Tool - Lateralus (2001)

Rock / Metal
Label: Volcano

1. The Grudge (8:36)
  2. Eon Blue Apocalypse (1:04)
  3. The Patient (7:13)
  4. Mantra (1:12)
  5. Schism (6:47)
  6. Parabol (3:04)
  7. Parabola (6:03)
  8. Ticks & Leeches (8:10)
  9. Lateralus (9:24)
  10. Disposition (4:46)
  11. Reflection (11:07)
  12. Triad (8:46)
  13. Faaip de Oiad (2:39)
voltazy
iig weer iemand met goede smaak op MuMe, welkom

Ja ik heb wel een Last.fm profiel maar om nou te zeggen dat de rest van mijn muziek op die van Tool lijkt...nee.

avatar van DikkeDarm
Wat een cd !! de sfeer in deze spreek mij erg aan.Moet hem wel draaien als mijn vechtgenootje weg is (not her thing) komt overigens wel goed uit gaat de Onkyo op 100....

Het openingsnummer is al helmaal fenomenaal, mijn sub wordt zwaar op de proef gesteld maar daar is ie ook voor bedoeld....Ik ga ook heel snel Aenima aanschaffen gezien de recenties van deze.

veel luisterplezier!

avatar van kaztor
Kan ik het alleen maar mee eens zijn!

avatar van DikkeDarm
Krijg alleen hoofdpijn van Faaip de Oiad maar voor de rest verhoog ik de cd naar 5 verdiende sterren...

WoetR
naar mijn mening het beste tool album met the grudge, lateralus en natuurlijk parabol/parabola. Waar Aenima meer emotioneel is tilt deze plaat Tool naar een (nog) hoger technisch niveau. Ik blijf nieuwe dingen ontdekken in dit album en het gaat ook nooit vervelen. Tool gaat tot het uiterste zonder te overdrijven, wat overblijft is een perfecte balans tussen techisch niveau, emotie, forte en piano

5.0

avatar van Reijersen
In een poging om mijn grenzen eens te verleggen heb ik een album van Tool erbij gepakt. Het werd dit Lateralus. Nou viel me meteen de duistere sfeer op van dit album, een sfeer die me de ene luisterbeurt irriteerde en waardoor ik het snel uitzetten. Maar de andere luisterbeurt vond ik die sfeer wel mooi en bleef ik luisteren. Als geheel is het wel wat te lang en soms te eentonig en ben ik niet zo van het gitaarwerk, dus echt vaak zet ik dit niet meer op. Maar vind het toch mooi een beeld te hebben bij de muziek van een hier zeer gerespecteerde band als Tool.

Joy
jawel, ga jij nog vaak draaien, neem maar van mij aan

wat eerst eentonig lijkt wordt later gefiltert in je hoofd naarmate je het vaker beluistert en langzaamaan ontdek je de genialiteit en vele diepe lagen in de muziek

ben benieuwd wat je ervan gaat vinden pakkumbeet 10 serieuze luisterbeurten verder

avatar van Blue88
Het titelnummer is zo vreselijk geniaal. Mijn absolute favoriet van Tool. Vooral het outro ( "Spiral Out!") geeft me rillingen.

Een welverdiende 5. Ik twijfel echter nog wel enigzins tussen Aenima en deze...

Ik liet trouwens een vriendin van me Tool luisteren, omdat ik had verwacht dat ze het wel zou kunnen waarderen. Echter, ik krijg het volgende naar mijn hoofd geslingerd: "Ik vind het niks, je kunt er niet op .... DANSEN."

Ik lag in een deuk, echt. Dit bewijst maar weer hoe erg je je in sommigen kunt vergissen, hehe.

Joy
mwuah tis maar wat je dansen noemt, stilstaan lukte mij iig niet bij de concerten vorig jaar

spiral out, sjah de titeltrack is het beste wat ik ooit gehoord heb op muzikaal gebied, het blijft me raken

avatar van Blue88
Helaas heb ik ze nog niet kunnen aanschouwen in een concert. Ik hoorde overigens wel dat de heren binnenkort weer beginnen met een nieuw album, dus er is hoop.

