My Bloody Valentine - Loveless (1991)

Ierland
Label: Creation

1. Only Shallow (4:17)
  2. Loomer (2:38)
  3. Touched (0:56)
  4. To Here Knows When (5:31)
  5. When You Sleep (4:11)
  6. I Only Said (5:34)
  7. Come in Alone (3:58)
  8. Sometimes (5:19)
  9. Blown a Wish (3:36)
  10. What You Want (5:33)
  11. Soon (6:58)
avatar van KampF
In mijn top10 ja. Meestal word ik heel euforisch op een bepaald moment. Dus de kans bestaat dat Sigur Ros weer op 2 komt ooit ;]
je kan het met weinig dingen vergelijken.

Juist wel, maar Loveless is de grote moeder van alles. Hmn ik moet toch maar een keer een foto posten in het fotoboekonderwerp met mijn Loveless shirt ;]

djeffibrelich
ja dat met de top tien verchuivingen ken ik wel.

en een loveless shirt? de waardering gaat bij jou wel heel ver.

ben je trouwens dezelfde persoon als bluevelvet of iemand anders?
ik zag een keer precies dezelfde post van jullie beiden.

avatar van ZERO
My Bloody Valentine was voor mij één van de ontdekkingen van het afgelopen jaar. Ik denk wel dat je kan stellen dat MBV een geluid heeft, dat maar weinig andere groepen (die ik kende) hebben. Intussen ken ik al wel meer shoegazebands, maar wat ik een jaar geleden hoorde was echt nieuw voor mij.

Hoewel ik meteen weg was van 'Only shallow', heeft het toch even geduurd voor ik de rest van de cd ook kon waarderen. Beetje bij beetje volgde echter ook de andere nummers en nu vind ik Loveless als geheel een sterk album.

Ik vind echter nog altijd dat het niveau van 'Only shallow' nergens meer gehaald wordt, met 'When you sleep' als uitzondering. De rest is ook goed, maar sommige nummers zijn een beetje te langdradig. Ook vind ik de cd nét een beetje te lang. Om even te veralgemenen: als elk nummer dat langer duurt dan 5 min., één minuut korter had geweest, had ik dit album waarschijnlijk hoger gewaardeerd.

Maar toch, omdat er eigenlijk geen slecht nummer op het album staat en wel een aantal hele goeie: ****

mooi zero,heel mooi.

mijn favoriet is sometimes, maar dat komt ook wel omdat ik door dat liedje de band had ontdekt toen ik naar de film lost in translation was gegaan, 3,5 jaar geleden.

de lange speelduur is geen probleem op momenten waar je gewoon lekker alles over je heen wil laten komen.dit album moet je vooral draaien net voor het slapengaan en op een lage volume, en dan de hele boel over je heen laten komen.zo ervaar ik hem altijd het best.

avatar van orbit
Zomers op je veranda met een biertje, vuurkorf aan en dan Loveless op de achtergrond.. ideaal!

zo kan het ook!

Kid A(cid)
Mijn eerste aanraking met My Bloody Valentine was toen ik 'You Made Me Realise' voorbij zag komen in een lijst op MTV2. De meneer vertelde zo mooi dat het hem doet denken aan de dag waarop hij doofd werd en daar zit wel wat in. De bizarre video en het knetterende geluid deden me wat. Zoiets was dus echt uniek voor mij. Daarna niet veel meer mee gedaan, totdat ik aan Loveless kwam... Prachtig...

woggle
Ik vind eigenlijk alleen het eerste nummer echt goed.
Een mooie voor-het-slapen-gaan-cd. Bij het eerste nummer denk ik hé vet! en daarna "zal het wel"...

Ik ben meer van de shoegaze-revival!

avatar van Gajarigon
Wat mij opvalt is dat, ondanks het toch niet geringe aantal stemmen, de stemverdeling zeer 'apart' verdeeld blijft. Geen normale, student-t, exponentiele, weibull, chi-kwadraat, bernoulli, student t, Fisher of poisson- verdeling die deze plaat kan verklaren.

