Queen - The Miracle (1989)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Party (2:24)
  2. Khashoggi's Ship (2:48)
  3. The Miracle (5:02)
  4. I Want It All (4:34)
  5. The Invisible Man (3:57)
  6. Breakthru (4:08)
  7. Rain Must Fall (4:23)
  8. Scandal (4:43)
  9. My Baby Does Me (3:23)
  10. Was It All Worth It (5:46)
  11. I Want It All [Single Version] * (4:03)
  12. The Invisible Man [Early Version] * (5:03)
  13. Hang on in There * (3:47)
  14. Hijack My Heart * (4:14)
  15. Stealin' * (4:00)
  16. Chinese Torture * (1:46)
  17. The Invisible Man [12" Version] * (5:30)
  18. Scandal [12" Mix] * (6:33)
avatar van B.Robertson
My baby does me bevalt me nog altijd goed. Was it all worth it is het mooiste nummer. Rain must fall, Party/ Kashoggi's ship en The invisible man zijn wat minder. I want it all, Breakthru' en Scandal zijn dan weer beter.

avatar van ricardo
Dit album heeft ook wel erg veel singles voortgebracht zoals zowat ieder album van Queen dat heeft gedaan. Op deze The Miracle, The Invisible Man, I Want It All, Breakthrue, en Scandal. Volgens mij zijn dat allemaal singles. Allemaal erg goede nummers die vooral ook op hun verzamelaars meestal staan. Scandal vind ik het lekkerste en beetje stampende nummer op dit album.

Samen met A Kind of Magic is dit album mijn kennismaking met Queen geweest, net een maandje of 2 voor Freddie's dood. Gelukkig kwam ik er toen pas achter hoeveel geweldig werk ze al gemaakt hadden en kon ik wat 'schade' inhalen.

The Miracle in het kort: Was it all worth is is een meesterwerk en Hang on in there een goede 2e. Gek dat die nummers niet op single zijn uitgebracht want die laten de Queen kwaliteit meer spreken. I Want it All is ook zonder meer prettig en ik vind er persoonlijk geen nummer opstaan wat ik skip tijdens het afspelen.

4.5

Putumayo schreef:

Dit nummer is wel op single uitgebracht.... als B-kant

Stond niet op de originele LP van deze release.. Is op de cd toegevoegd als bonus track.

Putumayo schreef:
Was it all worth is is een meesterwerk ... Gek dat die nummers niet op single zijn uitgebracht
Ik denk dat 'Was It All Worth It' op single was uitgekomen als Freddie was gestorven voor het uitkomen van Innuendo. Nu is die plaats ingenomen door 'The Show Must Go On', maar in de basis is de intentie van het nummer hetzelfde.

avatar van De buurman
Party en Kashoggi's Ship vormen een sterke opening, ik was echt verrast bij de eerste keer luisteren. Verder vond ik de plaat aanvankelijk erg tegenvallen, maar bij nader inzien had het veel slechter gekund, gezien voorganger A Kind Of Magic. Was It All Worth It is zelfs vrij goed, evenals Breakthru', I Want It All en het titelnummer. Verder lijkt de eerste lange rustperiode van Queen Freddie Mercury's stem goed te hebben gedaan. Hij zingt wat minder schreeuwerig en dan op de twee voorgangers. Minder dat fullchest vibrato krachtpoepen.
Maar The Invisible Man en My Baby Does Me zijn echt ultraslappe, superkinderachtige shitnummers, Queen-onwaardig. Dat kun je niet draaien waar je vrienden bij zijn zonder een rood hoofd te krijgen. En Rain Must Fall is wel èrg cheesy, zelfs voor John Deacon-begrippen. Scandal heb je na twee keer wel gehoord.
Als geheel haalt The Miracle ongeveer het niveau van The Works. Halve punt minder omdat de piano definitief verdwenen lijkt te zijn.

De buurman schreef:
Halve punt minder omdat de piano definitief verdwenen lijkt te zijn.

Intro van Breakthru gemist?

avatar van Madjack71
Een commercieel succesvol album, die redelijk in evenwicht is met de kwaliteit ervan. De clips staan mij nog stuk voor stuk bij. En het leek alsof Queen weer de smaak te pakken had. Ballads i.c.m. het stevigere werk.
I want it all...knalt nog steeds goed uit de speakers.
Hoe het ook zij, op elk album van Queen staan altijd wel 1 of 2 klassiekers op, wat mij betreft.

avatar van Meneer Joost
De buurman schreef:
Minder dat fullchest vibrato krachtpoepen.

avatar van laxus11
leuke cd vooral i want it all en breakthru

lennon schreef:
Intro van Breakthru gemist?

Verrek, ja! Maar toch.

avatar van master-rens
Zeker niet de beste plaat van Queen maar geen slechte plaat.
Vind de eerste helft van de plaat beter dan de tweede helft, maar Breakthru is wel een van mijn favorieten van dit album.
Voorlopïg 3,5* en misschien wordt dat nog 4,0 als ik het album nog is luister.

master-rens schreef:

Vind de eerste helft van de plaat beter dan de tweede helft,
Inderdaad zijn Rain Must Fall en My Baby Does Me de mindere nummers van het album. Echter is de uitsmijter Was It All Worth It wel weer briljant !

avatar van The_CrY
Dit is één van de hoogtepunten van de jaren 80 van Queen. De geweldig verrassende en komische opener "Party" blijft toch één van mijn favorietere nummers, samen met "Was It All Worth It".

avatar van master-rens
rkdev schreef:

Briljant vind ik een sterk woord, maar ik ben het wel met je eens dat Rain Must Fall en My Baby Does Me mindere nummers van het album zijn en Was It All Worth It weer een goed nummer.

avatar van bikkel2
Duidelijk een Queenplaat die balanceert op lichtvoetiger en het zwaardere rockwerk . Blijft als geheel acceptabel , met een aantal zwakkere broeders daargelaten .
In ieder geval een Queen die weer terug in vorm aan het komen is .

