Bob Dylan - Tempest (2012)

Folk / Rock
Label: Columbia

1. Duquesne Whistle (5:43)
  2. Soon After Midnight (3:27)
  3. Narrow Way (7:28)
  4. Long and Wasted Years (3:46)
  5. Pay in Blood (5:09)
  6. Scarlet Town (7:17)
  7. Early Roman Kings (5:14)
  8. Tin Angel (9:05)
  9. Tempest (13:54)
  10. Roll on John (7:25)
avatar van Ducoz
Oh ja, ik las alleen wat met Rollingstone, daar crasht mijn PC van dus die site check ik niet meer (zelfde verhaal als met Luisterpaal)

Ducoz schreef:

avatar van Linius
Ducoz schreef:

Mijn internet loopt ook spontaan vast als ik de 3 Voor 12 site open. Na een paar seconden bevroren te zijn loopt alles weer. Heel vreemd

avatar van Bartjeking
Veel belovend zeg! Ik kan de Dylan van de jaren '00 sowieso bijzonder goed pruimen dus zijn stem is het probleem niet voor mij. Duquesne Whistle is gewoon een hele goeie! Beetje de sound van het TTL-album zo te horen.

avatar van devel-hunt
Die stem, ik vind het ook wel iets moois hebben. De geschiedenis van Dylan, begint als folk zanger in 1961 en gaat waarschijnlijk door tot aan zijn einde. Die stem maakt een deel uit van de vergankelijkheid die ouderdom met zich meebrengt, het is eigenlijk een heel natuurlijk proces. Puur en kwetsbaar komt het over, terwijl het imago van Dylan nors en arogant is. In Dylan lijkt alles tegenstrijdig.

avatar van Stalin
Je kon er op wachten, er zijn namelijk ondertussen een aantal andere songs van Tempest uitgelekt.

UPDATE 9/1/12: Two new tracks, Pay In Blood and Narrow Way have been leaked–seemingly purposely by Columbia Records, or it may have been a glitch in their test run of an upcoming preview%u2026

Ze zijn te beluisteren via deze link.

Ook Scarlet Town is ondertussen te beluisteren...

Stalin schreef:
Rolling Stone geeft Dylan's nieuwste worp 5 sterren in hun recensie.

Het is en blijft een dubieus tijdschrift en alles wat ze schrijven neem ik met een vrachtschip zout

Uncut en Mojo vandaag gehaald.
Mojo geeft ***** uit 5 !
Uncut 10/10.
Misschien gaat het toch nog stormen

avatar van Slowgaze
Wat een onzin. Bob is met al die recensenten naar bed geweest.

avatar van Rudi S
Echt niet, die recensenten zijn allemaal veel ouder .
Dat krijg je , die jongens van de Cohen fanclub denken dat de zanger maar met alles en iedereen naar bed gaat.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Stalin schreef:

Ze zijn te beluisteren via deze link.

Ook Scarlet Town is ondertussen te beluisteren...

Maar we kunnen toch ook gewoon wachten tot de plaat op de deurmat verschijnt?

Maartenn schreef:

Maar we kunnen toch ook gewoon wachten tot de plaat op de deurmat verschijnt?

Ik heb vernomen dat ze hier bij King Kong al een toiletpot in de zaak neergezet hebben, alwaar je bij aankoop van Tempest je zuurverdiende geld in kan gooien...

avatar van Rudi S
Ach ja gewoon bij wowhd in nederland te bestellen voor E 8.49 daar kun dat moet hij toch wel waard zijn.

Muziek - Binnenkort Verwacht | WOW HD Nederland - wowhd.nl

avatar van aminam19
de 2 gelekte tracks vind ik persoonlijk goed klinken, en scartlet town is geweldig. het is gewoon afwachten met dit album. zullen wel een paar erg sterke tracks op staan en dan een rest die niet boven het gemiddelde uitsteekt. en anders doe ik gewoon de nieuwe van knopfler nog een keer in de speler van die stelt alles behalve teleur.:)

avatar van Stalin
De achterkant van het album is ook bekend...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Stalin schreef:
De achterkant van het album is ook bekend...

Link

Nou, dat is wel de moeite waard in ieder geval

Stalin, ga nou maar gewoon een paar Zappa platen draaien en wacht rustig tot King Kong hem heeft / tot hij op de deurmat belandt. De muziek verandert er heus niet om en daar gaat het uiteindelijk om!

avatar van Germ
Germ (crew)
Dylan's stem begint steeds meer op Tom Waits te lijken, maar Duquesne Whistle is m.i. een uitstekende song!