Feeder
Gajarigon schreef:

Prachtplaat ,dat wel, het werkt voor mij hypnotiserend

avatar van Gajarigon
Ik vind het toch een unieke plaat. Niets dat ermee te vergelijken valt. Alle andere 'shoegaze' die ik ken lijkt hier maar weinig op. Maar dat is natuurlijk deel van de charme.

avatar van orbit
Behalve dat is de plaat gewoon bloed en bloedmooi! Ik zit altijd in een soort prettige trance te luisteren hiernaar, al kan ik er ook prima dingen bij doen. Maar vooral 's avonds, met een lekker drankje en goed gezelschap is dit een droomplaat. Gaat nooit mijn top10 meer verlaten!

Maar positie 7 is zo laag orbit

avatar van orbit
Hmm, daar heb je een terecht punt kampf.. Eigenlijk te laag, maar ik heb een aantal andere platen heel erg hoog zitten qua gevoelswaarde. MBV zou misschien nog wel eens stuivertje kunnen wisselen met DCD (plaats 5), alhoewel het onmogelijk vergelijken is

Feeder
orbit schreef:

DCD is beter Orbit, laat je top tien nu maar voor wat hij is (lees : nagenoeg perfect)

avatar van John Doe
Loveless zit inmiddels ook in mijn top 10 Distortie en vloeiendheid, maar toch detail en precisie. Het is een geniaal album. Een soort summum van warmte, psychedelica en extase. Een kwestie van tijd om dat in te zien.

avatar van orbit
Ben blij dat te horen heer Doe!

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd.

edit: en nog maar eens door modHerman

DonDijk
John Doe schreef:

niks meer aan toe te voegen.vooralsnog 4.0

avatar van Koston
die melodietjes, die stemmen, allemaal schitterend gewoon.

avatar van OldRottenhat
Ik denk dat het nummer To Here Knows When één van de mooiste dingen is die ik ooit gehoord heb!

fastpulseboy
OldRottenhat schreef:

heel mooi om te horen! Het is idd niet meer geëvenaard..

avatar van Yak
Yak
Flauwigheden verwijderd.

Zeker zeer goed. Alleen jammer genoeg heb ik hem gepindakaast en de nummers staan nu kris kras door elkaar en dan klinkt het wel een stuk minder. Maar orbit Heeft me hier opgewezen om maar eens naar te luisteren en ik ben er blij mee.

loveless, wow. Een plaat die van noise toch nog een geweldige plaat weet te maken. Eerste keer heb ik hem maar willekeurige geluisterd. Aardig album dacht ik. Maar toen in volgorde, wow. De plaat wordt erveel beter op. Met als hoogtepunt eindeiger soon, wat een nummer.

Een 4,0 na twee keer luisteren met grote kans op een 5,0

avatar van orbit
Ik vind Soon ook beslist één van de beste nummers op dit album! Blijf ook altijd even nagenietend wegdromen na deze afsluiter Maar bij een paar nadere verkenningstochten door deze plaat hoor je vanzelf allerlei andere parels opkomen, waar je aanvankelijk niet bij had stilgestaan. Er zit zo'n mooie laag onder deze reverb-gruis verborgen, ieder nummer is vrijwel een meesterwerkje op zich.

orbit schreef:

Ik vondt hem nu al briljant, maar wacht met de volle mep voordat ik de wall of gitar sound heb weg gehaald en de nummers op de andere manier te beluisteren.
Nog zo erg bedankt man

D-ark schreef:

Nog zo erg bedankt man

Geen dank. Dit zijn de betere zendelingsmissies

Geen dank. Dit zijn de betere zendelingsmissies

Ga zijt heilig verklaart bij mijne oren

avatar van KampF
Hee Orbit, staat het nou 1-0 voor jou met mensen-bekeren-tot-het-heilige-album-Loveless ?

En ohja, D-ark, een 4,0 is natuurlijk veeeeeel te laag ;p