Air - Moon Safari (1998)

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Source

1. La Femme d'Argent (7:11)
  2. Sexy Boy (4:58)
  3. All I Need (4:28)

met Beth Hirsch

4. Kelly Watch the Stars (3:45)
  5. Talisman (4:16)
  6. Remember (2:34)
  7. You Make It Easy (4:01)

met Beth Hirsch

8. Ce Matin-Là (3:39)
  9. New Star in the Sky (Chanson pour Solal) (5:40)
  10. Le Voyage de Penelope (3:10)
  11. Remember [D Whitaker Version] * (2:25)
  12. Kelly Watch the Stars [Live BBC 1998] * (2:44)
  13. J'ai Dormi Sous L'Eau [Live BBC 1998] * (4:10)
  14. Sexy Boy [Live BBC 1998] * (3:10)
  15. Kelly Watch the Stars [Moog Cookbook Remix] * (5:40)
  16. Trente Millions D'Amis [Live KCRW 1998] * (4:34)
  17. You Make It Easy [Live KCRW 1998] * (4:45)
  18. Bossa 96 [Demo] * (4:44)
  19. Kelly Watch the Stars [Demo] * (3:46)
  20. Sexy Boy [Sex Kino Mix] * (6:36)
avatar van Brecht
Doet dat er iets toe?

avatar van Kronos
Voor mij in ieder geval niet. Al heb ik zelf een grote voorkeur voor sexy women..

Leuk plaatje dit. Dansbaar én artistiek zonder pretenties.

Brecht schreef:
Doet dat er iets toe?

Nee hoor, ik vroeg het me alleen af.

avatar van KidChino8
is dit vergelijkbaar met zero 7?

Air - Moon Safari

Air bestaande uit Nicolas Godin en Jean-Benoît Dunckel brachten 10 jaar terug hun veel geprezen debuut: Moon Safari uit.

De band maakt lekkere frisse, goed in het gehoord liggende, lounge electronic. Op dit album wordt je overgoten met 10 van dit soort dromerige nummers.

Het album heeft mij een dubbel gevoel gegeven.
Aan de ene kant vindt ik het heerlijk om af en toe op te zetten.
Maar aan de andere kant, is het in mijn ogen vaak niet meer dan dat.

Dit album wordt nooit slecht, maar ik word ook nooit helemaal verrast. Het is voor mij dus een gevoelsmatig plaatje, waar ik wel echt zin in moet hebben.

Vele mensen zeggen dat dit lekker wegluisterd.
Opzich ben ik het daar wel mee eens, alleen de momenten dat ik dit wil opzetten is erg beperkt.

Of je vindt dit geniaal, of je vindt er niks aan.
Ik zitter er tussen in.

|Joël|
RedLightCityBoy schreef:
Of je vindt dit geniaal, of je vindt er niks aan.
Ik zit er tussen in.

gipspoot
Dat is idd een vrij geniale uitspraak ja

RedLightCityBoy
Ja, ik weet dat ik soms erg vaag uit de hoek kan komen, maar jullie weten wel wat ik bedoel, toch?

avatar van battersea
Dit blijft het leukste en spannendste album van de air mannetjes. Alweer ruim 10 jaar oud, maar zooo lekker als je hem weer eens opzet. Wie weet iets vergelijkbaars?

avatar van Smoes
Lekker plaatje als je in de zomer na je werk in de thuin zit , biertje erbij !

avatar van Dystopia
battersea schreef:

Misschien dat de artiesten Zero 7, Yonderboi en Bent ook bij jou in de smaak vallen - ze zijn (met het oog op hun verwantschap met de muziek van Air) in ieder geval het proberen waard.

avatar van Statiegeld
Statiegeld schreef:
Dit album doet me vrij weinig.

En ik vind hem nu heel erg chill

Ideaal voor in de trein

avatar van HaanHoen
Statiegeld schreef:

En ik vind hem nu heel erg chill

Ideaal voor in de trein

Met La Femme de Argent door de koptelefoon 's ochtends per trein door de stille weilanden en bossen suizen terwijl het opkomende zonnetje voorzichtig door het mistige landschap prikt. Heerlijk!

avatar van Cor
Cor
Mooie klanken in een heel eigen popjasje gestoken. Een dromerig, wegzwevend klanktapijtje die een hele eigen sfeer oproept. Die sfeer hebben de mannen hierna niet meer kunnen oproepen, op een enkel losstaand nummer na. Maar deze is niet beperkt houdbaar.

avatar van Lakai
10.000 hz legend vind ik zelf wel wat relaxer...
Ik zet die vaker op dan deze

avatar van Maiky
Air was voor mij altijd dat bandje van de singel All I Need, maar sinds enkele jaren is het in mijn muziekwereld meer dan dat. Niet dat Moon Safari zo fantastisch vind, want dat valt wel mee. De onsterfelijke, jaren '70 porno-suggererende melodie van Ce Matin La kreeg een heel nieuw perspectief van beleving tijdens een laat-nachtelijk Kolonisten van Catan spel bij mijn neef, toen Moon Safari gedurende de hele avond op repeat stond en juist op het moment van Ce Matin La een enorme schaal met bittergarnituur op tafel geserveerd werd. Alleen het gebrek aan de grote, gelukkige glimlach van de serveerder en zijn medespelers behoedden dat moment ervan dat ik definitief in een jaren '50 modelgezin terecht was gekomen.

