bijvoorbeeld), maar dit is echt walgelijk. Ik zal niet zeggen dat ze 'een fan hebben verloren' (voor zover ik een 'fan' ben), maar dit is toch wel teleurstellend. Had dit eigenlijk ook niet van ze verwacht, ondanks dat ze altijd al tamelijk commercieel waren natuurlijk. Maar goed, ik had toch al niets van dit nummer verwacht, dus echt schokkend is het ook weer niet, ik hou gewoon niet van die stem van Rihanna.

avatar van Gloeilamp
Ik wist al niet zo goed wat ik van de samenwerking met Rihanna moest denken, maar dit is slechter dan ik had verwacht.
Ik blijf wel benieuwd naar de rest van het album, en ik hoop dat de overige nummers totaal anders zijn.

avatar van Hedser
Het is ook helemaal niet zo dat Rihanna het nummer verpest, Martin heeft gewoon een verschrikkelijk slecht nummer geschreven. Dat ge-ooh oooh de hele tijd, ik word er gek van.

Snoeperd schreef:
Puur gemaakt voor de tour dit liedje

Klopt helemaal, ik vond ze bij Pinkpop ook al zo tegenvallen. Mocht dit album in dezelfde lijn van de single liggen dan wordt dit mijn flopper van het jaar..

Ik vind het eigenlijk wel een leuk nummer. Natuurlijk moet er geld verdiend worden, vandaar de ueberhippe dubstep-achtige vibe en de vocalen van Rihanna, maar het klinkt best lekker. Ik denk dat ik dit heel vaak op de radio ga horen en wat mij betreft is dat niet onvervelend.

Blijf me verder verwonderen over de negatieve reacties hier. Coldplay is een van de commercieelste artiesten op aarde, daar hoef je echt geen wonderen meer van te verwachten.

avatar van tsjong
Ik vind het wel zonde, net met wat ik had bij RHCP. Ze zijn helaas overdatum.

haveman
tsjong schreef:
Ik vind het wel zonde, net met wat ik had bij RHCP. Ze zijn helaas overdatum.

Ik heb precies hetzelfde en ik hou over het algemeen wel van zogenaamde commerciële muziek.

avatar van jellecomicgek72
KKOPPI schreef:
Princess of China

Wat een VRESELIJK nummer.

Verschrikkelijk.... Dit gaat toch helemaal nergens meer over? Vergeleken bij dit nummer zijn Paradise en Every Teardrop Is a Waterfall meesterwerken. Dit album gaat gewoon heel erg tegenvallen, dat weet ik nu al.

jellecomicgek72 schreef:
Dit album gaat gewoon heel erg tegenvallen, dat weet ik nu al.

Op enkele nummers na - Major Minus, Mylo Xyloto en Hurts like Heaven - gaat het inderaad tegenvallen.

Ja en daarvan duurt het tweede nummer wat je noemt maar 42 seconden

herman schreef:

Dat laatste slaat natuurlijk nergens op. Uiteraard is Coldplay zo commerciel als de pest, maar waren ze dat op het meesterlijke tweede album ook niet? Dan kun je toch ook mooie nummers maken of niet?

Dat heb ik altijd maar een bloedeloos saaie plaat gevonden.

avatar van tsjong
Volgens mij verwijst 'meer' naar dat ze hun beste tijd hebben gehad.

avatar van Gloeilamp
Ja Mylo Xyloto zal denk ik geen saai album worden.
Ik hoorde vanochtend Charlie Brown op de radio, 3FM laat de nummers al horen.
Best een aardig nummer, ik laat 3FM nog even aanstaan

avatar van Ataloona
Ik schaar me hier eigenlijk wel bij herman. Ik vind het zelfs de leukste Coldplay single in tijden, en sowieso vind ik het al een stuk beter dan de Every Teardrop.. EP. Snap de negatieve reacties dan ook niet zo, dat ze de sound van het eerste album los hadden gelaten wist iedereen al. Princess of China wordt gewoon een lekkere hitsingle, denk ik.

avatar van KKOPPI
Hoor net Hurts Like Heaven. Die is geweldig!

avatar van jellecomicgek72
Jup die wel ja.

avatar van Gloeilamp
Hurts LIke Heaven klinkt inderdaad erg goed!
Ik hoop dat er meer van zulke nummers op het album staan.
Ik raak toch erg benieuwd omdat ik sommige nummers erg goed vind, en sommige juist niet.

avatar van LucM
Ik heb uit nieuwsgierigheid Princess of China beluisterd en die overproductie en meer bepaald geluidsmuur steekt mij tegen. Melodisch vind ik het ook eentonig en daar kan Rihanna niets aan verhelpen.
herman schreef:
Mee eens maar het contrast met de eerste 2 albums is toch wel groot. Toen klonk Coldplay eerlijk en bezield met een sobere en natuurlijke productie wat ik niet kan zeggen over de singles hier.
Terwijl ik dit typte heb ik Hurts Like Heaven beluisterd en dat vind ik stukken beter, dit is een degelijk rockende Coldplay zonder al te veel productionele poespas.

avatar van niels94
Ook vergeleken met de laatste twee albums, die ik beide trouwens meer dan prima vind, klinkt dit als een overgeproduceerd top 40 nummertje in de negatieve zin van het woord. Ik zei laatst nog bij 'de slechtste van' dat ik vond dat Coldplay nooit echt een slecht nummer geschreven heeft (wel mindere natuurlijk, hier reken ik ook de eerste twee singles van dit album toe), dit is echt de eerste. Dat ze zo diep zouden zinken had ik inderdaad niet verwacht.

Deze nummer worden de komende dagen gedraaid op 3FM

17 oktober Princess of China
18 oktober Hurts Like Heaven
19 oktober Us Against the World
20 oktober Charlie Brown
21 oktober Up In Flames
22 oktober Don't Let It Break Your Heart
23 oktober Up With the Birds

De overige nummers zijn al bekend dacht ik.

avatar van aerogp1
Hij is zojuist in zijn geheel op internet gelekt.

Ik heb na Viva la Vida zeer matige verwachtingen voor dit album, maar natuurlijk ga ik het weer een kans geven.

avatar van Gloeilamp
Viva La Vida vond ik eigenlijk een best goed album, hier heb ik niet al te hoge verwachtingen van.
Maar ik ga hem zo maar even binnenhalen.

avatar van KKOPPI
Hij is gelekt. Het klinkt allemaal erg gelikt moet ik zeggen.

avatar van RWLover
Don't Let It Break Your Heart... door de titel vreesde ik nog zo'n cheesy popnummertje, maar man... wat een nummer!