My Bloody Valentine - Loveless (1991)

Ierland
Label: Creation

1. Only Shallow (4:17)
  2. Loomer (2:38)
  3. Touched (0:56)
  4. To Here Knows When (5:31)
  5. When You Sleep (4:11)
  6. I Only Said (5:34)
  7. Come in Alone (3:58)
  8. Sometimes (5:19)
  9. Blown a Wish (3:36)
  10. What You Want (5:33)
  11. Soon (6:58)
avatar van Paalhaas
Ik kan wel een aantal dingen verzinnen.

Feeder
Paalhaas schreef:
Ik kan wel een aantal dingen verzinnen.

avatar van KampF
Ga eens weg met die nutteloze berichten.
(en deze mag mee de prullenbak in)

fredpit
KampF schreef:
En het is de dag !

een typisch westers dagje vol commotie om niks!

wat je zegt...

avatar van Paalhaas
Sorry Gerard.

djeffibrelich
loveless is een meesterwerk met hoofdletter m
dit is niet alleen samen met souvlaki van slowdive de beste shoegaze plaat, dit is voor mij een van de beste platen aller tijden

dit is niet een plaat waar je meteen op verliefd word(bij mij was dat trouwens wel het geval)
dit is voor sommigen een "groeier" , hoe vaker je de plaat luistert, hoe meer je het begrijpt,en anderen zullen het ook minder waarderen
een belangrijk punt is dat dit soort muziek niet voor iedereen is weggelegd
voor mij gelukkig wel, en ik ben blij dat ik my bloody valentine ontdekt heb

een aanrader voor de dagdromers onder ons

detail:het liedje sometimes werd heel erg effectief gebruikt in de film lost in translation(ook een aanrader voor dagdromers) van sofia coppola

Kid A(cid)
Grappig dat je het over een meesterwerk met een hoofdletter m hebt, terwijl er geen hoofdletters in je stukje staan

Dit is niet zozeer alleen voor dagdromers, maar ook voor noise-verslaafden en gekwelde zielen. Ik val in alledrie de categoriën.

avatar van gemaster
Gekwelde zielen? Niet zo overdrijven hoor.

gemaster schreef:
Gekwelde zielen? Niet zo overdrijven hoor.

Ik denk dat dit betrekking heeft tot de titel van het album

avatar van BlueVelvet
Ik denk dat dit betrekking heeft op de titel van het album

paranoidandroid
De titel van het album schijnt te verwijzen naar de liefdeloze behandeling die de band van haar platenmaatschappij kreeg. Het album klinkt natuurlijk alles behalve liefdeloos.

Lost Highway
Bij Sometimes staar ik steeds naar mijn radio, verbaasd hoe dat spul toch zo een wondermooie klanken kan voortbrengen. Werkelijk waanzinnig mooi. (Disarm van The Pumpkins lijkt aardig geïnspireerd door dit nummer).

ik kan zeker sowieso een duidelijke invloed van mbv horen in smashing pumpkins

djeffibrelich
er shijnt zelfs dat er een opvolger van loveless aan zit te komen, tenminste dat zegt meneer kevin shields.
fingers crossed jongens

fastpulseboy
ik kan zeker sowieso een duidelijke invloed van mbv horen in smashing pumpkins

hmmmmm ik hoor het niet zo....

avatar van Dielie
fastpulseboy schreef:

hmmmmm ik hoor het niet zo....

haa, ik daarentegen wel, ik heb die vergelijking al eens ergens gemaakt dacht ik,

Fantastische plaat (y)

fingers crossed jongens

dat zegt ie al heel lang

KampF schreef:

dat zegt ie al heel lang

Ja ik weet het, belachelijk is het eigenlijk.
Mischien moeten we de hoop toch maar opgeven.

avatar van korenbloem
Ik vind het een heerlijke plaat, zeker de moeite waard, om een kans te geven.
Deze heeft langzamerhand de status van klassieker wel bereikt.

djeffibrelich
ja die heb ik ook al gehoord, fleeting joys
goede nu-gaze die erg veel op mbv lijkt

JSC
Fleeting Joys is eng, dan liever een echte nieuwe van Kevin Shields (die er weliswaar toch nooit komt).

nu-gaze

De nieuwe genres komen er met de dag bij of niet

JSC schreef:

Als hij er zeker van is dat het hetzelfde niveau als Loveless haalt vind ik het best. Maar volgensmij is hij daar niet zo zeker van, anders hadden we vast een nieuwe MBV plaat

djeffibrelich
ja nu-gaze is weer een nieuwe muziekterm.

en weet je wat voor gevoel ik krijg , dat kevin shields gewoon aan het ratelen is omdat ie weer de kriebels voelt om muziek te maken, dat is mooi maar je hoort nooit statements van de andere leden over een derde mbv album.
dat een opvolger van hetzelfde niveau zou kunnen zijn is moeilijk voor te stellen, ik denk dat het wel anders zou klinken.ik heb hem een paar keer horen zeggen dat hij die gitaartrucjes en de sounds van loveless toevallig tijdens het experimenteren had uitgevonden en ze later zelfs niet live kon dupliceren.mischien zal dat wel het probleem zijn,toen de tijd was dit gewoon uniek, sinds toen hebben vele shoegaze en nu ook nu-gaze bands de sound onder de knie.dus hij is waarschijnlijk nerveus en weet niks nieuws te verzinnen, mischien bang dat als die weer een shoegaze plaat in de stijl van loveless zou maken dat mensen het een herhalingsoefening zouden noemen.en hij staat ook bekend als perfectionist, maar 16 jaar is wel heel erg lang en dan ben je wel heel erg perfectionistisch bezig.

djeffibrelich
nee we moeten het nu nog doen met loveless, en dat is meer dan prima.
wil die wel , wil die niet, maakt niet uit.
in beide gevallen is het best.

avatar van KampF
Het aantal man bij de productie van Loveless is ook gekkenwerk, maar dat had je vast al gezien.

Volgensmij is dit album dan ook gigantisch uitgeperfectioneerd en geloof ik zeker dat bepaalde fragmenten niet live gespeeld kunnen worden. Ik heb dan ook een paar live recordings en die zijn minder krachtig dan het albumwerk. Daarnaast vraag ik me af of de totale productie van Loveless 250,000 heeft gekost. Als je met zoveel man aan 1 album zit dan zou dat wellicht kunnen. Eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit. Wat we hier hebben is shoegazers' magnum opus. Om het nog maar een keer gezegd te hebben; een hele invloedrijke plaat.

Woutt
Hoe dan ook, dit blijft het beste album ooit (voor mij dan)

djeffibrelich
het is zonder twijfel de top van de shoegaze ja.

maar weet je wat echt schrikken is?
niet de kosten voor loveless, maar de zakken geld die shields na loveless van de platenmaatschapij kreeg om hem en de band bij te staan.die hoopten natuurlijk op een opvolger.maar gingen uiteindelijk bankrout.
18 mensen, jeminee, voor een album.bijna een halve stad verdiend dus lof voor deze plaat whahahaha.

avatar van KampF
Waarom is deze plaat eigenlijk zo goed. Maar omgewisseld met Agaetis Byrjun.

djeffibrelich
waarom de plaat zo goed is? er bestaat geen ideaal antwoord denk ik.
je kan het met weinig dingen vergelijken.
het is goed voor bijna elke stemming.
de kaft is geweldig.
noem het maar op.

stond sigur ros dus hoger bij je genoteerd?