Tool - Lateralus (2001)

Rock / Metal
Label: Volcano

1. The Grudge (8:36)
  2. Eon Blue Apocalypse (1:04)
  3. The Patient (7:13)
  4. Mantra (1:12)
  5. Schism (6:47)
  6. Parabol (3:04)
  7. Parabola (6:03)
  8. Ticks & Leeches (8:10)
  9. Lateralus (9:24)
  10. Disposition (4:46)
  11. Reflection (11:07)
  12. Triad (8:46)
  13. Faaip de Oiad (2:39)
avatar van Gajarigon
Maar de 3D brilletjes hadden je toch mooi overtuigd!

De artwork van lateralus is ook best aardig hoor.

cd binnen, klinkt niets beter dan de mp3

jammer, had een beter geluid verwacht

artwork voegt idd wel wat toe, maar ik mis een textboekie

buitenhoesje trouwens niet echt handig, cd past er krap in en je moet het steeds uit halen wil je de cd draaien

wat een lekker gezeur zeg:)

nee prima ceedeetje

avatar van Gajarigon
Laat de cd toch gewoon lekker in je cd-speler steken?

Joy
draai de mp3 wel en kijk ondertussen naar ut hoesje; )

Jezus, meen je dit? Je hoort t verschil niet tussen de cd en de mp3? Je bent dan niet geboren met zulke audiofiele oren als ik, wat aan de ene kant handig is en aan de andere kant toch ook wel jammer waarschijnlijk, maargoed je weet niet beter dus je mist niks. De productie van Lateralus staat ook nu nog pal overeind, niks op aan te merken. Op mp3 hoor je niet de diepgang die de cd wel heeft.

Feeder
Ik vind het gewoon straf dat Joy de cd nu pas gekocht heeft, bijna schandalig.

Tsjah met sommige cd's kun je dat zo hebben. Ik heb ijvoorbeeld geen enkele orginele Nirvana cd. Maargoed Lateralus is natuurlijk wel ff een klasse hoger

Joy
ik vind het ook schandalig, ik zou er diep voor gestrafd moeten worden en me door moeten schamen

ja de mp3 klinkt beter en waarom?

omdat mijn spelert in te stellen is, een beetje bass erbij, een beetje wow effect, een beetje van dit en een beetje van dat

maar natuurlijk is mijn versterker aan vervanging toe als ik kunstmatig je geluid op moet krikken

en ik heb 1 box opgeblazen, met tool laatst, scheelt ook, maar niet tov de cd

klinkt ok hoor de cd, maar ik kan het sowieso nooit laten wat extra bass erbij te gooien en te zoeken naar een beter geluid

van zappa heb ik dan wel weer een heeeeleboel op origine cd

aenema ook niet officieel en daar ga ik nu verandering in brengen

Feeder schreef:
Ik vind het gewoon straf dat Joy de cd nu pas gekocht heeft, bijna schandalig.

Schuldig! Eveneens! Gewoon geen zin om er €21 voor te betalen, ik wacht wel tot ik hem eens aan €10 ofzo zie liggen. Enkel 10,000 Days heb ik aan volle prijs (was wel maar €16 ofzo) gekocht, maarja, met zo'n artwork, dat moest ik gewoon meteen hebben.

Joy schreef:

ja de mp3 klinkt beter en waarom?

en ik heb 1 box opgeblazen, met tool laatst, scheelt ook, maar niet tov de cd

Eens je begint er extra bass bij te plaatsen kan je de gewone versie alsmaar minder apprecieren. "Constant overstimulation numbs me"

Tsjah kwestie van bepaalde soort installatie zou ik zeggen. Ik heb een 5.1 installatie en mij subwoofer zorgt al voor die bas, daar heb ik dus niks over te klagen. Op pc zijn tegenwoordig wel veel effecten toe te voegen maar dat is zonde van hooe t geluid eigenlijk bedoelt is.

