pygmydanny schreef:Lo-Fi? Dat zullen Kevin Shields en de ellenlange lijst technici leuk vinden (zoveel studio-tijd en -geld)

Lo-Fi is eerder thuis of in een garage/oefenruimte/ kleine studio opgenomen muziek (meestal dan nog op een beperkt aantal sporen). Dan denk ik toch eerder aan Guided By Voices, Eric's Trip, Sebadoh...
Gelukkig heb ik in het begin van mijn bericht gezegd dat de kans groot is dat ik misschien foutieve informatie zou geven.
Wel, als het waar is wat Slowgaze zegt dat de belabberde kwaliteit een keuze is geweest dan vind ik dat men niet moet schrikken dat iemand die eigenlijk enkel albums beluisterd van een hoge kwaliteit en dan deze plaat nog eens beluisterd uit een kwalitatieve soundsystem dit classificeert als lo-fi. Ookal slaat de definitie van het genre lo-fi op iets helemaal anders dan wat ik bedoel. Al een geluk dat die eigenschap er voor zorgde dat ik daarom dit album ging waarderen.
Arrie schreef:
Je vindt puur en alleen het rauwe geluid leuk aan de plaat, maar verder vind je er niet veel aan. Dan lijkt me een 4* toch wel behoorlijk hoog. Misschien moet je hem ook juist even wat vaker draaien en meer laten bezinken voor je een heel bericht eraan wijdt, want ik zie je vaker meteen een lang bericht aan een album wijden terwijl je die eigenlijk nog nauwelijks kent. Albums hebben vaak nou eenmaal wat tijd nodig om goed te kunnen beoordelen.
Een hele goede opmerking. Bij het beoordelen van een album laat ik me meestal leiden door mijn intuïtie. Ookal heb ik meer minpunten dan ik lief heb, ik vind dat dit een vier verdient. Ik heb daar geen uitleg voor. Het is niet dat ik een systeem gebruik waarbij ik die punten berekenen.

En ja, het is heel vreemd dat ik direct een lang bericht wijdt aan een album die ik relatief niet ken, maar ik heb dit album al meerdere keren beluisterd en ik heb meestal bij een eerste luisterbeurt al direct een idee van hoe en wat dit album is en wat het met me doet. Daarom ook dat ik sneller weet dat iets mij ligt of niet. Oh, ik had eigenlijk niet echt de intentie om een bericht te schrijven die dezelfde lengte deelt als het uiteindelijke bericht. Maar blijkbaar zorgt dit album er voor dat ik voer om te vertellen heb.
Arrie schreef:Dat je geen fan van het kapitalisme bent lokt natuurlijk ook een discussie uit, maar daar zal ik maar niet over beginnen.
Maar die discussie hoort hier eigenlijk ook niet. Ik zie ook niet in waarom mijn zin over het kapitalisme en mijn ideologie daar omtrent hoort bij dit album en wat ik er van vind. Jullie mogen met mij d'r over discussiëren, maar niet op deze pagina.
Arrie schreef:
Overigens, of je hem nou goed vindt of niet, dit album is natuurlijk wel een klassieker.
Zei ik dan ergens van niet ? Maar ik gebruik niet de co-op functie bij het beoordelen van een album, dus wat anderen vinden en zien als feiten (die eigenlijk geen feiten zijn, maar nog steeds een subjectieve mening, weliswaar een mening van velen, maar nog geen feitelijke mening), daar luister ik niet naar.