Vandaag heb ik een aantal nummers weggelaten en tracks van Cd-singles toegevoegd. Als ik 'm in deze volgorde beluister is het voor mijn oren een veel sterker album.

Party
Khashoggi's Ship
I Want It All (single versie)
The Miracle
Hijack My Heart
Chinese Torture
Was It All Worth It

Stanley Koekblik schreef:

I Want It All (single versie)

Hoe kan je die versie verkiezen boven de album versie?

avatar van De buurman
Stealin' had een leuk nummer kunnen zijn als ze het afgemaakt hadden. Maar het is meer een demootje. Geldt ook voor My Life Has Been Saved; het is meer een idee dan een uitgewerkte song. De rest van de extra tracks is helemaal waardeloos. Dus wat mij betreft liever laten zoals het is en de bonustracks negeren, dan hou je in ieder geval nog 3 sterren over.

avatar van The_CrY
Hijack My Heart is anders wel een leuk nummer, al is het maar omdat Roger Taylor weer eens mag zingen.

The_CrY schreef:

Taylor kon zich ten tijde van deze plaat lekker uitleven in zijn hobbybandje The Cross , waar hij zong en gitaar speelde .

De buurman schreef:

Pfff... Zo slecht vind ik My Baby Does Me weer niet en The Invisible Man vind ik een lekkere groove hebben. Vooral de gitaarsolo vind ik goed gedaan.

De buurman schreef:
Dankzij The Invisible Man kende ik als 14 jarig jongetje de namen van alle Queen leden uit m'n hoofd. Dat deden ze toch wel weer slim

Het afgeven op The Invisible Man heb ik altijd wat bevooroordeeld gevonden. Nu nog steeds vind ik het een lekker fris nummertje met een leuke beat en het flowt ook lekker. Okee, het is niet de Queen van Queen II of Opera, maar wat maakt het nou uit? De band ging met hun tijd mee en deed dat veelal niet onverdienstelijk. Een beetje openmindedness kan echt geen kwaad.

avatar van Lonesome Crow
Heerlijke Queen plaat die ik eigenlijk altijd wel kan horen.
De mindere nummers worden gered door inderdaad een leuke beat of spontaniteit (de opener).
Alle singles van dit album vervelen mij nog steeds niet, een positief gevoel gaat ervan uit.
Zelfs de Mercury niemendalletjes irriteren niet, liften een beetje mee met de rest en ondanks de veelheid van stijlen komt het als een geheel over (is bij "Innuendo" weer niet).

Waar bij "Innuendo" het einde onontkoombaar is en uiteraard sommige songs meer beladen en zwaar op de maag liggen daar is hier nog geen sprake van.
Queen's enige feelgood CD, luister 'm maar eens en de zon zal weer schijnen.

avatar van musician
Feelgood, gecombineerd met ijzersterke songs.

Ik ben het wel met je eens. Het staat qua concept mijlenver van Innuendo af, toch zijn het beide prima albums.

Eigenlijk is The Miracle het beste album van Queen sinds in ieder geval News of the world, dus het Feelgood gevoel is ook verklaarbaar!

musician schreef:

Dat lijkt me toch een tikkeltje overdreven. Maar wel een zomers plaatje inderdaad met een paar leuke nummers.

ClassicRocker
Afgezien van Rain Must Fall staan hier alleen maar goede tot zeer goede nummers op. Queen is eind jaren 80 helemaal terug op het topniveau van de jaren 70. En er zou nog meer moois volgen.

Wat een belachelijk laag stemgemiddelde overigens. Dat moet zeker met 0,5 punt omhoog om recht te doen aan dit (bijna) meesterwerk.

avatar van Bartjeking
Prima plaat inderdaad! Ik heb er een beetje een haat liefde verhouding mee; omdat ik zowel de cd en lp-versie in mijn tienerjaren letterlijk kapot heb gedraaid kan ik er nu nog maar moeilijk naar luisteren. Dat plezier komt vast wel weer een keer terug. Ik denk dat veel ex-vriendinnetjes deze plaat track voor track mee kunnen neuriën .

I Want it all blijft voor mij veruit de beste single die Queen in de jaren 80 heeft uitgebracht.

avatar van bikkel2
Nou, dat bijna meesterwerk is wel wat te veel eer vind ik .

Het is weer een ferme stap in de goede richting , maar er staan (helaas) toch wat dingen op die minder goed uitpakken .
Party en het daarop volgende Khasoggi's Ship rocken wel lekker , maar het is wel erg cliche wat de heren hier brengen . Inhoudelijk erg mager .
De titelsong is vertrouwd Queen en het zelfde mag gelden voor I Want It All . Een song met een ijzersterk refein .Blijft altijd prima hangen .
The Invisble Man .... op zich een lekker nummer met een electro dance feel , maar ook wat eentonig .
Breaktru is 1 van de betere stukken . Melodieus , ritmisch erg lekker en pittig .
Rain Must Fall vind ik ronduit slap , maar Scandal ben ik in de loop der tijd wel gaan waarderen .
Met het zoete zwijmelgeval My Baby Does Me kan ik niets , maar de groep eindigd stijlvol met Was It All Worth it , waar May weer even lekker los gaat .

Queen is hier in vorm , maar jammer van de wat zwakke plekken die her en der opduiken .