Nas - Illmatic (1994)

Label: Columbia

1. The Genesis (1:45)
  2. N.Y. State of Mind (4:54)
  3. Life's a Bitch (3:30)

met AZ

4. The World Is Yours (4:50)

met Pete Rock

5. Halftime (4:20)
  6. Memory Lane (Sittin' in da Park) (4:08)
  7. One Love (5:25)

met Q-Tip

8. One Time 4 Your Mind (3:18)
  9. Represent (4:12)
  10. It Ain't Hard to Tell (3:22)
  11. Life's a Bitch [Remix] * (3:00)

met AZ

12. The World Is Yours [Remix] * (3:56)

met Pete Rock

13. One Love [Remix] * (5:10)

met Q-Tip

14. It Ain't Hard to Tell [Remix] * (3:27)
  15. On the Real * (3:26)
  16. Star Wars * (4:08)
avatar van NastyOnWax
Eén van zijn minste? Dat kan je niet menen toch? Ff snel uit mn hoofd moet ik zeggen dat dat ongetwijfeld een top 5 Nas track is. In mijn persoonlijke lijst heel misschien net niet, maar over het algemeen wel.

avatar van Shelter
voor mij een van zijn minste, de beat is so-so en de sampling is het herhalen van een niet erg enerverend stukje. Van dat album vind ik bijvoorbeeld The Message tig keer beter, Take it in blood vind ikveel beter kwa beat en sample, Affirmative action heeft een super vette beat en de sample heeft iets moois erbij, zelfs de Set Up dig ik meer met een soort van Mobb Deep achtige beat. En dat album is zeker niet een van mijn favorieten van Nas. Vandaar

avatar van NastyOnWax
Hmm kan gebeuren dat wat over het algemeen als classics worden beschouwd in jouw oren helemaal niet zo goed klinken. Heb dat zelf ook vaak genoeg.

avatar van Holla
Vind I Gave You Power inderdaad ook niet geheel bijzonder qua beat, en ik denk dat hij niet eens in mijn top 10 Nas tracks zou komen. Kan zat tracks op noemen die ik beter vind van Nas .

avatar van Shelter
Het is wel echt knap van hem dat buiten "Nastradamus" hij alleen maar vette platen heeft gemaakt. I Am vind ik ook niet super maar ja daar staat; Nas is like op wat naar mijn mening een classic is en favor for a favor zet ik ook graag op.

avatar van Holla
Undying Love, NY State of Mind II vind ik gewoon geweldige nummers naast die jij noemt, vind I Am een best vet album hoor! Nastradamus is gewoon zwak naar Nas maatstaven, maar er staan wel wat nummers op die best vet zijn.

Heb deze overigens toevalligerwijs weer eens opgezet, was weer té lang geleden

Tyn
Het blijft toch apart dat ie zn beste verse ever op Raekwon's Verbal Intercourse heeft gedropt.

avatar van MJ_DA_MAN
Tyn schreef:
Zijn natuurlijk wel meer grote namen die als gastartiest hun beste verse hebben gedropt.

avatar van bennerd
Er zijn ook veel artiesten die enkel goede verses kunnen leveren op andermans tracks.

avatar van Jar0on
Shelter schreef:

Het positieve aan Nas vind ik dat op elk album hij minstens 3 nummers heeft die ik echt heel vet vind. Helaas valt het vaak door de beat keuze niet helemaal goed als je het mij vraagt en vind ik het na Illmatic nooit meer echt als een album aanvoelen, meer als losse nummers.

avatar van MJ_DA_MAN
bennerd schreef:

MJ_DA_MAN schreef:
Rick Ross. Welgeteld één harde verse in zijn gehele carrière. Als gastartiest.

Daarover valt te discussiëren Ik had het vooral op Young Jeezy en Ludacris, maar zo gaat het wel erg offtopic.

Harco
MJ_DA_MAN schreef:
Rick Ross. Welgeteld één harde verse in zijn gehele carrière. Als gastartiest.

Onzin, natuurlijk. Al is dat zeker een van Ross' beste verses.

avatar van Jellemans
Tyn schreef:
zn beste verse ever

Is inderdaad een briljante verse, maar ik begin er steeds meer een hekel aan te krijgen dat bij sites als deze, tv-programma's als DWDD en al die talentenshows word gesproken over 'beste nummer', 'beste artiest', 'beste zanger', 'beste rapper' 'beste verse' of 'beste gitarist', terwijl dat compleet onzinnig is als je het over muziek hebt. Het is en blijft een kwestie van smaak; tekstueel, muzikaal, flowueel en fluweel. Jij kunt het best zijn beste verse vinden maar dat maakt het nog niet zo. Mijn punt is: er bestaat niet zoiets als Nas' beste verse.

avatar van bennerd
Klopt, maar als iedereen die regel aanhoudt kunnen we dit forum wel opdoeken. Met 'beste verse' wordt natuurlijk gewoon 'mijn favoriete verse' bedoeld.

avatar van Glaciers of Ice
Net als dat je overal 'Ik vind' voor moet zetten omdat je anders doet alsof je een allesweter bent. Meningen

avatar van René.
Glaciers of Ice schreef:
Dat is jouw mening.

Jar0on schreef:

Ja eens, hij dropt altijd wel iets ertussen waarvan je denkt daaaaamn!
Ook eens dat het geheel erna niet aanvoelt als een album, alleen Illmatic heeft het inderdaad.
Wellicht dat "Untitled" nog wel in het straatje valt.

Gucci-Mane
Nas verandert gewoon iets hier , de game. Prachtige album.

New york state of mind.

En je geeft het een 0.5?

avatar van Raul
Deed ie ook al bij Wayne, nadat hij het album de hemel in had geprezen

avatar van Shelter
Bij Wayne vind ik het wel logisch

avatar van Holla
Die staat zelfs in zijn top 10 LOL. Beetje vreemd allemaal...

avatar van René.
Ik geloof dat iemand een beetje aandacht nodig heeft.

Gucci-Mane
Sinds wanneer gaf ik Nas hier een 0,5 ?

avatar van He$$el_01
Sinds wanneer weet ik niet, maar in ieder geval tot 13:41 vandaag.

Gucci-Mane schreef:
Sinds wanneer gaf ik Nas hier een 0,5 ?

geplaatst: vandaag 13:41 uur, stem was: 0,5

Gucci-Mane
Ik dacht dat het een Kanye album was , vandaar mijn excuses.

avatar van Holla
Mooi man, maar zijn eerste album vind je classic ?

avatar van jurado
Dikke classic.
Album opent natuurlijk heel sterk maar wat mij betreft gaat het pas echt los vanaf Halftime. Laatste helft van de plaat is weergaloos.