Joy
ik ben iig zeer nieuwsgierig wat het nieuwe album gaat worden, dat duurt dan nog zeker zon 3 jaar, en ik hoop dat men hetzelfde inzicht heeft als de meeste fans mbt 10.000 days

avatar van Curvanordx
Mijn eerste bericht!! En natuurlijk ontkom ik dan niet aan Lateralus. Ik vind hem toch net iets meer diepgang hebben als Aenima. Vooral het 3-luik op het laatst is geweldig. Reflection blijft dan ook mijn favoriet. Prachtige Basslijn met heerlijke drums. Ik zet hem bij deze maar weer even op.

Roeljuun
Één van mijn allround favoriete albums, compleet om de drums heen gebouwd is dit een ritmisch meesterwerk. Het drumgeweld op The Grudge, Lateralus en vooral Ticks & Leeches is ongekend. Het klinkt alsof deze man al 300 jaar ervaring heeft op ' dingen ' te slaan, zo perfect komt het eruit.
Het album mist echter wel de humoristische sferen uit Aenima, het is mij wat te serieus, en kan het tegenwoordig ook niet altijd meer luisteren. Aenima is naar mijn mening verreweg het beste Tool album, een veel mooiere sfeer en vooral een betere opbouwing binnen het album.
Dikke 5 sterren voor dit album.

Joy
sosm ben ik geneigd om triad als tools beste nummer te betitelen

vreemd want zo bijzonder is het op eerste gehoor niet echt als je kijkt naar de rest van de plaat

nochtans beukt dat nummer oorverdovend op je in en ik kan er uren naar luisteren

Schism is me favoriete nummer
kan nooit stoppen met luisteren -.-.

schism schijnt bij zowat iedere tool fan HET nummer te zijn

de eerste noten deden het dak eraf blazen

goed nummer uiteraard , maar voor mij niet HET nummer

avatar van Facedown
Joy schreef:
schism schijnt bij zowat iedere tool fan HET nummer te zijn

de eerste noten deden het dak eraf blazen

goed nummer uiteraard , maar voor mij niet HET nummer

Idem, voor mij is het Aenema

avatar van Nicholas123
Voor mij wisselt het voortdurend. Tijdenlang was het Schism, toen 10,000 days, the Grudge, Third Eye etc.

Momenteel kan vooral het trio Disposition/Reflection/Triad mij bekoren. Heerlijk subtiel en voortkabbelend en toch verveeld het geen moment.

Joy
al kabbelt triad niet bepaald voort:)

maar dat 3 luik draai ik ook nog wel eens om even in sferen te komen

avatar van Nicholas123
ja, inderdaad op triad kan dat eigenlijk niet slaan
waar je jezelf bij Disposition en Reflection nog in rustig vaarwater begeeft kom je bij Triad in een stroomversnelling terecht.

Roeljuun
Ik denk dat Pushit het beste nummer van Tool is, het hardst, het beukendst en het best gezongen van allemaal. Op twee komt denk ik toch wel Third eye, beter kan je zowat niet eindigen met een cd..
Het is ook niet toevallig denk ik dat beide nummers ook in een adembenemende live versie bestaan..

avatar van KampF
Op het forum is een Tool top 10 topic jongens

Joy
ik doe niet aan lijstjes, regelrechte onzin

Mephistory
Een van de beste albums ooit.

Peach Wilkins
Naar mijn mening de beste plaat ooit gemaakt!

avatar van Nicholas123
Kan ik me prima in vinden. Dit is pure perfectie, en dan op een goeie manier.

avatar van Gajarigon
Alleen spijtig van de lelijke hoes die hier op de site gebruikt wordt. Dan is deze toch mooier.

avatar van Nicholas123
Maar dat is niet de echte hoes natuurlijk. Origineel krijg je er een plastic grijs omhulsel bij.