A Tribe Called Quest - Midnight Marauders (1993)

Label: Jive

1. Midnight Marauders Tour Guide (0:45)
  2. Steve Biko (Stir It Up) (3:11)
  3. Award Tour (3:46)

met Trugoy the Dove

4. 8 Million Stories (4:22)
  5. Sucka Nigga (4:05)
  6. Midnight (4:23)

met Raphael Saadiq

7. We Can Get Down (4:19)
  8. Electric Relaxation (4:03)
  9. Clap Your Hands (3:16)
  10. Oh My God (3:30)

met Busta Rhymes

11. Keep It Rollin' (3:06)

met Large Professor

12. The Chase, Pt. 2 (4:02)
  13. Lyrics to Go (4:10)
  14. God Lives Through (4:15)
  15. Hot Sex * (2:48)
Kos schreef:
Grappig zeg, heb je die gekocht?

En zijn er meer van dat soort albums?

avatar van Jordy
wegens (vermoedelijk) een technische probleempje was de tracklist verdwenen, en helaas ook de favoriete tracks markeringen

avatar van Rhythm & Poetry
Ach ja er zijn ergere dingen in het leven, daarnaast is dit voor mij een goede reden om dit album weer eens op te zetten en mijn favoriete tracks nog een keer uit te kiezen .

avatar van Boris91
Ik ga voor Sucka Nigga, Award Tour & Oh My God. Natuurlijk èèn van de beste albums ooit

1. We Can Get Down
2. Awart Tour
3. Sucka Nigga / Electric Relaxation

|Joël|
Als ik er drie moet kiezen zijn mijn favorieten:
Award Tour, Electric Relaxation en Lyrics To Go

avatar van T.O.
Dat zijn ook precies mijn favorieten

Hoewel bij dit album het verschil tussen deze favorieten en de rest toch behoorlijk klein is voor mij.

RedLightCityBoy
Die van mij zijn: Award Tour, Electric Relaxation en vooral We Can Get Down!

Social_Mask
Mijn favorieten veranderen constant maar Sucka Nigga blijft voor mij toch wel het beste nummer. Dat refrein is geweldig. Maar het verschil tussen mijn favorieten en de rest is inderdaad minimaal.

avatar van JustiFicatioN
hmmm.. ik vind dat nogal een saai nummer

avatar van Stapler
Ik vind die track ook geweldig!
Ook zo mooi als ze dat zeggen met die slecht afgestelde mic.

Social_Mask
JustiFicatioN schreef:
hmmm.. ik vind dat nogal een saai nummer

Saai?? Ah, kom op nou.. Wil je zeggen dat je niet kunt genieten van Hey sucka nigga, whoever you are ??

Vergelijkbaar met het refrein van Not Your Average van Jeru. Ook eentje die maar blijft hangen.

avatar van JustiFicatioN
tja ik weet niet. Soms vind ik q-tip heerlijk (zoals op electric relaxation) maar bij dat nummer kan ik me aandacht er niet echt bij houden. Ik zal hem nog een paar keer proberen.

avatar van nega
steve biko, award tour, midnight

avatar van Shelter
8 million stories vind ik vet... omdat die rustig begint en dan die beat die erbij komt. En Phife flowt relaxed daar...

avatar van JLjuju
Het kan best dat mensen dit vet vinden, maar ik hou hier gewoon niet van. Q-tip's stem irriteerd me gewoon en de beats zijn mij te funky en soft. Ik breng later nog mijn stem uit.

avatar van Jorge-E
TE funky beats?
Dan moet ik dit zeker checken.

avatar van nega
JLjuju schreef:

jammer:( bij mij veranderde dat door vaker te luisteren, als je eenmaal hun techniek/stijl helemaal door hebt, kun je er eigenlijk alleen maar van genieten.

avatar van Outblasty
Mijn favorieten zijn Electric relaxation, We can get down en steve biko. Maar ik vind eigenlijk het hele album geweldig. Electric relaxation heb ik heel erg lang een saaie track gevonden maar die vind ik nu ook helemaal geweldig.

JLjuju schreef:

Ik moest hier ook erg aan wennen. Dat heb ik wel bij meer albums gehad. Bij Illmatic ben ik de eerste keer in slaap gevallen. Ik denk dat het komt omdat ik eerst vooral veel WestCoast luisterde.

haveman
Als een nummer Steve Biko heet dan verwacht ik toch wel wat(gauw maar even Biko van Peter Gabriel luisteren, dat doet wel wat met me).

avatar van Pooiertje
En de rest van het album vind je zeker ook niets?

haveman
Beetje late reactie, maar eigenlijk zegt het mij heel veel dat er niet op mijn bericht gereageerd wordt.

Is iedereen het met mij eens?

Ik kan er niks aan doen, maar dit album is volgens Mumers 1 van de beste hiphop albums aller tijden. Als ik dan een nummer zie staan met als titel Steve Biko dan verwacht ik iets.

En dan beluister ik t en dan denk ik, tja als dit de shit is op het gebied van hiphop.............

|Joël|
haveman schreef:

Is iedereen het met mij eens?
Ja joh iedereen is het met jou eens. Ik stoot me niet meermaals aan dezelfde dogmaticus en wens niet meer met jou in discussie te gaan. Je hebt zelfs helemaal gelijk, dit is zwakke muziek.
De zin: "maar eigenlijk zegt het mij heel veel dat er niet op mijn bericht gereageerd wordt." bevestigd al dat jij uit overtuiging van je mening niet meer voor rede vatbaar bent. Je wordt simpelweg genegeerd, zoek er vooral niet meer achter. Daarnaast valt er geen argumentatie uit je stukje te halen en vraag ik me terecht af hoe daar een inhoudelijk sterke reactie tegenover te stellen. Voor zover ik uit je bericht opteken vindt jij deze muziek, om niet nader toegelichte redenen, naar niets klinken en daar moeten wij op reageren?