Talkie Walkie is de plaat die wat avontuurlijker en kleurrijker is, maar Moon Safari bevat iets wat Talkie Walkie niet heeft: net-geen schrijnende muziekmomenten die als humoristisch kan worden ervaren wanneer gedraaid op de juiste momenten.

avatar van Helicon
Het is een zwoele warme zomeravond, de zon gaat onder en La Femme d'Argent valt als een warme deken over mij heen. De perfecte opmaat voor een lange avond buiten, ik neem nog een bier en laaf mij in de broeierige wereld die Moon Safari heet.

HEERLIJK!!

avatar van Doc
Doc
Helicon schreef:

HEERLIJK!!

En dat om 8.17
De avonden worden langer

avatar van daoneandonly
Heerlijke lounge muziek. Ik kan het woord 'Relaxed' niet beter definiëren dan d.m.v. deze muziek

avatar van battersea
Niet meer ge-evenaard door onze franzosen, of het moet Virgin Suicides zijn.

Het droge trompetje van Ce matin-la (track 8.) is watertandend lekker...

avatar van Mindshifter
Een fantastische cd die ze inderdaad niet meer hebben kunnen evenaren. Fantastisch vanaf de geweldige opener (La Femme D' argent) tot het sussende eindnummer.
Toch heeft het album wel wat aan kracht ingeleverd zo over de jaren heen. Toch een welverdiende *4,5.

avatar van Fza
Fza
Er is een mooie special edition (jubileum editie?) van deze cd uit. De hoes ziet er uit als een boek, en er zit een bonus cd en dvd bij. Gisteren bij de Plato in Zwolle gekocht voor 9 euro.

Dit is 'em.

avatar van TaraB
dazzler schreef:

Stofzuiger jazz ...

Sterk veelbelovend debut.
All I Need is de soundtrack van een mooie broeiende zomeravond.

avatar van Shelter
Het gemiddelde is heel hoog zie ik, maar ik vind het eigenlijk maar een saaie plaat met 1 echte uitschieter: All I need.
Het klinkt allemaal erg luchtig (geen woordgrap) en weinig varierend.
Op zich houd ik wel van deze muziek maar ik vind het album wat saai.
Het is niet slecht maar echt goed vind ik het ook niet. 3*

avatar van James Douglas
Het is vooral een 'de boel de boel'-plaat die de zinloosheid van een warme zomerdag weet op te tekenen.

heerlijke cd om mee wakker te worden, jammer dat de andere cd's wat minder waren, behalve dan pocket symphony & the virgin suicide soundtrack

Beste CD ooit gemaakt IHMO. Sommige mensen vinden het saai, maar zittend of liggend naar dit album luisteren is gewoon een van de meeste rustgevende dingen die ik ken. Zou er uren naar kunnen luisteren.

avatar van Gizzmann
Veel is hier al over deze plaat gezegd, ook door mensen die net zoals mij niet zo enthousiast zijn.
De drie nummers die ik al kende voordat ik me aan het volledige album waagde vond ik alle drie erg sterk: All I Need, Kelly Watch the Stars en Remember. Maar ook als ik terugdenk aan die tracks zijn ze eigenlijk redelijk gevarieerd van elkaar, wat ook gelijk hetgeen is wat me zo aan dit album stoort. Er gebeurd te veel om er echt een ontspannen ervaring van te maken, maar is voor mij te suf om mijn aandacht te trekken.

Dan krijg je dus iets wat er een beetje tussenin zit: een plaatje dat op de achtergrond vanalles zit te proberen om je dat spacey gevoel te geven en dat werkt maar af en toe. Voor mij althans, ben blij dat anderen er wel zo van kunnen genieten hoor
Misschien moet ik eens elk nummer los gaan beluisteren. Voor het album: 3*

LocoHermano
Zou zo maar de soundtrack van Barbapapa; the movie kunnen zijn, mocht die bestaan. Het eerste deel droomt lekker weg, richting het einde wordt het een stuk minder interessant. Met You Make It Easy als dieptepunt. Die zangeres kan me gestolen worden wanneer ik wil luieren.