Tool - Lateralus (2001)

Rock / Metal
Label: Volcano

1. The Grudge (8:36)
  2. Eon Blue Apocalypse (1:04)
  3. The Patient (7:13)
  4. Mantra (1:12)
  5. Schism (6:47)
  6. Parabol (3:04)
  7. Parabola (6:03)
  8. Ticks & Leeches (8:10)
  9. Lateralus (9:24)
  10. Disposition (4:46)
  11. Reflection (11:07)
  12. Triad (8:46)
  13. Faaip de Oiad (2:39)
avatar van Jochempie
Ik vind het altijd zo jammer dat niemand het ooit over Reflection heeft tijdens discussies over dit album. Voor mij is dat veruit het mooiste en emotionele nummer van de cd. The Solo in de climax is zo ontzettend geniaal en de drumpartij is veruit zijn beste, iig vind ik.

Jazper schreef:

Eg nie!

Lateralus vind ik veel te geconstrueerd. Te bedacht. Natuurlijk, het is allemaal bedacht, maar dit nummer is wel heel erg niet-intuïtief.

funny, ikzelf ervaar 1 brok gevoel in dat hele nummer van kop tot staart, van wanhoop tot woede en als ik me mee zou laten voeren zou ik helemaal loos gaan

Jazper schreef:

Eg nie!

Geen progrocker?

Geen progrocker?

ben bang van niet dan

Jochempie schreef:

eigenlijk is elk nummer vreselijk goed, al zie ik het graag als een geheel

avatar van KampF
Wie wil er nog iets nuttigs toevoegen aan Lateralus?

nog meer nuttigs?

nou, dat ik um de afgelopen 7 dagen toch zeker 6 keer uit de kast heb getrokken

ik nog vaker

tis geen wedstrijd schat

(nu - Pushit)

tis geen wedstrijd schat

(nu - Pushit)

niet , mja verder had ik niks zinnigs meer te zeggen eigenlijk, er is al genoeg moois gezegd over dit schitterende album , zelfde verhaal met ok computer bijvoorbeeld

voltazy schreef:

Aleen jammer dat de mooie berichten met een factor van pak 'm beet 100 worden overtroffen door de nutteloze kutberichten.

avatar van KampF
Ok, dan doe ik maar een puzzel:
tgebatpmsppt&lldrtfdo
wat is dit.

avatar van Exfrozen
Ik hoop voor je dat het iets is , want anders heb ik voor niks na zitten denken.

avatar van Facedown
Hahaha

Het is echt wat
Maar het is niet zo bijzonder. Het zijn alle eerste letters van de lateralus titels. Joepie jeej. Weetje, ik zou wel eens een dikke recensie van Exfrozen of Facedown willen zien

Voor de rest wil ik nog even melden dat ik niet kan kiezen tussen Lateralus en Aenima. Dilemma. Volgende week dan maar weer Aenima op 1?

Paalhaas schreef:

de verleiding is groot, om al jouw kutberichten eens ter sprake te brengen, maar ik hou me in

Joy schreef:

, je kunt er een forum over starten

Joy
dat lijkt me in het geval van paalhaas wat overdreven

Joy schreef:

Voel je niet geremd: steek van wal, Joy.

avatar van ZERO
Paalhaas schreef:

Voel je niet geremd: steek van wal, Joy.

Dat is nutteloos bericht nummer 1! En dat bij zo'n topalbum als dit...

avatar van Paalhaas
Nutteloos? Ik probeer erachter te komen wat ik allemaal fout doe hier, dat is toch juist leerzaam?

zelfkennis siert den mensch

beetje nadenken over jezelf en je kutberichten zou je sieren

Lost Highway
Hallucinerend goed.
Die andere Tool albums zijn ook niet slecht maar deze steekt er toch fameus bovenuit. Niet kapot te krijgen.

Joy
andere tool albums niet slecht?

gaje mond spoelen

een tool album is nooit:

niet slecht

een tool album is reetegoed, en daarboven heb je dan nog reeeeeeeeeeetegoed, of reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetegoed

Wat een kutbericht.

avatar van orbit
Sluit me bij Paalhaas aan.. wat een over het paard getild gezwets zeg

Wat een kutbericht.

revenge

Cuz Im praying for rain
And Im praying for tidal waves
I wanna see the kutberichten give way.
I wanna watch it all go down.
Admins please flush it all away.
I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in.
Watch you admins flush it all away.

Time to bring it down again.
Dont just call me pessimist.
Try and read between the bullshit en kutberichten.
I cant imagine why you wouldnt
Welcome any change, my friend.

alzo ben ik voor een aenema van de laatste paar berichten. Ik wil geen bevuiling bij mijn favo album.

KampF schreef:
Cuz Im praying for rain
And Im praying for tidal waves
I wanna see the kutberichten give way.
I wanna watch it all go down.
Admins please flush it all away.
I wanna watch it go right in and down.
I wanna watch it go right in.
Watch you admins flush it all away.

Time to bring it down again.
Dont just call me pessimist.
Try and read between the bullshit en kutberichten.
I cant imagine why you wouldnt
Welcome any change, my friend.

avatar van KampF
Ok, nog even iets: draai refelction van 10:03 tot 10:04.
Dat is welgeteld 1 seconde waarin Danny carey zijn trommel een razendsnelle salvo geeft, zo snel dat ik drumcomputer denk. Ik weet niet hoeveel tikken dit zijn maar het lijkt me een onmenselijke prestatie. Dit truukje flikt hij een aantal keer in Reflection (laatste stuk).

Danny is mens en gebruikt óók een drumcomputer. Maar als dit uit losse pols komt sta ik versteld.

Vast wel