My Bloody Valentine - Loveless (1991)

Ierland
Label: Creation

1. Only Shallow (4:17)
  2. Loomer (2:38)
  3. Touched (0:56)
  4. To Here Knows When (5:31)
  5. When You Sleep (4:11)
  6. I Only Said (5:34)
  7. Come in Alone (3:58)
  8. Sometimes (5:19)
  9. Blown a Wish (3:36)
  10. What You Want (5:33)
  11. Soon (6:58)
orbit schreef:
Misschien slecht uit te leggen, maar als je het niet voelt zal je er nog niet aan toe zijn of wellicht nooit aan toekomen

Klinkt lekker denigrerend; ik vind het gewoon een bak herrie... Dat heeft niets met eraan toe zijn te maken, lijkt me.

Toine Rorije
Je spreekt jezelf nogal tegen Ace, het feit dat jij hier slechts een bak herrie in ziet, geeft eigenlijk al aan dat je het (nog niet) aan kan. De mensen die hier veel sterren aan geven doen dat echt niet omdat het zo maar een bak herrie is.

Toine Rorije schreef:

Sorry, volgens mij begrijp je me niet... Ik jou in ieder geval niet. Wanneer iemand mij vertelt dat ik 'ergens nog niet aan toe ben', komt dat op mij over dat mijn smaak nog niet zo ver geëvalueerd, dat ik de schoonheid hiervan inzie of iets dergelijks. Waar spreek ik mezelf tegen? Ik vind dit gewoon een bak herrie omdat dit my cup of tea niet is en niet omdat ik cultureel cq muziekaal niet genoeg onderlegd ben om hier de schoonheid van in te zien. Of sla ik de spreekwoordelijke plank weer eens mis in de ogen van jullie welonderlegde kunstadepten?

Toine Rorije
Deze plaat is niet als 'bak herrie' bedoelt en gemaakt, dus als het bij jou wel zo overkomt, is de conclusie dat je het niet begrijpt toch vrij logisch?

avatar van HiLL
geeft eigenlijk al aan dat je het (nog niet) aan kan

Wat een onzin. Klinkt wel heel erg als mijn muziekleraar van vroeger.

Ace
Als we elke plaat zo gaan interpreteren en analyseren zou dat betekenen dat iedereen alles maar goed zou moeten vinden. Frans Bauer maakt ook geen platen die als bak herrie bedoeld zijn, maar het doet mij wel pijn aan mijn oren. Maar goed, Toine... Ga jij maar lekker voetballen, want volgens mij zitten we niet op dezelfde frequentie en kunnen we hier weer een discussie van 8 forumpagina's aan gaan wijden

Ace schreef:

Ho Ho, het is niet zo dat wanneer je een album begrijpt, je het meteen ook goed moet vinden. Maar zo lang je het niet begrijpt kun je er naar mijn mening geen oordeel over hebben. (zo beoordeel ik alles wat ik luister, tenminste)

Dat je Frans Bauer er bij moet gaan halen is trouwens meestal een teken dat de discussie eigenlijk geen discussie is. Goed, ik ga weer voetballen

Toine Rorije schreef:
Dat je Frans Bauer er bij moet gaan halen is meestal een teken dat de discussie eigenlijk geen discussie is. Goed, ik ga weer voetballen

Sorry? Ik had daar ook Amnesiac van Radiohead neer kunnen zetten, maar dan hadden we daarover ook ik daar ook weer een heel quasi-intellectueel relaas voor mijn kiezen gekregen... Dus ik dacht, weet je wat? Ik neem een stereotype, dan sluit ik dat in ieder geval uit. Maar nee, ook dat is mislukt

orbit schreef:

Ik vind dit album heel erg goed, maar toch voel ik mee aangesproken. Wat een ontzettend denigrerende opmerking zeg. En dan even daarvoor ook nog eens beginnen over simpele grunge deuntjes van Smashing Pumpkins. Het komt me allemaal ietsje te elitair over...

HiLL schreef:

Wat een onzin. Klinkt wel heel erg als mijn muziekleraar van vroeger.

Die argumenten(?) van Hill ook altijd

Die argumenten(?) van Hill ook altijd

Nee maar zeg nu zelf. Het komt mij een beetje over als: 'Ach beste mensjes die ook best wel leuke muziekjes luisteren. Jullie tijd komt nog wel. Nu snap je het nog niet en misschien wel nooit, dus ach jullie zijn er niet/nogniet/nooit rijp voor.' Oftewel: Iets wat denigrerend.

