Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
avatar van legian
Ducoz schreef:
Voor de gene die geïnteresseerd zijn, hij staat voor 10 euro bij de Mediamarkt in Den Haag, zilveren en normale versie.

wat is het verschil tussen de normale en de zilvere versie?

avatar van Ducoz
1,0
Ik heb geen idee, maar je ziet hem staan met de cover zoals hier.
En een met een zilveren cover waardoor de cover art niet zichtbaar is, misschien zit er iets als limited edition bij, dat weet ik niet. Maar ik geloof dat ze allemaal het zelfde zijn, net zo als dat idee bij Black Ice van AC/DC, daarvan had je een rode, gele, groene, blauwe, zilveren.

De 2 album covers naast elkaar..

avatar van chevy93
Ik ken alleen de hits van de laatste U2-albums, maar ik hoor niet echt een vergelijking, hoor.

legian schreef:
wat is het verschil tussen de normale en de zilvere versie?

Geen. Dat bepaalt de koper van de cd zelf

Of je kiest voor de ene cover of je draait het boekje om en kiest voor de andere.

Je hebt ze dus allebei in bezit en hoeft geen keuze te maken bij de aankoop.

avatar van rkdev
chevy93 schreef:
Luister maar eens naar 'Speed of Sound' van X&Y (en bekijk er dan ook zeker de clip bij) en ook naar 'Major Minus' van deze plaat. Duidelijke U2-klonen.

0,5
hoe laag kan je zakken...VUILBAK

avatar van WJW
WJW
Was hier al bekend dat Coldplay dit album niet op Spotify en gelijksoortige streamingdiensten wil hebben omdat ze willen dat men niet 'gratis' naar dit album mag luisteren? Dat is helaas wel een gênante, commerciële gedachte.

avatar van Ducoz
1,0
Hij staat wel op de luisterpaal, in dat opzicht falen ze dan wel een beetje.

avatar van freitzen
Nee, het is omdat ze willen dat het album 'als een eenheid' beluisterd wordt.

Breng dan ook geen singles uit

Ducoz schreef:
Ik heb geen idee, maar je ziet hem staan met de cover zoals hier.

De 2 album covers naast elkaar..

Zijn dezelfde versies ook qua hoes!
Je kan het binnenkantje gewoon omdraaien en dus kiezen..

Bij mij in de winkel heb ik ze allemaal omgedraaid naar de kant (die ook hier op de website staat afgebeeld)
Om verwarring te voorkomen

avatar van The_CrY
rkdev schreef:

En wat dacht je van Don't Let It Break Your Heart? Is gewoon een U2-kloon.

rkdev schreef:
Wat vind iedereen toch zo leuk aan 'Hurts Like Heaven' ??
Staat zelfs boven 'Us Against the World' bij de favoriete nummers

Us against the world is een niemendalletje van jewelste, saaiste Coldplay nummer ooit, het is niet omdat er een redelijk kalm nummer tussenstaat dat deze opeens mooi wordt, inspiratieloos is nog de meest positieve term die ik er aan kan geven.

Hurts like heaven is eigenlijk een dertien in het dozijn popsong, maar prima uitgevoerd, dat dit soort nummers tegenwoordig het beste is dat Coldplay te bieden heeft moet zelfs de meest trouwe fans toch afschrikken.

(willie) schreef:

Echte (Coldplay)fans laten zich niet zo snel afschrikken.Echte liefhebbers hebben ook kritiek waar nodig, zelfs inhoudelijke. maar tegen deze tsunami van antistemmen, Coldplayhaters en aandachtzoekers is niet op te boksen.
Voor een cd, die pas een week uit is en al zoveel pagina's negativiteit uitstraalt past voor CP-liefhebbers maar één ding, nl: Gewoon lekker naar dit album luisteren, genieten en wachten tot deze "criticasters" een volgend object hebben gevonden om over te kankeren óf dat ze hun energie eens steken in muziek, die ze wel goed vinden.

avatar van pietbril
Volledig mee eens Ad, ik zal er met mijn zoon bij zijn in het sportpaleis in december, en gezien de show in Madrid gisteren al zo fantastisch was zien wij er enorm naar uit!

avatar van willymeuf
Voor een Coldplay-album vind ik het na 3 luisterbeurten een beetje magertjes klinken, maar misschien dat ik na meer luisterbeurten nog bijdraai. Voorlopig 2,5*

Ad Brouwers schreef:

Volledig mee akkoord Ad.

