Led Zeppelin - Led Zeppelin III (1970)

Label: Atlantic

1. Immigrant Song (2:26)
  2. Friends (3:53)
  3. Celebration Day (3:30)
  4. Since I've Been Loving You (7:24)
  5. Out on the Tiles (4:07)
  6. Gallows Pole (4:57)
  7. Tangerine (3:11)
  8. That's the Way (5:37)
  9. Bron-Y-Aur Stomp (4:17)
  10. Hats Off To [Roy] Harper (3:42)
  11. The Immigrant Song [Alternate Mix] * (2:27)
  12. Friends [Track - No Vocal] * (3:43)
  13. Celebration Day [Alternate Mix] * (3:19)
  14. Since I've Been Loving You [Rough Mix] * (7:17)
  15. Bathroom Sound [Track - No Vocal] * (4:01)
  16. Gallows Pole [Rough Mix] * (5:20)
  17. That's the Way [Rough Mix] * (5:23)
  18. Jennings Farm Blues [Rough Mix] * (5:54)
  19. Key to the Highway / Trouble in Mind [Rough Mix] * (4:07)
Stijn_Slayer
Daar zit zeker wat in, maar hij zorgt er tegelijkertijd ook (samen met Immigrant Song) voor dat er wat meer afwisseling in de plaat ontstaat.

Joy
al is er al afwissling genoeg op de plaat, maar het enige echte bluesnummer

ieder nummer lijkt totaal niet op de ander iig

de laatste 3 zijn mijn favoriet, kers op taart

Stijn_Slayer schreef:
Ik herken dit wel een beetje. Ik leerde deze plaat kennen toen ik 13 was. Nooit slecht gevonden, maar toch altijd als een wat mindere plaat gezien. Pas vorig jaar heb ik deze echt leren waarderen.

Wie weet, ook ik kocht de plaat op mijn 13e. En ook ik heb hem altijd als een wat mindere plaat gezien. Sterker nog, dat doe ik nu, ruim 30 jaar later, meer en meer.
Ik heb een half sterretje afgetrokken, vooral om het oervervelende en veel te lange That's the Way. Daarin gebeurt muzikaal gesproken he-le-maal niets.

avatar van B.Robertson
De meningen verschillen nogal over deze plaat. Sommige mensen die ik gekend heb vinden het een waardeloze plaat,en zweren bij Led Zep.2&4. Ik vooral bij 1&3. Immigrant song is meteen al een grote hardrock klassieker. Friends is goed. Celebration day/Out on the tiles zijn uitschieters. De blues van Since i've been loving you behoort tot het allerbeste dat ze gemaakt hebben. Buitengewoon geslaagd is de akoestische helft van de plaat. Het vlotte Gallows pole gaat er altijd wel in. Tangerine & Bron-y-aur stomp zijn uitblinkers. That's the way is een opwindend lied om weg bij te dromen en wat mij aangaat beslist niet te lang. Hats off to (Roy)Harper is een wat vreemd lied. Maar dat is niet van invloed op de score want ik stoor mij er niet aan. Wat echt geweldig grappig is,is de originele plaathoes met die draaischijf. Prachtig,hoe hebben ze het verzonnen. Vijf sterren.

avatar van bikkel2
Het zal wel even schrikken zijn geweest voor de fans die I en II omarmen en waar voornamelijk de Blues/hard rock van zich laat spreken .
Zeppelin gaat hier gewoon zijn eigen gang met een wat meer acoustische benadering . Ik vind het een verademing en een logische stap . Zelfs een wat poppyer nummer als Tangerine gaat er prima in .
Al met al 1 van hun betere .

avatar van ricardo
1 van hun betere inderdaad, maar dat vind ik van 1, 2 en 4 ook. Op dit album is de variatie gewoon het grootst. van mooie rustige nummers tot de energieke opener als Immigrant Song aantoe natuurlijk.

avatar van B.Robertson
Ik mag Physical graffiti ook graag horen.

avatar van ricardo
Is ook een goed album, alleen een dubbelaar vind ik een beetje teveel van het goede. Waardoor je vaak maar 1 van de 2 cd's beluisterd, en nooit het gehele album beluisterd.

avatar van B.Robertson
Er komt nog een heel goed lied uit de Led Zeppelin3 tijd. De b kant van Immigrant song : Hey hey what can i do. (Akoestisch met slagwerk er in.),Wat die dubbel cd betreft : Ik luister alles.

avatar van Droombolus
B.Robertson schreef:

Typies geval van leentjebuur ....... Soft Machine - Volume One was er 2 jaar eerder al mee gekomen .....

avatar van B.Robertson
Dat verbaast me niet dat Led Zep. ook wel eens iets afkijkt. De hoes heb ik al opgezocht hier op de site,nu nog een keer in een tweede hands platenzaak of een platenbeurs zoeken.

avatar van Cor
Cor
Jaaaaaaaaaaaah, samen met Physical Graffiti toch echt mijn favoriete Zep-album. Omdat 'ie zo afwisselend is, met stevige rock, mooie blues en prachtige accoustische folkbewerkingen. Dit is echt een fijne plaat om vaak te luisteren.

avatar van kaztor
Droombolus schreef:

Klopt.

