A Tribe Called Quest - Midnight Marauders (1993)

Label: Jive

1. Midnight Marauders Tour Guide (0:45)
  2. Steve Biko (Stir It Up) (3:11)
  3. Award Tour (3:46)

met Trugoy the Dove

4. 8 Million Stories (4:22)
  5. Sucka Nigga (4:05)
  6. Midnight (4:23)

met Raphael Saadiq

7. We Can Get Down (4:19)
  8. Electric Relaxation (4:03)
  9. Clap Your Hands (3:16)
  10. Oh My God (3:30)

met Busta Rhymes

11. Keep It Rollin' (3:06)

met Large Professor

12. The Chase, Pt. 2 (4:02)
  13. Lyrics to Go (4:10)
  14. God Lives Through (4:15)
  15. Hot Sex * (2:48)
avatar van T.O.
Ehm, Raphael Wiggins en Consequence? Waar zijn die te horen dan?

avatar van Arrie
Even Wikipedia geraadpleegd. Raphael Wiggins moet Raphael Saadiq zijn. En Consequence is alleen te horen op "The Chase", de originele versie van het nummer, met dezelfde beat, maar dan alleen Consequence die er overheen rapt.

avatar van royals
Ik vind deze zwaar overschat. Ja, je moet van hun relaxste stijl houden. Maar ik vind Q-Tip toch altijd als een eend op helium klinken. En Phife klinkt een beetje alsof de woorden er moeilijk uitkomen, so slow soms. Niettemin is het een aardig album en wel hun beste. Oh My God, Award Tour, We Can Get Down zijn erg sterk. Maar de rest vindt ik zo hetzelfde klinken, te simpel ofzo. Ik luister al jaren naar hun en vindt alleen de singles eigenlijk leuk. Daarom luister ik af en toe liever hun Anthology.

avatar van Outblasty
Heb dit album eigenlijk al een hele tijd niet meer beluisterd omdat ik hem een beetje kapot gedraaid had, maar nu ik hem weer hoor na een lange tijd weet ik weer waarom ik hem kapot draaide. Wat een geniaal album!

Te simpel?? Ik zou dit album toch niet zo snel als simpel omschrijven. Het zit juist allemaal erg leuk in elkaar vind ik.

avatar van Protonos
geweldig, Geweldig, Geweldig!, GEWELDIG, GEWELDIG!!!!

dit album blijft een topper

Protonos schreef:
geweldig, Geweldig, Geweldig!, GEWELDIG, GEWELDIG!!!!

dit album blijft een topper

Ik denk dat dit album op zijn minst geweldig is
(mooie mening trouwens )

avatar van Harderwiek
Toch maar met een halfje verhoogd, het album spreekt me toch steeds meer aan en begin genialiteit van deze mannen steeds beter in te zien.

avatar van Eveningguard
4,25. Dit MOET geweldig zijn.

Ulfat-e-Zulmat
Wel volgens Protonos.

avatar van RebelINS
Snel luisteren zou ik zeggen

avatar van Robbie Keane

principal2000 schreef:
Blijven luisteren dan.

Ga ik zeker doen

avatar van Harderwiek
Heb het album nu al zo vaak geluisterd en merk dat ik het steeds meer aanvoel. De sfeer en flow op het hele album is echt puur genieten. Lekker relaxed en heeft veel inspiratie gegeven voor grote underground rappers tegenwoordig! Merk daar nu steeds meer van!

ATCQ maakt muziek die mij op de een of andere manier nooit kan vervelen of irriteren, Q-Tip heeft zo'n lekkere flow en producties en ook Phife is in mijn opinie echt een geweldige artiest.
The Low End Theory was al genieten maar ook dit album doet er niets voor onder.
Vooral bij het nummer Electric Relaxation kreeg ik een gevoel van perfectie.
Ik geef het een 4.5 omdat ik The low en theory toch iets beter vind.

avatar van annemiek1912
Tja, ook ik vind hem overschat. Ik zal er wel geen verstand van hebben, maar het is teveel van hetzelfde. Wil graag wat meer afwisseling horen, maar daarom hou ik waarschijnlijk niet van hip-hop

avatar van Harderwiek
Begin nu naar een 5 te neigen. Heb het album nu al een jaar en begin nu pas echt de genialiteit in te zien. Wat een sfeer zetten ze neer op dit album. Geweldig. Luistert erg lekker en relaxed weg!

avatar van Niek
My lips is like the oowop as I start to spray it
my lips is like the oowop as I start to spray it
my lips is like the oowop, yo you know the rest

avatar van Raul
heerlijk! deze weer uit de kast getrokken, die flows doen het zo goed met dit lekkere weer
smooth as hell
hoe vaker ik dit album luister, hoe beter het wordt, en dat is toch best bijzonder want meestal is het juist andersom..

avatar van WeztSide
Dit album... is magistraal gewoon. Ik heb The Low End Theory gekocht maar met dat album heb ik eigenlijk helemaal niks. Dus ik besloot Midnight Marauders samen met een paar andere albums te downloaden. Aangezien m'n iPod niet veel ruimte vrij heeft ben ik vrij kieskeurig met kiezen welke nummers in m'n playlist blijven en bij alle albums heb ik vrij veel weggekamt. Behalve bij Midnight Marauders. Tot m'n verassing vind ik dit album fantastisch/geweldig/vissersboot/etc.
De sfeer is nog smoother dan tLET, de rhymes zijn beter, de beats doper en klinken al een stuk minder kaal. *4, maar als ik het over een maand nog steeds vet vind dan zal dat zeker omhoog gaan.

avatar van MAS
MAS
vissersboot?

avatar van Timmie
Ja, Vissersboot. ik vind dit album ook gewoon erg vissersboot, is daar iets mis mee?

avatar van Delars
Goed verhaal timmie.

avatar van WeztSide
Vissersboot.

avatar van KILLERBEE99
Voor het eerst dat ik A Tribe Called Quest hoor... En vind het al gelijk een 4 waard. Vette muiek dit. Hun andere albums ook maar eens checken binnekort!

avatar van Metalhead99
Ik vind deze Hip-Hop erg goed. Alle nummers zijn kwalitatief erg goed. Sterke teksten en pakkende beats. Erg de moeite voor de liefhebbers.

avatar van mjvanderels
Eigenlijk niets op aan te merken, waar The Low End Theory al erg goed beviel weet dit album me nog net even wat meer te grijpen

avatar van Nr.4
Vind deze ook net wat pakkender dan Low End Theory, het perfecte Tribe album voor mij dit.

avatar van vork666
Prettig album, vaak zijn de refreintjes/hooks wat simpel of infantiel, maar dat mag de pret meestal niet drukken. Beats en flows zijn smullen geblazen. 4.0*