Dit is overigens het laatste bericht dat ik aan je verspil.

avatar van Shelter
@haveman Sommige mensen hebben wel wat beters te doen dan reageren op gasten die hun mening kenbaar willen geven over hiphop door een lage score neer te zetten voor een van de pareltjes van de scene. Overigens vind ik het zelf bijzonder kinderachtig, als dit je muziek niet is en je weet dat... heeft het dan zin om zo'n score neer te zetten. Ik wil niet zeggen dat mensen hier geen lage score kunnen zetten of zo, want ik geef zelf ook lage scores maar doe het dan wel bij albums waar je in eerste instantie wel interesse hebt voor die muziek.
Ik kan ook leuk overal 1* stemmen bij alle metal albums die ik hier tegen kom, simpelweg omdat metal niet mijn smaak is...maar het is totaal niet nuttig en er valt ook niet over te discussieren als ik het bij voorbaat niet aantrekkelijk vind.
Maar goed je hebt je reactie op je post (zelfs 2), gefeliciteerd jongen!!

haveman
Hoe kom je erbij dat dit mijn muziek niet is? Er staan zon 50 hiphop albums in mijn collectie en dat had je aan mijn stemmen kunnen zien.

Ik vraag me gewoon af waardoor dit album zo hoog staat aangeschreven. Als voorbeeld noemde ik daarbij het nummer Steve Biko. Ik weet niet of je weet wie dat is, maar ik verwacht heel veel van een nummer met die titel.

Je hebt dus een nummer dat Steve Biko heet en waar gaan de lyrics over? Hoe geweldig A Tribe Called Quest wel niet is.

avatar van Shelter
als je een hiphop liefhebber bent vind ik het vrij vreemd dat je dit album een 1,5 kan geven... 1,5 uit 5 is echt een trash album, maar goed smaken verschillen. Overigens vind ik uit je stemgedrag niet echt blijken dat je een hiphop liefhebber bent, maar goed ik heb ook niet je gehele stemgedrag geanalyseerd lijkt me ook vrij freaky als ik het wel deed of niet dan.
Je motivatie bestaat echter uit 1 reden en dat is de titel van een nummer en de verwachtingen die je daarbij hebt, hoe serieus wil je dan nog genomen worden.

En ja ik weet wie Steve Biko is, jij ook merk ik.
Ik denk dan ook dat het niet bedoelt is als een track over de persoon, maar meer een ode aan de persoon zonder hem verder echt in de tekst te noemen behalve dan in het refrein (op zich apart maar goed). stir it up is de andere titel, wat zoiets betekent als "rise up" wat meer in vergelijking gaat met de tekst in de zin van braggin & boastin.

Overigens kan je de titel ook zien als een soort van vergelijking in wie tribe is in vergelijking met Steve Biko, beide komen op voor hun eigen ding, zie laatste verse:

I am recognizing that the voice inside my head
is urging me to be myself but never follow someone else
Because opinions are like voices
we all have a different kind
So just clean out all of your ears
these are my views and you will find that
we revolutionize over the kick and the snare
The ghetto vocalist is on a state-wide tear
Soon to be the continent and then the freakin globe
Theres room for it all as we mingle at the ball
We welcome competion cuz it doesnt make one lazy or worn
We gotta work hard, you know the damn card
Try to be the fattest is the level that we strive
Try to be the fattest also to stay alive

haveman
Zit een kern van waarheid in Shelter, maar ik was gewoon wat teleurgesteld.

Ik ben geen echte hiphop lefhebber, maar vind wel dat iedere muziekstroming goede albums heeft. Ik heb me een jaar lang in hiphop verdiept en dat is voor mij een behoorlijke teleurstelling geworden. Ik had verwacht meer kwaliteit tegen te komen, maar dat is een mening en geen feit. Kan wel kort aangeven wat me in dit genre vaak tegenstaat:

-veel albums bevatten veel skits, waar ik me vaak aan irriteer
-op te veel albums vind ik te veel nummers die alleen gaan over hoe stoer en hoe goed ze wel niet zijn
-rond hiphop hangt een macho cultuur waardoor ze zich niet vaak kwetsbaar opstellen en over hun diepste gevoelens rappen
-zelfspot kom ik te weinig tegen
-te weinig gebruik van instrumenten

(dit zijn slechts meningen en geen feiten!)

Dit jaar ga ik me wat meer in metal te gaan verdiepen, dus je zal weing last meer van me hebben.

avatar van musicman13
Lekker hiphop albumpje! Niet perfect. tekstueel is het wel heel goed. Vind Q-tip toch wel een heel erg goede rapper.

avatar van MJ_DA_MAN
haveman schreef:
(dit zijn slechts meningen en geen feiten!)

Een nogal beperkte mening, want veel van je punten zijn gewoon onjuist. Bovendien ben je, gezien je stemmen, niet verder gekomen dan wat algemene classics en standaard-rapplaten uit de top 250, dan is het niet gek dat je maar een beperkt beeld hebt van het totaalplaatje en is het amper een ''verdieping binnen hiphop'' te noemen. Jammer dat je stopt met je verder verdiepen, want dan was je er wel achter gekomen dat er genoeg rappers met zelfkritiek, zelfspot, emotionele teksten e.d. zijn.