Toine Rorije
en bedankt, ik heb nochtans geprobeerd zo min mogelijk pedant over te komen.

avatar van HiLL
Och ben niet boos op je! Overigens ga ik deze plaat nog wel een keer proberen, met koptelefoon!

gemaster schreef:

Ten eerste zeg ik over het geliefde (maar in MIJN ogen zeer simplistische) smashing pumpkins hier precies zoiets als dat mensen ongenuanceerd afgeven op MBV. Je gaat er even vanuit dat dat geen pijn doet bij fans van deze plaat.. nogal éénzijdig bekeken vind je niet Misschien moet je eens met gelijke maten meten ipv. nieuwkomers op hun postgedrag aanspreken, want dat komt op mij nogal denigrerend en elitair over

Verder klopt het precies wat ik zeg: of je bent eraan toe (je zit op die lijn, je hoort wat erin zit en hoe het bedoelt wordt) of niet (je hoort dat niet, wilt het niet horen of bent nog teveel met andersoortige muziek bezig om je erin te verdiepen)
Het er niet aan toe zijn geeft verder geen waardeoordeel, het geeft gewoon een feit weer. Op het moment dat je het wel hoort, je muzikale horizon in die kant is omgebogen (vaak door vrienden of door meermaals luisteren in elk geval, ook van soortgelijke muziek) kun je m.i. een duidelijk oordeel vellen over of deze plaat nu werkelijk zo goed is of niet

Pffff... lange uitleg. Maar ik hoop dat je dit niet weer elitair gaat opvatten ofzo.. want zo bedoel ik het niet
Maar mensen die de bal kaatsen kunnen hem terug verwachten, óók van nieuwelingen op dit forum.

orbit schreef:

Waar geef ik af op deze plaat? Ik plaats alleen wat kritische kanttekeningen bij een paar nummers.

Hier begrijp ik niets van. Ik mag geen vraagtekens bij jouw manier van uitdrukken zetten omdat je een nieuwe user bent?

Ik ben toch wel benieuwd hoe jij feitelijk wilt aangeven dat mensen niet klaar zijn voor het luisteren naar dit album.

Iedereen die het album beluistert kan een duidelijk oordeel vormen over dit album. Zoiets heet namelijk een mening. Dan is het aan anderen om te kijken of ze die mening serieus moeten nemen.

Je mag alles terugkaatsen, maar zeg het wel op een normale manier. Bovendien is het niet zo handig om als nieuwe user gelijk heel hoog van de toren te gaan blazen, want zo jaag je nogal wat mensen in het harnas.

gemaster schreef:

Jezus man! Je kunt toch wel lezen? Ik heb het over mensen (dus niet JIJ!!!!) die hier ongenuanceerd MBV als een pot herrie afschilderen. Dat slaat dus ook nergens op.

Nee, je reageert alléén maar op mijn zgn. grievende manier van posten (ik vind dat je geweldig overdrijft daarmee, maar blijkbaar wil je ruzie ofzo..).
Anderen in dit topic die MBV afkraken op kutproductie en kutgeluid kunnen blijkbaar wat jou betreft hun gang gaan. Dat komt erg selectief over, dan vraag ik me af waarom..

Uit hun reacties blijkt dat eigenlijk al, als je hier niet meer in hoort dan ruis of herrie denk ik niet dat je goed op weg bent nee.

Ik neem de mening van iemand die MBV een pot herrie noemt met kutproductie NIET serieus dus.. misschien als diegene nog wat meer shoegazers zou kennen, maar als je met vergelijkingsmateriaal met een band als the smashing pumpkins aankomt..

Nogmaals, welke hoge torens meen jij allemaal te zien dan Ik geef mijn ongepeperde mening over het oordeel van sommigen op deze plaat. Als jij dat meteen al hoge toren noemt, vraag ik me af in wat voor gefluisterde EO-bewoordingen jij normaal spreekt
Overdrijf niet zo man!

avatar van Jeroen enzo
Ik voel me nu toch ook enigzins aangesproken Orbit..

Ja, ik vind dat dit album een slecht geluid hebben en ja, ik heb het over de Smashing Pumpkins gehad.

Maar wie ben jij om te bepalen dat ik 'niet goed op weg ben' als ik dit album afkraak?

dutch2

Doe toch niet zo uit de hoogte man.

Ik denk dat het eerlijk gezegd beter is om Orbit een beetje te negeren totdat hij zich wat volwassener gaat gedragen. Of zo vriendelijk is zich op andere sites te richten waar dit kinderachtige gedoe wel gebruikelijk is.

Volwassen reactie dutch2

Doe toch niet zo uit de hoogte man.

Nogmaals, WAAR zie je dat allemaal in dan? Het lijkt wel alsof ik tegen een massaal minderwaardigheidscomplex loop te lullen hier

Ik zeg (nu even lezen graag!) alleen maar dat als je hier slechts herrie in hoort je m.i. de plaat toch echt nog ns moet opzetten of je muzikale horizon nog ns wat verbreden, want het is geen herrie en ook niet als zodanig bedoelt (ja, dat durf ik heel boud te stellen!)

