My Bloody Valentine - Loveless (1991)

Ierland
Label: Creation

1. Only Shallow (4:17)
  2. Loomer (2:38)
  3. Touched (0:56)
  4. To Here Knows When (5:31)
  5. When You Sleep (4:11)
  6. I Only Said (5:34)
  7. Come in Alone (3:58)
  8. Sometimes (5:19)
  9. Blown a Wish (3:36)
  10. What You Want (5:33)
  11. Soon (6:58)
the viking schreef:

Dan zal het wel niets voor mij zijn,maar ga de cd toch maar even beluisteren !

Ik zou de plaat sowieso wat luisterbeurten gunnen. Er is namelijk best veel overlap tussen ride en MBV, alleen zal dat misschien op het eerste gehoor niet meteen aankomen

Nog een tip als je van ride houdt: Swervedriver! Vooral de eerste 2 albums zijn erg lekker.

sxesven
Nóg een tip als je van Ride houdt: Isn't Anything!

sxesven schreef:
Nóg een tip als je van Ride houdt: Isn't Anything!

Dat kan ik niet ontkennen

avatar van the viking
De cd inmiddels helemaal beluisterd en in vergelijking met Ride vind ik dit duidelijk undergroundser,complexer klinken!
Stemmen lijken als het ware te worden ondergedompeld in moerasgas en komen daardoor vrijwel onverstaanbaar over. Terwijl de muziek als dromerig en zweverig te betitelen valt ,voor mij zeker geen bak herrie ! Naast de eerder genoemde Pumpkins meen ik ook enige flarden van verwandschap met Air,Massive Attack en Portishead te horen! Heb wel het gevoel dat dit album, vanwege de complexe structuur, zeker meer luisterbeurten vereist om tot een gefundeerd oordeel te komen!

avatar van Dielie
idd, veel luisterbeurten geven, in het begin deed ie me niet veel ma pakt hem nu af en ik bijt in u hand

avatar van pauljojo
the viking schreef:

Inderdaad... Ik kan moeilijk het hele album uitzitten. Die constante gitaarmuur begint me na een aantal nummers flink te irriteren. Maar, ik geef nog eventjes niet op. Binnenkort nog maar een keer luisteren. Bovendien heb ik ook al een aantal briljante dingetjes gehoord, dus het is zeker niet hopeloos...

avatar van Gajarigon
Kan er eens iemand de titel 'To here knows when' uitleggen aub.

paranoidandroid
Gajarigon schreef:
Kan er eens iemand de titel 'To here knows when' uitleggen aub.

Dat is een metafoor voor de hemel.

avatar van Gajarigon
paranoidandroid schreef:

Dat is een metafoor voor de hemel.

ziedaar de eerste mens die slimmer is dan google!

Enorm bedankt!

sleep
Ik heb het album nu een aantal keren geluisterd maar het pakt me niet. Ik vind de zang te vaag en de constante muziek zonder enige vorm van opbouw begint me naar verloop van tijd een beetje te irriteren, jammer. wel leuk hoesje trouwens

avatar van Bighead
Goed op aanraden via Zero in het 'tip de user' topic heb ik deze cd eens aan een nadere inspectie onderworpen... ik kende de noise-sound wel van MBV en in het begin stond het album me ook wat tegen. Beetje veel noise en wat te weinig melodie zogezegd. Maar schijn bedriegt. Na enige tijd komt de delicatesse wel vrij. Nog steeds is het een album waarvoor ik in de stemming moet zijn, maar nu dan toch 4*

avatar van itchy
Ik heb me het afgelopen kwartier kostelijk vermaakt met het lezen van de discussies over deze plaat. Blijkbaar is dit toch wel zo'n love-it or hate-it geval. I love it! Heb hem laatst op vinyl gekocht, met mooie klaphoes. Deze plaat luid aan, languit op de bank luisterend, heerlijk!
4.5*, halve* aftrek voor "Touched", wat in mijn oren altijd de flow van het album doorbreekt. Favo track: "Sometimes", schitterend!

avatar van ZERO
Bighead schreef:

Blij je van dienst geweest te zijn, Bighead!

JSC
10 jaar geleden kocht ik als arm studentje dit album aan een spotprijs in een winkel die z'n deuren sloot en alles zo snel mogelijk kwijtwilde. Had er goeie dingen over gelezen, maar had toch geen idee wat ik er van kon verwachten. Nou, ik had zeker niet verwacht dat het de meestbeluisterde plaat in m'n collectie zou worden!

