Ik weet alleen niet of we er nou met zijn allen op in duiken omdat 'wij' de plaat wel goed vinden, en een soort van beledigt zijn door een negatief bericht en met zijn allen willen dat de negatieve stemmer verdwijnt. Een soort van verstoring van het 'normale', het zou zomaar kunnen.
Ik moet me inhouden om niet teveel te reageren. Dat gebeurde ook al in de thread van de nieuwe Rush-plaat en ik merk dat ik vooral onbegrip terugkrijg. Mensen beginnen te schelden en willen dat ik een ban krijg. Ja, ik ben uitgesproken. Ik draai elke dag ontzettend veel muziek. Ik wil altijd geprikkeld worden. Als ik lyrisch ben, deel ik dat graag. Als ik zwaar teleurgesteld ben, deel ik dat ook graag. Er zijn een hoop platen die daar tussenin zitten. Ik voel schijnbaar minder aandrang die te beoordelen. Ik merk dat dit niet wordt gewaardeerd. Daarom heb ik een paar beoordelingen van gemiddelde platen toegevoegd.
Ik ben de laatste dagen streng geweest voor nieuwe platen van Rush, dEUS en Smashing Pumpkins (en lyrisch over Tallest Man On Earth en Alt-J, maar dat terzijde). De platen van Rush, dEUS en Smashing Pumpkins hebben één gemene deler: ze zijn gemaakt door bands die, spijtig genoeg, over hun houdbaarheidsdatum heen zijn. Maar ik zie ook verschillen. De albums van Rush en Smashing Pumpkins zijn erg plichtmatig. Alsof de heren een huiswerkoefening maken, waar ze geen bal zin in hebben. Bij dEUS is de zin er nog wel. Als Tom Barman wakker wordt, is hij gedreven. Dat hij dit album zo snel na Keep You Close maakte, spreekt me veel aan. Dan heeft een band begeestering. Het jammere alleen, is dat het oude gevoel kwijt is. De brille om prachtige liedjes te schrijven die je ontroeren of juist wegblazen. Het lukt niet meer, of hij er nou lang of kort over doet. Dat vind ik eeuwig zonde. Maar het is ook een mooi moment om er voor andere bands te zijn. Stoppen met dEUS en platen van andere bands produceren. Jonge muzikanten tips geven, mee als roadie, misschien een mooie website voor ze in elkaar draaien. Of een videoclip, want in film heeft Barman mogelijk nog wél toekomst. Any Way The Wind Blows staat hier keurig in de kast. Ik wil wel een nieuwe film van hem zien. Maar een nieuwe plaat hoef ik na dit gebeuren niet meer te horen.