Troost je met de gedachte dat het alleen hier op MuMe is dat mensen die iets simpel en mooi vinden blijkbaar niets van muziek kennen.

Laten we deze discussie toch eens afsluiten.

Kan er iemand onder jullie mij eens de definitie van "goede muziek" vertellen?

Ik ben erg veelzijdig in het houden van vele soorten muziek en alle soorten culturen muziek, van Nederlandstalig, pop, lounge, klassiek of Didgeridoo als het maar lekker en fijn in mijn oren klinkt, maar echte keiharde metal, en onverstaanbaar Grunten vind ik niets.. ik word er haast chagrijnig en agressief van. Maar daarom is het nog geen slechte muziek. Ik kan er niets aandoen dat ik Mylo Xyloto na iedere luister beurt als maar beter vind, misschien weet mijn neuroloog wel hoe dit komt.

gerre schreef:
hoe laag kan je zakken...VUILBAK

Inderdaad hoe laag kan iemand zakken?

ik snap niet dat Coldplay al drie albums lang geen nummer kunnen maken a la hun eerste 2 albums.
Ze hebben zich ontwikkeld van prachtige mooie muziek naar (helaas) zeikmuziek.

avatar van OlivierL
Ik hou van het feit dat deze band zich blijft proberen heruitvinden!

Als je deze plaat hoort en vergelijkt met Parachutes hoor je een totaal nieuw geluid.
Dit vind ik sterk bewonderenswaardig, vergelijk het maar eens met een band als Interpol: herkenbare muziek van de eerste 10 seconden.

Nu, niets tegen Interpol, maar wel iets tegen het overdreven gekritiseer hier!
Ik kon al voorspellen van maanden op voorhand dat het volgende CP-album met de grond gelijk zou gemaakt worden.

Mylo Xyloto: lekkere intro (sterk in de trand van Life In Technicolor)
Hurts Like Heaven: nummer dat je van eerste luisterbeurt meezuigt in het album
Paradise: jammer van het plagiaat met Roxette maar blijft zeer leuke single
Charlie Brown: de nieuwe Viva La Vida volgens de morgen, ben het er mee eens
Us Against The World: Rustiger, kan het wel smaken
M.M.I.X: /
Every Teardrop Is A Waterfall: zal nooit my cup of tea worden maar vind wel al beter zijn plaats op het album dan op de radio
Major Minus: mijn -op dit moment- favoriete nummer op de cd. Lekkere opbouw!
U.F.O: ook zeer leuk nummer, doet me wat aan 'prospekt's march' denken, wat zeker een pluspunt is!
Princess of China: vreemd nummer, eerste samenwerking dat ooit op LP van CP komt te staan, maar gelukkig nog met een briljante zangeres!
Up In Flames: mijn minpunt, kan niets van enthousiasme opwekken bij mij
A Hopeful Transmission: Leuk ideetje van het terugkomen van het introdeuntje, inspiratie bij Elbow gehaald?
Don't let it break your heart: goed geprobeerd maar mist -nu nog- iets vind ik
Up with the birds: Vanaf het opkomend middenstuk vind ik het supergoed!

Natuurlijk vind ik deze plaat geen hoogtepunt, maar om het van de eerste keer vuilbakmuziek te noemen?

Ik blijf trouwe fan, heb de plaat nu 10 maal beluisterd en krijg er een steeds beter gevoel over! Coldplay bewijst in mijn ogen met Mylo Xyloto dat ze zich niet in een hoekje laten drummen, en vooral ook dat ze geen schrik hebben voor de tonnen kritiek die ze over hun zullen krijgen.

Ok, laat het afbreken van mijn mening maar beginnen!

avatar van The_CrY
OlivierL schreef:

Ok, laat het afbreken van mijn mening maar beginnen!

Als je deze zin nou niet geplaatst had vond ik dat je een mooi stukje had geschreven.

Je kan bij een album als deze natuurlijk al gauw de lage stemmen afschilderen als 'zeikerds' en 'haters', maar zo omgekeerd worden de hoge stemmen weer afgeschilderd als 'blind' of 'niet-kritisch'. Als jij dit album goed vindt en het leuk weet te onderbouwen zoals hierboven, dan vind ik dat prima hoor, en ik denk de meeste andere laagstemmers ook.

OlivierL schreef:
Ik hou van het feit dat deze band zich blijft proberen heruitvinden!