Joy
is ook zo, het orginele geluid wordt er vaak niet beter van, het is kunstmatig opwaarderen en ik zeg dan ook:

nieuwe versterker aanschaffen

wordt dan wel de 13e maand van 2008

Gajarigon schreef:

Ik heb Ænima en Lateralus allebei voor €16 euro gekocht bij de FRS. Goed, 't is dan wel geen tientje, maar je spaart wel alvast vijf euro uit

Mn vriendin had gelukkig alle albums van Tool al origineel, dat scheelt ook

avatar van Gajarigon
Dat is een gegronde reden om er je vriendin van te maken.

avatar van deek
Karl schreef:

Ik heb hem ooit gekocht bij EMI, voor 5 gulden of was het toen al euro?
dan was het 2,25 euro, dat waren nog eens tijden.

Oei, daar gaat 't idee dat ik er niet eens zó bekocht vanaf ben gekomen

Feeder
Ook ik heb de cd's van tool allemaal in bezit en ik koop zelden of nooit iets boven de 10 euro. Gewoon even zoeken mensen!

Kga deze dan meteen nog eens draaien denk ik, het is al een tijdje geleden. Dit blijft voor mij toch de beste van Tool. Ik vind het wel jammer dat ik Parabol/Parabola echt beu ben.

Nu, naar mijn idee mzzel, want zo goedkoop heb ik het nog nooit gehoord.

Joy
ik koop ceedees ook 2de hands - marktplaats - en tot nog toe is dat helemaal niet verkeerd gebleken

ceedees voor gemiddeld 5 euro , dubbelaars 7,50

niet beschadigd, nette hoes,nette staat

tis wel een beetje uitkijken natuurlijk, vantevoren ff goed informeren bij de verkoper

deze koste me totaal met verzenden 10 euros

damn die gast is goeeed.

avatar van Gajarigon
Ik vind vooral de zang bewonderenswaardig eigenlijk.

Joy
maynards zang klinkt vaak niet moeilijk, maar zing het maar eens mee, valt verdomde tegen

hij doet het heel aardig in combi met zijn piano

Baltasound

een minuut niks en dan bam, the grudge, geniaal.

avatar van Ernie
Sla me niet dood maar Lateralus heeft me nog niet echt te pakken gekregen. The Grudge en Schism vind ik schitterend maar de rest heeft zich nog niet echt in mijn overactieve brein kunnen vasthaken, daarom voorlopig 3.5. Aenima deed dit wel en daarom blijft die nog altijd mijn favoriete plaat van hen. Maar ik heb deze middag nog een lange autorit voor de boeg en ik zal voor de begleidingsmuziek nog eens voor Lateralus gaan. Wie weet.

roestig an, tis nogal veel muziek, valt vanzelf dat kwartje ;0

avatar van Ernie
ik heb eens de moeite genomen om heel de week elke avond naar lateralus te luisteren en ik moet bekennen dat ik de muziek nu al veel meer begin te waarderen. Vooral Parabol\Parabola vind ik nu echt schitterend, the grudge blijft één van de geniaalste openingsnummers ooit. Heb enkel wat moeite met het afsluitende trio, die kruipen er nog niet echt in, maar ik heb er wel positieve vooruitzichten van dat het kwartje ook bij deze zal vallen.

Joy
kijk, komt het toch nog goed;)

wat betrefd de laatste 4

ik draai meestel het titelnummer plus die laatste 4

geniaal, wat een heerlijke composities met triad als hoogtepunt

avatar van Gajarigon
Ik vind Triad toch het minste 'echte' nummer van het album.

Reflection, dat is het hoogtepunt van het hele album daarentegen. Die baslijn...

JJJ
Geweldig album.

Zijn er mensen met een www.last.fm profiel aanwezig? Ben op zoek naar muziek met een ietwat vergelijkbare sfeer als de laatste drie albums van Tool maar tot nu toe lijkt dat onmogelijk. Enige tips die ik jullie kan geven:

Green Carnation - Light of Day, Day of Darkness
Riverside - Out of Myself