Afkraken mag zeker van mij, maar kom dan wel met betere teksten dan "herrie" "kutproductie". En smashing pumpkins is bijna een geheel ander genre muziek, dat heeft niet zoveel gemeen met MBV..

avatar van gemaster
Orbit, je kan nu allemaal anderen de schuld gaan geven, maar als meerdere mensen jou elitair en arrogant over vinden komen, zou het dan ook niet een beetje liggen aan jouw manier van communiceren?

Het zal wel gemaster.

Ik kan mezelf echter deze laatste threads al niet meer betrappen op arrogantie eerlijk gezegd.. je kunt me best wijzen op het een en ander, maar liever wél naar aanleiding van de juiste posts

De enige reactie deze pagina die ik bijzonder denigrerend en rechtstreeks vijandig vind is die van dutch2 eigenlijk.

dutch2
En dat terwijl ik zo'n tolerant en vreedzaam mannetje ben. Kun je nagaan

paranoidandroid
Ik voel me nu toch ook enigzins aangesproken Orbit..

Vond je Kid A de eerste keer meteen goed? Dat vond ik namelijk eerst ook een waardeloos album, tot dat ik er wat vaker naar geluisterd had.. Je kan Orbit elitair noemen, maar ergens heeft hij wel gelijk. Dit album heeft gewoon veel luisterbeurten nodig, en als je er daarna nog niks in hoort praten we wel verder

avatar van gemaster
Het gaat niet alleen om je gedrag in dit topic, maar op de gehele site. Nu doe je het weer door zo'n smiley te plaatsen met een traantje. Ik zie echt niet in wat dat voor toegevoegde waarde heeft.

Ik weet van mezelf dat ik af en toe ook wel eens arrogant overkom als ik weer eens iets als algemene waarheid laat overkomen, terwijl het gewoon mijn mening is. Echter draai ik al lang genoeg mee op deze site om te weten dat mensen daar hopelijk wel doorheen kunnen prikken. Als je ergens nieuw bent is het niet zo verstandig om overal boude stellingen los te laten en constant in de contramine te treden.

Dit is goedbedoeld advies en je moet maar kijken wat je ermee doet. Je hoeft je van mij echt niet anders te gaan gedragen, ik ben de laatste die iemand zal vertellen hoe hij zich moet gedragen. Het lijkt me alleen handiger als je iets positiefs bijdraagt aan deze community ipv overal de confrontatie op te zoeken.

avatar van orbit
Ehmm.. mensen vallen deze plaat aan, ik verdedig hem. Waar zoek ik de confrontatie

Maargoed, ik zal trachten me omzichtig rond jullie fijnbesnaarde zieltjes heen te manoevreren en lekker met de grote groep mee te lullen, dat lijkt hier het devies geloof ik.

avatar van Jeroen enzo
paranoidandroid schreef:

Vond je Kid A de eerste keer meteen goed? KNIP en als je er daarna nog niks in hoort praten we wel verder

Laten we dat maar niet doen.

Je hoeft mij niet uit te leggen hoe het werkt met albums en de luisterbeurten die ze eventueel nodig hebben.

Lees mijn 1e reactie bij deze plaat eens en probeer nog eens.

tondeman
Wisten jullie trouwens dat Kevin Shields onlangs is gaan klagen bij zijn gemeente omdat de plaatselijke discotheek (gelegen in de nabijheid van zijn huis) in het weekend de muziek te hard had staan. Vooral de Dido remixes á 120 dB vond hij zeer ergerlijk

avatar van BoordAppel

Zoals jij dus blijkbaar nog niet toe bent aan de muziek van de Wu-Tang Clan?

BoordAppel schreef:

Zoals jij dus blijkbaar nog niet toe bent aan de muziek van de Wu-Tang Clan?

M.a.w. er klopt helemaal niets van wat je hier zegt.

Oja, en waar baseer je dat op?

Ik heb toevallig al heel erg veel hiphop geluisterd (in het genre verdiept!!) en de wu tang is ongetwijfeld een leuke formatie in dat opzicht, maar ik ben daar nu niet mee bezig
Hoezo trouwens? Heb ik daar iets anders over gezegd dan dat ze instrumenten net zomin beheersen als dat jij (zeer ongenuanceerd!!) joy division van betichtte?

Als je MBV in het kader amerikaanse hapslikweg-rock gaat plaatsen sla je de plank finaal en falikant mis!
En als je meer naar muziek zoals Ride, Swervedriver, Slowdive, Curve etc etc zou luisteren en dat gevoel je aanspreekt zul je MBV waarschijnlijk wel zeer goed vinden. Anders ligt het niet in je straatje..

Ik heb expres het woordje "nog" maar weggelaten tussen "het" en "niet" in die laatste zin.