A Tribe Called Quest - Midnight Marauders (1993)

Label: Jive

1. Midnight Marauders Tour Guide (0:45)
  2. Steve Biko (Stir It Up) (3:11)
  3. Award Tour (3:46)

met Trugoy the Dove

4. 8 Million Stories (4:22)
  5. Sucka Nigga (4:05)
  6. Midnight (4:23)

met Raphael Saadiq

7. We Can Get Down (4:19)
  8. Electric Relaxation (4:03)
  9. Clap Your Hands (3:16)
  10. Oh My God (3:30)

met Busta Rhymes

11. Keep It Rollin' (3:06)

met Large Professor

12. The Chase, Pt. 2 (4:02)
  13. Lyrics to Go (4:10)
  14. God Lives Through (4:15)
  15. Hot Sex * (2:48)
avatar van Ingo
thtboz schreef:

Ik vond het totaal niet gaaan vervelen... Na het vaak geluisterd te hebben vind ik nog steeds alle nummers even vet

Same here

Krijgt van mij een 4,5.

Waarom? Omdat het een lekkere headbanger is, humor in de teksten en heerlijke flows.
Ook is het gewoon een stuk hiphop geschiedenis, je moet hier wel waardering voor kunnen hebben.

avatar van Shelter
Ik begrijp de waardering voor Q-tip wel, maar ik vind zelf Phife zeer relaxt flowen in Tribe called quest (solo werk vind ik minder)

avatar van The SS
Ik zat laatst weer NBA 2K7 te spelen en hoorde dit:
YouTube - A Tribe Called Quest -Lyrics to Go [Dan the Automator Remix]
Erg goed nummer.

avatar van FunkyMonk
Goeie remix idd.

avatar van Ralph
Shelter schreef:

Dat heb ik ook. Tip is een geniale rapper maar als Phife langs komt krijg ik altijd automatisch een glimlach op me gezicht.

avatar van Osiris Apis
FunkyMonk schreef:
Goeie remix idd.

Mee eens.

avatar van radioplywood
Sinds een aantal jaren ben ik me gaan interesseren voor hip hop. Ik ging naar Australië en daar heb ik, op aanraden van een vriend, heel veel naar opgezwolle en brainpower geluisterd. Een paar maanden later toen ik weer terug was ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de nederlands talige hip hop. Een tijdje later werd ik gewezen op moment of truth van gang starr. Een geweldige plaat die,voor mij tenminste, echt een flow neerzet. De plaat neemt je mee. Precies zoals eigen wereld dat doet. Via via ben ik bij à tribe called quest terecht. Ik heb de plaat vandaag voor het eerst geluisterd. Ik zat op de fiets. Hij kwam keihard binnen. Ik heb em nog niet eens helemaal afgeluisterd. Maar duidelijk is dat dit een plaat is die me ook weet mee neemt. Precies dat zoek ik in hip hop.

avatar van BZN
BZN
lekker soulful album,
een classic

avatar van MAS
MAS
+ 0,5 erbij dit album is gewoon perfect!

avatar van BZN
BZN
oke MAS ik geef je gelijk

avatar van Ernie
Video van Oh my god erbij geplaatst. Alleen al door de gekke busta rhymes een classic

avatar van thtboz
Gruwlijk album, gewoon perfect geen slechte dingen op aan te merken. Blijft gruwlijk naar 100+ luisterbeurten. Phife en Q met hun gruwlijke flow en teksten en als back up ali shaheed met te gekke producties! 5 sterren en een plaatsje in mijn hart en top 10

Daily Operator
die beat van Award Tour is echt geweldig

avatar van josbosvos
josbosvos schreef:
Maar toch ging het album na een paar maanden al vervelen vond ik.

Ik moet deze uitspraak echt terugnemen, ik merk toch dat ik dit album steeds vaker luister en ik vind het nog steeds heerlijk klinken. Zo goed als The Low End Theory zal die voor mij niet worden maar nog steeds een nette 4,5* waard. Mijn favo's zijn (natuurlijk) Award tour, we can get down en clap your hands .

avatar van JustiFicatioN
die beat van Award Tour is echt geweldig

En de verse van Phife ook

Social_Mask
Na lange tijd weer eens gedraaid en ik weet weer waarom Hip-Hop mij zo kan/kon boeien. Wat een plezier herbergt dit album toch. Wat dit album teweeg brengt is alleen te definiëren met de term 'extase'.

Midnight Marauders: beste Hip-Hop album hands down!

avatar van Silky & Smooth
Op een of andere manier kan ik dit album niet meer uitzetten op mijn iPod. Wat een geweldig album. Ik heb ATCQ altijd vette muziek gevonden, maar niet dat ik het echt vaak opzette. Nu een keer opgezet en blijf hem eigenlijk maar draaien. Het verveelt totaal niet.
Er zijn geen nummers die er voor mij uitspringen (als er een moet Award Tour vanwege de beat ...we're on award tour with MUhammed my man...) en dat komt dan doordat eigenlijk alle nummers gelijkwaardig goed zijn! Een heel herkenbare sound met twee geniale rappers. Q-Tip is altijd al favoriet geweest vanwege zijn fijne stem en flow. Als hij gaat rappen op het scratchen van [i]Stev Biko: meesterlijk! Zo perfect in de maat...
Phife heb ik nooit speciaal aandacht gegeven, maar dat verdient hij zeker wel! Ik vind hem gelijkwaardig aan Q-Tip.
Die robotstem tussendoor praat het album erg leuk aan elkaar, zonder storend te zijn.
Of ik dit album beter vindt dan The Low End Theory weet ik nog niet. Ik geef het nu een 4.5* en als ik het over een paar weken nog steeds regelmatig draai wordt het een 5*

(Waarom noemt die stem Jarobi eigenlijk op als ze de leden opnoemt? Weet iemand dit?)

