Bob Dylan - Tempest (2012)

Folk / Rock
Label: Columbia

1. Duquesne Whistle (5:43)
  2. Soon After Midnight (3:27)
  3. Narrow Way (7:28)
  4. Long and Wasted Years (3:46)
  5. Pay in Blood (5:09)
  6. Scarlet Town (7:17)
  7. Early Roman Kings (5:14)
  8. Tin Angel (9:05)
  9. Tempest (13:54)
  10. Roll on John (7:25)
avatar van Angelo
Voor de liefhebber(s): de officiële press release is net gepubliceerd op zijn website.

avatar van Stalin
Moet zeggen dat ik hier toch wel behoorlijk nieuwsgierig naar ben.
Een halve eeuw na het uitbrengen van zijn debuutalbum, poept de ouwe Bob nog maar eens een nieuw album uit.

Net als ''Love and Theft'' in 2001, nu weer een release op 11 september.

According to rumors, there are two epic compositions - One about the Titanic (pretty much a certainty), another about John Lennon (If so, I'd guess track10).

Link

Duquesne Whistle

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik hoop dat het weer wat meer in de bluesstijl gaat worden, zoals we eerder hoorden op Modern Times en ik hoop ook dat de albumhoes nog gaat veranderen

Ik ben in ieder geval ook zeer benieuwd waar de beste man nu weer mee aan komt zetten !

Rudi1984
De prijs voor lelijkste albumhoes van het jaar heeft hij alvast binnen.

Rudi1984 schreef:
De prijs voor lelijkste albumhoes van het jaar heeft hij alvast binnen.

Bob Dylan heeft de lat voor lelijke album hoes zelf zo hoog als een buitencategorie klim in de Tour De France gelegd, toen hij in de jaren 80 van de vorige eeuw een hattrick scoorde met de hoezen van Shot Of Love, Empire Burlesque en Knocked Out Loaded.

Kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat Bob na 50 jaar nog wakker kan liggen van ons gezeik omtrent zijn keus voor wat betreft het artwork van zijn albums...

Uiteindelijk gaat het om de muziek die er onder de al dan niet lelijke hoes verborgen gaat en laten we hopen dat Dylan in de herfst van zijn leven nog 1 keer voor een positieve muzikale en tekstuele verrassing gaat zorgen

Misterfool
Is dit de score-muziek voor de opvolger van deep throat; aan de coverart te zien, wel.

Ik vind de hoes wel mooi eigenlijk.

herman schreef:
Ik vind de hoes wel mooi eigenlijk.

Herman is dan ook groot liefhebber van Deep Throat

Rizz
Een nieuwe Dylan! Kijk erg uit naar dit album.
Weet nog niet precies wat ik van de hoes vind; aan de ene kant vind ik hem wel mooi, maar het doet me ook denken aan zo'n fout liefdesromannetje die theemutsen bij de balie tussen neus en lippen door bij de krant schuiven.
Probeer al een beeld te vormen van de nummers bij het lezen van de titels, gelukkig maar een korte twee maanden wachten.

avatar van AOVV

Als groot fan van Bob Dylan kan ik dit enkel toejuichen, dat hij nog steeds nieuw werk uitbrengt, 50 jaar na zijn debuut. Ik ben reuzebenieuwd, 'Together Through Life' was wat mij betreft zeker geen sof. Nog een kleine twee maanden wachten, en dan kan ik 'm gaan kopen!

avatar van vanwijk
Heel mooi, een nieuwe van de Meester himself. Ik vind de de laatste studio cd's zeer de moeite waard, met uitzondering van de kerstplaat. Maar Time Out of Mind, Love and Theft, Modern Times en Together Through Life zijn eigenlijk beter dan alles wat hij in de jaren '80 heeft gemaakt, met uitzondering dan weer van Oh Mercy. Ben dus ook heel erg benieuwd!

avatar van Metalhead99
Ik ben benieuwd hoe zijn stem heden ten dagen op plaat uit de verf komt. Vond het live (vorig jaar in Ahoy gezien tijdens de Dylan/Knopfler tour) niet heel slecht, maar verre van goed.

avatar van vanwijk
Ik denk dat het niet veel anders zal zijn dan op Together Trough Life. Dit is zijn stem, andes gaat het niet worden denk ik!

avatar van Stalin
De eerste review van Tempest staat online, vraag me overigens af of het een echte is of gewoon een stukje van iemand met teveel tijd en fantasie...