Tja maar dan moet je het wel goed doen. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan Radiohead. (maar goed dan noem je er ook eentje)

avatar van guitarwally
lee-john schreef:

Over de briljantheid van Kid A valt ook te discussiëren hoor...

avatar van Zoute Popcorn
Pfff...wat een tegenvaller zeg! Na 'Every Teardrop is a Waterfall', zag iedereen de bui al hangen denk, en ja hoor. Een (zo mag je dat toch wel noemen?) Flop!

Ondanks deze tegenvaller staan er toch een paar sterke nummers op (Up in Flames, U.F.O.). Maar de draken van nummers zijn toch echt Princess of China en Don't let it Break Your Heart.

Nooit gedacht dat uitgerekend Coldplay de commerciële kant op zou gaan. Zonde, zonde, en nog eens zonde. Ze kunnen zoveel beter!

Hopelijk zullen ze terug gaan naar hun 1ste 2 albums. Die nog wel van grote klasse waren. Maar ik ben bang van niet. Want dit is natuurlijk DE manier om geld binnen te harken.

Sorry Chris, maar dit keer schiet je volledig mis.

avatar van legian
couer schreef:
Kan er iemand onder jullie mij eens de definitie van "goede muziek" vertellen?

goede muziek is (gelukkig) relatief.
tuurlijk kan je naar de technische kant van de muziek kijken maar dan hebben forums en revieuws weinig zin.

goede muziek is wat jij goed vind en waar jij graag naar luisterd, wat dus betekend dat er ook iemand is die het niks vind.
en dat is dan ook de reden waarom dit soort discussies er altijd zullen blijven.

RickStarMusic schreef:

Als ik dit lees spreekt dit elkaar totaal tegen. Van de één, die bij de eerst 2 albums in volle bewondering zijn blijven hangen en de critici, die hun drang naar verandering wél waarderen, kán deze groep niks goed meer doen.
Vergelijking: de één vindt dat de Beatles moesten blijven hangen in de She Loves You Yeah, Yeah en eigenlijk nooit naar hun post-Sgt Peppers periode hadden moeten begeven met als argument, dat men niet commercieel had moeten denken. Alsof muzikanten van lucht kunnen leven, nog niet eens van ontwikkeling op muzikaal gesproken. Belachelijke argumenten!
Dat er velen zijn deze groep niet mogen of terecht of onterecht met andere groepen gaan vergelijken is ook al zo'n onzinnig argument.
Nu kun je wel zeggen dat dit een site is waar je over mening kunt verschillen, maar deze 30 pagina's, die over een cd, die pas een week ofzo uit is meeft niks meer meer een MUZIEK-site te maken.
Als ik over Koos Alberts, Jan Smits en dat soort muziek ga oordelen kan ik ook 0 of halve sterren uit gaan delen. Maar ik besteed mijn tijd meer aan muziek die mooi of enigszins mooi vind.
Helaas is MuMe op deze manier aan het verworden tot een discussie-site tussen personen en/of groepjes die elkaar steunen, af willen vallen of af willen zeiken.
Op deze manier gaan échte muziekliefhebber afhaken.
Ik zal met deze deze reaktie wel weer een hoop stront over me heen krijgen, maar dat interesseert me niks.
Ik ga gewoon door met het luisteren naar dit zéér acceptabel album (zeker niet hun beste imo) en vele andere albums en laat de zgn. "kenners" maar doorlullen tot ik MuMe gewoon links laat liggen.
Er ligt voor de moderatoren nog veel werk om niet ter zake doende opmerkingen weg te schrappen. ( Misschien dit bericht wel, maar daar lig ik dan niet meer wakker van)
Ik blijf, misschien tegen beter weten in, hopen dat MuMe weer een wat serieuzere muzieksite wordt en niet afzakt tot een puberaal debatingclubje van zgn. muziekliefhebbers, die persé hun gelijk willen halen!

haveman
RickStarMusic schreef:

Nooit gedacht dat uitgerekend Coldplay de commerciële kant op zou gaan.

Het woord uitgerekend is de trigger.

Zonder dollen, volgens mij is Coldplay nooit echt underground geweest.

Maar zelf snap ik nooit waarom het woord commercieel erbij wordt gehaald. Lekker belangrijk of iets commercieel is of niet. Zeg gewoon of je iets goed vindt of niet.

Toch even het laatste stukje van RickStarMusic even teruglezen, beste haveman. grtz

haveman
En dan?

Lekker op 1,5* blijven staan en op zoek gaan die jou wel boeit.

avatar van Editoor
@Ad Brouwers

Je kunt toch gewoon de knop "meningen" gebruiken, als je de nutteloze berichten niet wilt lezen?