My Bloody Valentine - Loveless (1991)

Ierland
Label: Creation

1. Only Shallow (4:17)
  2. Loomer (2:38)
  3. Touched (0:56)
  4. To Here Knows When (5:31)
  5. When You Sleep (4:11)
  6. I Only Said (5:34)
  7. Come in Alone (3:58)
  8. Sometimes (5:19)
  9. Blown a Wish (3:36)
  10. What You Want (5:33)
  11. Soon (6:58)
avatar van Them
Heb het album bij nummertje vier op stop gezet. Ik geloof dat het een groeiplaat is die je eerst moet zien te doorgronden en te snappen, maar ik weet dat ik daar niet aan toe ga komen, want ik kreeg al snel de drang om gewoon 'muziek' aan te zetten zodat de hoofdpijn die deze noise veroorzaakte hopelijk snel weer zou verdwijnen.
Als ik ooit in een gekke bui ben zal ik 'm wel uitzitten, maar daar is nu geen sprake van. Het gekke is, dat je bijna het idee hebt dat je het wel mooi móet vinden door de hoge plek en goede beoordeling, maar het wil gewoon niet tot me doordringen.

chrismusic
Them schreef:

Je bent niet de enige die er hoofdpijn van krijgt.

avatar van starsailor
chrismusic schreef:
Je bent niet de enige die er hoofdpijn van krijgt.

Ik krijg altijd zin om te stofzuigen

starsailor schreef:

Ik krijg altijd zin om te stofzuigen

Stofzuig je dit cd'tje mee op ?

Nihilisme
Stofzuigen kan anders behoorlijk rustgevend zijn. Net als deze plaat, maar ik kan ook van beide uit mijn bol gaan.

avatar van Omsk
Het ruikt hier af en toe naar 'ik wil niet mijn best doen voor muziek die wat van me vergt, maar ik wil wel bij ieder naampje mijn mening kunnen geven op feestjes'.

Daarnaast kan dit echt niet je ding zijn, natuurlijk .

wijsneus
Omsk schreef:
ik wil niet mijn best doen voor muziek die wat van me vergt

En dat is dan niet altijd slim, want sommige albums moet je gewoon meerdere keren draaien voordat ze goed vallen.

De eerste X dat ik deze CD draaide, dacht ik mijn boxen stuk waren gegaan..................

Na het checken van de stereo-installatie ( alles in orde ! ), toch nog een paar keer een kans gegeven.
En helemaal goed gekomen.

Het heet gewoon zielig zijn, waar sommige users bij dit album ergens goed in zijn. Die stofzuiger opmerking is oud mensen.

Omsk schreef:

"...zeg kennen jullie My Bloody Valentine? My Bloody Valentine? Dat is toch die horrorfilm? Nee, ik bedoel eigenlijk de band uit de jaren 90. (Uit een andere hoek) Ah ja! Dat is toch die stofzuigermuziek? *Studentikoos gelach*Hurr Hurr Hurr* Ja, dat noem je shoegazen, is het niet? Nou, ik vind er geen zak aan. Doe mij maar een lekkere recht voor zijn raap band zoals Kane, of The Kooks, daar geniet ik pas echt van. *Studentikoze overeenstemming* Hurr Hurr Hurr."

avatar van De-noir
Wanneer ik over deze band begin, denken vrienden van me altijd dat ik het over dit emo zooitje heb..

Dn!S schreef:

Ghehe, respect

avatar van McSavah
De-noir schreef:

Inderdaad ja, dat had ik vorige week ook al...

McSavah schreef:

Inderdaad ja, dat had ik vorige week ook al...

Zelfde hier.

avatar van James Douglas
Daar kunnen meer mensen over mee praten. Ken je My Bloody Valentine? Eh, nee mijn polsen zijn nog heel en ik gebruik geen oogpotlood. Gelukkig volgde er na wat verdere informatie verstrekking en een enkeltje Only Shallow al een heel andere conversatie.

paranoidandroid
Eenieder die dit minder dan 5* geeft moet z'n oren na laten kijken.

paranoidandroid schreef:
Eenieder die dit minder dan 5* geeft moet z'n oren na laten kijken.

Ga jezelf nakijken, ooit van 'ieder z'n eigen smaak' gehoord ?
Betweter.

Stijn_Slayer
Inderdaad, dit is een flink zielige opmerking.

avatar van Pooiertje
Wow...
Jullie vatten het ook echt serieus op

Vind je het gek ?

Ik moet eerder m'n oren na laten kijken als ik dit album heb geluisterd omdat ik er oorpijn van krijg ( en dat als liefhebber van Thrash, Speed, Power en Death !)

avatar van Pooiertje
Dan zet je het volume wat zachter.

RedLightCityBoy
Ja, dan is er inderdaad wel echt iets mis met je oren, Them.

avatar van Them
Nee, maar als de buurman naast ons staat te zagen luister ik daar liever naar. Ik ben al zo sympathiek om geen 0,5 beoordeling te geven want die zou die zeker hebben gekregen. En het volume staat altijd vrij zacht hier.

avatar van itchy
Them schreef:
Nee, maar als de buurman naast ons staat te zagen luister ik daar liever naar.

Laat die man een cd maken!

Hij is ermee bezig.

Buurman van Them - Hakken en zagen volume 2.

Them schreef:

Je moet er doorheen bijten jongen! Bijten!

RedLightCityBoy
Waarom doorheen bijten? ik snap niemand hier. Ik vond dit album bij mijn eerste luisterbeurt in november vorig jaar gelijk al heerlijk. Ik ervaarde het totaal niet als: 'heel rauw' of moeilijk verteerbaar ofzo. Ben ik dan echt de enige die dit album na 1 luisterbeurt al gelijk lekker vond? ...

Misschien wel, wees trots en blij! Ik vond hem niet bagger ofzo, anders had ik hem wel meteen weggelegd, maar ik had toch wel wat moeite met de noise op bijvoorbeeld Loomer, To Here Knows When en de laatste twee nummers.

avatar van Omsk
Ik vond het de eerste luisterbeurt ook niet zo goed, maar ik wist destijds ook niks van shoegaze. Nu ik het genre beter ken, of zeg maar gerust: verslingerd ben aan het genre, kan ik albums als deze op (mijn) waarde schatten. Als losse graai in de grabbelton kan ik me voorstellen dat dit album lastig te verteren is, maar blijf het in godsnaam proberen.

avatar van Gyzzz
Ik vond deze eerst ook niet zo speciaal. Vreselijk overigens al helemaal niet, maar hij voelde een beetje vlak en saai aan. Pas later kwam ik erachter dat het tegenovergestelde het geval is

Maar blijven proberen is zo'n slecht devies nog niet bij Loveless.