De hoes mag dan wel gecopiëerd zijn, maar die typerende mix van jazz, rock en psychedelica, dat kon alleen SM.

avatar van MichielP
Heerlijk album!
Erg afwisselend en met mijn persoonlijke favoriet erop: Since I've Been Loving You.

avatar van lennon

nicoot
lennon schreef:
Since I've Been Loving You

Live versie op HTWWW is zo magistraal, beter dan de studioversie! Zeker eens beluisteren!

avatar van TJN
TJN
Love it, wat jammer is de opnamekwaliteit, die had veel beter kunnen zijn, mijn speakers vinden het maar niks maar godverdomme, wat is dit lekker.

Joy
geen probleem met het geluid

koop eens nieuwe speakers

avatar van TJN
TJN
Ga ik zeker doen maar moet nog even sparen.

lennon schreef:
Since I've Been Loving You

is ongeveer net zo goed als pakweg Mistreated versie Made in Europe.
Alle liveversies van Since I've Been Loving you die ik ken (BBC, HtWww, tSrts) zijn rommelig, dwz de heren spelen ongelijk.

avatar van ricardo
Dit album heb ik vandaag even gedraaid, maar vind maar slechts 3 nummers echt goed. Immigrant Song, Gallows Pole en Bron-Y-Aur Stomp. De rest vind ik maar matige nummers die mij niet veel doen. Misschien nog Since I've Been Loving You, die vind ik dan ook nog wel redelijk. Van de 6 Zeppelin klassiekers vind ik deze en Houses Of The Holy toch echt wel mindere albums.

Ik vind niet 1 Led Zeppelin album helemaal perfect van begin tot eind, op alle albums staan mindere nummers op, maar Led Zep I, II en IV vind ik hun beste 3 albums. De dubbelaar Psychical Graffity vind ik ook niet in zijn geheel geslaagd, maar staan wel weer mooie momenten op.

Ik houd het maar mooi bij Remasters, staan al hun klassiekers op, en dat vind ik mooi zat.

avatar van ricardo
Vandaag nog even afgespeeld onder het mom van, of heb ik mij dan toch vergist en issie beter dan ik dacht. Maar nee hoor, vandaag had ik er zelfs moeite mee om hem volledig uit te zitten. Leuk album, vergelijkbaar qua niveau met Houses Of The Holy, maar voor mij niet de beoogde topper die het gemiddelde hier uitwijst. Ik blijf erbij dat 4 nummers van dit album mij echt pakken.

De rest vind ik maar klinken als wat stuurloos klinkende vullers.

avatar van bikkel2
Ik vind toch dat je het album wat te kort doet ricardo . Since i've been loving you is voor mij een Zepklassieker van de 1e orde . De beleving en de passie is hier perfect . Zelden een blanke band zo goed en intens de blues horen spelen .
Daarbij mogen Friends , Celebration Day , Tangerine en That's The Way er zeker zijn in mijn opinie .
Veel mensen konden de acoustische switch toendertijd niet zo goed plaatsen , maar de band was gewoon niet voor 1 gat te vangen .

avatar van ricardo
Ok je hebt gelijk Since I've Been Loving You hoort ook bij de beste nummers en vind ik ook nog erg goed. Dan kom ik op 4 nummers die mij raken, meer niet.

Joy
beste zep ooit, op gelijke hoogte met II

avatar van ricardo
Misschien wel, maar deze raakt mij gewoon een stuk minder. Deze rockt minder en ik vind de meeste nummers als vulling klinken. Zo van we moeten weer een album op de markt brengen en hebben nog niet genoeg goede nummers, maar wat maakt het uit kwak maar vol met iets het verkoopt toch wel. Zo klinkt dit album in zijn geheel vind ik.

Deze kan niet aan de enkels komen van Zep II vind ik. In de verste verte zelfs niet.

I is bij vlagen ook erg goed, een mooi debuutalbum. Daarna hun magnum opus II, daarna een minder album met deze, om daarna met hun bekendste album IV te komen, vooral vanwege Stairway To Heaven.

Houses Of The Holy ga ik itt deze wel steeds beter vinden.

Joy
ik zie het juist anders, deze plaat staat zo barstens vol creativiteit en afwisseling, het geijkte pad werd even links gelaten en men experimenteerde met folk en andere invloeden, en dat bracht ene hele mooie plaat, anders dan je van zep bent gewend

magoed, let op mijn woorden, deze plaat pakt jou nog wel ene keer

Joy
btw, iemand heeft deze in krakend vinyl op joeptoep gepleurd

YouTube - Led Zeppelin - That's The Way

nice

avatar van ricardo
Celebration Day is ook een mooi en bijzonder nummer, net nog even beluisterd, maar zit een apart en mooi ritme in.

Mooie clip idd van That's The Way, alleen beetje kaal en uitgekleed nummer vind ik het. M.Nieuweboer heeft gelijk, muzikaal gezien gebeurt er idd niet veel in dat nummer.

avatar van ricardo
Het laatste nummer is de echte zeperd van dit album vind ik, man wat een zeiknummer is dat. Kom terug met mijn mening over Thats The Way, dat nummer klinkt lekker intiem, vrolijk en spontaan. Als ik dat nummer hoor voel ik mij echt opgewekt.