Maartenn schreef:

Voorlopig gaat mijn Leonard Cohen-obsessie onverhinderd door, dus De Snor zal helaas nog even geduld moeten hebben

Breng alvast maar als eerste een stem uit, vier sterren. Hij is gelekt:)

avatar van VictorJan
Roll On John is in ieder geval prachtig. De rest vind ik over het algemeen ook sterk, met uitzondering van het nogal saaie 'Early Roman Kings'.

avatar van Stalin
It’s amazing to contemplate. If you’d told someone back in 1970 that forty-two years hence the release of a new Bob Dylan album would be such a huge occasion, they’d have thought you were smoking something rare and potent indeed.

avatar van philtuper
Tin Angel

Hendrik68
Grappig stukje Stalin. Enigszins herkenbare column.

Ja, dan zie ik nu de speelduur ook achter de nummers staan en het is weer geen half werk. 10 nummers die samen meer dan een uur duren, toe maar weer. Als het titelnummer Tempest net zo goed is als het eveneens ultralange Highlands van Time out of mind dan teken ik er voor. Juichgebaren bij Tin Angel hierboven. Scarlet town dat ik zelf al geweldig vond. Ik word steeds optimistischer. Early Roman Kings vind ik steeds beter worden eigenlijk ondanks alle kritiek. Het verwijt van plagiaat vind ik begrijpelijk maar is ook weer een tikkeltje onzinnig. De blues is namelijk vergeven van de plagiaat, covers en bewerkingen. Dylan doet al 50 jaar niet anders, dan moeten we er in 2012 niet over gaan mopperen. Luister eens naar Bad like Jesse James van John Lee Hooker. Zelfde patroon, maar ook o zo mooi.

avatar van Linius
Ben nu bijna aan het einde van de eerste luister beurt en ik vind dit toch wel weer erg fijn klinken. Ik had hiervoor nog nooit een recente Dylan plaat geluisterd dus ik was nog niet bekend met z'n huidige stemgeluid maar dat klinkt erg mooi. Neigt erg naar Cohen, waar niets mis mee is. Al lijkt Dylan wel meer te 'zingen' zeg maar

Ik kan maar 1 woord bedenken

BRILJANT

avatar van Slowgaze
Fanboygert.

avatar van henk01
is deze al te downloaden ofzo?

avatar van IntoMusic
fenvbogert schreef:
Ik kan maar 1 woord bedenken

BRILJANT

Ik ook: VRESELIJK. Ga niet eens beoordelen, want dit gaat niet aangeschaft worden.

avatar van henk01
idd gelekt

Via groveshark is hij in zijn geheel al te beluisteren. Ik ben geen fanboy maar een volwassen iemand die zeer onder de indruk is van tempest mag toch?

avatar van Bartjeking
Jazeker mag dat! Eenheidsworst is er genoeg, dus doe mij een groot plezier blijf een vrije geest in het ventileren van je muziekvoorkeuren Dit is misschien wel zijn beste album sinds Time out of mind; hij weet zijn doorleefde stem steeds beter te gebruiken lijkt het. En je moet maar zo zien: elk vogeltje zing zoals ie gebekt is. Toevallig is het in dit geval een kraai; eentje die nog steeds huiveringwekkend goede songs weet te schrijven. Na twee luisterbeurten kom ik nog niet tot een beoordeling, maar hier zitten absoluut 4 sterren in. 5 vind ik een beetje te enthousiast, maar ik ben het toch behoorlijk vaak eens met Mojo, dus wie weet.

Maar iets waar ik al vaak over peins is het volgende: soms heb ik het idee dat ome Bob ons een beetje voor het lapje houdt en eigenlijk een betere stem heeft dan hij doet voorkomen. Luister maar eens naar de beginstukken van 'Pay in blood' en 'Scarlett Town'. Hoor je bij eerstgenoemde song een zanger die zojuist een Black en Decker schuurmachine heeft ingeslikt, op 'Scarlett Town' klinkt Dylan prachtig beheerst. Met andere woorden; speelt hij net als Tom Waits een act van de schorre bard? Of ben ik nu helemaal van de pot gerukt?

Mij maakt het niet uit, ik vind de ontwikkeling van zijn stem prima (en hierin sta ik niet alleen gezien de gigantische beoordelingen voor 'The Bootleg Series Vol. 8: Tell Tale Signs'). Vooral de donkere songs krijgen hiermee een lading dreiging waar je soms de rillingen van krijgt. Voor de romantische songs zou ik hem toch willen vragen om zich een beetje in te houden. Maar na ruim 50 jaar in de frontlinie hoeft hij zich absoluut niet te verantwoorden. Iets minder gracieus dan de eerder genoemde Cohen, maar Dylan kan trots zijn op deze manier van ouder worden.