Deze plaat is nog beter dan goede wijn, niet alleen werd ie beter bij elke beluistering maar ik kon 'm ook eindeloos herhalen zonder dat ie aan kracht inboette. Ik geloof dat ik 'm tijdens m'n studentenjaren zo goed als elke dag heb beluisterd, bij voorkeur met koptelefoon voor het slapengaan.

Ik heb 'm pas weer opgezet na er al een lange tijd niet meer naar geluisterd te hebben, en gelukkig is het nog steeds een dijk van een plaat. Jammer dat er hierna niks meer verschenen is. Gelukkig zijn er nog een resem EP's die ik nog niet gehoord heb, vooral Tremolo schijnt van Loveless niveau te zijn... binnenkort dus eens aanschaffen.

avatar van gemaster
Die EP's moet je zeker checken. Tremolo vind ik zelfs nog wat beter dan Loveless.

avatar van Jochempie
Ik blijf het een raar album vinden en moeilijk in te komen maar tis wel erg cool.

Kid A(cid)
Ik vind dit een geniaal album. De geluiden zijn voor mijn oren niet thuis te brengen, het is vreemd, hallucinered effect. *5

sxesven schreef:
Doe mij maar Isn't Anything. Loveless vind ik bij vlagen erg sterk, maar op andere momenten irriteert 'ie me mateloos.

Ik zal mezelf maar even quoten, aangezien ik ik deze zojuist naar de 4* heb verhoogd (waar 'ie gisteren nog op 3* stond). Nog steeds vind ik Isn't Anything sterker, en Loveless irriteert me af en toe nog steeds (maar niet zo mateloos), maar m'n waardering is weldegelijk gestegen. Om de rits aan prachtige nummers van 7 tot en met 11 kan ik moeilijk heen; ook Loomer vind ik geweldig, en Only Shallow en 'het introotje' (nummer 3, vergeef me voor het niet kennen van alle titels) mogen er ook best wezen. Mijn grootste struikelblok To Here Knows When is inmiddels zeker niet meer mijn grootste struikelblok: wat een prachtnummer! Waar ik het eerst een irritant haperend geluidsmuurtje vond is dat nu wel anders; een geweldige, gloeiende en dromerige en bezwerende song. Kwestie van esthetiek, me dunkt. In ieder geval, geniaal dus! Houden we nog over: de nummers 5 en 6. Vooral die laatste vind ik nog altijd niet te verteren (en wordt dan ook altijd geskipt), en ook aan de eerste vind ik niet bijzonder veel. Blijft echter over een plaat die bij vlagen bijzonder sterk is.

Een lap tekst, maar ik wil maar zeggen, tóch wel een mooie plaat.

avatar van orbit

Blij dat je het niet hebt opgegeven sxesven.

avatar van Paalhaas
1, 5 en 6?? Dat zijn een paar van de sterkste nummers!

sxesven
Only Shallow vind ik dus niet slecht, maar weinig bijzonders, When You Sleep niet onaardig, en I Only Said ronduit irritant. Het kan verkeren, hè. Doe mij maar Loomer, To Here Knows When, Sometimes en Soon.

avatar van Paalhaas

ga door ga door...........nog even en de hele plaat staat op nummer 1

Dat zit er dus niet in.

fredpit
Dit schijnt zo goed te zijn....en werkelijk waar,ik heb het geprobeert

Ik wil wel...maar ik kom er niet doorheen

het is wel........apart...maar dat is Rivella ook,en nog heb ik liever een pilsje

sorry....

paranoidandroid
[quote]fredpit schreef:
Dit schijnt zo goed te zijn....en werkelijk waar,ik heb het geprobeert
[quote]
Hoe vaak heb je het geprobeerd? Ik heb 'm ook wel een stuk of tien keer moeten beluisteren voordat ik er iets mee kon.. nu is het m'n op één na favoriete album.

de liefhebbers zouden eens naar het album In the presence of nothing van The lilys moeten luisteren. Klinkt als het derde album dat Mbv nooit maakte.. Shields scheen het een erg goed album te vinden en de zanger van The lilys was/is bevriend met hem, heeft 'm zelfs gevraagdd het album te mixen wat helaas niet is gebeurd. Erg goed, zeker luisteren.

avatar van KampF
wat is dit? zweefrock? het kan me wel bekoren

avatar van orbit
Shoegaze is de officieuze benaming.

avatar van KampF
Is er meer goede shoegaze, dit past precies bij mij als dagdromer

O zekers!!

Ik noem Ride, Swervedriver, Lush en Curve en u kunt aan een rijkelijk oeuvre dagdromen beginnen, me dunkt
Persoonlijk vind ik weinig het niveau van deze plaat evenaren, Ride komt op zijn eigen manier in de buurt echter..