Stembericht verwijderd.

avatar van MJ_DA_MAN
Silky & Smooth schreef:
Omdat Jarobi White t/m 1990 het vierde lid van Tribe was. Hij rapte overigens nooit.

avatar van Niek
Jarobi was/is een goede vriend die altijd betrokken is geweest maar geen concrete bijdrage had in de zin van raps of producties.

jazzybelle
Een klein uur die heerlijke ATCQ-vibe. Kun je toch geen genoeg van krijgen?

avatar van Timmie
jazzybelle schreef:
Een klein uur die heerlijke ATCQ-vibe. Kun je toch geen genoeg van krijgen?
ja! het is heel andes als andere rap heel relaxt! zeer goed album 4,5*

WS da Badass
Dit is een perfect album, zelfs nóg beter dan The Low End Theory. Een van mijn favoriete platen, en wat mij betreft de beste hiphop plaat ooit.

Social_Mask
Ik zette dit album vandaag weer op en toen viel mij voor het eerste de volgende zinnen in Oh My God op:

Mr. energetic, who me sound pathetic
when's the last time you heard a funky diabetic?

En:

I like my beats hard like two day old shit

Geweldig, toch?

Héérlijke hiphop is dit zeg.. Ik verhoog het 'gewoon' naar 5*. Hier valt bijzonder weinig op aan te merken. I kid you not! (leuke zin vind ik dat)

avatar van Shelter
ik vind dat begin van 8 million stories echt nice....Phife begint met rustig rappen en dan komt die beat erbij. Het is op een of andere manier damn nice...
Maar dit blijft sowieso mijn favoriet van Tribe...echt geweldig album.

avatar van Harderwiek
Heb dit album nog niet zo heel lang. Het album heeft heerlijke beats en teksten en er wordt goed op geflowt. Toch is dit niet helemaal mijn smaak. Ik denk naarmate ik dit album vaker ga luisteren, hoe meer ik het ga waarderen.

avatar van RebelINS
Midnight Marauders

Ik moest dit album eerst eens 5 keer luisteren voordat ik het echt goed begon te vinden, maar sindsdien is die niet meer weg te krijgen uit mijn cd-speler.

Ik vind de productie heel goed, lekker jazzy beats waarop je heerlijk kunt chillen. Ik vind het geheel ook erg sterk aan elkaar gerapt door Q-tip en Phife. In het nummer Stir it up bijvoorbeeld vullen ze elkaar erg goed en grappig aan en flowen ze ook nog eens erg sterk.

Verder vind ik het ook erg leuk dat ze zoveel 'shout outs' doen naar andere hip hop legendes (waarvan de meesten ten tijde van de release van dit album ook nog op hun top waren). Ook is het sampletje van Rakim leuk in het nummer 'We Can Get Down'.

Mijn conclusie is dat dit album hip hop top is zonder echte minpunten (op sommige nummers komt het refrein misschien iets te vaak langs).

Favorieten: Stir It Up, Award Tour, We Can Get Down en Lyrics To Go

4,5 *

avatar van Raul
Heerlijke jazzy laid back muziek.
Phife en Tip hebben het flowen beiden meer dan onder de knie en zo ligt het geheel dus heerlijk in het oor.
Het album heeft echt een eigen, uniek geluid en is daardoor zeer samenhangend en consistent.
Toch is A Tribe Called Quest niet helemáál mijn soort hiphop. Is lekker voor op de achtergrond maar ben nooit wekenlang aan hun albums verslingerd, wat ik wel met andere muziek kan hebben. De teksten zijn wat leeg (hoewel ze wel goed in elkaar zitten) en het is af en toe zo laid back dat ik een beetje wegdroom en de muziek niet echt meer opneem.
Nou ja, moeilijk uit te leggen, iets soortgelijks heb ik ook al bij Low End Theory proberen te beschrijven maar is lastig.
Ik vind Midnight Marauders wel beter dan A Low End Theory en m'n favoriete nummers zijn Steve Biko, Award Tour en We Can Get Down. Sucka Nigga vind ik wat minder en ik begrijp ook niet dat het couplet daar twee keer gebruikt wordt.

Ga trouwens altijd stuk bij dat stukje waar ie zegt
"help me, help me, help me... Mohammed!!"

4 sterren.

toris
Ik vind de producties en teksten allemaal goed uitgewerkt en verzorgd, en ook de raps doen het goed, maar ik vind de flow na een paar nummers eentonig worden. Er wordt overal op dezelfde manier gerapt, zonder teveel afwisseling. Ondanks dat is het heel goed te luisteren.

3.5*