Link

avatar van Rudi S
Die review lijkt me een grap, wel een mooie hoes trouwens.

"electronic detritus in the manner of Autechre or Kid A"

avatar van Stalin
Allan Jones van Uncut heeft als een van de enige mensen op de planeet de nieuwe plaat van Dylan al mogen beluisteren.

Hierbij zijn impressie...

avatar van Rudi S
Allan Jones is voor mij behoorlijk betrouwbaar (geloofwaardig, smaak!!!!).

Tja, You may also want to keep in mind as a point of reference “Mississippi” from “Love And Theft” and something like “Red River Shore”
Dat zijn dan wel 2 geweldige nummers, er staat ons dus blijkbaar nog wel iets te wachten.
Overigens vind ik zo wie zo de laatste 4 studioalbums erg goed ( de laatste dan wel weer de minste).

avatar van IntoMusic
Leuk dat de opening van de Olympische Spelen een toneelstukje bevatte wat gebaseerd is op shakespears laatste stuk "Tempest". Moest gelijk aan dit album denken en heeft Dylan zich ook hierop laten inspireren?

avatar van Floater
The tempest may howl
and the loud thunder roar
And gathering storms may arise
But calm is my feeling, at rest is my soul
The tears are all wiped from my eyes

(Lone Pilgrim)

The tempest struggles in the air
And to myself alone I sing
It could sink me then and there
I can hear the echoes ring

(Tell O' Bill)

IntoMusic schreef:

Volgens Dylan zelf is dat uiteraard weer niet waar...

The playwright's final work was called The Tempest, and some have already asked: Is Dylan's Tempest intended as a last work by the now 71-year-old artist? Dylan is dismissive of the suggestion. "Shakespeare's last play was called The Tempest. It wasn't called just plain Tempest. The name of my record is just plain Tempest. It's two different titles."

Een voorproefje uit een nieuw Dylan interview met Rolling Stone, met daarin ook bovenstaande quote, is te lezen via deze link.

avatar van Stalin
Bob Dylan's cover van Muddy Water's Mannish Boy, sorry ik bedoel zijn nieuwe nummer Early Roman Kings, is nu te beluisteren op Youtube.

Als je niet beter weet, dan zou je denken dat het een outtake van Together Trough Life was !

avatar van AOVV
Het is inderdaad duidelijk gebaseerd op 'Mannish Boy'. Maar verder niet slecht, hoor.

avatar van IntoMusic
Tja... in tegenstelling tot diverse andere MuMe bezoekers, ga ik voor het eerst hét woord gebruiken na het beluisteren van Early morning kings: ongeïnspireerd.
Voor mij zeker niet het lokkertje om het album aan te schaffen...

IntoMusic schreef:
Voor mij zeker niet het lokkertje om het album aan te schaffen...

Het is inderdaad niet te hopen dat we een Together Trough Life Part Deux gaan krijgen, want dan haak ik af...

avatar van Stalin
Hierbij een link naar een recensie van Tempest door The Guardian.

We've had a sneak preview of what may be Bob Dylan's final album. The good news? It's the best thing he's done in a decade

Hendrik68
Dat zou inhouden dat hij beter is dan Modern Times. Dat betekent een topplaat. Ik vond dat stukje Mannish Boy niet bijzonder moet ik zeggen, maar goed. Afwachten maar.

avatar van Stalin
Early Roman Kings nu in zijn geheel te beluisteren op Youtube.

Rizz
Dat nummer sla ik maar over, 5 minuten eentonigheid.

avatar van heartofsoul
Ik heb geleerd NOOIT meer af te gaan op recensies, want die kunnen behoorlijk misleidend zijn, hoe redelijk ze ook lijken, hoe zeer ik de recensenten ook respecteer, ze luisteren sowieso met
geheel andere oren dan de nieuwsgierige lezer.

Early Roman Kings klinkt om te beginnen niet erg aanlokkelijk.
Maar we zullen moeten wachten tot het album in zijn geheel kan worden beluisterd.

avatar van ArthurDZ
Nee, Early Roman Kings kan mij ook niet bekoren. Inderdaad gewoonweg saai. Dat de rest van het album meer schwung mag hebben!