orbit schreef:
Ik weet het, en MM komt er weer aan omdat die bandjes indertijd helemaal zijn doodgeknuffeld door de critici die ineens een nieuw troetelkindje meenden te hebben ontdekt. En zo lopen we allemaal achter de feiten aan

Niet dat alles van Pixies of Sonic Youth slecht is, maar de bands worden beiden wel erg overgewaardeerd en hebben veel slappe zooi gemaakt
welke slappe zooi heb je het nou over?
bij sonic youth kan ik het me nog wel voorstellen dat er albums zijn die niet helemaal top zijn maar alle 4 pixies-albums zijn van een hoog niveau, (als je van college-rock zou houden tenminste).
ik krijg ook niet echt het gevoel dat sonic youth en pixies overgewaardeerd worden.
sonic youth hebben wel wat gedrochtjes op hun naam staan , maar voor mijn gevoel klopt de populariteit-kwaliteit verhouding bij pixies wel.
beide bands zijn altijd wel populair geweest in het indie-circuit en in het geval van pixies worden ze nu altijd wel doodgeknuffeld door de critici.
maar dat was in de tijd dat ze actief waren (1988-1991) niet altijd het geval.
de journalisten waren toen meer met hun aandacht op nirvana en pearl jam en (slik) guns n roses.
pas nadat de pixies uit elkaar gingen zijn ze onder fans en critici echt populair geworden.
ik geloof dat de reunie van pixies en de goede woorden van de critici (en ook een tig aantal bands die openbaar hun liefde voor pixies uitten)met de jaren voor een boost aan nieuwe fans hebben gezorgd, dat merk je ook wel op mume en andere sites.
zo is het trouwens ook met loveless gegaan,
8 van de 10 users die dit in hun top-tien hebben staan zullen deze plaat vast niet in 1991 hebben ondekt.
als dat wel zo is dan zou dat merkwaardig zijn.
het is ook niet zonder reden dat sommige bands in het alternatieve circuit populair zijn.
mensen vinden dan dat de muziek iets interresants heeft.
bij mbv is dat waarschijnlijk de unieke dromerige shoegaze-sound , en bij pixies is het denk ik de hard-zacht dynamiek.
van slechte muziek is er meestal nooit sprake.
het kan je soms simpelweg niet aanstaan.
dan worden eerlijke-meningen altijd gewaardeerd.
dat is altijd beter dan de meelopers-verschijnselen die je bij sommige bands ziet.
dus orbit, bij deze bedankt dat je pixies (een klein beetje) de grond inboort.
ps. ik hoor tot de nieuwe generatie pixies-fans (ik heb hun muziek pas na de 2004 reunie ontdekt)
en loveless ken ik amper 4 jaar.
we lopen allemaal achter de feiten aan.